yaşça büyük kişilere abla-abi demek ?

bizde hocalarımıza mr yada sir yada monsieur diye hitap ederdik ... adıyla hitap ettiğimi bilmem .. hangi üniveriste orası ilginçmiş ...
toplumumuzun hediyesi olarak görmüyorum açıkcası ..

Hanim mi? En soguk ve samimiyetsiz buldugum hitap. Ablada ne var ki? Ben asla benden iki yas kucuk birine "bana abla demelisin" demem ama denildiginde de rahatsiz olmam. Saygi ve samimiyet sozcugu bence. Ama illa rahatsiz oluyorsan ona "canim benim bana ismimle de hitap edebilirsin" dersin olup biter.

yaa söz meclisten dışarı ama bu abla sözüne takılan genelde yaşı geçmiş

bunu takıntı yapmış insanlar
canım 4 yaş küçüksün benden ....çokda farkın yok yani ....hala konuyu anlayamıyorsun .... geldiğin ortam kültür farklı anlayışla karşılıyorum ...

neyse senin yüzünden banlanmak istemiyorum sevgi ablacığım

sen üst düzey sohbetinize başkalarıyla devam et

by
banlanıcak birşey yok güzelim ...
alınmana gerek yok ... gerçekten kültür meselesi biraz ... anlaman imkansız ..

her zaman rahatsız oluyordum aslında ama çok yakın değildik zaten uzak bir şehirde yaşıyor o yüzden takılmıyordum .. gerçi hala takık değilim ama hoş durmuyor komik duruyor o yüzden dedim ...bende hiç hoşlanmıyorm kenimden 9 yaş büyük kuzenime ismiyle hitap ediyorum ...

Ben 31 yaşımdayım ama herkes 23-24 gösteriyorsun der. O yüzden herhalde benden 10 yaş küçüklerin bile bana abla demesine sinir oluyorum!

açıkçası sizde yaş kompleksi var ama bunu

çok avrupaiyim medeniyim diyerek bastırmaya çalışıyorsunuz gibi hissettim
banada kültürsüzüm cahilim ama görgü adet görenek ananelere saygı duyyorum şeklinde bunu kapamaya çalışıyorsun gibi geldi .... konuma yazmak zorunda değilsin beğenmediysen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…