Yaşlı bakım evi konusu

Benim anlatamadığım şu.hangi parayla.Benim maasim 16 bin diyirum.2 3 gun sonra Ben refakatçiyi de göndereceğim.Sahis yolda bulunmuş kimsesi olmayan biri gibi düşünün.Bu durumda devlet ne yapacak.Yoldan gecen birine mi verecek al bak diye

Gerçekten hepsi başımıza geldi oradan biliyorum.
Bu hasta ve yaşlılara bakmak çok zor ama kimse de kabul etmiyor.
Boşuna zaman kaybı ve para kaybı olarak görüyorum ben artık.
biZ ne desek konu sahibi onlara inanmayı seçiyor geçen konuda da aynısı oldu
beğenmedigi hastane yine hastaya sahip çıkmış.
kısa vadede çözüm bulma olasılıkları tamamen sıfır bence

Siz dediniz ya evi var satarım diye o parayla gecinebilir ve bakıcı tutulabilir.
Hergun refakatçi parası vermekten iyidir.

Kamuda çalışıyorsunuz sizce hastahaneler bu konuda sonsuz sorumluluk alır mi? Sizin bütün bilgileriniz orada var dönüp dolaşıp sizi sorumlu tutmaz mı? Kimsesiz gibi ama değil yazı diline sizin bilgileriniz gecmis artık.

biZ ne desek konu sahibi onlara inanmayı seçiyor geçen konuda da aynısı oldu
beğenmedigi hastane yine hastaya sahip çıkmış.
kısa vadede çözüm bulma olasılıkları tamamen sıfır bence
Ya hastane tamam iyi hoş kalsın ben bişey demiyorum.
Ama orası da paralı hem de günlük 1 bin küsur demiş.
Ben sosyal hizmetlerin yakın zamanda bir yere yerleştirecegine inanmıyorum zaten ki yaşadım gördüm.
Özele de evi satıp 1 hadi 2 senelik verebilir.
Boş boş beklemek bana şuan mantıksız geliyor kendisine zarar.

e siz yolda bulmus gibi davranmamıssiniz .
hastaneye gidip kendinizi yakını olarak beyan etmişsiniz?
ne yapsın bu hastane?
ayrıca evi saticam dediniz , o parayla yapacaksınız bir şeyler ya da tamamen hastanedan el etek çekeceksiniz .
ama hastaneye göre hasta yakını sizsiniz kendiniz istemissiniz bunu
her şeyde sizi aramaya devam edecekler

geçen konuda bide sosyal hizmetler psikiyatri yatirsin diye birde hastane işine karışıyordu yine konu sahibini ikna etmişlerdi
neden yatırımıyorlar diye hastaneyi doktoru suçluyor
kaç doktor burada acikladik asla ikna olmadı
yine olmuyor
hiç dediklerini yapmazlarsa planı yok

Psikiyatride uzun vadeli yatiramiyor oradan da bir süre sonra taburcu edecekler mecbur.
Uzun vade de planını yapacak konu sahibi sonra sosyal hizmetler alırsa ki şuan çok zor o zaman yatırırlar bir kuruma.
Konu sahibi de haklı uğraşmak istemiyor çünkü zor.
Ama bunu çözmeden kurtulamaz ki.

Hanımefendi kimse babamın oğlu değil.Insanlarin sözüne tabi ki belirli bir süre vererek güvenmek zorundayım.Bu durumların uzmanı olan kişiler.isleri bu. Siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniZ.

Konuyu uzaktan takip ediyordum. Bu noktada yazma ihtiyaci hissettim. Odemekte zorlanacaginiz kadar eksiye dusmeden alternatifini bulmaniz lazim.
Sistem mukemmel ilerlemedigi icin 2 konuda da hastane-sosyal hizmetler tartismasi yasandi.
Unutmayin sistem hala mukemmel degil.
Hastaya kimsesiz muamelesi yapmayacaklar,
Bakimevi konusunda size verilen sozlerde zaman dilimi belirtmiyorlar.
Eninde sonunda siz ugrasacaksiniz maalesef

Şu konuda farkında mısınız 1 kişi bile sosyal hizmetler 1 aya kadar yer bulur diyen olmadı.
Bizim başımıza geldi hemen yerleştirdik diyen olmadı.
Diğer konuya bakmadım ama eminim orada demedi kimse.
Çünkü bu durumda 1 ay 2 ay içinde çözüm bulan yok.
Varsa da ya şansı çok iyidir yada araya birileri girmiştir.
Şuan ülkedeki kreşler 8-10 bin bakım evleri uçmuş gitmis.
Çocuk yurtları dolu bakım evlerinde kuyruk var.
O yüzden sizi üzmek istemem ama tedbirinizi alın biran önce.
Siz bir çözüm bulun burada yazdık birini yapın sonra olursa yatirirsiniz rahat edersiniz.
Daha ne diyeyim bilemedim açıkçası.

ve kaç kere şey yazıyo bu hasta benim yakınım değil bakmak zorunda değilim.
o zaman hiç bakmayın konu sahibi refakatcileri de çekin hiç bakmayın.
ama kalkıp vicdanınızla bakıyorsanız, bu hastanın sizin başınıza kaldığını artık kabullenmek zorundasınız.
hastane şu an memnun olmasanizda size çok büyük bir iyilik yapmış almış hastayı çünkü normal tedavisi zaten bitti.
ama siz istiyorsunuz ki bu hastanın kimsesi yok devlet hastaya sahip çıksın.
ya bu ülkede kaç tane sokak çocuğu var biliyor musunuz?
kaç tane evsiz insan var ?
deprem oldu çadır gitmedi 2 aydir insanlara.

bu sosyal devlet olayına güvenme sebebiniz nedir ?
o kadar çok yaşlı bakım hastası var ki ? sıra bekleyen.
ama devlet bakıcı parası vs verip bir şekilde ailesinin bakmasını saglamaya çalışıyor çünkü bizde öyle sosyal devlet anlayışı yok
ah vah edip size kolaylıklar dilemek çok kolay
ben de ilk andan bunu yapıp geçebilirdim
ama cidden daha fazla onlara güvenip çözümsüz kalmanızı istemiyorum.
hiç mi acaba oluşmadı kafanızda kaç kişi yazdik burda

Siz istediğinizi anlıyorsunuz. Hastane doktor savunma hırsıyla ne dediğimi anlamadan aynı şeyi yazıp duruyorsunuz.

Bakın ben ne sosyal hizmetler görevlisiyim ne de hastane çalışanıyım. Sizin aksinize her iki kuruma da eşit mesafede olan düz vatandaşım. Ve iki kurumun işleyişini de bilmek zorunda değilim.
Kimseyi savunmuyorum. Konu sahibi sosyal hizmetlerin söylediğini yapmış, çok iyi yapmış da demiyorum.
Bir tarafta "al hastanı git", diğer tarafta doğru ya da yanlış, "bekleee işini çözeceğiz" diyen iki kurum varken her insanın yapacağını yapmış, kadını suçlamanın bir anlamı yok diyorum sadece.
Hastayı alıp evine götürseydi de parası gidecekti. Kalıcı bir çözüm bulana kadar zaman kazanmış en azından.

Tabii ki halası için her ay harcayacak 100 bin lirası olan, yüce gönüllülüğü ve zenginliği aynı bünyede toplamış vatandaşlar da vardır ama konu sahibi onlardan değil belli ki. Mecburen sosyal hizmetleri bekleyecek ve o sırada bir b planı yapacak.
Umarım en kısa sürede çözülür.

çok üzücü çok. konuyu okuyunca bizim sonumuz ne olacak diye düşünüyor insan... Allah hayırlı sonlar versin kimsenin eline düşürmesin...

bizim evin arkasındaki binada bir eve böyle bir kadın yerleştirmişti ailesi... evdeki kapıları söktüler. suları kestiler. doğal gazı iptal ettiler. yaşadığım yer soğul memleket... kimse bakamıyordu kadına... şikayet şikayet üstüne. oradan taşıdılar. akibeti ne oldu belli değil...

tedavisi hastanede yapılamıyor anladığım, insanlar sanıyor ki 2-3 ilaçla uyuşturulur sakinleşir, olmuyormuş demekki.... sosyal hizmetlerde çok takmaz diyorsunuz, konu sahibinin de gücü belli. ne olacak...misal ev yok maaşı yok ne oluyor o durumda...

ilaç konusunda da buradaki 'tecrubeli ' hanımlar eminim bildiklerini paylaşırlar.
Eski basliktaki, eski tartisma konularını neden yeniden yeşertiyorsunuz ? O konuyu orda, o üyeyle tartistiniz, bitirin.

Kadincagizin hastasinin durumunda bir gelişme olmus, " şimdi ne yapabiliriz?" diye baslik açiyor, eski konunun tartismalarini hortlatiyorsunuz.

Tekrar gecmis olsun. Durumunuza çok üzülüyorum, umarim en kisa surede bir cikis yolu bulursunuz.

Halaniz beyin ameliyatı olmadan önce, zihinsel engelli degildi hatirladigim kadariyla. Bu durum yeni mi gelisti? Agir zihinsel engelli raporu var demişsiniz.

Benim aklima gelen çözüm şu : Evinizi satmayi göze almissiniz. Yasadiginiz yere yakin bir köyden bir ev kiralayin. Ordan bakıcı bulmaya calisin. Uzak bir kuzen ailesi falan varsa belki gönüllü olur, aylik 20 -30 bin lira verseniz, hic fena bir para değil. Halaniz hic degilse biraz cikarilir, dogada gezdirilir, daha ucuz ve daha iyi olacagini düşünüyorum. Herkesin yazdigi gibi %3 kontenjanindan da olsa, sira gelme olasiligi zayif gibi görünüyor. Kolayliklar dilerim.

canım öyle istiyor.

valla şu ağır şizofreni falan olan hastaları yatıştıran ya da uyuşturan ilaçlardan reçete etsinler
sürekli ondan verilsin kendisine
böyle olursa bakım evi kabul eder bence.
yani hep uyur halde yatacak yatağa bağımlı hasta gibi.
zaten bu yaştan sonra iyileşme şansı yok anladığım kadarıyla.
bari sakince yatsın.

inşallah ben böyle durumlara gelmeden hemen ölürüm.

Ben de ayni sekilde cok uzuluyorum cunku tamamen caresizlik. Konu sahibinin gunluk odedigi refakatci ucreti bile bir noktada tikanmasini sagliyor.

Ben konu sahibine bu oneriye ek olarak mumkunse Muge Anli'nin ekibi ile iletisime gecmesini oneriyorum. Bir sekilde medyada duyuldugu zaman bulunmayan yerler hemen bulunuyor, gelmeyen sira hemen geliyor. Siz de kendinizi dusunmek zorundasiniz.

Ama siz devlet memurusunuz, yayina cikamazsiniz. Cikabilecek biri var mi memur olmayan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…