Yaslari yakın iki cocuk

Guess_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
263
108
53
39
Merhaba arkadaşlar. Benim araları 18 ay olan iki çocuğum var.Biri daha 5 aylik....Evde yatılı bakıcimiz var ama ben yine de çok zorlanıyorum. Büyük olan hep ilgi istiyor.Oglen de pek uyumuyor.Bakici genelde bebek ile ilgileniyor.Yemekleri ben yapıyorum ama bazen vakit bulup yapamıyorum. Büyüğü babaannesi dışarı çıkarırsa küçüğe ben bakıyorum bakıcı da temizlik yapıyor. Ev hep ütü dolu. Toplasan hep dağılıyor. Benim zaten genelde uykum oluyor.Kucuk gece çok kalkıyor. Yani kendime ayıralım vakit yok denecek kadar az.yaslari böyle birbirine yakın iki çocuğu olanlar nasıl üstesinden geliyorsunuz? Tavsiyelere ihtiyacım var. Haftada bir gün bakicinin izin günü. O gün bizim ev savaş alanı...Büyüğe bazen sinirleniyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. O da küçük daha çünkü... Bu konuya bir el Atarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!

Büyüğe neden sinirleniyorsunuz?
Çocuklarınızı eziyet olarak görüyorsanız 2.yi neden yaptınız?
Bu arada bebek onlar daha dikkatinizi çekerim.
Çocuklarımı eziyet olarak görsem elbette yapmazdım. Tam tersi daha iyi nasıl bakabilirim diye tavsiye almak için yazdım. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama her anne çocuğuna bazen sinirlenebikir. Yanlış olduğunu düşünmesem söylemezdim zaten

benimde çocuklarımın arası 18 ay
çok zor büyüttüm hemde tek başıma
ama şimdi oğlum 3. kızım 1. sınıfa gidiyor
çok şükür bin şükür rahatım
insallah geçecek sabırlı olun
hemde bakıcı var ben ekmek almaya gidemiyordum gene şanslısın

Tebrik ederim sizi Ben ikisi ile aynı anda evde durduğumuz hayal bile edemiyorum. Büyük çok mutsuz olur

Yatılı bakıcı varken bu kadar zorlanmamalısın.Küçüğü ana kucağına yanına alıp, büyükle de oynayabilirsin Yap boz, oyun hamuru,boyama gibi.
Sen ikisi ile ilgilenirken bakıcı yemek,ütü yapsın.Sizin damak zevkinize göre yapamıyorsa tarif edin zamanla öğrenir.Arada siz büyük çocuğunuzla dışarı parka çıkın bakıcı küçüğe baksın.Temiz hava hem size hem de çocuğunuza iyi gelir.
Planlı olun.Zamanla düzen oturtursunuz.

Duzgun planlamayla herseyin ustesinden gelebilirsiniz. Utuleri biriktirmeyin, bulasigi
Biriktirmeyin, sabah kakar kakmaz kisisel bakiminizi yapmadan once banyo wc temizleyin bunlar baya isinizi kolaylastirir

Sanırım kendinize hiç zaman ayıramamaktan psikolojiniz bozulmuş. Gece yarısı bile olsa eşinizle baş başa bir hava almaya çıkın.Sistemi güzel kurmuşsunuz sadece kendinize 5 dk da olsa nefes alacak zaman ayırdınız mı sorun çözülecek bence. Ondan sonra daha dinç olabilirsiniz.

2 çocuk için bakıcı var, babaanne var, çalışmıyorsunuz ve bence çok fazla şikayetçisiniz.
Tek başına 2 çocuğa bakıp aynı zamanda çalışan var.
Size tek tavsiyemiz 1 bakıcı daha almanız olabilir sanıyorum.

Bakıcim yabancı...Yemek yapmayı bilmiyor.Zaten en başında yemekleri ben yapacağım diye anlaştık. Küçük çok kucakci yerde pek oyalanmiyor.Buyuk oyun hamuru gibi etkinlikler ile en fazla 10 dk oyalaniyor. Hareketli bir çocuk. O kadar çok oyuncağı var ki ilgilenmiyor bile... hoplayalim zıplayalim saklambaç oynayalım istiyor

Bakıcı olduğu halde 2 çocukla baş edemiyorsanız, bu imkanı olmayan kadınlarımızın ne suçu var..
Siz birazda kendinize vakit ayıramadığnız için şikayetçisiniz..

Oyun grupları oluyor haftanın 2 yada 3 günü onlara götürebilirsiniz hiç olmazsa büyük çocuk için değişiklik olur.

Biraaz tembellik mii sezdim nee.bir bakiciyla hala daha zorlaniorsaniz ne diim yanii..millet ucune dordune birden bakio tek basina.siz cocuklari is olarak goruosunuz o yuzden yetismio.onlarinda birey olduunu unutmayin.buyugu ilgi istiorsa gunde bir saat felan oturun onunla oyun oynayin sevin.yNi bu kadar zorlastiran sizin tavirlariniz emin olun.cocuklar hep ilgi ister.parka cikarin oynatin buyugunu ozaman biraz sakinlesir.cocuklarin enerjisi bizden fazladir.onu atmasi lazim.kucugu zaten bebek emzirin verin bakiciya ilgilensn sizde hwmen yemegi atin ocaga piserken buyukle oynayin ya ne var yani. ben anlam veremiorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…