Yaşlı adamla kavga ve belirsizlik. Pişmanlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar iyi akşamlar. Bugün mahallede canımı çok sıkan bir olay oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur yargılamadan bir akıl verin, başına gelmeyen bilemez. Akıl verin bana.
Bu gün öğle vakti mahalledeydim. Bir yere gidiyordum. 80 küsür yaşında bir dede bana laf attı. Çok rahatsız oldum ve acayip sinirlendim. Adamı da tanımıyorum, mahallede ilk defa gördüm. ''Dedem yaşında adamsın utanmıyor musun bana laf atmaya, utanmaz arlanmaz. Normal yolda gidiyorum ne istiyorsun'' gibisinden adama bağırdım. Elim ayağım sinirden boşaldı titremeye başladım.
Adam bu kez bana el kol hareketleri yaptı. Ben hafiften adamı iteyim derken adam bir arabanın üstüne düştü ve yere oturdu. Kalkamadı. Adamın düşeceği hiç aklıma gelmedi. Hafiften dokunmak istedim. Ben elimi uzattım kaldırayım derken ''Bak beni ne hale getirdin'' gibisinden bir lafı oldu. Daha çok sinirlendim döndüm arkamı gitmeye başladım. Başka bir adam bu durumu görmüş ve bana ne olduğunu sordu. Olan biteni anlattım. Ama nasıl sinirden titriyorum anlatamam. Adam galiba ben giderken dedeyi kaldırmak için hazırlanıyordu.
Akşam oldu ve ben çok huzursuzum. O dedeye ne oldu? Mutlaka çoluk çocuğu vardır. Ya darp raporu alır da beni mahkemeye verirlerse? Haklıyken haksız duruma düşmek de var. Ailemle yıllardır aynı mahallede oturuyorum. Vicdanım susmuyor. Çok kötüyüm. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.
Beter olsun hiç üzülme boşver.

O yasta adam laf atsa ne olur atmasa ne olur yazan benim zaten. Orda demek istedigim acik degil mi? Bunamistir kafaya bile takmazsin demek istiyorum yoksa 70 yasina kadar taciz sayilir sonrasi sayilmaz demiyorum
Donunu bile indirebilirdi kafa gidikse 😆 Ay ama çok kötü o durumlara düşmek çok kötü. Kaldı ki adam bunak mı, ne demiş belli bile değil;ama sağlıklı düşünüp davranamıyorlar. Gittikçe kafaları gidiyor.

Tamam da Woman Hanım, her yaşlı bunak değil. Etrafımda yaşlılar var, bir tanesi 90'a geldi mesela. Suya götürür susuz getirir seni, haberin olmaz. Bazıları gayet bilinçli yapıyorlar. Direkt bunamıştır, aman ne olacak demek çok sağlıklı değil.
Bazıları gençken de kötü insanlar oluyorlar, yaşlanınca da benlikleri değişmiyor işte.
Ramazan ayında dükkanının önünde oturmuş olan 65+ yaşlarında "amca" kısa kolluma bakıp, orucum bozulacak şimdi diyebiliyor mesela. Bunaklıktan mı? Sanmıyorum. Sapık işte dümdüz.
Ama bilemeyiz iste bunu, hepsi bunak demiyorum ben de zaten ama bunak olma ihtimali cok yuksek ya da baska bir rahatsizligi var belki. En fazla cevap verir gecersin ya da polis cagirirsin. o yasta adami yere dusurmek nedir

Ne dedi ki size?
Ne olursa olsun yaşlı bir insana yaptığınız doğru değil. Belki aklı yerinde değil saçmalıyor, bir hastalığı var ? Nereden biliyorsunuz?
Genç bir tacizci tecavüzcününde akıl sağlığı yerinde olmayabilir. Akıl sağlığı yerinde olmayabilir diye her boku sineye mi çekelim. Yaşlı olmasının da hiç bi önemi yok bu konuda. Yaşına yaraşır davranıcak yaşına hürmet bekliyorsa.

Tamam fiziksel müdahale biraz sert olmuş ama o anki psikolojinizide anlayışla karşılmak lazım kaldı ki herkes adama bunamıştır yaşlıdır söylese nolur gözüyle bakıyo ama belkide bunamadı belki sapığın teki bunu da bilmiyoruz ki sanmıyorum darp raporu filan alacağını aklı yerinde bi insansa yaptığından utanmıştır inşaallah

Donunu bile indirebilirdi kafa gidikse 😆 Ay ama çok kötü o durumlara düşmek çok kötü. Kaldı ki adam bunak mı, ne demiş belli bile değil;ama sağlıklı düşünüp davranamıyorlar. Gittikçe kafaları gidiyor.
Hah iste bunu diyorum, yav he de gec ya da ara 155’i. Valla benim bi yakinima falan yapilsa ben kan alirdim net

Ama bilemeyiz iste bunu, hepsi bunak demiyorum ben de zaten ama bunak olma ihtimali cok yuksek ya da baska bir rahatsizligi var belki. En fazla cevap verir gecersin ya da polis cagirirsin. o yasta adami yere dusurmek nedir
İşte o noktada ben de katılıyorum. Elinde falan kalır, sonra bilmem kaç yıl yersin. :olamaz:

Seksen yaşındaki bir adam bir şey derse şahsen güler geçerdim. Zaten kafaları gidiyor bir yerden sonra, tam olarak ne dedi ne yaptı o da önemli;ama siz neden fiziki müdahalede bulundunuz ya? Yaşlı adam sonuçta.
İnsan gülüp geçemiyor işte siniri bozuluyor. Yaşlılar daha da irite ediyor. Çünkü normal şartrda amca dede vs diye yakın davranıcağım adam yapıyor insan ekstra şok olıyor.

Bunak mi degilmi bilemez kimse.
Isimden dolayi ornek vereyim. 90yaslarinda adam,gorunurde hic birseyi yok fakat Alzheimer demansi var. Birgun popoma dokundu. Resmen basimdan kaynar su dökulmus gibi oldum. Adama dönup sakin birdaha yapma,hoslanmiyorum demekden baska carem yoktu. Kadin gorunce opucuk atar,az birsey yaklassan yardim icin opmeye calisir.

Yani hos birsey degil sozlu taciz . Fakat yine her olasiligi dusunup iplememek gerekirdi

Kalçası kırılmış olabilir mesela. Kalan ömrünü yatalak geçirecek olabilir. Yaşlılarda en ufak düşmeler kalça kırığına sebep olabiliyor ve iyileşme ihtimali olmuyor.
O zaman ona göre davranıcak. Sokakta millete laf atmayacak. Yaşına yaraşır davranicak. İnsan olamayana her şey mübah

Atiyorum 35-40 yaslarinda biri laf atsa olay cikaririm ben de, linc ederim belki bilmiyorum ama 80 yasinda biri bi sey dese ya bak isine der gecerim 😅
Şimdi Woman hanım, bunama gibi bir rahatsızlığı olan bir birey zaten yalnız başına bırakılmamalı. Şimdi kim ne bilsin adamın hastalığını, alnında yazmıyor ki. Benim dedem olsa, tutup elin kadınına/adamına şeyini gösterse, küfretse, kavga çıkarsa karşı taraf yaşlı zaten deyip bırakır mı? Her zaman değil. Ters birine denk gelir falan... Şiddet uygulayan haksız ama hasta yakınları da haksız.
Ha dedem hasta değilse de hak etmiştir valla. Gelmiş kaç yaşına, insanlarla uğraşmak yerine geçen ömrünün muhasebesini yapsın. :KK48:

Valla kusura bakmasınlar , yazıktır dededir sorunları vardır diye alttan aldıkça coştular. Bende gördüm parkta oturan dedenin türbanlı gencecik kıza çok kötü laf attığını. Yani terbiyem el vermez yazmaya o derece. Akli dengesi yerinde değilse ailesi sokağa salmasın. Konu sahibi, birşey olmamıştır. Öylelerine bir şey olmaz. Olsa bile ilahi adalet der geçerdim ben olsam.

O zaman ona göre davranıcak. Sokakta millete laf atmayacak. Yaşına yaraşır davranicak. İnsan olamayana her şey mübah
Belki o yaşlı adam hasta , hastalığından dolayı bilinçsizce yapıyor bunu , iktirilip yere düşse belki de hayatından olacak . O vebal alınır mı ?

Belki o yaşlı adam hasta , hastalığından dolayı bilinçsizce yapıyor bunu , iktirilip yere düşse belki de hayatından olacak . O vebal alınır mı ?
Belki hasta değil. Alnında mı yazıyor hasta diye. Hastaysa ailesi yalnız bırakmasın. Herkes kendini korumak zorunda. Belki hastadır belki şudur diye sapıklığa göz mü yumucaz.

Hah iste bunu diyorum, yav he de gec ya da ara 155’i. Valla benim bi yakinima falan yapilsa ben kan alirdim net
Ben aldım Womancım, olay aynı değildi;ama yaşlıya yapılan fiziki muamele aynıydı. Demek istediğim de durup dururken tamamen haksız duruma düşmesi ve bu işlerin şakası yok, başına ciddi bela alabilme olasılığını anlatmaya çalışıyorum. Herkes benim gibi gülüp geçmesin;ama örneğin lafla karşılık versin ya da polisi arasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X