yaşça büyük kişilere abla-abi demek ?

Ben 31 yaşımdayım ama herkes 23-24 gösteriyorsun der. O yüzden herhalde benden 10 yaş küçüklerin bile bana abla demesine sinir oluyorum!
bende çok genç gösteriyorum ... benden 2 yaş küçük kuzenim benden yaşlı duruyor ... herkes şaşırıyor görünce .

Bende erkeklere abi diyemiyorum hic. Esimin arkadaslarinin esleri, esime abi derler, ben onlarin kocalarina abi asla diyemem. Cok tuhaf oluyor. Kendimi onlardan yasca buyuk goruyorum sanki. Ama kucugum halbuki. Garip durumlar bunlar. Madem baska sehirde, nadir gorusuyorsunuzdur o zaman. O kadar da takilmayin bence. Bir de uzun suredir abla diyormus. Ilk dediginde uyarsaydin sikinti olmazdi. Ama simdi durduk yere uyarirsan, o da yas kompleksine girdigini dusunur bence.

olum ne gömüyonuz birbirinizi. biri alaturka demiş, diğeri kompleksli demiş.
kavga etmeyin, güzel güzel oynayın. mübarek günler, öpüşün barışın.
galp galp galp <3
benim kimseyle sorum yok konuma dalıp stres atıyorlar kafalarınca .. eğleniyorum ama sıkıntı yok ..

bende çok genç gösteriyorum ... benden 2 yaş küçük kuzenim benden yaşlı duruyor ... herkes şaşırıyor görünce .
şu sözleriniz mesela bu durumun sizi içten içe yediğini ve yaşa tamamıyla taktığınızı gösteriyor ne yazık ki
içinizi dökün bence sizde rahatlayın

faceden demin yazmış da ondan takıldım ....yoksa aklımda yoktu yani ... bilmem hep rahatsız olurdum ama dile getirmedim .. ben kuzenlerime adınla hitap ediyorum ordan anlaması gerek ama sanırım kendini küçük göstermek istiyor benden ..
abla abla derken arkadaşlarım duydu bir kere bu kız senden çok mu küçük ne ablası diyorlardı ..

Ben yasa degil samimiyete arkadasligimin boyutuna bakarim. Arkadasimsa 10 yas da buyuk olsa ismini soylemek isterim, abla gibi hissediyorsam 2-3 yas da olsa abla derim.
Bana da ayni sekilde hitap edilmesini isterim.
Lakin karsimdaki nasil hitap etmek istiyorsa ve edilmek istiyorsa serbesttir ona uyarim.
68 yasindaki ingiliz komsuma da disindan ismini icimden teyzeyi soyleyerek hitap ettigimi itiraf ediyorum

Kendinden 10 15 yaş birine abla abi dememek nasıl bi rahatlık onu anlamadım ben.Şimdi sen 22 yaşındasın diyelim.Bitanede komşunuz var bayan,35 yaşında. 22 yaşında bi insan nasıl 35 yaşında birine ismiyle hitap eder inanılır gibi değil.Çok garipsedim.

şu sözleriniz mesela bu durumun sizi içten içe yediğini ve yaşa tamamıyla taktığınızı gösteriyor ne yazık ki
içinizi dökün bence sizde rahatlayın
canım ne yiyecek içimi .... zaman geçsin biraz fikir alayım diye konu açtım ..
29 yaşındayım .. gayet fit hoş bir fiziğim var ..çevremde hep beğenilen imrenilen biriyim çok şükür ....iki tane yabancı dil konuşuyorum .. yurt içi dışı sürekli geziyorum eğleniyorm hayattan keyif alıyorm ...
yani ne yiyecek içimi ?sadece abla lafını samimi bulmyorum okadar ....sen benim konumla niye bu kadar ilgilendin anlamadım ...benden sana kavga çıkmaz hadi by ...

benim kimseyle sorum yok konuma dalıp stres atıyorlar kafalarınca .. eğleniyorum ama sıkıntı yok ..
onlar da kendi fikirlerini yazıyorlar. ben şahsen konu açanların biraz daha tahammülkar olması gerektiğini düşünüyorum. sonuçta iki üye de kendi fikirlerini söylemişken, "ben modern düşünüyorum" diye kapıyı açan sizsiniz.
ben de bana abla denmesinden hoşlanmam, karşımdaki insan rahatsız olmadığı sürece de abla demem zaten.
ama "abla" diyerek rahat ediyorsa da benden 2 yaş küçük biri varsın desin yani, çok da takmam. önemli olan saygısında, samimiyetinde bir kusur olmasın.
siz de fazla takılmayın, öyle rahat ediyordur. ağzı öyle alışmıştır.

Madem bu kadar rahatsizsiniz, o zaman sizde faceden yazin bunu. Hem yuzyuze konusmak zorunda kalmazsiniz bunu. Yazmak daha rahat olur.

bye

Ama sen herkesi ezmeye çalışıyorsun yazdıklarınla sonrada konumda stres atıyorlar diyosun biraz kendinize bakın derim

İyi de bunca senedir abla diyorsa bundan sonra sevgican cim diyemez ki,dili dönmez bi kere...
annen madem hassas bu konularda küçükken neden alistirmamis ki

banada kültürsüzüm cahilim ama görgü adet görenek ananelere saygı duyyorum şeklinde bunu kapamaya çalışıyorsun gibi geldi .... konuma yazmak zorunda değilsin beğenmediysen
Bir Recep İvedik atasözü der ki

agresifim kompleksliyim

işte o sözü senin için söylemiş sanki cuk oturmuş

hem agresif hem komplekslisin ayrıcada görgüsüz şu okullarda okudum bu okullarda okudum

iki de bir şöyle kültürlüyüm böyle kültürlüyüm diye konuşana bakın hele mahalle ağzıyla konuşuyor resmen

o yüzden benim senin sevine inmeye niyetim yok ablacım kib by sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…