- 12 Temmuz 2006
- 59.612
- 227.475
- 1.223
- 53
Şimdi de kişiden kişiye görüntü değişiyor, 18-19 yaşlarında sandığınız birisi 25 olabiliyor veya 30 vardır diye düşündüğünüz kişi 20 yaşında olabiliyor.Sadece kendimi böyle düşünüyor sanıyordum da yalnız değilmişim. Ama nedendir bilmiyorum eskinin 30 yaşıyla şimdinin 30 yaşı bir değil.Eskiden 30 yaşındaki insanlar gerçekten büyüktü ama şuan 30 yaş 23-25 gibi bir şey.
Genetik faktörler, yaşam şartları, giyim vs her şey insanın yaşını tahmin etmenizde yanıltıcı olabiliyor, ki giyim de insanı olduğundan büyük gösteriyor, şimdiki neslin daha çocuk göründüğü genellemesine katılmıyorum o yüzden, şu an 5 yaşındaki çocuk için bile topuklu ayakkabı makyaj malzemesi üretiliyor, satılıyor talep var ki üretimi de var, bir kere daha başka bir konuda yazmıştım, daha 10 yaşında süt gibi cildi olan kız çocukları kozmetik mağazalarında kendilerine makyaj malzemeleri alıyorlar saç boyaları alıyorlar, bu tip ürünleri o yaşta kullanmaya başlayınca 30 yaşında saçlarınız da beyazlıyor cildiniz de bozuluyor, eskiden kadınlar evlenene kadar ne makyaj yapardı ne saç boyardı + eskiden evlilik yaş ortalaması 18-19’du, 30’una geldiğinde neredeyse boyunca çocuğu oluyordu, o yüzden de koca kadın diye düşünülüyordu, şimdi evlenme yaş ortalaması 30’ları buldu, çocuk doğurma yaşı da öyle.
Kaldı ki eskiden evli kadın giyimi diye bir şey vardı, her kadın o kalıpların dışına çıkamazdı, ki hala bile böyle bir kalıp var, kaynana giyimi anne giyimi kültürü ve baskısı tümüyle yok olmadı.
Öyle ki Google’da dahi anne kıyafetleri/kaynana kıyafetleri diye bir arama şekli oluşturulmuş, anne=büyük beden, renklerse siyah lacivert füme toprak renkleri:)))
36 beden neon renk tişört giyen bir anne veya kaynana düşünülemiyor. Anneyseniz ve belli yaş üzeriyseniz 44 beden üzeri toprak renkleri veya siyah giyen biri olmalısınız.
Ne yaparsanız yapın yaşlanırsınız, vücudunuz yaşlanır yüzünüz elleriniz ama bir siyah-beyaz yaşlanma vardır, bir de renkli yaşlanma.
Ya yaşlanıyorum deyip siyah-beyaz eski bir foto gibi kıyafetlerle her gün kırışan yerlerinizin arkasından yas tutarsınız veya pembe sarı mor giyinip kendinizle barışık yaşarsınız.