• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşli hissetme ve 30 yas korkusu

berenns

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2025
188
72
13
26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bir de yolda giderken ya da birileriyle tanistigimda acaba kac yasindadir benden kucuk mudur falan diye dusunuyorum surekli. Üniversiteli kizlara bakip aglayasim geliyor.Bu durum hayat enerjimi tüketiyor.

Son düzenleme:
Yaşıtız. Ben kendi adıma söyleyeyim 25 yaşından sonra daha olgun düşünüp yaşamaya başladım. O yaşlarımdan öncesine çocukluk dönemi olarak bakıyorum. Hayatımda yeni bir döneme girdim ve çok mutluyum. Çünkü önceki yıllarımda çok saçma davranıp yaşarken artık çok daha mantıklı kararlar alıp adımlar atıyorum. Hayatımızda yeni ve güzel bir dönem başladı bence sen de böyle düşünmelisin

20 yasindayken 30 bana cok buyuk gelirdi. Yasim ilerledikce , kendimi hic yasli hossetmedi.. suan 39 yasindaayim hala oyle hissediyorum.
Diyorum ruhum hic yaslanmiyor.
Helr ki su zamanda dis gorunum bile yaslanmiyor bence.
Yani kisaca takilmayin ani yasayin. Takilacak daha onemli dertler var🫣

Psikolojik destek alın bu kadar takmak normal değil. Ben de uzun süre 29 olacağım vs diyorum ama şakasına yani. 30 u geçen arkadaşlarım var gayet yaşam dolular 😀

26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bu durum hayat enerjimi tüketiyor
26 yaşındayken kendimi yaşlanıyor gibi hissetmedim ama şimdi yolun yarısı diye tabir edilen 35 i de geçtim.Arada ben de böyle düşüncelere kapılıp kafamdan atmaya çalışıyordum ama bu postu görünce e atma kafandan hakikat bu diye birileri beynime beynime vuruyor sanki.

26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bu durum hayat enerjimi tüketiyor
kendinizi dondurun o zaman. ne tuaf bir düşünce 30 yaşına gelmeden ölmek istemek. 40 yaşındayım kimse bana teyze de demiyor siz nerede yaşıyorsunuz acaba. yada sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz enteresan. artık insanlar 30 dan sonra hayatlarına yön veriyorlar. yaş diye bir kavram kavram kalmadı günümüzde. görünüş olarak diyorsanız şu devirde 20 yaşındakiler daha yaşlı 40 yaşındakiler çok çıtır duruyor orası da ayrı

Senin sorunun kendini cocuk gibi hissetmen zaten. 27, 28 yas koca kadin yasi zaten. Ben o jenerasyondan buyuk oldugum icin ben kucuk bulabilirim ama normalde buyukler, yetiskinler tabii ki.
Psikolojik destek almalisin. Ergenlikten cikamamissin. Cok uzulursun bu sekilde devam edersen.bir an once destek al ve bu dusuncelerden siyril. Sen cocuk veya ergen degilsin.

Boş kalan bakkal sıkıntıdan b*kunu tartar... Hayatta bir gayen yoksa daha kafana takacak coook şeyin olacak, bu başlangıç.

kendinizi dondurun o zaman. ne tuaf bir düşünce 30 yaşına gelmeden ölmek istemek. 40 yaşındayım kimse bana teyze de demiyor siz nerede yaşıyorsunuz acaba. yada sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz enteresan. artık insanlar 30 dan sonra hayatlarına yön veriyorlar. yaş diye bir kavram kavram kalmadı günümüzde. görünüş olarak diyorsanız şu devirde 20 yaşındakiler daha yaşlı 40 yaşındakiler çok çıtır duruyor orası da ayrı
Bence kendini kandırıyorsun ya ben hiç görmedim 40 yaşında 20 yaşındakinden genç gösteren 40 yaş kadınları birbirini pohpohluyor

Bence kendini kandırıyorsun ya ben hiç görmedim 40 yaşında 20 yaşındakinden genç gösteren 40 yaş kadınları birbirini pohpohluyor
Göstermek de önemli değil açıkçası.
Tabiiki 20lerimde daha güzeldim. Ama şu yaşım da çok keyifli. Eskiler gönül hiç yaşlanmıyor derken bunu kastediyorlar. Kendimi hala 40 yaşında gibi hissetmiyorum ben. 30larımın başında kaldı benim gönül yaşım. Kaç gösterdiğim de çok umrumda değil. Birileri genç gösteriyorsun diye iltifat ediyorsa teşekkür eder geçerim. Cidden bunlara takmamak lazım

Göstermek de önemli değil açıkçası.
Tabiiki 20lerimde daha güzeldim. Ama şu yaşım da çok keyifli. Eskiler gönül hiç yaşlanmıyor derken bunu kastediyorlar. Kendimi hala 40 yaşında gibi hissetmiyorum ben. 30larımın başında kaldı benim gönül yaşım. Kaç gösterdiğim de çok umrumda değil. Birileri genç gösteriyorsun diye iltifat ediyorsa teşekkür eder geçerim. Cidden bunlara takmamak lazım
Bence 40 30 yaş genç yaşlar zaten buna lafım yok ama 40 yaşındayım hıh 20lerden çıtırım bu trip bana komik geliyor

30 yaşından önce ölmek istiyorsan acilen tedavi olmalısın.

Senin sorunun kendini cocuk gibi hissetmen zaten. 27, 28 yas koca kadin yasi zaten. Ben o jenerasyondan buyuk oldugum icin ben kucuk bulabilirim ama normalde buyukler, yetiskinler tabii ki.
Psikolojik destek almalisin. Ergenlikten cikamamissin. Cok uzulursun bu sekilde devam edersen.bir an once destek al ve bu dusuncelerden siyril. Sen cocuk veya ergen degilsin.
24 ve 27 arasında 3 yaş var 24 genc kiz oluyor da 27 niye koca kadın oluyor onu anlamadım

Şu sosyal medyada teyze diyerek karşıdakini küçülttüğünü sanan insanlara ben çok gülüyorum.Bana teyze deseler ben niye bozulayımki ben de bunu anlamıyorum.Söyle teyzem diyorum.Konu sahibi takıntınız hiç normal degil ne var hepimiz yaşlanıyoruz ve yaşlanacağız.

Bence 40 30 yaş genç yaşlar zaten buna lafım yok ama 40 yaşındayım hıh 20lerden çıtırım bu trip bana komik geliyor
valla siz yaşlı gösteriyorsunuz sanırım o kısmını bilemem kendinize iyi bakmamışsınız demekki yada genetikte olabilir. ben öyleyim bunu ben değil çevremdeki bin kişi de söyler ki yüz değil sadece fiziken de öyleyim size bin tane örnekte gösteririm. 20 lerden kastım çabuk estetiğe ve makyaja başlamanın dezavantajları sanırım çok çok büyük görünüyor çoğu artık. 40 30 zaten hiç ayırt edilmiyor.

Back
X