Evleneceğiniz erkekte kriterler aramak güzelde ,bir adamı alıp kendinize göre değiştirmeye çalışmak saçma.Cuma ya giden,alkol almayan,sigara içmeyen birini bulun.İnsanları evlilik olsun diye şart şurt sunmayın.Eminin farkındasınızdır köprüyü geçene kadardır herşey sonra herkes kendi kalıbının şekline döner......Merhaba, bu aralar kafamı fena halde kurcalayan bir şey var.Çalıştığım iş yerinde biriyle tanıştım.Ama bu kişiyle yaşantımız çok ters.
Ben açık bir insanım ama ortalama bir açıklığa sahibim dekolte giyinmem yani.Dindar bir ailede büyüdüm.Dini gerekleri elimden geldiğince yerine getiririm belki ileride tesettüre de girebilirim.Kandillerde vs ara ara namaz kılarım dua ederim oruçları geçirmem mutlaka tutarım.Sigara alkol asla kullanmadım öyle bir evde de büyümedim.26 yaşındayım bu yaşa kadar etrafla parmakla gösterilen biriydim ahlakımı herkes çok beğenirdi , her yerde kurallara uyarım kuralları esnetemem, ahlaki değerler benim için çok önemlidir.
Gel gelelim bu kişi benim tam tersim bir karakter.Alkol kullanıyor ara ara.Ki ilk tanıştığımız zaman alkol kullandığını ama tövbe ettiğini artık kullanmadığını söylemişti geçen şüphelenip sordum ve evet dün alkol aldım dedi.Çok fazla Sigara içiyor aslında çok başarılı çok zeki bir insanmış derece yapmış zamanında iyi bir lisede aileden uzakta okumuş ,dindar bir ailede büyümüş.Ama evin tek erkek çocuğu olduğundan serbest yetiştirilmiş.O da hep farklı yollara kaymış kızlarla takılmış hiç ciddi ilişki kurmamış.Ailede veya okulda vs hep sorun çıkaran insan olmuş sürekli kurallara karşı gelmiş okulun en yaramaz olup da parmakla gösterilen sürekli idarede olan çocuğu olur ya bu da onlardanmuş.Bir ara dine de inanmamış ateizme kaymış sonra bazı mistik olaylar yaşamış kendi içinde ve tekrar inanmayı tercih etmiş.Alkol vs ortamları olmuş bozuk bir arkadaş çevresi olmuş hep.Ben bunları bilmeden önce onu çok düzgün biri olduğunu düşünüyordum çünkü karakter olarak gerçekten iyi birisi.Yardımsever , uyumlu, sakin ,toplumda da sevilen değer gören bir çocuk herkes hakkında iyi diye bahsediyor herkes çok seviyor.Bunu haricinde çok güzel sohbet edebiliyoruz güzel bir uyum yakaladık.Olursa benimle evlenmek aile kurmak istediğini söylüyor.
Sorun şu ki ben eş tercihimde özellikle kriter olarak sigara alkol olmasın ve din inancını belirlemiştim kendime yani en azından cumalarına gitsin istemiştim onun böyle bir halde olması beni çok korkutuyor.Bugüne kadar romantik ilişkilerimde de hep bana değerler olarak yakın kişilikleri tercih etmiştim.Ona bunu söylediğimde farklı görüşlerdeki insanların da beraber mutlu olabileceğini söylüyor.Onun için benim değerlerimde bir sıkıntı yok.Ama bana göre de aynı ya da benzer değerleri paylaşmak zorundayız.Evlilikte ya da duygusal beraberlikte gerçekten bu değerler önemli midir sizce.Böyle bir durumda olup evlenip mutlu olanı duydunuz mu yoksa hep kötü mü sonuçlandı.Fazla mı önyargılıyım yoksa insanlara karşı çok mu ince eliyorum bilemiyorum.Fikri olup yorum yapan olursa çok sevinirim.
Çok sıkıntılı olur. Özellikle çocuk büyütürken zorlanırsınız. Bence yol yakınken düşünmeyin çünkü sürekli değişsin isteyeceksiniz.Merhaba, bu aralar kafamı fena halde kurcalayan bir şey var.Çalıştığım iş yerinde biriyle tanıştım.Ama bu kişiyle yaşantımız çok ters.
Ben açık bir insanım ama ortalama bir açıklığa sahibim dekolte giyinmem yani.Dindar bir ailede büyüdüm.Dini gerekleri elimden geldiğince yerine getiririm belki ileride tesettüre de girebilirim.Kandillerde vs ara ara namaz kılarım dua ederim oruçları geçirmem mutlaka tutarım.Sigara alkol asla kullanmadım öyle bir evde de büyümedim.26 yaşındayım bu yaşa kadar etrafla parmakla gösterilen biriydim ahlakımı herkes çok beğenirdi , her yerde kurallara uyarım kuralları esnetemem, ahlaki değerler benim için çok önemlidir.
Gel gelelim bu kişi benim tam tersim bir karakter.Alkol kullanıyor ara ara.Ki ilk tanıştığımız zaman alkol kullandığını ama tövbe ettiğini artık kullanmadığını söylemişti geçen şüphelenip sordum ve evet dün alkol aldım dedi.Çok fazla Sigara içiyor aslında çok başarılı çok zeki bir insanmış derece yapmış zamanında iyi bir lisede aileden uzakta okumuş ,dindar bir ailede büyümüş.Ama evin tek erkek çocuğu olduğundan serbest yetiştirilmiş.O da hep farklı yollara kaymış kızlarla takılmış hiç ciddi ilişki kurmamış.Ailede veya okulda vs hep sorun çıkaran insan olmuş sürekli kurallara karşı gelmiş okulun en yaramaz olup da parmakla gösterilen sürekli idarede olan çocuğu olur ya bu da onlardanmuş.Bir ara dine de inanmamış ateizme kaymış sonra bazı mistik olaylar yaşamış kendi içinde ve tekrar inanmayı tercih etmiş.Alkol vs ortamları olmuş bozuk bir arkadaş çevresi olmuş hep.Ben bunları bilmeden önce onu çok düzgün biri olduğunu düşünüyordum çünkü karakter olarak gerçekten iyi birisi.Yardımsever , uyumlu, sakin ,toplumda da sevilen değer gören bir çocuk herkes hakkında iyi diye bahsediyor herkes çok seviyor.Bunu haricinde çok güzel sohbet edebiliyoruz güzel bir uyum yakaladık.Olursa benimle evlenmek aile kurmak istediğini söylüyor.
Sorun şu ki ben eş tercihimde özellikle kriter olarak sigara alkol olmasın ve din inancını belirlemiştim kendime yani en azından cumalarına gitsin istemiştim onun böyle bir halde olması beni çok korkutuyor.Bugüne kadar romantik ilişkilerimde de hep bana değerler olarak yakın kişilikleri tercih etmiştim.Ona bunu söylediğimde farklı görüşlerdeki insanların da beraber mutlu olabileceğini söylüyor.Onun için benim değerlerimde bir sıkıntı yok.Ama bana göre de aynı ya da benzer değerleri paylaşmak zorundayız.Evlilikte ya da duygusal beraberlikte gerçekten bu değerler önemli midir sizce.Böyle bir durumda olup evlenip mutlu olanı duydunuz mu yoksa hep kötü mü sonuçlandı.Fazla mı önyargılıyım yoksa insanlara karşı çok mu ince eliyorum bilemiyorum.Fikri olup yorum yapan olursa çok sevinirim.
O zaman kendinize göre birini bulmalısınız. Neden tam zıttınızı seçtiniz ?.Onun için benim değerlerimde bir sıkıntı yok.Ama bana göre de aynı ya da benzer değerleri paylaşmak zorundayız
Ben seçmedim o geldi bana ,dışarıdan yaşantımızın çok benzer olduğunu düşündüm aynı ortamda çalışıyoruz ve karakter olarak birbirimize benzediğini düşünmüştüm, bana açıldı ilgisi olduğu için ,alnında tüm bunlar açıkça yazmadığı için de tanımak istedim ve tanıyınca da zıt bir yaşantımız olduğunu öğrendim , şuan tanıma aşamasındayım zaten sevgili falan değiliz.O zaman kendinize göre birini bulmalısınız. Neden tam zıttınızı seçtiniz ?
İdareye gitme konusu onunla ilk arkadaşça muhabbetimizde bile dile getirdiği ben eskiden çok yaramaz biriydim dediği bi konu.Her konuşmamızda da ne kadar yaramaz ve kurallara aykırı biri olduğunu anlatıyor.Bir kere anlatsaydı ben de takılmazdım ama sürekli havalı mı zannediyor kendini bilmiyorum lisede üniversitede başına işler açtığını anlatıp duruyor ,birisi sürekli aynı şeylerden bahsediyorsa takılabiliriz bence buna.Bana da karakter olarak bir düzeni olamayacakmış stabil bir hayat istemiyormuş hissiyatı veriyor.Ama ağzını açarsa artık düzenli bir hayatı olsun ailesi olsun istediğini söylüyor."okulda idareye" gitmesine kadar takmaya gerek var mı bilemedim. lise yılları 15-16'lı yaşlar. kişinin ahlakına referans olacak iyi bir done değil, çocukça şeyler.
alkol konusu tartışılır. sosyal içiciyse sorun etmezdim ben. alkolikse iş başka. seküler olan birinin de alkolik biriyle ilişki yaşamak isteyeceğini sanmıyorum.
farklılıkları burnundan getiririm, benim gibi yaşasın çünkü benim doğrularım tek doğrudur diyen biriyseniz hiç girmeyin bu işe. çünkü kafaya takacak biri gibi duruyorsunuz.
Evet aslında rahatsız eder ama bunları ona açtığımda sigarayı bırakmak istediğini alkolü bıraktığını daha dindar bir yaşantı istediğini söylüyor.Beni tavlamak için de söylüyor olabilir bilemiyorum.Siz sigara içmezken eşinizin günde 1 paket sigara içmesi sizi rahatsız eder mi?
Siz alkol almazken eşinizin Akşamları alkol alması sizi rahatsız eder mi?
Siz orucunuzu tutarken eşiniz tutmayacak birlikte tutup birlikte açmak gibi istekleriniz olur mu?
Bence evliliğe bu kadar aykırılıklarla başlamamak lazım.Süreç içerisinde zaten milyon tane aykırılık çıkıyor
Baştan bilmiyordum şuan ilişki bile denilemez tanıma sürecindeyim ve bu süreçte öğrendim tüm bunlarıE baştan biliyormuşsunuz ve ilişkiye bile isteye başlamışsınız. Ya sorgulamayın ya da ayrılın. Kimse kimse için değişmez, değişmemeli de zaten.
Ben değiştirmeye çalışmıyorum kendisi benim erkeklerdeki kriterlerimi öğrenince bu kriterlere uymak için çabalayacağını söyledi.Ben değiştirmek istemedim direkt bırakmak istedim ama kendisi değişmek istediğini söylüyorEvleneceğiniz erkekte kriterler aramak güzelde ,bir adamı alıp kendinize göre değiştirmeye çalışmak saçma.Cuma ya giden,alkol almayan,sigara içmeyen birini bulun.İnsanları evlilik olsun diye şart şurt sunmayın.Eminin farkındasınızdır köprüyü geçene kadardır herşey sonra herkes kendi kalıbının şekline döner......
Sigaraya alkole tahammülümüz yoksa kırmızı çizginiz ise koşarak uzaklaşın.Evlendikten 3 -5 yıl sonra bir kavgadan sonra alkol masasında sigara içerken bulabilirsiniz.Bazen sizin kırmızı çizgileriniz karşı tarafın sizi cezalandırma yöntemi olabiliyor.Kendiniz gibi sigarası alkolü olmayan daha sakin yaşamış bir insanı tercih ederseniz ileride bir problem yaşandığında sadece problem ile ilgili konuşur çözersiniz.Karşınıza alkolü sigarası çıktığında problemin üzerine enkaz oşur altında kalırsınızEvet aslında rahatsız eder ama bunları ona açtığımda sigarayı bırakmak istediğini alkolü bıraktığını daha dindar bir yaşantı istediğini söylüyor.Beni tavlamak için de söylüyor olabilir bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?