Yaşlı adamla kavga ve belirsizlik. Pişmanlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne duyar kasıcam ya salak. Yaşlı diye tacizciyi aklamaya çalışıyorsunuz kendinizce
of duzgunce tartismayi bilmeyen de bi zahmet su siteden gitsin ya ne abi bu size ters konusan herkese hakaret ediyorsunuz? baydiniz cidden ya dogru durust karsilikli iki kelime yazamiyorsunuz. sonra konu dagiliyor sizin yuzunuzden insanlar banlaniyor konu amacinin disina cikiyor.

ben de benden farkli dusunen uyelerle konusuyorum ama hakaret etmiyorum mesela gayet de normal olarak fikirlerimizi soyluyoruz. su dilinizi tutamayip seviyeyi dibe cekecekseniz yazmayin daha iyi ya. forumun da bi adabi olur. amac budur yani herkes her konuda birlesmez, farkli fikirler konusulur.

of duzgunce tartismayi bilmeyen de bi zahmet su siteden gitsin ya ne abi bu size ters konusan herkese hakaret ediyorsunuz? baydiniz cidden ya dogru durust karsilikli iki kelime yazamiyorsunuz. sonra konu dagiliyor sizin yuzunuzden insanlar banlaniyor konu amacinin disina cikiyor.

ben de benden farkli dusunen uyelerle konusuyorum ama hakaret etmiyorum mesela gayet de normal olarak fikirlerimizi soyluyoruz. su dilinizi tutamayip seviyeyi dibe cekecekseniz yazmayin daha iyi ya. forumun da bi adabi olur. amac budur yani herkes her konuda birlesmez, farkli fikirler konusulur.
Kes

Yorumlar şaka mı?
80 yaşında "dede" olunca laf atabilir,tacizde bulunabilir yani öyle mi?
Hiç mi haber izlemiyorsunuz anlamadım ki? Bu yaşlı başlı dedeler çocuklara neler yapabiliyor bazen.
Bak bana ne yaptın diye ajitasyon yapıyor bir de,rahat dursaydın da olmasaydı o zaman.
Konu sahibi merak etme dava açsalarda bir şey çıkacağını sanmam bu işten.Lafla taciz,el hareketi çekme falan var sonuçta.
Ama sana tavsiyem mümkün mertebe fiziksel temaslardan kaçın.Çünkü haklıyken haksız duruma düşebiliyor insan.
İtmesen iyi olurmuş yinede.

Adam fiziksel tacizde bulunmuş olsaydı evet kendini korumuş derdik ancak ortada öyle bir şey yok.
İtmesi yanlış ve riski bi davranış olmuş onu demiyorum. Adamın elinde bıçak falan olabilirdi. Dışarıda taciz edildiğimizde durup polisi aramamızı tavsiye eden birine yazdım onu. Sanki tacizci orda durup polisi bekleyecek polis de gelince bi şey yapıcak sanki. Sessiz kalmak yerine o an riske girmeden ses çıkarmalıyız.

Anlık öfkelerimizde otokontrol diye bir mekanizmamız var . Bana göre benden güçsüz örnek ; çocuk ve yaşlı insanlar .. ona göre otokontrol sistemim bende işlev görüyor . . Öyle söyliyeyim , ama otocontrolumuz yoksa bize yanliş yapan büyük küçük yaşlı , hasta herkese kontrolsüz bizde itelim , vuralım hakediyorlar çünkü cezasını biz verelim .
Böyle mi davranalım yani . Böyle durumlarda en iyisi çok fazla sinirlenmeden sakin kalıp gerekli mercilere kişileri şikayet etmek ve üstünde de durmaktır.

Ne duyar kasıcam ya salak. Yaşlı diye tacizciyi aklamaya çalışıyorsunuz kendinizce
Niye salak oluyor?? Konu sahibi bile adam ne demiş söyleyemiyor, anasına mı sövmüş, şort giymiş de şortuna mı laf etmiş, dekoltesine falan mı sulanmış, türbanına mı laf söylemiş, hayır hiçbir şey belli değil. Belki de hızlıca geçerken, az kalsın çarpıyordu diye elle kolla söylendi. Hala o salak buna mı susalım şuna mı tepki göstermeyelim. Bir şeyler gevelemişse sözlü olarak ne söylüyorsun amca diye düzgünce sorsun, taciz, hakaret, kişisel hak ve özgürlüklere müdahale varsa şikayetçi olsun bitsin. Hepimiz de kınayalım. Biz söz söyledi diye haklı çıkarmaya çalışmıyoruz, ihtimaller tartışılıyor;ama siz iterek şiddet uyguladı diye alkışlayacaksınız neredeyse.

Laf atmış ya ,ne demiş acaba ?
Bu kadar sinirlenip seksen yaşındaki adamı yere savuracak kadar?
Siz mahkemeyi düşünüyorsunuz ,ondan acaba bir şey olmuş mudur diyorsunuz?

İtmesi yanlış ve riski bi davranış olmuş onu demiyorum. Adamın elinde bıçak falan olabilirdi. Dışarıda taciz edildiğimizde durup polisi aramamızı tavsiye eden birine yazdım onu. Sanki tacizci orda durup polisi bekleyecek polis de gelince bi şey yapıcak sanki. Sessiz kalmak yerine o an riske girmeden ses çıkarmalıyız.
Keşke muhalefet olmadan önce okuduğunuzu anlasanız. “Ben tepkisiz kalın demiyorum ama ittirmeniz doğru değil.” dedim zaten. Sessiz kalıp polisi arayın demedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X