• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşli hissetme ve 30 yas korkusu

Sadece kendimi böyle düşünüyor sanıyordum da yalnız değilmişim. Ama nedendir bilmiyorum eskinin 30 yaşıyla şimdinin 30 yaşı bir değil.Eskiden 30 yaşındaki insanlar gerçekten büyüktü ama şuan 30 yaş 23-25 gibi bir şey.
Şimdi de kişiden kişiye görüntü değişiyor, 18-19 yaşlarında sandığınız birisi 25 olabiliyor veya 30 vardır diye düşündüğünüz kişi 20 yaşında olabiliyor.

Genetik faktörler, yaşam şartları, giyim vs her şey insanın yaşını tahmin etmenizde yanıltıcı olabiliyor, ki giyim de insanı olduğundan büyük gösteriyor, şimdiki neslin daha çocuk göründüğü genellemesine katılmıyorum o yüzden, şu an 5 yaşındaki çocuk için bile topuklu ayakkabı makyaj malzemesi üretiliyor, satılıyor talep var ki üretimi de var, bir kere daha başka bir konuda yazmıştım, daha 10 yaşında süt gibi cildi olan kız çocukları kozmetik mağazalarında kendilerine makyaj malzemeleri alıyorlar saç boyaları alıyorlar, bu tip ürünleri o yaşta kullanmaya başlayınca 30 yaşında saçlarınız da beyazlıyor cildiniz de bozuluyor, eskiden kadınlar evlenene kadar ne makyaj yapardı ne saç boyardı + eskiden evlilik yaş ortalaması 18-19’du, 30’una geldiğinde neredeyse boyunca çocuğu oluyordu, o yüzden de koca kadın diye düşünülüyordu, şimdi evlenme yaş ortalaması 30’ları buldu, çocuk doğurma yaşı da öyle.

Kaldı ki eskiden evli kadın giyimi diye bir şey vardı, her kadın o kalıpların dışına çıkamazdı, ki hala bile böyle bir kalıp var, kaynana giyimi anne giyimi kültürü ve baskısı tümüyle yok olmadı.

Öyle ki Google’da dahi anne kıyafetleri/kaynana kıyafetleri diye bir arama şekli oluşturulmuş, anne=büyük beden, renklerse siyah lacivert füme toprak renkleri:)))
36 beden neon renk tişört giyen bir anne veya kaynana düşünülemiyor. Anneyseniz ve belli yaş üzeriyseniz 44 beden üzeri toprak renkleri veya siyah giyen biri olmalısınız.

Ne yaparsanız yapın yaşlanırsınız, vücudunuz yaşlanır yüzünüz elleriniz ama bir siyah-beyaz yaşlanma vardır, bir de renkli yaşlanma.
Ya yaşlanıyorum deyip siyah-beyaz eski bir foto gibi kıyafetlerle her gün kırışan yerlerinizin arkasından yas tutarsınız veya pembe sarı mor giyinip kendinizle barışık yaşarsınız.

Yok komik duruyo bilim diye bir şey var sonuçta. Tamam hadi sen alınma sen 20 yaşında gösteriyorsun 🤣 ki ben 30 40 yaşlı da demedim ama herkes çok alındı içten içe 20 yaşında olma isteği bu sanırım
Gerçekten okurken aşırı gözüme çarptı söylemeden edemicem, sürekli takıntı yapmış gibi 40 yaş asla 20 göstermez türkünüzü okuyorsunuz. Bu arada düşünsenize kesinlikle katılıyorum ancak hiçkimse 40 im ama 20 lik göstediyorum dememiş yorumlarda illa ki öyle olan insanlarda vardır demişler. Anlamadım ki neden bu kadar canhıraş savunuyorsunuz sürekli aynı şeyleri evirip çevirip yazmışsınız 8 yoruma kadar geldim sonrasını saymadım :( içten içe 40 lı yaşları yermek istiyor gibi.

Yaş takıntısı birazda özgüvensizlikle alakalı, bende 28im ve 30lar tribine hiç girmiyorum hatta 30ları prime dönem olarak görüyorum. Para pasaport gençlik hepsi bir denk gelen dönem en azından benim için öyle olacak.
Bende küçük gösteriyorum bu beni küçük sanıyorlardan ziyade genetik sarışınlar otomatik küçük duruyor bence he bu umrumda mi değil, güzelsen her yaşta güzelsin.
Tutup 20lerin başında estetiğe bulaşanlar 40 yaşına çıkıyor otomatik. Geçen bi kadın kaç gösteriyorum demişti iş yerinde bende içimden geçenden az derim hep içimden 35-36 geçti 24 yaşındaymış şok oldum😄
Burun,meme, dudak dolgusu kaşlar kalın saçlar platin, ben sandım ki 40 yaşında ama estetik+ spor ile kendine bakan kadınlardan asdhagag

Ergenlikten çık acilen. Hayata karış biraz. Muhtemelen hayatından tam olarak memnun değilsin, kendinle ilgili tatmin olmadığın başka durumlar var ondan bu triplere giriyorsun. Hayatından çok memnun olan bir insan henüz 20 li yaşlarındayken bu triplere girmez. Daha 30 bile olmamışsın 3-4 sene sonrasının hesabını yapıp ölmeyi düşünüyorsun. Okurken mantıklı geldi mi gerçekten?

Bu sene üniversiteden mezun oldum daha yeni ve hayatta öğrenciliğe dönmek falan istemem. Evet çok eğlendim üniversitede çok iyi dostlar edindim ama sonraki aşamaya geçmek için sabırsızlanıyorum açıkçası ne güzel kendi paramı kazanacağım kim bilir daha neler yaşarım diye heyecanlanıyorum. Üniversiteden arkadaşlarımla zaten ne zaman istersem görüşüp aynı şekilde eğleniyorum. Ee neyi özleyeceğim dersleri mi 😂 Sen hayat sevincini kaybetmişsin üzgünüm destek alman lazım.

Gerçekten okurken aşırı gözüme çarptı söylemeden edemicem, sürekli takıntı yapmış gibi 40 yaş asla 20 göstermez türkünüzü okuyorsunuz. Bu arada düşünsenize kesinlikle katılıyorum ancak hiçkimse 40 im ama 20 lik göstediyorum dememiş yorumlarda illa ki öyle olan insanlarda vardır demişler. Anlamadım ki neden bu kadar canhıraş savunuyorsunuz sürekli aynı şeyleri evirip çevirip yazmışsınız 8 yoruma kadar geldim sonrasını saymadım :( içten içe 40 lı yaşları yermek istiyor gibi.
40lı yaşları kimse yermiyor ki.. Allah izin verirse her kadının göreceği bir yaş.Ama dürüst olalım hiç bir 40 yaşındaki kadın 20lerinde göstermez. En düşük 33 falan gösterir.Yani arada koskoca 20 yaş var.26 yaşındaki bir kızda 16 yaşında göstermez en iyi 20-22 falan gösterir.Defne Samyeli mesela kadın 50 yaşında mı ney ama 35-40 gösteriyor bence.Yorumlarda görüldüğü üzere 35-40 yaş ta bu konuya takıntılı yani yaş konusuna alınmalardan belli bu.Herkes genç çıtır olmak ister.
Erkeklerin tek olumlu yanlarıda yaş aldıkça daha iyi olmaları :(

Biraz yorumları okudumda bu mevzunun travmatik olduğunu altında sebep olduğunu söylemişler bence tamamen güzelliğe takıntılı olmakla alakalı.Kimisi ev işi yemek yapmayı çocuk bakmayı sever kimisi tırnak bakım makyaj giyim sever bence sen tamamen güzelliğe odaksın ben de öyleyimdir çünkü.
Birde bana şöyle geliyor sanki 35-40 yaşıma geldiğimde hiç bir erkek bana bakmayacak gibi hissediyorum.Çünkü şu yaşıma kadar çok fazla ilgi alaka vardı dış görünüşüme ama 35-40 da sanki bu ilgi gerçekten olmayacak die düşünüyorum.
Ve sürekli genç ünlü insanların yaşına bakıyorum 35-40 da nasıl gözükürüm ben de böyle olur muyum diye.
Mesela dün 21 yaşımdaki halimle anlık çekilmiş bir halimin fotoğrafını detaylıca inceledim çok fark var mı diye😂 Ama 21-22-23 bunlarda da yaş aldıkça korkuyordum zaten.
O zamana kadar evlenir barklanırsın zaten.eee o saatten sonra da ilgiyi ne yapacaksın?ne çapkın insanlar evlenip tek eşli yaşama uyum sağlıyor sen de sağlarsın elbet.Bir de çoluk çocuk işlerine girersen bırak erkeği, güzelliği uykudan, dinlenmekten başka birşey düşünemezsin.Zaten merak etme hep o erkek bulma kafa yapısı kalmıyor.doyuyorsun o tarz şeylere.ya da ilgi alanların, hayattan zevk alma noktaların değişiyor.sakinleşiyorsun daha kanaatkâr oluyorsun.yeni insan tanımaya üşenmeye başlıyorsun.bir mantıklı düşün şimdiki zihniyetinle 15 sene sonraki zihniyetin ayni olabilir mi?

Şimdi de kişiden kişiye görüntü değişiyor, 18-19 yaşlarında sandığınız birisi 25 olabiliyor veya 30 vardır diye düşündüğünüz kişi 20 yaşında olabiliyor.

Genetik faktörler, yaşam şartları, giyim vs her şey insanın yaşını tahmin etmenizde yanıltıcı olabiliyor, ki giyim de insanı olduğundan büyük gösteriyor, şimdiki neslin daha çocuk göründüğü genellemesine katılmıyorum o yüzden, şu an 5 yaşındaki çocuk için bile topuklu ayakkabı makyaj malzemesi üretiliyor, satılıyor talep var ki üretimi de var, bir kere daha başka bir konuda yazmıştım, daha 10 yaşında süt gibi cildi olan kız çocukları kozmetik mağazalarında kendilerine makyaj malzemeleri alıyorlar saç boyaları alıyorlar, bu tip ürünleri o yaşta kullanmaya başlayınca 30 yaşında saçlarınız da beyazlıyor cildiniz de bozuluyor, eskiden kadınlar evlenene kadar ne makyaj yapardı ne saç boyardı + eskiden evlilik yaş ortalaması 18-19’du, 30’una geldiğinde neredeyse boyunca çocuğu oluyordu, o yüzden de koca kadın diye düşünülüyordu, şimdi evlenme yaş ortalaması 30’ları buldu, çocuk doğurma yaşı da öyle.

Kaldı ki eskiden evli kadın giyimi diye bir şey vardı, her kadın o kalıpların dışına çıkamazdı, ki hala bile böyle bir kalıp var, kaynana giyimi anne giyimi kültürü ve baskısı tümüyle yok olmadı.

Öyle ki Google’da dahi anne kıyafetleri/kaynana kıyafetleri diye bir arama şekli oluşturulmuş, anne=büyük beden, renklerse siyah lacivert füme toprak renkleri:)))
36 beden neon renk tişört giyen bir anne veya kaynana düşünülemiyor. Anneyseniz ve belli yaş üzeriyseniz 44 beden üzeri toprak renkleri veya siyah giyen biri olmalısınız.

Ne yaparsanız yapın yaşlanırsınız, vücudunuz yaşlanır yüzünüz elleriniz ama bir siyah-beyaz yaşlanma vardır, bir de renkli yaşlanma.
Ya yaşlanıyorum deyip siyah-beyaz eski bir foto gibi kıyafetlerle her gün kırışan yerlerinizin arkasından yas tutarsınız veya pembe sarı mor giyinip kendinizle barışık yaşarsınız.
Anne kıyafeti diye kastedilen 40,45 yaş değil ki anane, babaanne yani en az 60 yaş düşünülüyor.diğer konulara katılıyorum.

26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bir de yolda giderken ya da birileriyle tanistigimda acaba kac yasindadir benden kucuk mudur falan diye dusunuyorum surekli. Üniversiteli kizlara bakip aglayasim geliyor.Bu durum hayat enerjimi tüketiyor.
35 yaşındayım her yaşın bir guzellıgı var

Ben de 24 yasinda olmak icin her seyi yapardım
Ben 24 de daha yeni yeni işime alışıyordum

26 yaşındayım yakında 27 olacağım ve kendimi çok yaşlı hissediyorum . Etrafımda benden küçük olanlara özenerek bakıyorum 25 yaşındayken de 25 çok büyük bi yaş gibi geliyodu ama şu an keşke 25 olsaydım diyorum küçük geliyo o yaşlar. Aklımda sürekli bu yaş mevzusu dönüyor 30a girme korkusu sürekli beynimde yer kapliyor günlük işlerimi yaparken uyurken uykudan kalkınca sürekli arka planda bu konu açık. Cildimin bozulmasından gençlik hissimin gitmesinden inanılmaz korkuyorum sürekli eski fotoğraflarıma bakıp kendimi şu anki halimle kiyasliyorum. 25 26yi bir şekilde atlattim ama 27 kulağa çok büyük geliyor 30 olmadan ö.lmek istiyorum. Kendimi çocuk gibi hissederken 30 yaşına girecek olma fikri aşırı korkunc benim için. Bir de sosyal medyada vs 30 yaş üstüne teyze falan diye dalga geciyorlar gerçek hayatta da 30 yaş diyince büyük tepkiler veriyorlar kocaman kadın gözüyle bakılıyor haliyle. 27 28yaş için bile böyle söylüyorlar. Bir de yolda giderken ya da birileriyle tanistigimda acaba kac yasindadir benden kucuk mudur falan diye dusunuyorum surekli. Üniversiteli kizlara bakip aglayasim geliyor.Bu durum hayat enerjimi tüketiyor.
Cocuksu narsizm olabilir mi sizde acaba??

Ben retinol kullanmıyorum henüz 23 yaşındayım 26 27 gibi kullanırım ama. Mesleğim gereği en iyi markaları denedim 200 300 dolarlık serumlar yani. Ben cilt bakımına inanamıyorum içten beslemek gerekiyor ve imkan varsa prp mezo gibi işlemler lazım. Ben dolguya da çok karşıyım. Retinol ciltte retinoik asite dönüşüyor onun yerine aktif form olan kremleri var eczanede uygun fiyatlı tabii dikkatli kullanmak lazım ben 30 olsam mesela onları kullanırım düzgün işe yarayan retinol retinal çok pahalı 10 kat fark var aradaki farkla farklı şeyler yaparım. Ben estetik cerrahı ile çalıştım medikal estetik faciası gördüm bu yüzden asla ve asla dolgu botoks önermem. Olabildiğince geç yaşta yapılmalı botoksta zamanla farklı kaslar bozuluyor alnına yapıyor kaşın düşüyor çeneye yapıyor yanağı sarkıyor gördüğüm kötü örnekler çok. Benim cildimde leke vs hiç yok ama sivilcem de çıkmaz bu yüzden mezo bende mucizeler yarattı. Ben meme ameliyatı oldum küçültme çok beyaz tenliyim haliyle iz kaldı buna da fraksiyonel lazer prp mezo denedim elimin altında olduğu için tabii deneyelim dedik onda da net sonuç gördüm. En iyi etkiyi retinoik asit veriyor ama. İyi bi nemlendirici onarıcı içerik ve retinol diyelim muhteşem sonuç verir. Hidrokinonda eklenebilir melazmada etkisi çok var. İyi bir cilt doktoru çözer yani sorunları
ben de 28 yaşındayım konu sahibi gibi 30’a yaklaşmış olmak çok korkunç geliyor :( Arada sırada kırışıklık başlamış mı diye kontrol ediyorum ama retinol kullanmaya da bir türlü cesaret edemedim. Önerebileceğiniz markalar var mı nemlendirici ile birlikte?

Son düzenleme:
ben de 28 yaşındayım konu sahibi gibi 30’a yaklaşmış olmak çok korkunç geliyor :( Arada sırada kırışıklık başlamış mı diye kontrol ediyorum ama retinol kullanmaya da bir türlü cesaret edemedim. Önerebileceğiniz markalar var mı nemlendirici ile birlikte?
Of napicaz ya 26 yine iyiydi

Ay bence asıl hayat 35 ten sonra başlıyor.Aklin başına geliyor ve hayata eski gözlerle bakmiyorsun.Hala gençsin ve aklın başında.Elimiz ayağımız tuttuğumuz sürece rakamlara çok takilmayalim hayatı yaşamaya bakalım.Her Yasin ayrı bi guzelligi ve bize ogretecegi şeyler var.

Of napicaz ya 26 yine iyiydi
Bilmiyorum herkes 30’lu yaşların çok güzel olduğunu her şeyin oturduğunu söylüyor öyle olmasını umuyorum. Bence biraz da biz 20’li yaşları korona vs derken boş geçirdik koronadan sonrası bir anda geçti gitti zaten. Ne tam y kulaşağıyız ne de z kuşağıyız çok arada kalan bir nesiliz. 96-99 arası doğan tanıdığım kim varsa herkeste aynı kaygılar mutsuzluklar var umarım 30lar bize güzellik getirir :(

Sizi ikna edemedik bari içeriden dışarıya pırıltılı etki bırakan bir tavsiye vereyim 😂 Aralıklı oruç veya intermittent fasting'in sonucu otofaji gerçekleşir. Otofajiye girerseniz gençlik hormonu üretir ve hücre çöplerinizi temizlersiniz.
Literatüre kazandıran Japon doktorun kitaptaki fotoğrafına dikkat edince en fazla 40-45 denir. 60 yaşında çıktı. O zamanlar yaş tahmini konusunda iyiydim beni şaşırtmıştı.

Yaş alma etkilerini durağanlaştıran bir sistem. Kendim bunu gözlemleyecek kadar yaş etkisine henüz maruz kalmadım ama cildime, saçlarıma, duruşuma açıkça çok iyi geldi ki aslında bariz bir şikayetim yoktu. Bence spor gibi en iyi sağlık ve gençlik reçetelerinden biri.

Ama şunuda ekleyeyim gençlik için değil sağlıklı bir beden ve beslenme düzeni için bu alışkanlık. Ama daha genç gözükmek sistemin bonus kısmı.

Bilmiyorum herkes 30’lu yaşların çok güzel olduğunu her şeyin oturduğunu söylüyor öyle olmasını umuyorum. Bence biraz da biz 20’li yaşları korona vs derken boş geçirdik koronadan sonrası bir anda geçti gitti zaten. Ne tam y kulaşağıyız ne de z kuşağıyız çok arada kalan bir nesiliz. 96-99 arası doğan tanıdığım kim varsa herkeste aynı kaygılar mutsuzluklar var umarım 30lar bize güzellik getirir :(
Koskoca 2 sene yani az değil.ben de hâlâ üzülüyorum.çok yanlış bir politikaydı bence.normal insanlar için ölümcül hastalık bile değildi bana kalırsa.ölecek olan zaten öldü.engel olamadılar ki.

Sen bu okumadığı hakde tıp okuyorum ben diyen kiz degil misin? O zaman da milletin yaşına başına tebelles olmuştun hala daha aynısını yapıyorsun.
Ay yok artık nerede tıp okuyorum dedim eski işim sağlık turizmi bu yüzden bu konularda bilgim var tıp okuduğum yok. Milletin yaşına takılmadım insanlar kendi yaşlarını kompleks yapmış başından beri 30 40 zaten genç bir yaş insanlar 50 yaşında torun peşinde koşuyor bile yazdım. Sizde kompleks olmuş aynen 40 yaşında 20 gösteriyorsunuz:)

Bana cevap geldikçe yazarım tabii ki sen yazdın sana da yazıcam savunma değil komik duruyor bu kompleksler

sen baya gencecik yaşta kaportayı düzelttirmişsin düzelttirmesen 40 gösterecekmişsin demekki 😂😂 kendinden ne kadar mutsuzsan beğenmiyorsan demekki o bebek cildine neler yaptırmışsın bir sürü estetikte cabası. benim sevgilimi genç biri kapamaz eşimle gayet genç ve dinamiğiz. evliyim yani 2 çocuk var iki hamilelik geçirdim estetikte sıfır bu arada bende göğüs burun filan ihtiyacım olmadı çok şükür. 172 boy 68 kiloyum. büyük estetik cerrahlarla da çalışmadım. çalışsam zaten senin gibi dar pencereden bakmamışta olurdum. kaç yıldır 23 yaşındasın bilmiyorum ama estetiğe bir bulaştın mı devamı gelir benim yaşıma geldiğinde sana annanem yaşında görünüyorsun derler sana benden altın bilgi😂😂 senin yaşında kızımda olamazdı cicim boş boş gezmedim okudum kariyer yaptım. ama sen bu hadsizlikle evde kalırsın zaten merak etme
Annem 44 yaşında gayet kariyeri var atanmış ebe :) ayrıca eski konuları görüyoruz ya kocanın onunla zorla evlenmiş gibi davrandığını seninle seks yapmadığını ilgisiz olduğunu vs yazmışsın 2 senede düzelmişse senin adına sevindim. Ben kompleksli değilim evet estetikliyim yani çalışıyorum derken işim bu. 40 yaşında 40 yaşında görüneyim 30 yaşımda 30 bu konuda herhangi bir genç görünme genç olma kompleksim yok 5-6 yaş küçüklere beraber tekrar üniversiteye başladım onlara bile ablalık yapıyorum yani herkes büyüyor. 2 çocuk doğurdun bedenin deforme olmadı tüp bebek yaptırmışsın biliyorsun yaş arttıkça hormonlar çakılır östrojen azalır cilt kurur kolajeni azalır elastik olmaz artık bunları tek tek mi açıklayayım? O kadar komplekslisin ki tamam kendi hayal dünyanda 20 yaşından da çıtırsın sen teyze. 2 aydır 23 yaşındayım. Sen 30 yaşında evlenmişsin ya 🤣 çok mutlu olduğum el üstünde tutulduğum ilişkim var ben evlenmek istemiyorum diye evlenmiyoruz gezip tozup estetik yaptırıp hayatıma bakıcam 30 yaşında düşünürüm evliliği tekrar evde kalmış olmak okey bana evlenip mutsuz olmaktansa. Ki istediğim estetiği yaptıracak imkanım var en iyi doktorlarla çalışıyordum iş olarak elimin altında en iyi teknoloji vardı yaptırmadım ilerde ihtiyacım olduğunu düşünürüm yaptırırım. Ben barışığım gençlerle yarış halinde değilim olmam da. İlk mesajımdan beri de 30 40 gayet genç yazıyorum sadece 20 yaşında görünmez diyorum:)

Bak ciddi bir abla tavsiyesi veriyorum gidip sağda solda böyle konuşup kendini rezil etme hdjdjdj :) senin gelişmişlik sandığın şey gdo lu gıdalar ve hormonal bozuklukluklar çoğunuz gerçek tavuğun renginin pembe olduğunu bilmiyorsunuz beslenme alışkanlıkları 90-20 de şimdikinden daha sağlıklıydı bu yüzden 20 lerimizde kırk tane cilt bakım işlemlerine gerek duymuyoruz temelimiz sağlıklı bunu sağda solda söyleme de dalga geçmesinler
Bi foto atın da görelim o cildi yahu bu işi yapıyorum işin içindeyim o kadar konferans makale okudum. 30 40 yaşında cilt zaten tamamen sarkmaz ama 20 yaşa göre elastik olmaz. Bu kadar basit içten içte kimse yaşını kabul edemiyor bu sitede içten içe genç olma arzusu var

Back
X