Yaşımdan Büyük Gösterdiğimi Söylemelerinden Bıktım

O zaman gozlem yapabilirsiniz, ornek alabilirsiniz. Mesela sizinle ayni yasta biri varmis da biri siz 15 yas buyuksunuz sanmis ya... o insana bakin, nasil giyinmis, saci basi nasil gozlemleyin. Hareketleri, enerjileri nasil... Kimseyi taklit edin demiyorum yanlis anlasilmasin tabii sadece yasinda gostermek, fikir almak icin gozlemleyin. Ya da o kisiyle samimiyetiniz varsa ona bile danisabilirsiniz.

evet son zamanlarda onu çok gözlemler oldum çok güzel giyiniyor yüzüne de derim hep.giyim tarzımız çok farklı ama .o, en yakın arkadaşım zaten ama birbirimize uzak yerlerde oturuyoruz beraber pek takılamadık dışarıda.

Üzülme nolur hem buyuk gözükmek kotu bise degil ki mesela bence ivana sert de en az on yas buyuk gorunuyo ama super bi kadın keske onun gibi olsam da buyuk görünsem

bazı insanlar yaşından büyük bazıları küçük gösterir.

insanların çok kötü niyetli söylediklerini zannetmiyorum mesela ben de küçük gösteriyorum ileride avantaj olacak belki ama şimdi üniversiteyi bitiricem hala arada bazıları liseye gidiyorum zannediyor ben de buna sinir oluyorum ama o insanların kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.

28 yaşındasınız 40 yaşında göstermenize gerçekten imkan yok.belki kapalı olduğunuz için de daha olgun görünüyor olabilirsiniz.

hiç takılmayın bence.kaç kişi olduğu yaşta görünüyor ki kimi daha küçük kimi daha büyük duruyor.

küçük durmak da belli bir yaştan sonra iyi ama belli bir yaşa kadar kötü bu sefer de insanlar seni daha küçük gibi düşünüp ciddiye almıyorlar.

Yazacaklarımı yanlış anlamayın lütfen ama bi'örnek vermem gerekirse ben 23 yaşındayım ablam 24 onun üniversiteden bi'arkadaşı ablasıyla bize gelmişti kızın ablası da 28-30 yaş civarı.
Ama 24 yaşındaki kız bariz ablasından büyük duruyodu hatta ben ablamın arkadaşını o sanmıştım, öğrenince şaşırmıştım içten içe.

Nedenine gelince ablası daha genç işi diyeceğim kıvamda giyiniyordu, kız ise günlük hayatta bile resmi, takım elbise kıvamında giyiniyodu. Hani resmiyeti seversin de onun bile bi'yaş aralığı olur. Annenizin giydiği ceket modeliyle sizinkinin modelinin farklı olabileceği gibi...

Mesela ablası çok güzel günlük makyaj yapmıştı. Kirpikler kıvrık, göz altı aydınlatıcısı, hafif pembe bi'allık. Bu tür şeyler yüzü daha aydınlık, canlı gösterir. Yoksa genç gözükmek için ameliyata falan gerek yok bi'kaç hile yeter:31:

ben de yaşımdan biraz küçük gösteriyorum
ileri yaşlarda belki iyi olur ama şuan bu duruma sinir olmuyor değilim:27:
canınızı sıkmayın
sağlıgınız huzurunuz yerindeyse bunlar önemsiz..

25 yasindayim ve bi tane kiz kardesim var 21 yasinda onu benim ablam zannediyorlar.

Kardesim makyaj yapar, saçlari boya (sari rofleler var), kadinsi giyinmeyi sever (kumas pantalon, gomlek, vs), ve durus olarak çok ciddi durur (biraz asik suratlidir). Ben ise makyaj yapmam, spor giyinmeyi severim ve ondan daha guleryuzluyumdur. Beni 21 yasinda zannederler onu ise 26-27 gosterdigini soylerler.

Açikcasi ben giyim tarzinizdan ve de durusunuzdan kaynaklandigini dusunuyorum

Allah sağlık sıhhat versin de derdiniz bu olsun.kolu, bacağı olmayan insanın yanında benim derdim ''gözümün altı mor'' olsun, sizinki de bu...

Benim küçüklüğümden beri duyduğum cümledir. Hep yaşımdan olgun gösterdim.

32 yaşına geldim, daha az duyuyorum bu cümleyi, sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum :27:

canım ben de 26 yaşındayım küçük gösterdiğim söyleniyor ama inan küçük göstermek de hiç güzel bir durum değil. ne güzel büyük gösteriyorsun işte.

ya bir ortama ilk girdiğimde çoluk-çocuk muamelesi görüyorum resmen inan 26 yaşında biri için 17-18 göstermek güzel değil. ciddiye alınmıyorum yeni ortamlara ilk girişimde.

çok kötü bi durum benide hep büyük sanarlar ablam benden 10 yaş büyük beni ondan büyük sanarlar :D çok sinir oluyorum ama napıyım yani üzül üzül nereye kadar

canım ben de 26 yaşındayım küçük gösterdiğim söyleniyor ama inan küçük göstermek de hiç güzel bir durum değil. ne güzel büyük gösteriyorsun işte.

ya bir ortama ilk girdiğimde çoluk-çocuk muamelesi görüyorum resmen inan 26 yaşında biri için 17-18 göstermek güzel değil. ciddiye alınmıyorum yeni ortamlara ilk girişimde.

ben de küçük gösteriyorum
ciddiye alınmıyosun bu çok can sıkıcı bi durum
hele de iş hayatına başlayınca..
Ah dertdaşım benim..

18 yaşındayken bi kursa başvuracaktım konuştuğum kadın beni süzüp 15 yaş altını almıyoruz demişti bu bir,
Şu an 22 yaşındayım ve bi mekana girerken mutlaka kimlik kontrolüne maruz kalıyorum 18 yaşından büyük müyüm diye bu ikiii :14::14:
İşimi hallecekken ciddiye alınmıyorum küçük durduğumdan dolayı çok can sıkıcı bir durum.
Eminim mezun olduğumda iş hayatımı da etkileyecek bu durum.:44:
Büyük görünmekte hoş değil tabiki ortası olsa ya şu işin:52::52:

18 yaşındayken bi kursa başvuracaktım konuştuğum kadın beni süzüp 15 yaş altını almıyoruz demişti bu bir,
Şu an 22 yaşındayım ve bi mekana girerken mutlaka kimlik kontrolüne maruz kalıyorum 18 yaşından büyük müyüm diye bu ikiii :14::14:
İşimi hallecekken ciddiye alınmıyorum küçük durduğumdan dolayı çok can sıkıcı bir durum.
Eminim mezun olduğumda iş hayatımı da etkileyecek bu durum.:44:
Büyük görünmekte hoş değil tabiki ortası olsa ya şu işin:52::52:

16 yaştan direk 40 yaşa atlayacaz benim cnım ona sıkılıyor
bana 20lik hatunsun diyen bir insan ve bir zaman dilimi olmayacak ühühüühü

16 yaştan direk 40 yaşa atlayacaz benim cnım ona sıkılıyor
bana 20lik hatunsun diyen bir insan ve bir zaman dilimi olmayacak ühühüühü

Sanırım öyle olacak bazen hoşuma gidiyo aslında yaşım ilerlediğinde de göstermem diye ama şimdi hiçte iyi bişey değil.:17:
Erkek arkadaşımla ilişkimiz yeni başladığında bi kaç arkadaşıyla tanıştırmıştı beni sonrasında yorumları aynen şu şekilde olmuş;
"Çok küçük olum lan bu kız"
18 yaşındaydım o zaman o da 19 gülsem mi ağlasam mı:52::52:

Sorunu kokten çozmek için harekete geçmeniz lazim
Fazla kilonuz varsa kilo verin ve imajinizi degistirin (kisa saç daha genç gosterir, dudakta açik renkler tercih edilmeli vs..)

bende giyim tarzınızla alakalı olduğunu düşünüyorum.

bunu değiştirmeniz hiç de zor değil bence.. internetten bile çözebilirsiniz bu sorunu..

bakımlı olmak illaki bi ton makyaj yapmak değildir.. bunu çok zor olacağını düşünmeyin.. bahar geliyor dolabınızda sevmediğiniz ne varsa çıkarın, bahar renklerinde bir kaç kıyafet alın, güzel renkli hırkalar, tesettürünüze uygun pantolonlar jeanlar alın.. renkli babetler..
makyaj içinde öncelikle cilt temizliği sonra uygun bir güneş korumalı nemlendirici, göz çevreniz ve yüzde sivilce lekeniz varsa onlar için bi tane kapatıcı, göz kalemi-rimel, şeftali tonlarında bir allık, yine o tonlarda bir ruj sizi eminim çok daha genç gösterecektir.. ayrıca teninize uygun birde parfüm..

ben 31 yaşındayım ama kime yaşımı söylesem çok şaşırır, genelde ünv öğrencisi zannedilirim, 22 gösteriyorsun en fazla diyorlar.. biraz genetik olsa da beni ağırlaştıracağını düşündüğüm çok şeyden uzak duruyorum..

giyinme tarzım spor, saçlarımda henüz beyaz yok ve saçlarımı boyamam..asla fönlü ya da maşalı gezmem.. elimle doğal şekillendiririm.. makyaj yaparken far kullanmam, koyu renklerden uzak dururum.. doğal renkler kullanırım..

günlük yaşamımda da dekolteden uzak kusurlarımı kapatıcı giyinmeyi severim (ikiz doğumdan dolayı biraz göbek kaldı kusur dediğim o)

bence bunlardan kurtulmanız kolay :) dert etmeyin...

Sorunu kokten çozmek için harekete geçmeniz lazim
Fazla kilonuz varsa kilo verin ve imajinizi degistirin (kisa saç daha genç gosterir, dudakta açik renkler tercih edilmeli vs..)

Çok haklı bi yorum
kilo, aşırı abartı makyaj, saç rengi boyu vs, giyim tarzi gibi şeyler insanı olduğundan yaşlı gösterebiliyor

giyiminiz ağırsa ondan oşekil görünüyorusunuzdur..giyim insanı çokfarklılaştırıyo belkide siz kendiniz öyle gösteriyosunuzdur..nası uzun yana çizgiler basenli gösteriri ya o hesap..bi arkadaş botox yap demiiş 28 yaşındasın ne gerek varki..giyimini yenile biraz modayı takip..modaya uygun tarzını yakşaltır:31:hafif makyaj tarz bi ayakkabı tamamdır..benim kuzenimede herkes densizlik yapıyodu bi düğünde onu zorladık onu gene tabuları neyse onu söyledi onun tabularında ve daha hoş şeyler giydirdik herkes iltifata boğdu..ha sonra geri kendine döndü.. ama şunu biliyo giyimiyle alakalı artık yaşı büyük gösteriyor:) bugünde hep örne verebileceğim konular mevcutmuş:)her neyse ben eminim çok hoş bi bayansınız ve tarzınızdan dolayı böyle görünüyosunuz..kimi kapalı insan şal çok genç gösteririken başörtü yaşlı gösterir..yada kimi insana kahkül yaşının üstüne yaş katar kimine de çıtırlık küçük yaş katar..valla hiç takmayın küçük dokunuş gerek hepsi bu.hem öğretmenler hiç yaşlı gösterirmi şarap gibiyizdir :52:

ben de küçük gösteriyorum
ciddiye alınmıyosun bu çok can sıkıcı bi durum
hele de iş hayatına başlayınca..
Ah dertdaşım benim..

1990 doğumlu kardeşimi abim sanıyorlar :(
üst ön dişlerimin altı bayağı tırtıklı. dişleri bile daha gelişimini tamamlamamış bu küçük kızın diyorlar. :'(
yaşımı 15-16 sanıp çirkinliğimi teselli etmek istercesine "büyüyünce serpilip güzelleşir bu" diyen oldu.
teyzem ben büyüdüm zaten ama güzelleşmedim diyemiyorum ki. ben 26 yaşındayım. 16 ımda da çirkindim, 6 yaşımda da diyemiyorum ki :(

Makyajinizdan kaynakli olabilir mi acaba?

Benim yakin arkadasim da cok makyaj yapiyor, 20 yasinda olmamiza ragmen onu 33 sanan bile oldu.

Birde sari sac da insani oldugundan yasli gosteriyor eger teniniz beyaz degilse.

Back
X