- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
alınmasan da herşey ortada zatenherkesin aldığı eğitim ve girdiği ortama göre değişir . sen bana abla dersin belki ama ben üstüme alınır mıyım onu bilemem ...
bizde hocalarımıza mr yada sir yada monsieur diye hitap ederdik ... adıyla hitap ettiğimi bilmem .. hangi üniveriste orası ilginçmiş ...Niye komplekse yorsun ki canim, ben de bunu kafaya takacak insanlara abla diyorum mecburen ama takmayacagini bildigim samimi kisilere demem. Ben de onemsemem aslinda ama toplumumuzun bizlere bir hediyesi de bu abi abla olayi. Yabanci dilde yok mesela, kimseye mary sister demiyorsunhocalarimiza falan hep adiyla hitap ederdik uni.de (yabancilara tabi) bizim Turk hocalara adiyla hitap etsen dusunemiyorum
canım kültür meselesi biraz.. anlamazsın sennalınmasan da herşey ortada zaten
Hanim mi? En soguk ve samimiyetsiz buldugum hitap. Ablada ne var ki? Ben asla benden iki yas kucuk birine "bana abla demelisin" demem ama denildiginde de rahatsiz olmam. Saygi ve samimiyet sozcugu bence. Ama illa rahatsiz oluyorsan ona "canim benim bana ismimle de hitap edebilirsin" dersin olup biter.dert değil ama kafama takılan bir konudur bu ..
ben mesela kendimden 10-15 yaş hatta daha fazla büyüklere bile abla abi demiyorum .. samimiysem isminle değilsem hanım derim .. öyle alıştım .. annemde demezdi mesela galiba ondan bilmiyorum ..
2-3 yaş büyüklere bile abla-abi denildiğini görüyorum .. mesela kuzenim benden 2 yaş küçük abla diyor hoşuma gitmiyor ama demiyorum yaş kompleksi falan demesin diye ..
ben kuzenime bun nasıl söylemeliyim? .. cidden rahatsız oluyorum artık ....gerek yok yani .. .
canım 4 yaş küçüksün benden ....çokda farkın yok yani ....hala konuyu anlayamıyorsun .... geldiğin ortam kültür farklı anlayışla karşılıyorum ...yaa söz meclisten dışarı ama bu abla sözüne takılan genelde yaşı geçmiş
bunu takıntı yapmış insanlar
banane ben sana bibi teyze dicemBende sevmiyorum abla abi demeyi kendi abilerime bile demem nerdeyse, ama bana isterse teyze desinler önemsemiyorum o yüzden genelde ismimle hitap eder benden bayağı küçükler bile
canım 4 yaş küçüksün benden ....çokda farkın yok yani ....hala konuyu anlayamıyorsun .... geldiğin ortam kültür farklı anlayışla karşılıyorum ...
banlanıcak birşey yok güzelim ...neyse senin yüzünden banlanmak istemiyorum sevgi ablacığım
sen üst düzey sohbetinize başkalarıyla devam et
by
her zaman rahatsız oluyordum aslında ama çok yakın değildik zaten uzak bir şehirde yaşıyor o yüzden takılmıyordum .. gerçi hala takık değilim ama hoş durmuyor komik duruyor o yüzden dedim ...bende hiç hoşlanmıyorm kenimden 9 yaş büyük kuzenime ismiyle hitap ediyorum ...Ben de hoslanmiyorum bu sekilde hitap etmekten. Kendimden on yas buyuk arkadaslarim var, isimlerini soyluyorum. Ama akrabalara falan abla abi diyorum mecburen. Yakisik almiyor diger turlusu.
Kuzen meelesini anlayamadim. Bu zsmana kadar abla demis sonucta, boyle alismis boyle gider. Simdiye kadar rahatsiz olmadin mi? Kucukten oyle alistirsaydin keske.
muhattab olmuyorum bilevatandaş burjuva sanırım
burjuva ne arar la bdv de
Bibi nene de kıss ne farkeder yaşlıyım zatibanane ben sana bibi teyze dicem
ayy çok komiksin ....alatrkasınızzz kabulleninn ..ay tamam ya abla değilsin ben osmanlı devrinde yaşıyorum kafam da o dönemden kaldı hemşirem al bunu at kıza bir daha demez
banada kültürsüzüm cahilim ama görgü adet görenek ananelere saygı duyyorum şeklinde bunu kapamaya çalışıyorsun gibi geldi .... konuma yazmak zorunda değilsin beğenmediysenaçıkçası sizde yaş kompleksi var ama bunu
çok avrupaiyim medeniyim diyerek bastırmaya çalışıyorsunuz gibi hissettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?