Yaşlı bakım evi konusu

Bakın siz de hiç iletişiminiz olmayan bir grup insanı eleştirdiniz şu anda hatta zan altında bıraktınız.
hanımefendi ben yıllarca çalıştım hastanede ,bu sorunu yaşayan tek hasta sizinki mi diye düşünüyorsunuz?
siz bu sorunu ilk defa yaşıyorsunuz, ondan ne söyleseler inanıyorsunuz ama size yardımcı olmayacaklar / keşke aksi olsa.

Palyatifte şu anda.normalde palyatif servistin süresi yok.Hatta başka şehirlerde palyatif servislerde refakatçi de almıyorlarnis ama bizim bulunduğumuz il istiyor.
Akli dengesi yerinde değil raporu var yazmışsınız ruh sağlığı hastanelerine baktınız mı.
daha uzun süre bakılıyor ve tedavi ediliyor ama şartları hakkında bilgim yok.
Refakatçi ücretini nasıl hallediyorsun yazık ya o da çok pahalı.

Refakatçi ucretini eksiye düşerek veriyorum. Şu anda 14500 tl harcadım.. Bir kuruma yerleştirme işi bize ait dediği için sosyal hizmetler ben herhangi bir kurum araştırması yapmıyorum.Hatta direk müdür yardımcısı dedi,siz elinizden geleni yaptınız.su an sıra bizde diye.ama okuduklarimdan sonra moralim bozuldu.

Hastane yönlendirme yapmak zorunda değil evet ama sosyal hizmetler yapmış. Konu sahibi de seçimini yapmış.
Sizin bu konuya gelip hiçbir öneri sunmadan -ki önceki konularda da bir öneriniz yok- konu sahibine "hımmm sosyal hizmetleri dinledin demek, gününü göreceksin oh olsun" tavrınız garip.

Sosyal hizmetler işini yapmıyorsa hasta yakını evde bağırıp çağırırarak ilaç içmemek için mücadele eden insanla uğraşırken bir yandan devlet kurumlarına işini öğretecek değil ya.
Gayet insani bir seçim yapmış. Sonuçları varsa da katlanır ama yazmadığınız için o kısmını öğrenemedik işte bir türlü. Yaşayıp görür artık ne diyelim...
İyi geceler.

Ben yerel yönetimlerdeyim benzer talepler ile dolaylı yoldan karşılaşıyoruz
Bazı şeylere hayır demenin yolu direk hayır demek değildir. Bugün bir açıklama yapılır yarın tekrar arayalım denilir ertesi gün bekliyoruz olur. En son ee ama hemen demedik ne yapalım dolu olur. 6 ay bu sekilde beklerseniz ne olacak mesela bunu düşünmelisiniz
Benim akrabam özel bakım evi için bile aylarca aradı taradı zor yerleştirdi ve maddi imkan+ ev verilecekti emekli maaşı o zmn bile çift haneli idi.
Vatandaş ile iciice yıllarca çalışmış hatta bu şekilde " hayır deme " üzerine master yapmış insanlar ile çalıştım insanlar taleplerini unutup teşekkür edip el öpüp gidiyorlardı sosyal yardım dahil çoğu birimde çalıştım unutmayın onları arayana birsuru insan var ama sizin tek hastanız var
sadece onlardan haber bekliyorsanız üzülme ve yıpranma ihtimaliniz çok yüksek b planı olusturmalisiniz.

Konu sahibi hastayı alıp evine götürse sosyal hizmetler seferber olup hemen olayı çözecekti ama şimdi asla çözülemeyecek oh olsun gibi bir tavır var. Komik bence.

Ben bu kadar umutsuz değilim.Ben de bir devlet kurumunda çalışıyorum. Yaşadığım sehir çok büyük bir yer değil.Isini hakkıyla yapan ,vicdanlı insanların da olduğunu düşünüyorum. Yerel yönetimlerde durum biraz daha tanıdık torpil işiyle yürüyor.

Bu vicdan olayı değil ki imkan ve yoğunlukla alakalı
Yine diyorum siz tek hasta siz zannediyorsunuz belki ama binlerce hasta var birsuru bekleyen var hiç birine duygusal bağları yok öyle olsa çalışamazlar 1 gün geç 1 gün erken bir telaslari yok ztn sizden sonra yine bir sürü kişi gelecek sizden öncede vardı
Ama sizin için refakatçi ücreti demek bunu söylüyorum bekleyerek kendinizi zora sokmayın diye

Konu sahibi hastayı alıp evine götürse sosyal hizmetler seferber olup hemen olayı çözecekti ama şimdi asla çözülemeyecek oh olsun gibi bir tavır var. Komik bence.
alakası yok 838383 kere yazdım
sosyal hizmetler bu konuyu çözmeyecek tek dertleri hastayı yalan yanlış konu sahibini korkutarak hastaneye kitlemek ki başarmışlar
ama konu sahibine faydası yok bunun.
çünkü yine parasi gidiyor.
onlara inanarak hata yapıyor, geçen konuda da onlara inanararak doktoru hastaneyi kotuledi ağızları laf yapıyor başka da bir şey yok bunu söylüyorum 100 kerede yazdım başka insanlarda yazdı
ısrarla istediğinizi anlıyorsunuz

ben geçen konuda da bunda da kaç kere yazdım ısrarla kabul etmiyor,
inanılmaz bir güveni var asla laf ettirmiyor onlara çözemedim gerçekten.
sırf onunla uzun uzun iletişim kuruyolar diye bu kadar güven fazla değil mi

Başka ne yapabilirim ki.Bana söylenen şu şekilde. Bu durumda olan hastalar için %3 luk bir kontenjan var.Yani sıraya girmeden bir bakım evine yerleşecek.Eger ben hasta ile ilgili herhangi bir işlem yaparsam yani imza atarsam ,taburcu alırsam %3 luk kısımdan çıkmış olur.o zaman sıra bekler

Belki sonuçlanacak bilemem ama onlar için ha 6 ay sonra ha 1 sene sonra ha 2 gün içinde.
E yazık değil mi her gün eksiye giriyorum diyor.
Yazı yazmak ilgileniyoruz demek is yapmak değil ki acil ve gerekli durumlarda yazı peşinde kim koşar?

Hanımefendi kimse babamın oğlu değil.Insanlarin sözüne tabi ki belirli bir süre vererek güvenmek zorundayım.Bu durumların uzmanı olan kişiler.isleri bu. Siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniZ.

Siz bilirsiniz ben kesin olmaz demedim ztn ama süre sizin için önemli olduğu kdr onlar için değil hatta hiç değil

ben açıkçası böyle bir hastayı alacaklarını sanmıyorum.
konu sahibi onlara açık açık her şeyi anlatıyor bence onlarda iletişim kuruyor dinliyorlar onu vs
ama hasta çok çok ciddi sıkıntı çıkaran bir hasta,
hastane odasında milleti boğmaya çalışıyordu.
sürekli küfür vs
bunları açık acik anlatıyor konu sahibi,
onlarda aman hastaneden çıkarma asla çıkarma bilmem ne yapsa seni suçlarız dediler hep
amaç hastaneye kitlemek , böyle hastalar hep hastaneye kitleniyor zaten
ama konu sahibine faydası yok hastanenin.

Konu sahibi burada bir yanlışınız var.
%3 Luk kontenjan da da sıra var size en başa aldık deseler de bu durum 1 seneyi bulabilir.
Hastayı ne kadar süresiz hastanede tutabilirsiniz hadi tuttunuz refakatçi ücretini kaç ay ödeyebileceksiniz.
Biz yakinimizi hastaneye yatirip çıkarttık ama hala kimsesiz kontenjaninda sıra bekliyor 2 şehir için başvuru yaptık 3 sene oldu.
Diğer arkadaşın dediği gibi bir plan yapmaniz lazım.
Boşuna zaman kaybedip bekliyorsunuz.
İsterseniz 1 ay sonra konuşalım yine 14500 eksiden 50 bin eksiye çıkarsınız ve hala bekliyor olursunuz.

Devletin dili yazıdır ama.Hicbir kamu kuruluşu gereken yazışmaları yapmadan iş yapamaz ki.Yazisma kısmı bana çok tuhaf gelmedi açıkçası.Bizim kurumumuzda da öyle çünkü.

Hanımefendi kimse babamın oğlu değil.Insanlarin sözüne tabi ki belirli bir süre vererek güvenmek zorundayım.Bu durumların uzmanı olan kişiler.isleri bu. Siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniZ.
Cemoos hanımın dediklerini şeklinde yol izlerdim.
evi satip ona müstakil ayrı ev tutmak bir secenek olabilir
biz b planınız olsun diyoruz
ne kadar süre vereceksiniz onlara ?
bu kadar sorunlu bir hasta ise yakında palyatif serviste çıkarmak isteyecek , böyle bir hastayı hastanede uzun vade tutamazsiniZ

Gerçekten hepsi başımıza geldi oradan biliyorum.
Bu hasta ve yaşlılara bakmak çok zor ama kimse de kabul etmiyor.
Boşuna zaman kaybı ve para kaybı olarak görüyorum ben artık.

Devletin dili yazıdır ama.Hicbir kamu kuruluşu gereken yazışmaları yapmadan iş yapamaz ki.Yazisma kısmı bana çok tuhaf gelmedi açıkçası.Bizim kurumumuzda da öyle çünkü.

Eger bir iş olacak ise yazı Asla beklenmez insan söz konusu ise hiç. Hasta oraya gider yazışmalar aynı gün tamamlanır.
He size mantıklı gelen kısmı size zarar veriyor tuhaf değil ama gün gün eksiye düşersiniz. Çünkü onların tum hastaları tüm uğraşları bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…