yaşasın vintage !

annende de ne cevherler varmış maşallah senin gibi zevkliymiş.bende anneciğimin fotoğlarına baktığımda süper kıyafetler elbiseler var ama sandık bomboş.lazım olmaz diye hepsini atmış.çok şanssızım.özellikle düğününde özel olarak yaptırdığı gilitter ayakkabılar süpermiş.ah anneciğim ah insan kzını düşünmezmi hiç:(

attıkları da bir dünyaymış benimkinin...
mağazada bi şey beğeniyorum, 'aa bundan bende vardı' diye anlatıyor.
hani nerde çıkar deneyeyim diyorum,verdim ki diyor:5:

Bu konu canlansin! :52:
Ben de cocuklugumdan beri eski kiyafetleri cok sevmisimdir. Bunun bir tarz oldugunu yeni yeni ögreniyorum. Annem evde esya biriktirmeyi pek sevmez, oturdugumuz evler de kücük oldugu icin eskilere pek yer kalmaz. O yüzden hep atmis ya da vermis kiyafetlerini. Bana biraksaydi eger harika kombinler yapardim onlarla.
Izmir'de popüler magazalar disinda bana vintage kiyafet satan yerler önerebilir misiniz? Modayi sevmedigim icin popüler magazalardan hoslanmiyorum, kiyafetlerin fabrikasyon oldugu belli oluyor. Ayrica öyle yerlerde satilan kiyafetler herkesde oluyor. Hani etnik tarz kiyafetler satan kücük dükkanlar olur, vintage kiyafetlerin satildigi benzer yerler var midir?

Kontesim süper bir topic, mutlaka uğrayacağım sık sık :12:
Ben de Vintage severim. :69::70:
Tabii etnik giyimden sonraki tercihim
:27:

Aynen! :54:
Günlük folk ve etnik, $Ik olmak istedigimde vintage. :66:

kontes bu harıkaymıs annende ne parcalar varmıs masallah ıyı atmamıs saklamıs hep
bende atmıcam bazılarını kızıma saklıcam

Keske annem de böyle düsünseydi.. :1:

Bir kaç parça da benden olsun dedim :17:
annem pek sevmese de saklamayı anneannem sağolsun annemlerden fırsat buldukça özenle saklar her şeyini. sakladıkları da genelde kokoş torun kişisi bana nasip olur :9::51:

ilk olarak kendi el emeği göz nuru. bu sene malum simler pullar moda olunca doğru anneanne dolabına koştum ve eli boş çıkmadım :9:
$1.webp

bu çanta da anneannemin en sevdiğim çantalarından biri.. zaten vintage parçalardan en beğendiklerim genellikle çantalar olur :nazar:
$2.webp

$3.webp

$4.webp

Bir kaç parça da benden olsun dedim :17:
annem pek sevmese de saklamayı anneannem sağolsun annemlerden fırsat buldukça özenle saklar her şeyini. sakladıkları da genelde kokoş torun kişisi bana nasip olur :9::51:

ilk olarak kendi el emeği göz nuru. bu sene malum simler pullar moda olunca doğru anneanne dolabına koştum ve eli boş çıkmadım :9:
Eki Görüntüle 347988

bu çanta da anneannemin en sevdiğim çantalarından biri.. zaten vintage parçalardan en beğendiklerim genellikle çantalar olur :nazar:
Eki Görüntüle 347989

Eki Görüntüle 347990

Eki Görüntüle 347991
ay bu çantalardan bizde de var 3-5 tane ama kendini eski oldukları çok belli oluyor diye kullanamıyorum.:26:

kazak çok şıkmışş:23: ellerine sağlık valla hazır gibiii

bu arada pembe dolaba uç bak neler aldım bugün :1:

Son düzenleme:
ay bu çantalardan bizde de var 3-5 tane ama kendini eski oldukları çok belli oluyor diye kullanamıyorum.:26:

kazak çok şıkmışş:23: ellerine sağlık valla hazır gibiii

bu arada pembe dolaba uç bak neler aldım bugün :1:

olsun hatun eğer deride deformeler yoksa eski olduklarının belli olması daha da güzel yapıyor bence onları. ne zaman kullansam değerini anlayan biri gördüğü zaman iltifatları çantaya kaptırıyorum :9: sagol kuş :54:

burdan pembe dolaba ışınlanıyorum o zaman :10:

vintage candır ya giymek gerekir..:)
annemin de o kadar çok vardı ki,bundan yaklaşık 4 5 sene evvel kendisini zorlamamla çoğunu verdirttim.ah şimdiki aklım olsa!
gerçi büyük gelirdi bana.şuan bile üstüme bişey bulmakta zorlanırken.ama olsun tamir edilir daraltılırdı.
hele bir çantası vardı taba rengi,ağlayacağım şimdi,gerçekten mükemmeldi..kendi ellerimle verilecekler arasına koymuştum.anne bunun modası mı kaldı diye..
ona benzerini bulup aldım ama eskilerin yerini tutar mı?:25:
ben yine de gidince bi bakayım,belki bulurum bişeyler :)
bu arada dün gece bayaa bi ebayı kurcaladım. 1euroya bile harika vintage çantalar ya da başka parçalar var..türkiye'ye satışı var mı araştırmadım ama harikalardı.
kontess ve diğer vintage severler.en azından bakmanızı tavsiye ederim.bir de gg da var ama ebay kadar değil..
ankara istanbulda'da bazı mağazalarda var.mart'ta ankaraya gideceğim.eğer uygun bişeyler bulabilirsem mutlaka almayı düşünüyorum.
hakkaten,ne varsa eskilerde var..:55:

vintage candır ya giymek gerekir..:)
annemin de o kadar çok vardı ki,bundan yaklaşık 4 5 sene evvel kendisini zorlamamla çoğunu verdirttim.ah şimdiki aklım olsa!
gerçi büyük gelirdi bana.şuan bile üstüme bişey bulmakta zorlanırken.ama olsun tamir edilir daraltılırdı.
hele bir çantası vardı taba rengi,ağlayacağım şimdi,gerçekten mükemmeldi..kendi ellerimle verilecekler arasına koymuştum.anne bunun modası mı kaldı diye..
ona benzerini bulup aldım ama eskilerin yerini tutar mı?:25:
ben yine de gidince bi bakayım,belki bulurum bişeyler :)
bu arada dün gece bayaa bi ebayı kurcaladım. 1euroya bile harika vintage çantalar ya da başka parçalar var..türkiye'ye satışı var mı araştırmadım ama harikalardı.
kontess ve diğer vintage severler.en azından bakmanızı tavsiye ederim.bir de gg da var ama ebay kadar değil..
ankara istanbulda'da bazı mağazalarda var.mart'ta ankaraya gideceğim.eğer uygun bişeyler bulabilirsem mutlaka almayı düşünüyorum.
hakkaten,ne varsa eskilerde var..:55:

püüüüüüüüüüüü :20::20::20::20: gitmiş alayııııı:20::20::20:
kıyafet beden derdi verebilir ama çantadan ne istedin kızzzz :5:
neyse giden gitmiş:26:
ebay beni çok korkutuyor ya :18: gümrük şu bu çok çetrefelli, uğraşmaya niyetlenmiyorum ama dediğin tarz mağazalar iyi bir seçenek :39:
istanbul'da nerelerde var bilmiyorum, bilen söyleyebilir mi kii

püüüüüüüüüüüü :20::20::20::20: gitmiş alayııııı:20::20::20:
kıyafet beden derdi verebilir ama çantadan ne istedin kızzzz :5:
neyse giden gitmiş:26:
ebay beni çok korkutuyor ya :18: gümrük şu bu çok çetrefelli, uğraşmaya niyetlenmiyorum ama dediğin tarz mağazalar iyi bir seçenek :39:
istanbul'da nerelerde var bilmiyorum, bilen söyleyebilir mi kii

sus sus şimdi çok pişmanım servetimizi attığım için:1:

by retro
700 metrekarede yok yok

Burası, İstanbul’un en büyük ikinci el ve vintage mağazalarından biri. İkinci el ürün denildiğinde akla ilk gelen markalardan Delta ve Mitex’in Türkiye distribütörlüğünü yapan mağaza, İstiklal Caddesi’ndeki Suriye Pasajı’nda yer alıyor. Çok çeşitli ürün bulunabiliyor: Elbiseler, etekler, hırkalar, pantolonlar, her türlü ayakkabı ve bot, takılar, gözlükler, antika objeler... Hatta ilk başta 700 metrekareye yakın mağazada kendinizi kaybedecekmiş hissine kapılıyorsunuz. Genellikle 1950, 60 ve 70’lerin kıyafetleri var, daha ender olarak da 1930 ve 40’lara ait özel parçalar. İspanya, Fransa ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden toplanarak oluşturulmuş koleksiyon iki ayda bir yenileniyor. Fiyatlar, kıyafetlerin durumuna ve ait oldukları döneme göre değişiyor. 10 YTL’ye de elbise var 150 YTL’ye de. Şapkalar 20, gözlükler 25 YTL’den başlıyor. Ayakkabıların fiyatları 15-90 YTL arasında. İstiklal Caddesi, 166/C Suriye Pasajı Beyoğlu. 0212-245 64 20.

SECOND CHANCE

Elde edilen gelirle bağış yapılıyor

Hem ikinci el hem de vintage ürünlerin bulunduğu Second Chance, Nurkan Leventoğlu ve manken Ahu Yağtuğ’a ait. Bir yılı aşkın süredir Bebek Yokuşu’nda hizmet veren mağazada, elbise, tişört, kazak, şapka, takı, gözlük, pelüş, kürk ve ayakkabı gibi ürünler var. Hem kiralanabiliyor hem de satın alınabiliyor. Genelde 1960, 70 ve 80’lere ait ikinci el ve vintage ürünler yer alıyor. Avrupa ve ABD’den de birçok ürün getirmişler. Bu ürünlerden elde edilen gelirlerle Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı, Köy Çocuklarını Yükseltme Derneği ve Kadın Emeğini Koruma Derneği’ne bağış yapılıyor. Kıyafetler 180 YTL’den başlıyor, 1500 YTL’ye kadar çıkıyor. Çantalar 75-140 YTL arası. Gözlükler 50 YTL’den başlıyor, ayakkabılar 40-220 YTL arasında değişiyor. Dior, Valentino ve Chanel gibi birçok markanın vintage ürünleri de bulunuyor. Küçük Bebek Caddesi Bebek Bostanı Sokak No: 15 Bebek. 0212-265 07 51.

ikinci el galata diye bi yer var.
bi de ece sükan'ın var fiyatlar kasmazsa :23:

uzun zamandır araştırıyorum ben de.mart'ta ankarayla başlayacağım.yazın da istanbul.eğer ki istediklerimi bulursam yeniden bilgilendiririm:7:

nerde ne giyeceğini bilmeyen birisi olarak bende bir iki yorumda bulunayım bakalım. ne alaka demi:27:
özellikle koton'da gördüğüm bu büyük kareli ekoselerin uzun ceket modeli varmış bizde...
(kotondakiler gömlekti)

koyu renk jeans ile hoş olur diye düşündüm.
kırmızı ayakkabı belki :17:

olur mu sizce de?

bunu altına mavi bir tayt lacivert platform topuk ayakkabilar

yine bir ekose...
bu defa kaşeden :71:

bunu altına bordo yada toprak ki bordo daha iyi olur kanımca pantolun etek. toprak rengi ayakkabılar

puantiyeli gömlek

bu gümlek çok hoş. altına mavi yada lacivert diz üstü etek içine konarak. yine lacivert ayakkabılar. koyu renk çorap. yada siyah bol pantolon. içine konarak.
arkası boydan boya düğmeli gömlek

bunuda altına siyah mini etek. içine konarak. :34:
fikirlerime bööö demek serbest

Son düzenleme:
Back
X