dert değil ama kafama takılan bir konudur bu ..
ben mesela kendimden 10-15 yaş hatta daha fazla büyüklere bile abla abi demiyorum .. samimiysem isminle değilsem hanım derim .. öyle alıştım .. annemde demezdi mesela galiba ondan bilmiyorum ..
2-3 yaş büyüklere bile abla-abi denildiğini görüyorum .. mesela kuzenim benden 2 yaş küçük abla diyor hoşuma gitmiyor ama demiyorum yaş kompleksi falan demesin diye ..
ben kuzenime bun nasıl söylemeliyim? .. cidden rahatsız oluyorum artık ....gerek yok yani .. .
hanım değil tabi ismimi söyleyebilir ..2,3 yaş büyüğe abla abi denmesinde bir anormallik yok ki denilebilir denir ki diyen kişi kuzeninmiş hanım diye mi hitap etsin o da
ama sen madem rahatsızsın açıkça söyle
Benim benden 1 yaş küçük kardeşim var ve hep abla der o yüzden hiç saçma değil anlamlı gelirhanım değil tabi ismimi söyleyebilir ..
2 yaş büyük bir fark değil ... bence saçma
saygı abla demekle olmaz zaten ...ben 3 yas büyük kuzenime abla diyorum ama gocunuyor mu bilemem
sonuçta bebeklikten beri tanıyorum onu ablam oluyor napabilirim
bunu niye bu kadar dert ettiniz ki
ne güzel saygı duyuyor işte aranızda mesafe olur böylece
ben alaturka düşünce tarzına sahip değilim sanırım ondan ..Benim benden 1 yaş küçük kardeşim var ve hep abla der o yüzden hiç saçma değil anlamlı gelir
abla sözü bana
söyleyecem de alınmasın diyorum ne bileyim ..bana abla demene gerek yok ismimle hitap edebilirsin dersiniz
saygı abla demekle olmaz zaten ...
bana alaturka geliyor böyle şeyler modern düşünüyorum galiba ondan ...
2-3 yaş için demekde komik oluyor ..
ay siz çok medeni avrupai düşüncelere sahip bir insansınız çok belliben alaturka düşünce tarzına sahip değilim sanırım ondan ..
herkesin örfü adeti kendine .. toplumdaki bütün örfe adete uyucağız diye birşey yok ..bizim örf adetlerimize göre büyüklere saygı duyulur bu tanımlar da demek ki saygı ifadesi ama kompleks çekiyorsun bence bundan belli
söylemende onu kırar söyle gitsin o kadar dert ettiysen
Benim benden 1 yaş küçük kardeşim var ve hep abla der o yüzden hiç saçma değil anlamlı gelir
abla sözü bana
bende alaturka değilim ne alakası var yaben alaturka düşünce tarzına sahip değilim sanırım ondan ..
herkesin aldığı eğitim ve girdiği ortama göre değişir . sen bana abla dersin belki ama ben üstüme alınır mıyım onu bilemem ...ay siz çok medeni avrupai düşüncelere sahip bir insansınız çok belli
doğum tarihinize bakılırsa benden 4 yaş büyüksünüz
sevgi abla
benim yaş sizden küçük ama kafa eski çağlarda geziniyor ne yaparsın işte
tarz meselesi
Bunda ne var alınacak; bence siz biraz abartmışsınızsöyleyecem de alınmasın diyorum ne bileyim ..
ay siz çok medeni avrupai düşüncelere sahip bir insansınız çok belli
doğum tarihinize bakılırsa benden 4 yaş büyüksünüz
sevgi abla
benim yaş sizden küçük ama kafa eski çağlarda geziniyor ne yaparsın işte
tarz meselesi
herkesin örfü adeti kendine .. toplumdaki bütün örfe adete uyucağız diye birşey yok ..
2 yaş farkla komplesk yapmam çünkü büyük bir fark değil .. sadece kendimden 4-5 yaş küçük arkadaşlarım bile adımla hitap ederken onun küçük bir kız gibi abla abla demesi komik ...
abla demek saygı ifadesi değil .. saygı hareketle olur hitapla olmaz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?