• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşımdan büyük gösteriyorum

aytensakarya

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2023
75
60
18
İyi geceler
Artık bir kaç gündür iyice kafaya takmaya başladım bu durumu.
Ben 40 yaşıma yeni girdim tesettürlü ve balık etliyim. 166 boy 73 kg yum.15 yaşında ve 9 yaşında cocuklarim var.
Kilodanmidir nedir her gören abla diyor, bende karsimdakinin benden büyük oldugunu anlıyorum ama kadınlar kendinin küçük gozuktugunu mu zannediyor yada ego tatmini mi nedir anlamadim, bir insanın yaşını bilmeden direk abla diye atlıyorlar. Ve genelde bu kadınlar çok küçük bebekli insanlar. Buyuk çocuğum var diyemi öyle yani catlayacam artık 🫣 kızlar.
Dun birine dedimki artık, sen kaç yaşındasın? benimle aynı yastaymıs, ve güldü böyle uyuz uyuz, ayy abla dedim diyemi sordun dedi. Yok merak ettim dedim. Diyemedim sende 40 gozukuyosun diye. Neyse nikah buyugusun sonuçta dedi.

Kilo vermeyi planlıyorum. Başka napsam şu yuzume de şu olgunluğu kaldirsam kızlar.

Öncelikli siz kendinizi nasıl görüyorsunuz? Çok mu bitkin, yorgun, halsiz..
Ya da çok güzel, eğlenceli, tam yaşında görünen biri mi?

Kimine çok kilolu, kimine çok zayıf derler.
Kimine yaşının büyük göründüğünü, kimine çok küçük göründüğünü söylerler.

Önemli olan senin kendini nasıl gördüğün, nasıl beğendiğindir.

Kafaya takmamak zor biliyorum ama biz böyle bir toplumuz

ben sizden büyüğüm, 42 olacam neredeyse, (tesettürlü değilim, kendi saç rengimi kulllanıyorum, belime kadar siyah saçlıyım, makyaj da yapmam, at kuyruğu saç tişört şort gezerim) en önemlisi, bekarım.

neyse yani kadın doğum doktorum da dahil olmak üzere yaşıma kimse inanmaz (doktorum kadın)

ama
toplumda

toplumu geçtim

kendi akrabalarım arasında benden yaş yaş küçük olanlar ya da aynı yaş civarı olanlar, hele tesettürlü ve evliyse otomatik olarak benim ablammış gibi muamele ediliyor :D

kendi babam masada "x ablana da ver salatadan migren" diyor bana
yav nerden ablam oluyor aynıyız, aynı senelerde, aynı şehirde üniversitede okuduk, vs. (hani görmediğim bir kişi değil babam yaşını unutmuş olsun akranız, birlikte büyüdük)

ama evliyse çocukluysa otomatik benden büyük muamelesi görüyor yani. dediğiniz gibi nikah büyüğü oluyorlar, "ama o evli büyüğün sayılır" diyorlar bana da. şaka gibi laflar. kendi kız kardeşim evli, herkes beni ondan küçük sanıyor. 4 yaş ben büyüğüm...

böyle olmayan çevre "x abla", "y abi" laflarını zaten kullanmayan arkadaş çevrem var, ama onlar toplumda minicik bir azınlık maalesef. ve bu kişilerin %90ı evli değil. evli olanların da pek norm sayılan standartlarda evlilikleri yok...

böyle bir toplumuz derken kast ettiğim şey bu. neredeyse kimse aslında kimin kaç yaşında gösterdiğini biyolojik şekilde anlamıyor. sosyolojik etmenlerle konuşuyor çoğunluk. ben de saçımı herkes gibi boyatsam, belli bir model yapsam ve kılık kıyafeti değiştirsem "evli kadın" (!) gibi giyinsem kimse "aaa genç duruyorsun" demez. çoğu kez büyükçe bir toplantı salonunda, kendi saç rengini kullanan tek kadın ben oluyorum, öyle diyim.

sizin de çocuklarınızm maşallah epey büyükmüş, otomatik büyük zannedilirsiniz. normalde 40 yaşta artık insanların 3-4 yaşında çocuğu oluyor, sizinkiler kocaman. genelde toplumun standardı neyse ona göre kalıplar oluyor.

Kafaya takmamak zor biliyorum ama biz böyle bir toplumuz

ben sizden büyüğüm, 42 olacam neredeyse, (tesettürlü değilim, kendi saç rengimi kulllanıyorum, belime kadar siyah saçlıyım, makyaj da yapmam, at kuyruğu saç tişört şort gezerim) en önemlisi, bekarım.

neyse yani kadın doğum doktorum da dahil olmak üzere yaşıma kimse inanmaz (doktorum kadın)

ama
toplumda

toplumu geçtim

kendi akrabalarım arasında benden yaş yaş küçük olanlar ya da aynı yaş civarı olanlar, hele tesettürlü ve evliyse otomatik olarak benim ablammış gibi muamele ediliyor :D

kendi babam masada "x ablana da ver salatadan migren" diyor bana
yav nerden ablam oluyor aynıyız, aynı senelerde, aynı şehirde üniversitede okuduk, vs. (hani görmediğim bir kişi değil babam yaşını unutmuş olsun akranız, birlikte büyüdük)

ama evliyse çocukluysa otomatik benden büyük muamelesi görüyor yani. dediğiniz gibi nikah büyüğü oluyorlar, "ama o evli büyüğün sayılır" diyorlar bana da. şaka gibi laflar. kendi kız kardeşim evli, herkes beni ondan küçük sanıyor. 4 yaş ben büyüğüm...

böyle olmayan çevre "x abla", "y abi" laflarını zaten kullanmayan arkadaş çevrem var, ama onlar toplumda minicik bir azınlık maalesef. ve bu kişilerin %90ı evli değil. evli olanların da pek norm sayılan standartlarda evlilikleri yok...

böyle bir toplumuz derken kast ettiğim şey bu. neredeyse kimse aslında kimin kaç yaşında gösterdiğini biyolojik şekilde anlamıyor. sosyolojik etmenlerle konuşuyor çoğunluk. ben de saçımı herkes gibi boyatsam, belli bir model yapsam ve kılık kıyafeti değiştirsem "evli kadın" (!) gibi giyinsem kimse "aaa genç duruyorsun" demez. çoğu kez büyükçe bir toplantı salonunda, kendi saç rengini kullanan tek kadın ben oluyorum, öyle diyim.

sizin de çocuklarınızm maşallah epey büyükmüş, otomatik büyük zannedilirsiniz. normalde 40 yaşta artık insanların 3-4 yaşında çocuğu oluyor, sizinkiler kocaman. genelde toplumun standardı neyse ona göre kalıplar oluyor.
Dogurtacaklar beni bu yaştan sonra 😂

Şaka bir yana evet bekarlar daha genç duruyor. Koca-kaynana ve çocuk faktörü diyorum ben.
Sizede maşallah.

Öncelikli siz kendinizi nasıl görüyorsunuz? Çok mu bitkin, yorgun, halsiz..
Ya da çok güzel, eğlenceli, tam yaşında görünen biri mi?

Kimine çok kilolu, kimine çok zayıf derler.
Kimine yaşının büyük göründüğünü, kimine çok küçük göründüğünü söylerler.

Önemli olan senin kendini nasıl gördüğün, nasıl beğendiğindir.
Kendimi çok anaç görüyorum. Yaşadıklarımdan mıdır nedir kimsenin derdi dert değil gibi geliyor.
Diğer türlü ise bence tam yaşımdayım. 40 ta az değil bence

Siz kendınızı kaç hissediyorsunuz ? Aynaya bakınca kaç görüyorsanız o yaştasınız bosverın başkalarının ne düşündüğünü

Kilodanmidir nedir her gören abla diyor
Kilo da bir etken, baş örtünüzü bağlama şekliniz, örtünüzle kıyafetlerinizde kullandığınız tonlar dahi etkili olabilir, koyu tonlar genelde olduğunuzdan yaşlı gösterir, tesettürünüze de uygun bir şekilde olmak kaydıyla aşırı bol kıyafetlerden uzak durun.
Ten renginize uygun olmak kaydıyla açık tonlarda kıyafetler seçin, makyaj yapıyor musunuz bilmiyorum, yapıyorsanız ağır makyajdan kaçının, pastel tonlarda fresh bir makyaj, minnoş kıyafetler, tatlı bir gülümseme oldu bitti :)

Başörtüsü de etken.
Annem açık, 70 yaşında ve sarışın. Bazen otobüste tramvayda 30-40 yaşında tesettürlü kadınlara yer veriyorlar anneme vermiyorlar saygı gibi bir şey bence.
Bir de yanında çocuk varken otomatik “abla” oluyorsunuz. Oğlum yanımdaysa bana da öyle muamele ediliyor

İyi geceler
Ben 40 yaşıma yeni girdim tesettürlü ve balık etliyim. 166 boy 73 kg yum.15 yaşında ve 9 yaşında cocuklarim var.
Kilodanmidir nedir her gören abla diyor, bende karsimdakinin benden büyük oldugunu anlıyorum ama kadınlar kendinin küçük gozuktugunu mu zannediyor yada ego tatmini mi nedir anlamadim, bir insanın yaşını bilmeden direk abla diye atlıyorlar. Ve genelde bu kadınlar çok küçük bebekli insanlar. Buyuk çocuğum var diyemi öyle yani catlayacam artık 🫣 kızlar.
Dun birine dedimki artık, sen kaç yaşındasın? benimle aynı yastaymıs, ve güldü böyle uyuz uyuz, ayy abla dedim diyemi sordun dedi. Yok merak ettim dedim. Diyemedim sende 40 gozukuyosun diye. Neyse nikah buyugusun sonuçta dedi.

Kilo vermeyi planlıyorum. Başka napsam şu yuzume de şu olgunluğu kaldirsam kızlar.
takma bu kadar sen de teyze de onlara. eger cekici birisi iseniz bazen insanlar boyle gicikliklar yapiyor kiskancliktan

Yaşlı da değilsiniz, genç kız da; genç bir kadınsınız.
Belki giyim ve örtünme tarzınız olgun gösteriyordur. Tesettürlü olup fresh tarzı olanlar da var, babaanne gibi olanlar da var. Aynı şekilde, tesettürlü olmayıp saçı, kaşı, makyajı ve giyimiyle çok yaşlı görünenler de var, tam tersi de. Saç, örtü, kaş şekli, yapıyorsanız makyaj tonları vs çok etkili.
Kilo da yaş katıyor ister istemez. Huzursuz hissediyorsanız kilo ve giyim kuşam kısmına biraz eğilebilirsiniz.
Bir de hem epeydir evlisiniz hem de Allah bağışlasın, çocuklarınız büyük, o yüzden de imaj olarak otomatikman büyüksünüz milletin gözünde.

İyi geceler

Çocuklarınız büyük olduğu için öyle dediklerini düşünüyorum.bizim bu milletteki ablacılığı ben de hiç sevmiyorum.hanımefendi beyefendi olayını benimseyemediler bir türlü.varsa yoksa abla abla.cok gıcık valla.herkesin yaşını gösterdiğini düşünüyorum ben.hatta çocuklarınız büyük olduğu için kendilerince saygı göstermeye çalışıyor bile olabilirler.mesela bizim iş yerinde benden 1 yaş küçük kapalı, cocukları olan bir arkadaşa herkes abla derken bana demiyorlardı mesela.kapalı olmak da etkiliyor.

Ben de 35 yaşındayım minyonum ama abla diyorlar bana da 😂çünkü artık yaş alıyoruz gerçi erkekler her önüne gelen bayana abla demeyi adet edindikleri için Türk milletinde var bu abla demek İngilizlerde öyle mi Mr Mrs Miss var Fransızlarda da Mösyö Türklerde ne peki abla abi nereden ablan oluyorum ben senin diyesim geliyor 😂

Bir de bazı yerlerde nikah büyüğü diye bir şey var örneğin eşimin memleketinde benle aynı yaşta çocuklu kadın bana yenge diyor ismimle hitap et lütfen aynı yaştayız diyorum yok nikah büyüğümsün diyor tövbeee😒

İyi geceler

Bunun icin kilo vereceksen hic ugrasma derim.
Ben 53 kilodayim bana da abla diyorlar, yenge diyen yaşıtlarima bile denk geldim. Ama direk müdahale ediyorum. Yenge ne demek diyorum?
Genelde de bunlari diyenler egitimsiz görgüsüz insanlar oluyor. Insan tanimadigi birine hanfendi der. Bilemedim hocam der olmadi ismini sorar hitap eder.

Ben de 35 yaşındayım minyonum ama abla diyorlar bana da 😂çünkü artık yaş alıyoruz gerçi erkekler her önüne gelen bayana abla demeyi adet edindikleri için Türk milletinde var bu abla demek İngilizlerde öyle mi Mr Mrs Miss var Fransızlarda da Mösyö Türklerde ne peki abla abi nereden ablan oluyorum ben senin diyesim geliyor 😂

Bir de bazı yerlerde nikah büyüğü diye bir şey var örneğin eşimin memleketinde benle aynı yaşta çocuklu kadın bana yenge diyor ismimle hitap et lütfen aynı yaştayız diyorum yok nikah büyüğümsün diyor tövbeee😒
Hiç duymamıştım haa.sen erken sevişmeye başlamışsın diye abla diyorum 😁

Bunun icin kilo vereceksen hic ugrasma derim.
Ben 53 kilodayim bana da abla diyorlar, yenge diyen yaşıtlarima bile denk geldim. Ama direk müdahale ediyorum. Yenge ne demek diyorum?
Genelde de bunlari diyenler egitimsiz görgüsüz insanlar oluyor. Insan tanimadigi birine hanfendi der. Bilemedim hocam der olmadi ismini sorar hitap eder.
Bana da yenge diyorlar 😂baştan çok yadırgadım😂küçücük bir kadınım ben ya 😂 İngilizlerin tabiri yerine mi kabul etmeliyiz acaba Mrs gibi bizde de yenge, abla yok teyze

Back
X