Yaşantınızın uyuşmadığı biriyle olmak?

Alkol sigara içmesiyle ahlakın ne alakası var cidden öyle bir şey yazdığım da yok bunu nereden çıkardınız ki.Genel olarak kişiliğimden ve karşı tarafın kişiliğinden bahsetmişim altı üstü.
Arkadaşlar sakin olalım kimsenin yaşantısına laf ettiğim yok da insan ilişkilerinde kriter belirtmek hakkım diye düşünüyorum.Yoksa sizleri bir şeylerle itham etmiyorum üstünüze alınmanıza gerek yok.

Evet iyi anlaşabilmek için ortak değerlere sahip olmak gerekir. Şimdi sizin için sorun olmayan, evlenince çok büyük bir sorun olabilir. Çok farklı hayat tarzınız, evlilikte bu bahsettiğiniz farklılıklar çok önemli, bu şartlarda bence evlenmeniz uygun olmaz, yol yakınken dönün.

Eğer sizi değiştirirse uyumlu olursunuz.Bence zamanla degisirseniz aranızda sorun olmaz diyorum

Bu iş Nursema ve Umut evliliğine döner benden söylemesi.

üstüme alınmadım
sigara içmem hiç içmedim, benim de ailemde içki sigara kullanımı yok
alkol alımım da çok sınırlı, eve almam ben mesela, yani alınacak bir durumum yok (ama alkol kullanımı benim için bir kriter değil, düzgün içmesi kaydıyla)

bakın burada bile sanki içki sigara çok öncelediğimiz bişey de o yüzden alınganlık yapıyoruz diye düşünmüşsünüz...
aksine ben de istemem hayatımdaki kişi sigara içsin, çok normal bunu istememek ancak bunu ifade ederken neyi nasıl söylediğimiz önemli, ben de neyi nasıl söylediğinize dayanarak yaptım saptamalarımı belki doğru saptamalardır belki değildir.

herkesin kriterleri vardir sizin kriterlerinize uyuyorsa devam edin
sigara mesela benim kriterim. sigara icen biriyle arkadasligi bile nadir yaparim, icmesi ayri kokmasi ayri bir de hergun o parayi çöpe atacak akilda birisiyle ortak bütçemin olacagi bir evliligi tahayyül bile edemem. zaten yillarca aile evinde pasif icici oldum kendi hayatimin kalaninda asla istemezdim.
tv de ayni sekilde, yillarca ogrenci evinde tv izlemedim, aile evine geldikten sonra tv acikken salona bile gitmez oldum. hic sevmiyorum. hayatimdaki insan mesela isten gelip gürültü olsun diye tv acan, surviver falan izleyen biri olsa samimi söylüyorum evlenmezdim - ki futbol sevdiği icin evine ses sistemi dev ekran tv falan alan bir sevgilim vardi. birkac zaman evinde bulustuk sonra sogudum, dedim böyle ömür gecer mi. zaten kisa sürede de baska sebepten ayrildik.
yani herkesin kriterleri var
din benim icin kriter degil mesela ve musluman olmayan biriyle evleniyorum.
sizin de kriteriniz sigara alkol dini hassasiyetse ona uyun.
alkol mesela keyifle icilirse aileye nese getirir, kışın her carsamba pazardan balık alirdik, hizli bir meze yapardik sarapla icer danslar ederdik mesela. cok keyifli bir gelenegimiz olmuştu, ömrümüz oldukca da balik sarap adetini devam ettirmeyi düşünüyoruz. ya da yazlik yerlerde canli muzige gittigimizde alkol almayı seviyoruz
düşünüyorum hayatimdaki insan boyle kucuk bir zevkimde bile bana alkolik muamelesi yapsa , üzülse falan hic hosuma gitmezdi.
o yuzden kendine denk birini bulmak onemli. ne ona eziyet olsun ne sana eziyet olsun.
sevgili misiniz? ne guzel.
tadini cikartin ama yavas yavas sogutun kendinizi, uygun zamanda da ayrilin.
her sevgilimizle , her bayildigimiz cocukla evlenmek zorunda degiliz. evlilik icin kalbin yaninda aklini da kullanmak lazim

Bu ne alaka allah aşkına? Her içki içen adam karısını dövüp öldürmüyor. Örnek olmamış. Hiç olmamış.

Birini ya olduğu gibi kabul ederiz yada komple etmeyiz . Herşey bir bütün pakettir . Şart surt ile evlilik olmaz .

Bu ne alaka allah aşkına? Her içki içen adam karısını dövüp öldürmüyor. Örnek olmamış. Hiç olmamış.

yahu ne alakası var
içeriği okumadın mı adam çok içiyormuş
evlenmeden önce yeminler etmiş içmeyeceğim diye
evlenince de içmeme izin vermiyorsun diyerek kadını öldürmeye kalkmış
demem o ki kimse kimsenin lafıyla alışkanlıklarını değiştirmez
kimse kimseyi de değiştiremez
uymuyorsanız değiştirmeye çalışmak yerine ipini salacaksınız
sadece sizin demenizle yapacam edecem diyenlere inanmayacaksınız

İşte ben de onu diyorum ne alakası var?

İşte ben de onu diyorum ne alakası var?
ee kadın istemiyor
bırakmasını isteyecek da adam da dürüstçe yok bırakamam demeyecek heralde
tımım cınım diyip bildiğini okumaya devam edecek
şahsen ben iki kadeh şarap içemeyeceğim adam istemem de konu sahibi??

Maceraya gerek yok mersınde 21 günlük evli çift alkolü bırakacaktın dediği için adam kadını balkondan aşağı attı, felç kaldı.

Tamam da bunu kadını balkondan atan adama bağlamak çok çok çok çok çok yanlış. Bunu anlayamıyor olduğunuzu sanmıyorum. Kötü bir örnekti kabul edin.

Evleneceğiniz erkekte kriterler aramak güzelde
,bir adamı alıp kendinize göre değiştirmeye çalışmak saçma.
İnsanları evlilik olsun diye şart şurt sunmayın.
Eminin farkındasınızdır köprüyü geçene kadardır herşey sonra herkes kendi kalıbının şekline döner......
Ben bu derece zit yasamlarda bir noktada ciftlerin illa ki birbirine mudahale etmeye calisacagini dusunuyorum. Forumda aksi yonde evliligi olan uyeler var ama nadir ve zor bir sey bence.
Herkes kendi hayat tarzına göre biriyle evlenmeli.
Evlilik arkadaşlık gibi bir şey değil. Ortak çocuk büyütecekseniz aynı kurallarla büyütmeyi isteyeceksiniz.
Ama farklı olsaydık ben içmek isterken eşim olmaz deseydi yürümezdi.
Ortak payda ortak dünya görüşü olmak zorunda bana göre evlilikte çünkü evlilik hayat arkadaşlığı aslında
Evlilik=hayatı paylaşmak. Bir ömür boyu birbirinizin yaşam tarzına müdahale etmeden, karşılıklı anlayış içinde sürdürebilecek misiniz?
Açıkçası bana çok gerçekçi gelmiyor.
Kimseyi değiştiremeyeceğinizi bilerek bir karar vermenizi öneririm.
Şimdi güzel gelen farklılıklar zorlar zamanla.
Hele çocukla karman çorman olur.

Kimse değişmez.
Benim kuzenim alkol alır ama sigara içmez. Eşinde ikisi de vardı. Evlenmek için şart koştu. Güya bıraktı falan ama sonra geri döndü.15 yıldır evliler hala bırakamadı.
Kimse kimse için değişmez onu geçin yani.
Alkol sigara hassas çizginizse bu konuda hassas insanla evlenin zaten.
İleride ilk hassas konuda sıkıldım bunaldım tekrar içtim der.
Değişmez kendini bilen erkek ben buyum üzgünüm benimde hayata bakış açım bu ortaya yol buluruz derdi
Ben değişirim diyene inanmak için küçük değilsiniz.....
Başkasının kendisini değiştirmesini beklemez. Sırf siz istediğiniz için bir süre değişecek ya da değişmiş gibi görünecek
ama eninde sonunda hep olduğu insana dönüşecek. Şöyle ifade edeyim: Her şey aslına rücu eder.
Sigara ya da alkol birakilirda ama ortak kulturde yetismeyen insanlar ya da ortak paydalari olmayan insanlar evlenmemeli, yurumez.
Bir de su ahlakla alakali kismi biraz aciklar misiniz, su yazinizdan sigara alkol kullanan insanlarin ahlakiyla ilgili problemler varmis gibi anlatıyorsunuz.
alkol sigara içmesiyle ahlakın ne alakası var?

"hayat tarzı benim için önemli" deseniz, veya "benim hayat tarzımı dini hassasiyetlerim belirliyor karşıdan da bunu bekliyorum" deseniz, son derece de mantıklı bir beklenti -bence.
anlıycam da
"ahlaki değerler benim için çok önemlidir" diyip alkol sigara örnek vermek aşırı itici bi kere bunu belirtmeden geçemiycem
sizin yazınızdan anladığım şey şu
siz daha çocuksunuz, hayata çok çocuksu bir yerden bakıyorsunuz. yani masum ifade etmek için öyle diyim hadi.
şekilden ibaret bir çevrede büyümüşsünüz daha pek bir şey görmemişsiniz hayatta
evlenmek için yaşınız çok genç o yüzden...
Sürekli arayışta ne olduğunu bilmiyor.
Alkol tövbe ettim diyor ama içiyor yalan söylüyor.
Bir sürü red flag var adamda.
Ben inançlı bir insan değilim. İçerim. İçmeyen insanla da asla evlenmem. Ama içip de günah olduğunu düşünen insanla da evlenmem
günah olduğunu biliyorum ama dayanamıyorum bir gün bırakmak istiyorum diyen insan bana karakterli gelmiyor. Ne şiş yansın ne kebap
Cicim ayları iyi geçer. Sonra siz kısıtlamaya çalışırsınız, o sizden sıkılır. İşler moka sarar.
O arada hamile kalır doğurursunuz mutlaka. Sonra daha büyük kavgalar başlar.
Çocuk var diye boşanamıyorum dersiniz vs. Olacak olanlar bunlar.
Sadece sigara kullanmak birini ahlaksız yapmaz ya sağlıksız yapar.
Benim babam dünyanın en iyi babalarından birisidir. Annemden daha çok onunla anlaşırım kendisi uzun yıllardır maalesef sigara içiyor ama dediğim gibi iyi bir aile babasıdır.
Bu arada bırakması gerçekten zor çünkü benim babam kalp krizi geçirdi,yoğun bakımlık oldu. Bir 6 ay kadar içmedi ama sonra tekrar başladı. Düşünün böyle bir durumda bile bırakamayan olabiliyor.
Yani olayın sadece dini boyutu yok. Benim gibi takıntılı biriyseniz sırf bu sebepten bile uzak durmanız gerekir,aynı yatağı paylaşmak zor gelir.
Ama çabalamayacak.
Değişmeyecek. Siz onun aile profiline uygunsunuz.
Bilinçaltında yüklü olması gereken anne profilisiniz.
Bu yüzden sizinle evlenmek isteyecek.
İstediğini elde edene kadar da böyle şeyler söyleyecek.
Sigara içmeyen biri için de içen insanla evlilik çooook zor.
alkol kullanımı benim için bir kriter değil, düzgün içmesi kaydıyla)
aksine ben de istemem hayatımdaki kişi sigara içsin, çok normal bunu istememek
herkesin kriterleri vardir sizin kriterlerinize uyuyorsa devam edin
yani herkesin kriterleri var
din benim icin kriter degil mesela ve musluman olmayan biriyle evleniyorum.
sizin de kriteriniz sigara alkol dini hassasiyetse ona uyun.
ya da yazlik yerlerde canli muzige gittigimizde alkol almayı seviyoruz
düşünüyorum hayatimdaki insan boyle kucuk bir zevkimde bile bana alkolik muamelesi yapsa , üzülse falan hic hosuma gitmezdi.
o yuzden kendine denk birini bulmak onemli. ne ona eziyet olsun ne sana eziyet olsun.
sevgili misiniz? ne guzel.
tadini cikartin ama yavas yavas sogutun kendinizi, uygun zamanda da ayrilin.
her sevgilimizle ,
her bayildigimiz cocukla evlenmek zorunda degiliz. evlilik icin kalbin yaninda aklini da kullanmak lazim
Her içki içen adam karısını dövüp öldürmüyor. Örnek olmamış. Hiç olmamış.
Birini ya olduğu gibi kabul ederiz yada komple etmeyiz . Herşey bir bütün pakettir .
Şart surt ile evlilik olmaz .
Tamam da bunu kadını balkondan atan adama bağlamak çok çok çok çok çok yanlış.
+1

Yok içki içen dövüp öldürmüyor ama yalan söyleyen insanın her şeyi yapma potansiyeli var. Bırakacağım demiş konu sahibinin görüştüğü kişi de haberdeki gibi. Bu adamlar güvenilmez tiplerdir bence ya.

İnsanlar evlenmeden önce ya da birini ilişkiye ikna etmek için böyle şeyler söylerler. Belki gerçekten bırakmayı istiyordur, başarılı olur, olmaz bilemeyiz. Olmama ihtimali daha yüksek. Ama her evlilik öncesi söz verip tutmayan insan potansiyel katil değildir. Kötü bir insan mıdır tartışılır, bence tamamı kötü de değildir ama dediğim gibi tartışılır. Bu örnek, bu konu için seçilebilecek en kötü örnek. Beni çok rahatsız etti. Sizin rahatsız olmuyor oluşunuzu anlamıyorum şu an.

Tabi ki değil de evlilikte alkol temalı bol bol kavga olacak belli ki bu şekilde giderse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…