- Konu Sahibi mermaid2608
-
Bakımevinde muhtemelen ağır sakinleştiriciler verip sürekli uyutacaklarBundan önce ağır zihinsel engelli, tam bağımlı raporu alan halamla ilgili konu acmistim.Beyin kanaması da geçirmişti. 83 yaşında.Su anda palyatif serviste. Psikiyatrist damla,hap farklı ilaçlar yazmış dün.Palyatife dün alındı.yaninda hala ücretli 2 bakıcı var.Ama bağırması, saldırganlığı hala devam ediyor. Yatağa bağlamışlar.damlayj 3 kişi içerebiliyor.Su anda sosyal hizmetlerden bakimevi için haber bekliyorum. Yanında ücretli tuttuğum refakatçi bu kadar küfür, şiddet olmasa kendi evimde bakarım bile dedi.zaten paraya ihtiyacım var,düzenli gelirim olur dedi.ama bu kadar bağıran, küfür eden ve saldırgan bir hastayla baş edemem evde dedi.Kafayi yemek üzereyim.ne zaman refakatciyi arasam arkadan sesi geliyor. Küfürler, polis polis diye bağırıyor. Gün içinde yaptığım hiçbir şey tat vermiyor. Yemek bile yiyesim yok.Bakim evinde nasıl bakıyorlar böyle hastalara.Neden sürekli bağırıyor. Tamamen sakinlesmesini sağlayacak bir ilaç yok mu ?Bağırdığının nerede olduğunun farkında mıdır?
böyle kendine ve etrafa bilinçsizce zarar vermesinden iyi değil mi?Bakımevinde muhtemelen ağır sakinleştiriciler verip sürekli uyutacaklar
Kesinlikle bakılamaz zaten. O şekilde bakılabilir ancak anlamında yazdım, yoksa konu sahibinin başka çaresi yok tabi ki.böyle kendine ve etrafa bilinçsizce zarar vermesinden iyi değil mi?
çok çok üzücü ama kimse böyle birine tek başına bakamaz.
ev tutup başına bakıcı koysa gene bakamaz.
o evde yangın da çıkabilir, insanlara zarar da gelebilir, evden çıkıp gidip kayıp da olabilir. her şekilde oluru yok.
bakıcının vicdanlı olmaması halinde yaşlıya eziyet de edebilir.
kadın eceliyle acı ağrı çekmeden, daha fazla hastanelerde bakım evlerinde savrulmak zorunda kalmadan kurtulur inşallah
%100 engelli raporu çıkmış şu anda. Sosyal hizmetler arayıp bilgi verdi.
Raporu sisteme girdik dedi.Su an yasal prosedürü hallediyoruz dedi.en kısa zamanda halletmeye çalışıyorlarmisAllah yardımcınız olsun.
peki bu bilgiyi verirken nasıl ilerleneceği konusunda bir şey dediler mi ?
Rabbim çektirmesin bir an önce alsın emanetini
İnşallah dediğiniz gibi olur.Raporu sisteme girdik dedi.Su an yasal prosedürü hallediyoruz dedi.en kısa zamanda halletmeye çalışıyorlarmis
Henüz yok.Hasta da ishal olmuş.doktor haftasonu tedaviye devam edeceğiz dedi ishal icinkonu sahibi bir gelişme var mı ?
İnsanlar dogurdugu çocuğu bile başından atıyor hiç birsey olmuyor. Hastanede tedavisi bitince sosyal hizmetlere haber veriyorlar çocuğu alıyorlar. Yaşlılar için de vardir elbette birsey. Yazı diline bilgilerinin geçmesi çok birşey ifade etmez.Kamuda çalışıyorsunuz sizce hastahaneler bu konuda sonsuz sorumluluk alır mi? Sizin bütün bilgileriniz orada var dönüp dolaşıp sizi sorumlu tutmaz mı? Kimsesiz gibi ama değil yazı diline sizin bilgileriniz gecmis artık.
Ben capanin gururu Ayşe olmasindan supheleniyorum artık. Bu seviyede olana ilk kez denk geliyorum çünkü. Her konuda bu kadar var olması da garip geliyor. Çocuk konusunda tavsiye verildiğinde de pedogog olanlar firlasin ders versin. Yemek tavsiyesi verenlere aşçılar gelsin yazsın. Bunun sonu mu var. O halde bu platformda işin ne. Aile danışmanı misin? Psikolog musun? Psikiyatrist misin? İnsanların dertleri hakkında yorum yapma hakkın da yok o zaman. Goz ardi ettiğim için rahat etmiştim ama bu konuda o kadar çok cevap verilmiş ki sizin alintiladiginiz yazıda hangi eski konuğu gündeme getirmiş diye merak edip baktım. Açınca hemen altta diğer cevabı da gözüktü.Eski basliktaki, eski tartisma konularını neden yeniden yeşertiyorsunuz ? O konuyu orda, o üyeyle tartistiniz, bitirin.
Kadincagizin hastasinin durumunda bir gelişme olmus, " şimdi ne yapabiliriz?" diye baslik açiyor, eski konunun tartismalarini hortlatiyorsunuz.
Çok merak ediyorum siz neden bu halayı evinize cagirdiniz. Durduk yere bir sürü sorun oluştu. 85yasindaki kadın gelecem dedi diye getirttirilir mi. Siz gidip gorseydiniz ya da babanız.Yalnız şöyle bir durum var .benim halam kimsesiz.maasi 5 bin.benden başka kimsesi yok.para yok.sizin bahsettiğiniz şeyler ev bakıcı vs ayda deli para.benim bunlar için durumum yok. Benim annem babam değil.bakmakla yükümlü değilim.Boyke bir durum var ortada
Ne yazık ki tuvalet yemek ihtiyacini kendi gideremiyor.tam bagimliİnsanlar dogurdugu çocuğu bile başından atıyor hiç birsey olmuyor. Hastanede tedavisi bitince sosyal hizmetlere haber veriyorlar çocuğu alıyorlar. Yaşlılar için de vardir elbette birsey. Yazı diline bilgilerinin geçmesi çok birşey ifade etmez.
Aslında yangın vs çıkarma ihtimali olmasa en güzeli evine gitmesi veya evini satıp size yakın ev almanız. Sürekli bakıcı yerine de arada uğrayıp yemek yedirip evini temizleyecek birini tutardiniz. Evde de kendi kendine kufrederse ederdi.
Büyük teyzem bu duruma yakın. Küfür falan yok ama agresif. Peteği bile söküp kendine zarar veriyormus. O yüzden odasında doğru düzgün eşya yok. Kızının apartmanın çatı katında tek duruyor. 4 oğlu var her gün gelip yedirip içirip ilgileniyorlar. Kızları da geliyordur. Ama tek kalıyor.
Psikiyatri servisinde biraz daha az saldırgan hale gelirse bu seçeneği de düşünün bence. Kendi kendine biraz daha az saldırgan da olabilir belki. Aldığı ilaclarin iğne gibi bir seçeneği varsa evde sağlık hizmetleri veren yerler de bu şekilde ilacıni verir belki. En olmadı bir odada kilitli tutarsınız. Acımasızca görülebilir ama kendine ve çevresine zarar vermemesi için.
Ev satmak kolay değil ama diğer ildeki evi satmayı şimdiden düşünün. Günlük refakatçi ücretiniz çok yüksek.
Sadece onun lafı ile çağırmadık aslında.Bizi farklı 3 4 kişi aradı.Komsulari ,benim üniversite arkadaşım. Herkes bu kadin burada olmaz çözüm bulun diye arayıp durdu.Çok merak ediyorum siz neden bu halayı evinize cagirdiniz. Durduk yere bir sürü sorun oluştu. 85yasindaki kadın gelecem dedi diye getirttirilir mi. Siz gidip gorseydiniz ya da babanız.
Çok çok teşekkür ederim. İnanın 15 gündür ben neredeyim bilmiyorum. Uyku yok.konuyu hangi açıdan düşüneceğimi şaşırdım. Hasta açısından mi ,para açısından mi çocuğumla bile ilgilenemiyorum. İş arkadaşlarım sürekli yardımcı olmaya çalışıyor.Su 15 günde 5 kilo verdim sanırım. Ins bir yere yerleşir hayırlısıylaMerhabalar @blackwidowspider , ben sosyal hizmet çalışanıyım. Konu çok su götürür diye yazmak istemedim.
Sizin ve meslektaşlarımın yanlış yaptığı tek bir şey yok.
Daha önce böyle bir durum yaşamamış ve yönetmelikten, kanundan, sosyal devlet olmanın gerektirdiği haklardan bihaber olan insanların laflarına kulak asmayın.
En kısa sürede yer bulunup nakli gerçekleşeceğine eminim.
Siz yapmanız gereken her şeyi fazlasıyla yapmışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?