• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşça büyük kişilere abla-abi demek ?

"Bana sevgican de" demek zor mu? Ben kimseye abla dedirtmem kendime. Ama sorarım nezaketen nasıl hitap edeyim diye. Abla bazı çevrede kaba karşılanabilir bazı insan samimi bulur bazısı da araya yaş gibi bir mesafe sokulduğundan rahatsız olur. Bilemezsin sormadan. İletişim kurmakta zorlanma. Açık ol. Gerek yok yani.
ne bileyim abla deme dersem bozulur diye düşünüyorum ondan çekindim ... sonuçta kuzenim sevdiğim biri kırılmasını istemem ..yaşı benden 2 yaş büyük ablalık bir durum yok ama ısrarla sadece abla diyor ... yani sevgican abla demiyor . sadece abla .

Canım sen nerde yaşıyosun yaaaa 10-15 yaş büyüğe ismiyle hitap ediyosun:KK53:
Seninki samimiyetse bizimkide saygı alaturkalık değil:KK59:
ben 70 yaşındaki bir kadına bile abla teyze demem ...saygısız olduğm için değil hoşlanmıyorum abla demeklede saygı olmaz ..
zaten çevremdede abla abi deyin bana diye gezinen tipler yok ..herkes memnun yani .

dert değil ama kafama takılan bir konudur bu ..
ben mesela kendimden 10-15 yaş hatta daha fazla büyüklere bile abla abi demiyorum .. samimiysem isminle değilsem hanım derim .. öyle alıştım .. annemde demezdi mesela galiba ondan bilmiyorum ..
2-3 yaş büyüklere bile abla-abi denildiğini görüyorum .. mesela kuzenim benden 2 yaş küçük abla diyor hoşuma gitmiyor ama demiyorum yaş kompleksi falan demesin diye ..
ben kuzenime bun nasıl söylemeliyim? .. cidden rahatsız oluyorum artık ....gerek yok yani .. .
ortamina gore degisiyor.. mesela sinifimda benden cok buyuk olanlar vardi universitede, abla filan demezdim.. bi kuzenimin esi var, kuzenime abi derim epey buyuk, esiyse benden sadece 3 yas kadar buyuk, ona da abla diyorum, cunku saydigim biri kendisi.. yani kisilikle alakali biraz da..
baska bi kuzenim 4yas kucuk benden ama kanka modu oldugumuzdan ismimle hitap eder.. 2 yas kucugum abla der.. ozetle, iliskilere bagli biraz da.. ama her iliskide ister abi abla ister isim, bi saygi olmali..

15 yaş farka denilir de, demeyenler de var. mesela ben 29 um ,çok ufak gözüküyorum.15 yaşındaki kız ,bana abla demiyor. ben sorun etmiyorum.hele ki 2-3 yaş büyüklere abi-abla denmesi bence çok çok abes. hiç hoş değil.
öte yandan ben abi lafını çok kullanma derim. "belki ilerde lazım olur" derler ya hehe :)
baya kuzeninle konuşup adımla hitap et,hoşlanmıyorum diyebilirsin.o samimiyetiniz var sonuçta
samimiyetimiz aşırı değil .. böyle abla denilince sanki ağır biri olmam gerekiyormuş gibi geliyor hoşlanmıyorum . abla abla ne bileyim hoş değil . 2 yaş fark var yani çok komik . kendinin düşünüp söylememesi gerekirdi . artık çocuk değiliz .

ne bileyim abla deme dersem bozulur diye düşünüyorum ondan çekindim ... sonuçta kuzenim sevdiğim biri kırılmasını istemem ..yaşı benden 2 yaş büyük ablalık bir durum yok ama ısrarla sadece abla diyor ... yani sevgican abla demiyor . sadece abla .

Abla daha da çirkinmiş. Sen 86lıysan kuzenin 88li. Alınmalık bir durum yok. Ben hiç hoşlanmam 27 yaşımdayım. 16 yaşındaki kuzenm demez.

Yazmayım dedim de dayanamadım.
Konu sahibi yeterince cirkin söylemlerde bulunuyor evet ama durup dururken şirazeden çıkmadı. Alaturka dedi diye kompleksli, yaşlı vs vs dendi kendisine. Her sey karsılıklıydı yani sonradan gelipte senin seviyene inemeyeceğim demek abes oluyor.
Eyyorlamam bu kadar.
aynen ..
kendin konuş lonuş sonra ayy seviyene inemeiyeceğim ... yaşlı kompleskli evde kalmışş ayşen guruda bilmem ne derken çok seviyeliydi bu kezbanlar . ben kezban deyince ayy inemeyecğim seviyene . yok öyle çiftte standart ...
insanı insanlıktan çıkarmayacksın . boşver konuşsun zavallılar kaale almıyorum bile

Abla daha da çirkinmiş. Sen 86lıysan kuzenin 88li. Alınmalık bir durum yok. Ben hiç hoşlanmam 27 yaşımdayım. 16 yaşındaki kuzenm demez.
abla aşağı abla yukarı bu şekilde konuşuyor hoşlanmıyorum . hani şimdi desem deme durup duruken sıkıntı çıkarmayayım diyorum çünkü sağı solu belli olmaz darılır falan biraz sıkıntı bir tip ..sanki kendini genç göstermek için abla diyormuş gibime geliyor benim .çünkü 2 yaşla abla denilmez ki ablası değilim kuzeniyim sonuçta

ben 70 yaşındaki bir kadına bile abla teyze demem ...saygısız olduğm için değil hoşlanmıyorum abla demeklede saygı olmaz ..
zaten çevremdede abla abi deyin bana diye gezinen tipler yok ..herkes memnun yani .
Ben samimi buluyorum özellikle iş ortamında bunu kasıtlı yaptığımda oluyo anlamsız yakıştırmalar ve yanlış anlaşılmalar olmasın diye. Banada deniyo rahatsız olmuyorum

Evet bazi kelimelerin anlamini herkes bilir ama o kelimeyi belli bir grup/sinif kullanir genellikle.
yani kezos daha cok varos genclerin kullandigi bir ifade, bunu gunluk hayatimizda sosyal medyada bol bol goruyoruz zaten... daha egitimli, donanimli kesim kezosss gibi basit kelimeleri kullanmaz, en azindan ben hic denk gelmedim.
gerci kime anlatiyorum degil mi, siz zaten her seyi biliyorsunuz, kimin haddine ders vermek :KK14:
yoo kezoşu herkes kullanıyor ....kezoşlar için ...:KK70:

ben mesela kendimden 10-15 yaş hatta daha fazla büyüklere bile abla abi demiyorum .. samimiysem isminle değilsem hanım derim .. öyle alıştım .. annemde demezdi mesela galiba ondan bilmiyorum ..
2-3 yaş büyüklere bile abla-abi denildiğini görüyorum .. mesela kuzenim benden 2 yaş küçük abla diyor hoşuma gitmiyor ama demiyorum yaş kompleksi falan demesin diye ..
ben kuzenime bun nasıl söylemeliyim? .. cidden rahatsız oluyorum artık ....gerek yok yani .. .
Ben abla Abi denilmesinden yanayım demeyeni saygısız gorurum ama bu tercih meselesi...Abi abla demeyenlerde zamanla illaki hadlerini aşıyorlar

Canım bak. Anlama sıkıntın var belli ki. Ben ingilizce almanca biliyorum, rusça öğreniyorum dedim.
Sen gelmişsin bana fransızca konuşuyorsun sonrada bişey konuştuğun yok diyosun. Mantıksızlığına bakar mısın?
ay iyi biliyorsun biliyorsun tamam sus .. almancayı da herkes konuşuyor almanyada yaşayan türk çok .

Aileler önemli burada sanırım ya.
Biz küçükken on yaştan sonra abla derdik kuzenlere nedense. Sonuçta gerçek ablam değil yaş da yakın daha kardeş gibi olduğumuzdan.
Ama şimdi sevgilimin ailesine girdim benden bir yaş küçük kardeşi bana önce abla diyordu boşver ablayı dedim demez olaydım şimdi yenge demeye başladı.
Bir şey de diyemiyorum ben alışmamışım aynı senin gibi. Bana da tuhaf geliyor yani üç beş yaş için abla demek.
Bir şansını dene abla deme bana büyüdük artık ablalık mı kaldı aradaki farkı kapadık de mesela. Belki o da çok hoşnut demiyordur vazgeçer.

yorum yapamadan geçemeyecem konu sahibi abla denilmesinden hoşlanmıyorsanız gidersiniz söylersiniz burda dobra dobra herkese birşeyler söylemişsiniz zaten. bir de herkesin düşüncesi kendisine ama yanlış anlamazsanız çok sakince sizi eleştirecem. sonuçta bu konuyu açarken sizin istemediğiniz cümleler olabilir bunu bilerek konu açmalıydınız. herkes sizin istediğiniz gibi cevap vermek zorunda değil. hakaretleriniz yaşınıza hiç yakışmamış. ve kendinizi çok övmüşsünüz farkında mısınız? şu kadar dil biliyorum şurdan mezunum şurayı gezdim falanlar filanlar. yani bundan bize ne! öncelikle farklı düşüncelere açık olalım değil mi? vee bana ister sizin tabirinizle kezoş diyin ister taşra mahallesinden biri ya da köyden biri ne derseniz deyin yaşınızı ciddi anlamda dert etmişsiniz burda bile herkese kanıtlamaya çalışıyorsunuz güzel olduğunuzu yurt dışına gittiğinizi falan filan. hanımefendi bunlar kompleks değilde ne? ben sakince sizi eleştirdim bu kadar görmüş geçirmiş bir insan olarak bu tavırlar olmamış:KK12:

Bana kezban demedin ki. Hem desen ne olur. farkindaysan bastan konuna samimi cevap yazdim. Seninle de bir derdim yok ama koylu olmadigim halde, 2 yabanci dili birak turkce haric 4 yabanci dil konustugum halde asagilayici yorumlarini incitici buldum.
ayy 4 dil konuşuyormuş ... ben 2 dil konuştuğumu övünmek için söylemedim ki ..
yabancı okullarda okuduğum için o kültüre yakın bluyorum kendimi demek için söyledim ..

dert edeceğine direk söyle yahu
gülümseyerek bana abla demesene aramızda iki yaş var canım de o samimiyet yok mu aranızda hiç?

Şu yurt dışı hastalarına çok iyi ingilizce biliyorlardır ama sister\elder sister ı hatırlatayım dedim..

yorum yapamadan geçemeyecem konu sahibi abla denilmesinden hoşlanmıyorsanız gidersiniz söylersiniz burda dobra dobra herkese birşeyler söylemişsiniz zaten. bir de herkesin düşüncesi kendisine ama yanlış anlamazsanız çok sakince sizi eleştirecem. sonuçta bu konuyu açarken sizin istemediğiniz cümleler olabilir bunu bilerek konu açmalıydınız. herkes sizin istediğiniz gibi cevap vermek zorunda değil. hakaretleriniz yaşınıza hiç yakışmamış. ve kendinizi çok övmüşsünüz farkında mısınız? şu kadar dil biliyorum şurdan mezunum şurayı gezdim falanlar filanlar. yani bundan bize ne! öncelikle farklı düşüncelere açık olalım değil mi? vee bana ister sizin tabirinizle kezoş diyin ister taşra mahallesinden biri ya da köyden biri ne derseniz deyin yaşınızı ciddi anlamda dert etmişsiniz burda bile herkese kanıtlamaya çalışıyorsunuz güzel olduğunuzu yurt dışına gittiğinizi falan filan. hanımefendi bunlar kompleks değilde ne? ben sakince sizi eleştirdim bu kadar görmüş geçirmiş bir insan olarak bu tavırlar olmamış:KK12:
peki durup duruken ayşen gurda filmi paylaşamk çok mu güzel bir davranış ?
ben eğitimimi kültürümü açıkladım nedenide konu doğru alıngılansın diye . kendimi övmedim çünkü gerçekler bunlar . neyse onu söyledim . tam bir anadolu kültürüne sahip değilim demek istedim . bu aşağılama değil . aynı kültürden gelen kuzenimin bana sürekli abla demesini tuhaf buluyorum dedim . ben sakinim canım . gereken cevabı aldılar zaten . yaşım kompleks yapılcak yaş değil hala gencim güzelim çok şükür kimseyede ispat etmek zorunda değilim . 29 yaş yaa ... hayatımın baharı . yuhunuz yani ne kompleski?

Şu yurt dışı hastalarına çok iyi ingilizce biliyorlardır ama sister\elder sister ı hatırlatayım dedim..
birine bahsederken sister derler canım . aralarında konuşurken isimle hitap ederler ..misal mary der ablasına .. ama sana bahsederken my elder sister der yabancıysan ....kimse mary sister demez ..

Back
X