Yaslari yakın iki cocuk

Benimde biri 4 biri 2.5 yasinda cocuklarim var evt cok zor zamanlar ben senin zamanlarda buyugunu tuvalete alistirmaya calisiyordm bide kayinvalide nin bir haftalik kendini bize atmalarina katlaniyordm elini sicak sudan soguk suya sokmuyordu cocuklarimla bile ilgilenmezdi altli ustlu oturuyorduk ama tembelliginden asagida yemek yapmaz bizde nasil olsa yapiliyor esi ve ogluyla gelir yer icer cayi icerkende sagi solu arardi gelin cay iciyoruz diye.. o zamandan stres kaynakli hastaliklarim hala devam ediyor. Ama senin yardimcn var ms biraz planli programli hareketle daha iyi olur her sey birde kucuk uyuyunca bakiciniz buyukle ilgilense sizde uyusaniz. Bende ilk iki ay bakici ile devam edeyim dedim ama yok baskasi evde olunca bekledigimden daha az faydasi olunca biraktm sanki ben evin hanimi ona yardima gelmisim gibi o benden daha cok dinleniyordu. Bakicinizdan verim alamiyor musunuz? Yada temizlige kisa bir sure icin baskasini alabilirsin.

Valla milelt hem rahatima bakarim.hem.cocuk.yaparim kafasinda hey g
Haha birmi bence iki tane alsin uc bakici olsun biri bir bebekle.birindoger bebekle biride hanim.efendinin ayak islerine bakar oooh mis

Valla milelt hem rahatima bakarim.hem.cocuk.yaparim kafasinda hey g

Haha birmi bence iki tane alsin uc bakici olsun biri bir bebekle.birindoger bebekle biride hanim.efendinin ayak islerine bakar oooh mis
Doğru ama bir de yemek ve temizlik için biri lazım Ayak işçisini de dışarıdaki işler için kullanır

Daha ne olsun. Bakiciniz var. Cocuklar hep böyle büyüyor yani zor. Bunun kolay bir tarafi yok, hele ki emiyorsa. Ilk bunu kabul edin.
Benim de ikinci yolda ama hallederim diyorum bir sekilde. Ben tuvalete gitmek icim esimi beklerdim genelde kizimda.
Gece zaten uyumuyorsun bir yasina kadar emzirdim. Simdi de ev savas alani. Bes dakikada bir birsey kiriliyor dökülüyor. Hamileyim zorlaniyorum ama cocuklar bu sekilde büyüyor. Yani kizim alti aylik oldu sonra hicbir sekilde tutamadim. Kucakta dahi durmadi, yürütec kullanmadi. Mama sandalyesinde dahi oturmadi ki bes dakika tuvalete gideyim. Ama geciyor. Üc yasina girmedi daha ama cok sükür eskiye göre koltukta oturabiliyorum. Simdi digeri geliyor bir sene yasamam diyorum. Ne zaman kizim iki yasina girdi benim elim yüzüm topladi kilo aldim.
O kadar yorgunluga 50 kiloya düsmüstüm. Simdi bakalim beni neler bekliyor iki bebekle.
Aci yok rocky.
Sakin olmayi ögreniyorum. Haliya mi isemiyor. Duvarlara hamur mu yapistirmiyor.
Cok rahatim nedense. Sizede bunu tavsiye ederim. Sakin olun. Baska yolu yok.
Cocuklar büyürken cok inatci ve huysuz olabiliyor. On kisi gelsenizde cocuk o inatciligi yapacak.
akisina birakin. Cayinizi alabiliyorsaniz elinize alin, onlarla beraber cosun. Ben yakinda elime boya kalemi alip tavanlari cizme kivamina geldim gelecegimde

Yabancı bakıcılarda yemek hep sıkıntılı oluyor.Büyüğü benim kızımdan iki ay büyük ve benim kızım da çok hareketli haliyle enerjisini atamayınca evde oradan oraya koşturur.Ben bu yüzden yaz kış hep dışarı parka çıkarıyorum, enerji fazlasını atıyor.Bakıcı küçükle ilgilenirken yada uyurken siz büyüğünü 1 saat dışarı çıkarın.Sıkı giydirseniz sorun olmuyor.Büyükle başbaşa kaliteli vakit geçirin daha sakinleşir çocuğunuz.Bol bol konuşun çünkü onun için zor bir dönem.
Çocukların uyku saati nasıl bilmiyorum ama yemekleri geceden yapın hatta boş fırsat bulduğunuzda dondurucuda saklanabilecek yemekler yapın buzdolabına atın.
Büyüğü kreş değil de bir iki saat oyun gurupları vardır onlara alıştırmaya çalışın.Gitsin hem sosyalleşir hem de oyun ihtiyacını giderir.

Vallah bakıcıya rağmen böyleyseniz o zaman biz neydik anlamadım kangurumudur nedir onu alın takın bebegi taşımanız daha kolaym hele bide diş cikartiyorsa sizi daha cok isteyecektir. buyugu de sizin ilginizi elbette isteyecektir. internetde arastirin montessori etkinlikleri filan hazirlayin bakicinizla birseyler. sıkı giydirin hergun cikarin mesela. cocugun zihni yorulacak ki uykusu gelecek.

Sizin çocuğunuz var mı?
Yakın zamanda olacak nasipse. Fakat kuzenlerim hep bizde büyüdü. Ve ben Şuan 8 aylık hamile halimle kayinvalidemlerde kalıyorum haftada birgün kadın geliyor sadece onun harici her işi ben yapıyorum. Ki çok zor hamile kaldım ve cok riskliydi. Hergün çeşit çeşit yemekler yapıyorum kayinvalidemin hergün bir günü var mesela şuan bir haftaligina annesine gitti k.pederin ütüsü çamaşırı dikişi bana ait k.valide olsa da olmasa da.. artık geceleri de uyuyamiyorum uykusuz uykusuz bütün sorumluluk bende.. çalışıp iki üç çocuk büyüten ve yardımcısı olmayan birçok anne var ama siz yatılı bakıcıniz olmasına rağmen yakınıyorsaniz hala aynı fikirdeyim ehli keyfsiniz

Çok yaratıcı bir fikir Ama benim gerçekçi tavsiyelere ihtiyacım var
Tek başına ikiz ucuz büyüten kadınlar var,yada iki uç çocuklu çalışan kadınlar.Sizin kadar şikayet etmiyorlardir emin olun.Evet zor,kimse kolay olduğunu söyleyemez,en uslu çocuk bile anneyi yorar.Ama cocuk yaparken bunları göze almış oluyoruz,hic bir şey eskisi gibi olmuyor.
Yatılı yardımcınızin olması çok büyük bir nimet.Bu,yurdum annesinin kolay kolay elde edemeyeceği bir şey.Biraz plansız programsız gibisiniz sanki,evde bir kaos ortamı canlandı gizumde,yardimcidan yeterince faydalanamiyor olabilir misiniz ?

Son düzenleme:

Eşimin amcasının 2 çocuğu var büyük olan 2.5 yaşında küçük olan şuan 9 aylık. Eşimin amcası diyorum ama geç evlendiler amca 50 yenge 45li yaşlarda şuan. Yengemiz çok yavaş, çok pasif. Yaşının da bir etkisi var diye düşünüyorum. Yenge çalışıyor amca çalışmıyor. Onlarda işler tam tersi amca evle ilgileniyor yenge çalışıyor. Tabi 2. çocuktan sonra babannemizi yanlarına aldılar. Bir ona bir diğerine yetişiyorlar ama hayatı çocuklar olmuş. Hiçbir yere gidemiyorlar bence onlar biraz abartıyor durumu. Çocuklar aşırı ilgiye alışmış normal zamanlarda bile çocukları boş odaya götürüp masal anlatıyor yengem.

Bakici da yabanciymis he.cok onemli ,yabanci olmali cunku bizim.turkler cahil caniiim aaa haha tovbe ya.bacim sen bu konuyu kapat en iyisi ben yine sinir yaptim ya

Vay be... Artık atomu parçalarlar beraber diyeceğim de, konu sahibi onun için de birini tutar :)

benim de yaşları yakın iki bebeğim var.biri ikibuçuk yaşında diğeri 11 aylık. yardımcı olacak hiç kimseye sahip değilim annem yok kv zaten farklı bir kafada yardım etmekten ziyade eleştirme durumunda.gerçekten zor oluyor, küçüğü emzirirken büyüğün tuvaleti geliyor, küçük tam uyuma modunda oluyor mecbur onu kucağıma alıp götürüyorum tuvalete o zamanda küçük uyanıyor, sofrada ne kadar kendi yesin istesemde olmuyor ikisine de yemek yedirmeye çalışıyorum aynı anda, tuvalete gitme olayım bile saatler sonrasına sarkabiliyor.evin işleriyle ve yemekle uğraşmaya çalışıyorum bir yandan, üstüne eşimde çoğu zaman yaptığım şeyin zor olmadığı benim beceremediğim görüşünde oluyor falan.size bakıcınız var nasıl zorlanırsınız demeyeceğim çünkü herkes bir olmuyor yoruluyorum diyorsanız eminim yoruluyorsunuzdur benim pek ilacım yok aslında kendi kafama bile süremiyorum ama bakıcınız küçükle ilgilenirken büyükle hem işlerinizi yapmaya hemde onunla ilgilenmeye vakit geçirmeye çalışabilirsiniz onu da işlere ortak edebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Aslında evin
Bakici da yabanciymis he.cok onemli ,yabanci olmali cunku bizim.turkler cahil caniiim aaa haha tovbe ya.bacim sen bu konuyu kapat en iyisi ben yine sinir yaptim ya
Türkler yatılı kalmiyorlar yabancılar kalıyor. Nedeni bu...altında bir şey arama

Tek çocugum var ama çalışan bir anneyim evin yemegi, bulaşığı,ütüsü, temizliği hep bende.
Çocugun ödevleri, ilgisi, alakası yani tüm sorumlulukların hepsi bana ait.
Siz bence fazla şikayetçi gibi geldiniz bana üstelik bakıcınızda varken

Valla bence gayette sanslisin. Çoğu kişi bunu bakıcısı olmadan yaşıyor. İkinci biraz daha büyüsün beraber oynarlar rahatlarsiniz

Yardımcım biraz yavaş...Mesela kahvaltı masasını toplayacak.Bir saat çıkmıyor mutfaktan.Aslinda ince özenerek temizliyor ama bana hız lazım. Değiştirmek istemiyorum çünkü çok iyi niyetli.Cocuklari çok seviyor ve ona güveniyorum. Gelen gideni aratır derler ya...Büyük acayip dağıtıyor evi.Milyon oyuncağı var ama en fazla 5 dk...onun dışında koşacak ziplayacak...tv bile izlemez.gerci alistirmadim ondan galiba...Eşim Allah'tan anlayışlı biri..Ev niye dağınık ya da niye yemek yok demez.ama ben niye hala Eksiğiz diye kendimi sorguluyirum

Teşekkür ederim. Aslında evin

Türkler yatılı kalmiyorlar yabancılar kalıyor. Nedeni bu...altında bir şey arama
Yook kiz kalanda var.arastir sen bulunur..bak.iste bunda da tembellik sezdim.hemen pes edip.yabanci bakici tutulmus

Küçüğü biraz önce kanguru ile çıkardım. Bebek arabasından nefret ediyor. Büyüğü de dedesi çıkardı şimdi. Bugün bakıcı izinde çünkü. Dediklerinizi yapıyorum genelde.en iyisi artık bu aksiyona alismak

Oyuncaklarin çoğunu kaldırın bence... En çok daginikligi yapan onlar oluyor genelde... Çocuklu evde ne kadar az esya ne kadar az ivir zivir o kadar rahatlık ferahlık oluyor.
Yardımcınızin yavaş olduğu konularda onu başka bir işe yonlendirebilirsiniz.Mutfagi toplaması uzun suruyorsa ütü yapsın ,ortaligi toplayıp evi supursun falan mesela.
Kücugü emzirip ,bakicinin işi bittiyse ona teslim edin,buyukle az da olsa kaliteli zaman geçirmeye çalışın .Surekli oyun faaliyet olacak diye bir şey yok.Kendi kendine de zaman geçirmeye alismali.

Evde yatılı bakıcı var ve iki çocuk bakimı bu kadar zor olmamalı.

Büyük 2 yaşına girmek üzere sanırım. Küçük ise 5 aylık. İki yaşındaki çocuk bebeği kıskandığı için senin zamanını gereğinden fazla meşgul etmeye çalışıyor olabilir.

Evdeki kaynaklar yeterli gibi geldi. Babaanneden de yardim aliyormussunuz. Sanki bir planlama problemi var gibi gedli bana. Mesela evde neden sürekli bir ütü yığını var. Yardımcı işten kaytarıyor olabilir mi?

Yardımcınin evde olduğu bir günunuz sabahtan akşama kadar nasıl geçiyor onları anlatırsanız size planlama konusunda önerilerde bulunalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…