Yaşantınızın uyuşmadığı biriyle olmak?

Kimse değişmez. Benim kuzenim alkol alır ama sigara içmez. Eşinde ikisi de vardı. Evlenmek için şart koştu. Güya bıraktı falan ama sonra geri döndü. 15 yıldır evliler hala bırakamadı.
Kimse kimse için değişmez onu geçin yani.
Alkol sigara hassas çizginizse bu konuda hassas insanla evlenin zaten. İleride ilk hassas konuda sıkıldım bunaldım tekrar içtim der.

Değişmez kendini bilen erkek ben buyum üzgünüm benimde hayata bakış açım bu ortaya yol buluruz derdi Ben değişirim diyene inanmak için küçük değilsiniz.....

Bu adam bir coCuk daha büyümemiş.sublarla övünen yada matah biseymiş gibi anlatan adam aile kuracak bi adam değil. Herkesin iyi biri demesi hiç önemli olmasın senin için herkesin iletisimi selam selam naber vs kuzen arkadas iliskisi .sen ise yaninda kocam diye gezinecehin kisi olacak. Senin icin iyi senin icin kiymetli bir karaktere sahip olmasi lazim.
Erkeklerin hepsinin ağzında düzmeli hayat düzmeli ev vs.. erkeğin asla asla asla dediğine değil yaptığına bak. Düzenli hayat isteyen biri gibi mi yaşıyor.

Kendini düşün bu adamla sen olamazsın. O da seninle evlenip uslu çocuk olma peşindeymiş imajı veriyor ama olamaz. Soruyorum sana hangi kiz arkadaşı senin gibi sana benziyor muhafakarligi vs ..hiçbiri değil mi bu adamı eve bağlayamazsın.

Tam olarak öyle, maalesef sizi tavlamak için söylüyor. Yani evlendikten sonra eve sarhoş gelse, ben sana önceden alkol aldığımı söyledim, o zaman sorun etmedin de şimdi mi sorun ediyorsun demesi çok muhtemel.
Davul bile dengi dengine... Yorar sizi bu durumlar, kendi kafanızda birini bulmanız daha makul. Evlilikte hayata baktığınız pencere çok mühim ve erkekler çok kolay yalan söyleyebiliyor...

Gerçekten değişmek isteyen insan değişir. Başkasının kendisini değiştirmesini beklemez. Sırf siz istediğiniz için bir süre değişecek ya da değişmiş gibi görünecek ama eninde sonunda hep olduğu insana dönüşecek. Şöyle ifade edeyim: Her şey aslına rücu eder.

Bu kadar dini hassasiyetiniz varsa neden böyle birini tercih edesiniz ki teyzem böyle dindar eniştem içki içip dağıtırken o seccadeden kalkmıyor çok çok zorlanıyor düşüncelerinizin aynı olduğu birini bulmak varken niye ona da size de zor bir hayat yaşatasınız?

Sigara ya da alkol birakilirda ama ortak kulturde yetismeyen insanlar ya da ortak paydalari olmayan insanlar evlenmemeli, yurumez.
Bir de su ahlakla alakali kismi biraz aciklar misiniz, su yazinizdan sigara alkol kullanan insanlarin ahlakiyla ilgili problemler varmis gibi anlatıyorsunuz.

alkol sigara içmesiyle ahlakın ne alakası var?

"hayat tarzı benim için önemli" deseniz, veya "benim hayat tarzımı dini hassasiyetlerim belirliyor karşıdan da bunu bekliyorum" deseniz, son derece de mantıklı bir beklenti -bence.
anlıycam da

"ahlaki değerler benim için çok önemlidir" diyip alkol sigara örnek vermek aşırı itici bi kere bunu belirtmeden geçemiycem

adam alkol alıp milletin karısına kızına mı sarkıyor? bar pavyon gezip kons mu çağırıyor?
nikotin yoksunluğuna girince cam çerçeve mi indiriyo ana bacı küfür mü ediyor? ya da bunların parasını bulmak için hırsızlık mı yapıyor?

ahlakla alakası ne bunların?

sizin yazınızdan anladığım şey şu
siz daha çocuksunuz, hayata çok çocuksu bir yerden bakıyorsunuz. yani masum ifade etmek için öyle diyim hadi.

şekilden ibaret bir çevrede büyümüşsünüz daha pek bir şey görmemişsiniz hayatta
evlenmek için yaşınız çok genç o yüzden...

Ateizme kaymış geri dine dönmüşten sonrasına tahammül edemedim. Çok kusurlu hareket. Sürekli arayışta ne olduğunu bilmiyor. Dine inanıyor ama yalandan. Alkol tövbe ettim diyor ama içiyor yalan söylüyor.
Bir sürü red flag var adamda.
Ben inançlı bir insan değilim. İçerim. İçmeyen insanla da asla evlenmem. Ama içip de günah olduğunu düşünen insanla da evlenmem
günah olduğunu biliyorum ama dayanamıyorum bir gün bırakmak istiyorum diyen insan bana karakterli gelmiyor. Ne şiş yansın ne kebap

Sadece sigara kullanmak birini ahlaksız yapmaz ya sağlıksız yapar. Benim babam dünyanın en iyi babalarından birisidir. Annemden daha çok onunla anlaşırım kendisi uzun yıllardır maalesef sigara içiyor ama dediğim gibi iyi bir aile babasıdır. Bu arada bırakması gerçekten zor çünkü benim babam kalp krizi geçirdi,yoğun bakımlık oldu. Bir 6 ay kadar içmedi ama sonra tekrar başladı. Düşünün böyle bir durumda bile bırakamayan olabiliyor. Beni de kokusu çok rahatsız eder. Yurtta bir arkadaş vardı kız gerçekten temizdi çoraplarına kadar ütü yapardı ama çok sigara içtiği için o mis koku 5 dakikada bozulurdu. Sigara içenler fark etmiyor ama ne kadar banyo yaparlarsa yapsınlar hatta parfüm boca etsinler o sigara kokusu baskın çıkıyor tüm kıyafetlere siniyor. Sigara içen ortamda bulunduğum an direkt kendimi duşa atmak istiyorum. Evde içildiğinde de perdeler,duvarlar kirleniyor. Yani olayın sadece dini boyutu yok. Benim gibi takıntılı biriyseniz sırf bu sebepten bile uzak durmanız gerekir,aynı yatağı paylaşmak zor gelir.

hiç başlamadan bitmesi en güzeli.

Film bir yerden sonra kopacak çünkü.
ne kadar istemediğiniz şey var ise eş adayınızda toplanmış :) çok mu büyük konuştunuz.

Benim de eşimin ailesi muhafazakar ama eşim onlar kadar değil ama buna rağmen bir takım sorunlar yaşıyoruz.

Elbet kimse kusursuz değildir ama sizin için kırmızı çizgi olan şeyleri belki ilerde değişir diye de bir yola girmeyin siz de yorulmayın karşınızda ki insanı da yormayın.

ben de sizin gibi takıntılıyım sigaraya kokusu aşırı rahatsız ediyor beni yüzüne saçlarına tırnaklara kıyafete her şeye siniyor ve bu sebepten dolayı da evliliğimde yıllarca sorunlar yaşadım mutlu olamadım oysaki evlenmeden önce bana bırakacağını söylemişti ama tabi daha safmışım nişan attım bu sebepten yine ikna etti beni velhasıl ne ben mutlu oldum ne o.Sigara yüzünden bu hallere gelinir miydi bilmiyorum ama elimde değildi bir de kandırılma olayı gibi de düşünmüş olabilirim.

O yüzden kırmızı çizginiz ise konu sahibi lütfen ilerletmeden ayrılın

Sadece sigara kullanmak birini ahlaksız yapmaz ya sağlıksız yapar. Benim babam dünyanın en iyi babalarından birisidir. Annemden daha çok onunla anlaşırım kendisi uzun yıllardır maalesef sigara içiyor ama dediğim gibi iyi bir aile babasıdır. Bu arada bırakması gerçekten zor çünkü benim babam kalp krizi geçirdi,yoğun bakımlık oldu. Bir 6 ay kadar içmedi ama sonra tekrar başladı. Düşünün böyle bir durumda bile bırakamayan olabiliyor. Beni de kokusu çok rahatsız eder. Yurtta bir arkadaş vardı kız gerçekten temizdi çoraplarına kadar ütü yapardı ama çok sigara içtiği için o mis koku 5 dakikada bozulurdu. Sigara içenler fark etmiyor ama ne kadar banyo yaparlarsa yapsınlar hatta parfüm boca etsinler o sigara kokusu baskın çıkıyor tüm kıyafetlere siniyor. Sigara içen ortamda bulunduğum an direkt kendimi duşa atmak istiyorum. Evde içildiğinde de perdeler,duvarlar kirleniyor. Yani olayın sadece dini yok. Benim gibi takıntılı biriyseniz sırf bu sebepten bile uzak durmanız gerekir,aynı yatağı paylaşmak zor gelir. Evet ter,parfüm ile karışınca daha da kötü kokuyor. Cildi zaten mahvediyor. Dişlerden ve ciltten bile anlıyorum ben sigara içip içilmediğini

Ama çabalamayacak.
Değişmeyecek. Siz onun aile profiline uygunsunuz. Bilinçaltında yüklü olması gereken anne profilisiniz.
Bu yüzden sizinle evlenmek isteyecek.
İstediğini elde edene kadar da böyle şeyler söyleyecek.
Değişmek isteyen bir günde değişir.

Sigara içmeyen biri için de içen insanla evlilik çooook zor.

Sigara alkol kullanımını ahlakla bağdaştırmadım zaten ya da beş vakit namaz kılan insanlardan da çok ahlaksız olanlarına denk geldim.Bu kişinin kendi için anlattıkları benim ahlaki yapıma uymuyor en basitinden kızlarla takılmış olması ciddi ilişki içerisine girmemesi ahlaki olarak bana doğru gelmiyor.Bu sadece bir örnek.

Sadece bir paragraf yazımdan şekilci ve evlilik olgunluğunda olmadığımı anladığınıza göre siz de bayağı olgun ve kendini yetiştirmiş bir insansınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…