merhaba arkadaşım, yazdıklarını okudum genel anlamda. büyük göstermek kadınların bi sıkıntısı maalesef, bide tesettür +5 yaş ekleyebiliyor iyi giyinmeyi bilmiyosak hele bu +10 bile olabiliyor.
bende tesettürlüyüm, 26 yaşındayım. başörtülü olduğum ortamlarda da küçük gösterdiğim söyleniyor ama tabi bikaç yaş 23-24 gösteriyosun diyorlar. evde, normal eşortman-tişörtlü halimi görenlerse 20-22 en fazla diyorlar. özellikle kardeşimin arkadaşları falan çok şaşırıyor kardeşimden 5 yaş büyük olduğuma. tabi bunda yeni nesilin epey iri yarı ve erken yaşta kaş alma, saç boyatma, makyaj gibi şeylere başlaması da etken. pek çok 20 yaşında olan genç kız bu faktörler dolayısıyla 25'lerinde gösteriyor.
arkadaşlar pekçok tavsiye de bulunmuş makyajla vs ilgili. bende tesettürlü bir bayan olman açısından kendimce bikaç tavsiyede bulunayım istedim.
öncelikle kaş stilin çok önemli, çok rahatsız edecek bir durum yoksa aldırmamanı tavsiye ederim. aldırıyosan da doğal alan biyere git. biliyorum böyle kuaför bulmak çok zor ama benim gibi kuaföre sürekli müdahale ederek onu eğitebilirsin:) yoksa kuaförleri biliyosun standart bi modeli vardır o şekilde alır ve seni maymuna çevirir. ben mesela sadece alttan çıkanları aldırıyorum o da sir ağdayla, kaşlarımı kesmesine, cımbızla aralara girmesine kesinlikle izin vermiyorum ve sonuç çok doğal oluyor. kaş önemli yani:)
burda pekçok arkadaş makyajdan bahsetmiş ama benim kişisel kanaatim makyajın çok profesyonel ve doğal yapılmadığı sürece kişiyi yaşlı ve basit gösterdiğ yönünde. eğer böyle makyaj yapamıyosan hiç yapma hele ki başın örtülüyken iyice kötü oluyor görüntü. sadece özel günlerde profesyonel makyözlere git.
başörtü seçimi de çok önemli. mümkünse allı güllü dallı eşarplar takma, düz renk şallar ya da
asimetrik modelli twin ipek eşarplar kullan ve bağlama şekline dikkat et. tabi ki tesettür kaidelerine uyarak ama anne modeli de olmayan stiller dene. topuzunun ayarını yerinde tut, abartılmış topuzlar hem dinen uygun değil hem de çok alaturka bir görüntü bence.
kıyafet alırken özellikle aker, tekbir gibi firmalardan uzak dur. fırfırlı, fiyonklu bedenine fazlaca oturan modeller yapıyor bu mağazalar ve çok çirkin ve alaturka ürünler sattıkları. unutma alaturkalık insanı olduğundan çok çok yaşlı gösterir. benim tavsiyem tunik, pardüse ihtiyacın dışında tesettür mağazalarına hiç uğrama, bugün colins'de bile çok güzel etekler, bol paça kotlar bulmak mümkün. zara, mango tarzı yerlerden alacağın kıyafetleri azıck üzerinde oynayarak tesettüre uygun ve çok modern hale getirebilirsin.
cilt de çok önemli yaş mevzuunda. bu iş biraz da genetiğe bakıyor aslında. ancak yine de sorun eğil tabi. cild bakımından anlayan arkadaşların güzel tavsiyeleri olacaktır, ben çok tecrübeli değilim maalesef.
bide son olarak kilo. çok kilolu ya da çok sıska olmak da insanları yaşlı gösterebiliyor. bu konuda sıkıntın varsa bunları da çözmeni tavsiye ederim. zira kilo alınırrr, verilirr, tek derdimiz bu olsun:))
bunlar naçizane tavsiyelerim, ayrıca etrafındaki insanları hiçççççç takma onlar çoğu zaman kendi egolarını tatmin ediyor. yine bi hatıramı anlatayım. ben bi ara çok kilo almıştım 1.63 boyla 70'e dayanmıştım düşün. bu dönemde yakın olduğunu düşündüğüm bi arkadaşım sürekli benle dalga geçiyodu şişko falan diye. bende rahat bi tip olduğumdan gülüp geçiyodum ama bigün sabrım taştı gel tartılalım dedim. ki bu arkadaşım da böyle tıknaz yapılı hani basen göbek pek belli değil ama zayıf da değil. tartıldık ben hala 70'dim arkadaş da 65 çıktı ki boyu 158 falan. yani diyeceğim insanlar egolarını tatmin etmek için yapıyo böyle şeyleri. ki bu benim yakın arkadaşımdı düşün yakın olmayanlar neler söyler. hiç alttan alma cevaplarını ver derim.
ne demişler akıllı olup dünyanın derdini çekeceğime deli olurum dünya benim derdimi çeker:)