Yaşımdan Büyük Gösterdiğimi Söylemelerinden Bıktım

kesinlikle giyim cok fark ediyor kizlar salas giyimdigim zaman valla ben bile korkuyorum kendimden bu yasli kim diye aynaya bakinca spor giyince psikolojikmi bilmem ama citir oluyorum benmi oyle goruyorum acaba dedim gecenlerde bir arkadasa gittim kuzenide gelmis yas konusu acildi bende dedim ben cok mu yasli gosteriyorum arkadas dediki yok esimle yasitsin ama ondan genc gosteriyorsun ama spor giyinince 7 yada8 yas kucuk gosteriyorsun hiiiiii iyi gozlem yapmisim demekki :27:bozulma konusunda cok haklisin arkadasim esim hicbir seye takilmazdi taki gecen yil bizim komsu kizi bir cocukla ayni evi paylasti yillarca stress cok yasadi cocuk onu terk etti yetmedi 1 ay sonra o...... biriyle muhtesem dugunle evlendi komsu kizida cok kilo aldi yerinden kalkmayacak hale geldi zavallim bizi cagirdi gelin morelim cok bozuk diye gittik esimle esim dedi bak benle yasitsin cok gencsin daha neler cikar karsina falan bu demezmi iyide amca ben kendimi yasli hissediyom esim ne bozuldu 2 saat oturduk esim kos kos oturduk eve geldik bombayi patlatti aptal kim amca peeeeeeehhhh kendide 15 lik mubarek ben amcalik halimle 3 cocugum var senin teyzelik halinle sismis durmussun kim ne yapsin seni ne oluyor askos dedim duymadinmi manyagi amca diyor bana eeee ne olmus dedim dediyse cok gucendi hirssindan kiza demedigi laf kalmadi yeminle gunlerce takti kafasina gitti ne kiyafetler aldi ne bakimlar yapti :9:ama nafile kiz giris kapisinin anahtarini unutmus evde bizim zile bas esimde kimo deyince amca anahtari unuttum kapiyi acarmasin derdemez ne amcasi getirme beni asagi sirf morelin bozuk diye milletin morelini niye bozuyon amacin ne demis kizda geldi ozur diledi yoksa benimki bunalima girdi dokunsam aglayacakdi o derece:53:

giyim yaşı çok etkiler, saç modelinizi de değiştirebilirsiniz. yüzünüze gidecekse kahkül kestirebilirsiniz olduğunuzdan küçük gösterir. Kiloluysanız biraz da kilo verin. İşte küçüldünüz :1:

canım benim üzme lütfen kendini.... yüz olgun gösteriyorsa sizde kılık kıyafet saç makyajla yaşınızda gösterirsiniz... öncelikle saç renginiz açık ise koyulaştırın.... ağır makyajlardan özellikle koyu renk makyajlardan kaçının pembe tonlarında ruj kullanın mat rujlar değil parlak rujları tercih edin,,pudra fondoten kullanıyorsanız teninizden iki ton açık olsun açık ten rengi daha genç gösterir insanı allık olarak bronz kahve tonları değil,,şeftali tonları kullanın.. iş gereği klasik giyiniyorsunuz malum ama takım pantolon ceket vs gibi şeyler uzak durun... mesela klasik pantolon giyiyorsanız üzerine aynı pantolonun ceketi yerine kısa modern ceket kullanın..etek giyiyorsanız fazla uzun olmasın maksimum dizlerde giyin.. aşırı topuklu ayakkabılar yerine az topuklu veya babet tarzı ayakkabı kullanın. saçlarınızı düz fön veya düzgün toplayarak at kuyruğu şeklinde kullanın.eğer yüzünüze giderse perçem insanı olduğundan küçük gösterir deneyebilirsiniz.. dalgalı fön ve bukleyi tercih etmeyin.. nacizane önerilerde bulundum. inşallah bir daha sizi üzen şeyler yaşamazsınız

Son düzenleme:
28 yaşında nasıl 40 gibi görünürsünüz.orası saçmalık ya.

aynı şeyler defalarca yazılmış o yüzden uzatmak istemiyorum.giyim tarzınızı ve makyajınızı deiştirmekle işe başlayabilirsiniz.bide türban mı takıyorsunuz bilemem ama onun yerine şal takmayı deneseniz daha genç görünürsünüz.yaz geldi cıvıl cıvıl renkler,renkli babetler,hafif bir makyaj ve varsa verilmesi gereken kilo oldu bitti..

hahaytt :21: bende 19 yaşındayım ağzını açan bana 24 25 diyor. Ailede yaşadığım sorunlar erken evlenmem falan derken millet benide öyle sanıyor 6 yaşındaki kardeşimi çocuğum sananlar bile oldu. artık gırgırına vuruyorum kardeşimi çocuğum sananlara evet benim diyorum. yani senle alay edenle alay etmesini öğrendim. çünkü aksi taktirde yıpranan sen olursun bence üzmemelisin kendini allah bizi göyle yaratmış şükredelim ki sağlıklıyız ya elimiz ayağımız tutmuyor olsaydı :81::81:

kızlar arkadaş kapalı bir bayan oyüzden saçını değiştirmesinin bir önemi yok gibi :26: giyim tarzını bilemiyorum bazı kapalı bayanlar kıyafetlerinin üstüe pardesü giyiyorlar arkadaşımızda öyleyse kıyafettede bişey yapamaz heralde yüzüyle cildiyle ilgili birşeyler yapabilir :46:

Bugün eve geldiğimden beri ağlıyorum. çok zoruma gidiyor artık. 28 yaşındayım. Bugün bir sınıfta Eleştiri konusunu işliyordum.Ve değer verdiğim bir öğrencim, örnek diye bana yönelik şu cümleyi söyledi: "falan öğretmenle aynı yaşta mısınız gerçekten? ama siz 15 yaş büyük gösteriyorsunuz."sonradan utandı, pişman oldu ama söyledi kalbim çok kırıldı.daha önce de haddini bilmez bir veli de bu okul sizi yaşlandırdı hocam demişti. Maalesef son bir yıldır birçok kişiden sanki yaşım 40 gibi muamele görüyorum buna bazı öğretmen arkadaşlarım da dahil. evet ben de biliyorum yaşımdan olgun durduğumu, biraz büyük gösterdiğimi. son birkaç yıldır çok yıprandım, yaşlandım resmen.3 yıldır gözlük kullanıyorum lens denedim ama gözüme zarar verdi olmadı.sadece yazmak içimi dökmek istedim.Ben de insanım ama biz insanlar çok acımasızız, ne kadar kolay kalp kırıyor bazılarımız. bazen onlara hakkımı helal etmek istemiyorum ama boşver deyip geçip gidiyorum.Allaha havale ediyorum.

28 sen 40 göstermen mümkün değil. bir kere 40 olanın göz çizgileri vardır artık. eğer senin de varsa cilt sorunların vardır o yöne eğil derim. yoksa kıyafetin saçın başın....bunlar çok önemli. resim koyabilirsen daha iyi yorum yaparız aslında.

fotografın olsa,merak ettim..giyim tarzı, davranışlar da önemli..küçükte göstersen yine sizir bozucu olabilir hem bazen.Ben 31 yaşındayım, devlet memuruyum, gelen vatandaşlar canım lı cicimli konuşuyor, küçük duruyorum diye. Bankaya gittim hesap için, kadın baktı suratıma umarım 18 inizi doldurmuşsunsuzdur dedi salak, ne 18 i 31 yaşımdayım ben dedim şok oldu:) üzme kendini çok.Abartı makyajın varsa azaltabilirsin, giyimde daha sade giyebilirsin falan filan..

kapalı olduğundansaçla ılgılı bişi dıyemıyorum ama yuuunde kaşlarını kalınlaştırabılırsın daha masum ıfade verır

göz kalamı fazla kullnama eğer makyaj yapıyorsan hafıfbı kapaıtıt ve allık kullan yıne olduğundan ufak gösterrir hatta makyaj olduğu bıle anlaşılmaz sadece yuzun canlı görunur

kıyafet konusu en önemlısı bazı kıyafetlerle 5 kılo zayıf yada kılolu görunebııryoz yanı bukadar fark edıyor tabıkı yaşlı genç kavramı içinde geçerlii

oyuzden gençlerın gıyım tarzına bakın kapalılarda tesettur çerçevesınde çok şık olabılıyor dar kot pantolonlu olanları kast etmıyorum

onun ışında çokta takammaya çalışın

Kapalı bir bayanmıssınız bende kapalıyım başörtüsü olarak hep şal kullanıyorum çok şık ve güzel duruyor sizde şal kullanabilirsiniz giyimde en çok sevdigim üçlü pantolonlarım,tuniklerim ve babetlerimdir hepsi renkli renklidir sizde giyim tarzınızı degiştirebilirsiniz bende 26 yaşındayım ama yaşımdan küçük gösteriyorum en resmi olarak hafta başı bankaya gittim işlerim vardı bankacı kimligime bakmadan sizin imza yetkiniz yok demesin mi niye dedim 16 yaşındaki bir çocugun imza yetkisi olmaz dedi bende 16 degil 26 yaşındayım dedi tabi bankacı şok oldu:52::52::1::1::27::27:

İnsanlar böyle ne yapalım? Gerisini düşünmeden ağızlarına ne gelirse konuşuyorlar. Ben de ufak tefek biriyim. Evli olduğumu duyan bir teyze "kız bu ne hal. küçücük halinle nasıl doğurucan" demişti. Bir kaç defa daha aldım böyle bir eleştiriler. Kırıldığım da oldu takmadığım da... Baktığın zaman her insanda bulunacak kusurlar vardır. Ama bunu eleştiri şeklinde o insana yöneltmek cehaletten başka birşey değil.

Hic kafaya takmaniza gerek yok...
Giyiminizle makyajinizla sacinizla sac renginizle... bile genclesirsiniz..
Sanirim yogunlugunuzdan kendinize vakit ayiramiyosunuz..yoksa yasiniz genc bi yas 40 felan gostermezsiniz

bende aldigim asiri kilolardan dolayi kendimi salmistim
hep siyah giyinip saclarimi bagliyordum
beyazlarimda cikmisti
gerci annem vefat ettikten sonra hic bakmadim kendime
en son calismadigim halde her gun disari ciktigimi ve biraz kendime gelmem gerektigine karar verdim
kahkul kestirdim renkli giyinmeye basladim spor kaliteli ayakkabilar aldim
ve 30 yasima ragmen 20'lik gibi hissetmeye basladim
her gun koyu renk giyinmekte insanin icini karartiyor bence alisilmisin biraz disina cikmak gerek
iyi hissedilmedigi zaman

aslında nasıl bir bedene sahipsin onuda yazarsan sana daha çok neleri yakışacağını yazabiliriz. ince yapılı biriysen ne bileyim üstün altına göre büyükse pantolon üstü uzun tunikler giyebilirsin. çok çeşit var şimdi.. sana site adları vereyim.. modanisa, suhneva, yenimoda,tesettürmarka,alvina. buralardan kendi bedenine ne gider sipariş verebilirsin yada fikir edinirsin. ucuzmuş pahalıymış diye düşünme al. eğer olmadıysa yedi gün içinde gönderiyosun ve paranda iade oluyor hemen.
ayrıca o sana yaşınla alakalı laf söyleyen insanlara ki bellidir ne gibi şeyler söyledikleri.. aklında tasavvur et gülerek mesela napayım şekerim ben neler görmüş geçirmiş insanım bu hale nerden geldim gibi kendinle dalga geçermiş gibi tavır sergile. lafı sert söylersen daha kötü oluyor, böyle yumuşak yumuşak lafı hışırrtt diye sokacan hiç anlamayacak karşı taraf. gerçi anlayabiliyorum seni sana karşı böyle laflar geldiğinde sinirlerin bir anda tavan yapıyordur fakat kendini evde alıştırma yap sakinleştir şimdiden..

Merhabalar, hashasiyetinizi çok iyi anlıyorum, malesef insanlar bazen o kadar acımasız oluyorlar ki, karşıdakini hiç düşünmeden kırıyorlar.
Arkadaşlarında söylediği gibi, giyim tarzını değiştirmelisiniz bence. Tesettür giyimde artık çok şık şeyler var. Ben kapalı değilim ama çevremde kapalı sayısı çok fazla. Eğerki pardesü tarzı giyinmiyorsan, pantolon etek, üzerine kısa, şık bir ceket, şal eşarp gibi tercihlerini yapmalısın. Mesala tuğba wenn ve kayra markalarına bir göz at istersen, çok şık şeyler bulabilirsin.

Son düzenleme:
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Allah razı olsun sizlerden. bugün gayet iyiyim sayenizde. toparlanıcam, kendime daha çok dikkat edicem artık.
soranlar yazanlar için cevap vereyim.boyum 160, kilom 57.son zamanlarda kilo aldım.kilolu görünmüyorum ama fazlam var biliyorum. 3-4 kilo vericem hemen. kapalıyım evet.çoğunlukla etek, bluz, gömlek, badi,tunik vs. ve nadiren pantolon giyiyorum.okulda başımı açıyorum ve genellikle at kuyruğu şeklinde oluyor.ben söylemek istediklerinizi çok iyi anladım ve yapabileceklerimi, uygulayabileceklerimi uygulayacağım.giyim tarzımı değiştireceğim, daha spor giyinmeyi deneyeceğim.saçlarımı kestireceğim.bir de hemen cilt bakımı yaptıracağım.

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Allah razı olsun sizlerden. bugün gayet iyiyim sayenizde. toparlanıcam, kendime daha çok dikkat edicem artık.
soranlar yazanlar için cevap vereyim.boyum 160, kilom 57.son zamanlarda kilo aldım.kilolu görünmüyorum ama fazlam var biliyorum. 3-4 kilo vericem hemen. kapalıyım evet.çoğunlukla etek, bluz, gömlek, badi,tunik vs. ve nadiren pantolon giyiyorum.okulda başımı açıyorum ve genellikle at kuyruğu şeklinde oluyor.ben söylemek istediklerinizi çok iyi anladım ve yapabileceklerimi, uygulayabileceklerimi uygulayacağım.giyim tarzımı değiştireceğim, daha spor giyinmeyi deneyeceğim.saçlarımı kestireceğim.bir de hemen cilt bakımı yaptıracağım.

canım dilerim çok mutlu olursun. kendini sevmekle işe başla gerisi inan gelir. kimsenin söylediğine kafayı takma boşver :16:

o psikolojiden kurtulduğuna sevındım

Back
X