• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yatak ayırma

Canım benım cok sagol , bırdakı yatak ayırma olmasın dıye ne gıbı önlem alayım ,?
Ben bırdaha yatak ayırmasını ıstemıyorum. Bosanma konusunu bırdaha acmadı, tamam ozaman boşanalım dedıgım zaman . Fakat bu seferde yenı moda ayrı yaşayalım dusunelım dıyor .
Şu an hala ayrı yatıyor sanırım, hiç umursamadan kendi hayatına odaklan, sakın üzerine düşme Yeniden yanına geldiğinde ses etme o gece, yatsın uyusun yanında. Ertesi gün olunca sakin bir anınızda konuş dediğim gibi. Yaptığının yapıcı olmadığını, her kavgada yatak ayırmasının sizi yıprattığını, bir daha ayıracak olursa onu yatağa tekrar almayacağını, evliliğin çocuk oyuncağı olmadığını ve bu durumdan çok sıkıldığını söyle. Bunu aranız iyiyken söyle. Kararlı ol, sabrını zorladığını anlasın. Bir kere kararlı konuş sonra kapat konuyu.

Olur da sonra ilk tartıştığınızda yine yaparsa, gece bu yatakta uyumayacaksan bir daha dönemezsin, de, git sakinleş sonra dön yerine yat, de. Yok seni dinlemezse de aynı evin içinde onu yoksay. Kafana göre takıl. O yokmuş gibi davran. Kendiliğinden dönmeye kalkarsa da alma o zaman. Ta ki bir daha yapmayacağına söz verene kadar.

O evi ayıralım dediğinde de verdiğin cevap çok doğru bence. Aynen bu tavrını koru derim. Oturduğu yerden kadını göndermek kolay tabi ama kendi gitmesi zor geliyordur.

Ama benim aklıma başka şeyler de takıldı, yazdıysan da gözümden kaçmış olabilir ama bu kavgalar neden çıkıyor? Yani neden ayrılalım noktasına geliyorsunuz? Aileler mi evliliğinize burnunu sokuyor, işi mi çok stresli, yoksa çok mu bencil ve fevri de her şeye patlıyor? ya da sen fevri misin ondan hemen büyüyor? Sormak istediğim elle tutulur bir sebep var mı? Yoksa bu adamın geçinmeye mi niyeti yok?

Evet boşanmak en son çare evlılıkte bana gore, cunkı bosanmak ıcın, aldatma , şiddet , kötu alışkanlık olması gerekıyor, ama bızım evlılıgımızde onlardan yok, sadece karekter çatısması , bana bagırması , sureklı dırdırcı olması var,
Yanı cocuguda gectım, cocugum var boşanamam demıyorum, mantıklıyım, eger bunlardan bırısı olursa tabıkı bosanırım , allah gostermesın olmaz ıns.
Ünv mezunuyum, turkıyede evlenmeden once çalışmısım, iş hayatını sevıyorum, ama evlenınce eşim ıstemedı çalışmamı, tıpık turk erkegı gıbı davrandı, halbukı evlenmeden once tabıki calısırsın dıyordu, evlenmeden once herşeye evet dıyordu, hıc hayır demedı, annemde bunda bırsey var herseye evet dıyor dıyordu, ama ben konduramadım, yok anne cok ıyı bırısı ondan dıyordum ...
Bana kalırsa tavırlarının nedeni bu. Keşke çalışmak konusunda ısrar etseydin. Ki bence geç değil. Çocuğunuz kreşe başlayınca bence iş hayatına dönmelisin. Bu konuda ısrarcı ol derim. Çok acı ama ne yazık ki, çoğu erkek karısını sırf yönetebilmek için çalıştırmıyor. Senin ayrı bir hayatın olduğunda, onun dışındaki şeyler için çabaladığında, kıymete bineceksin yeniden. Tabi ikna süreci sancılı olacaktır ama uzun vadede, senin açından daha hayırlı bence çalışman.

Şu an hala ayrı yatıyor sanırım, hiç umursamadan kendi hayatına odaklan, sakın üzerine düşme Yeniden yanına geldiğinde ses etme o gece, yatsın uyusun yanında. Ertesi gün olunca sakin bir anınızda konuş dediğim gibi. Yaptığının yapıcı olmadığını, her kavgada yatak ayırmasının sizi yıprattığını, bir daha ayıracak olursa onu yatağa tekrar almayacağını, evliliğin çocuk oyuncağı olmadığını ve bu durumdan çok sıkıldığını söyle. Bunu aranız iyiyken söyle. Kararlı ol, sabrını zorladığını anlasın. Bir kere kararlı konuş sonra kapat konuyu.

Olur da sonra ilk tartıştığınızda yine yaparsa, gece bu yatakta uyumayacaksan bir daha dönemezsin, de, git sakinleş sonra dön yerine yat, de. Yok seni dinlemezse de aynı evin içinde onu yoksay. Kafana göre takıl. O yokmuş gibi davran. Kendiliğinden dönmeye kalkarsa da alma o zaman. Ta ki bir daha yapmayacağına söz verene kadar.

O evi ayıralım dediğinde de verdiğin cevap çok doğru bence. Aynen bu tavrını koru derim. Oturduğu yerden kadını göndermek kolay tabi ama kendi gitmesi zor geliyordur.

Ama benim aklıma başka şeyler de takıldı, yazdıysan da gözümden kaçmış olabilir ama bu kavgalar neden çıkıyor? Yani neden ayrılalım noktasına geliyorsunuz? Aileler mi evliliğinize burnunu sokuyor, işi mi çok stresli, yoksa çok mu bencil ve fevri de her şeye patlıyor? ya da sen fevri misin ondan hemen büyüyor? Sormak istediğim elle tutulur bir sebep var mı? Yoksa bu adamın geçinmeye mi niyeti yok?
Kesınlıkle ısı cok streslı ve eve yansıtıyor, işinin stresını bana nıye yansıtıyorsun dıyorum , Sabrı tahammulu yok. En sık yaşananlardan bır tanesı,bana yuksek sesle konuşması ve bagırması, bana saygısız davrandıgı zaman ben kırılıyorum uzuluyorum, karşısında erkek le muhatap oluyor muş gıbı konuşuyor davranışları oyle,
AYRı yasayalım dedıgı 10 gun oncekı konu, kızımı sen yatırırmısın babası oldu, ben bulasık yıkıyordum , esım yardımcı olur uyutma konusunda,bu seferde yardım etmesını ıstedım, kızımda cok agladı , kızım gel ben yatırayım baban yatırmak ıstemıyor senı dedım, kızımın yanında bana bunu neden demişim falan fılan, uzattıda uzattı, ben de sustum , hızını alamadı gene laf saydırdı, gene sustum , geceleyınce uzun maıl yazdım.

Sabrı tahammulu yok. En sık yaşananlardan bır tanesı,bana yuksek sesle konuşması ve bagırması, bana saygısız davrandıgı zaman ben kırılıyorum uzuluyorum, karşısında erkek le muhatap oluyor muş gıbı konuşuyor davranışları oyle,
AYRı yasayalım dedıgı 10 gun oncekı konu, kızımı sen yatırırmısın babası oldu, ben bulasık yıkıyordum , esım yardımcı olur uyutma konusunda,bu seferde yarım etmesını ıstedım, kızımda cok agladı , kızım gel ben yatırayım baban yatırmak ıstemıyor senı dedım, kızımın yanında bana bunu neden demişim falan fılan, uzattıda uzattı, ben de sustum , hızını alamadı gene laf saydırdı, gene sustum , geceleyınce uzun maıl yazdım.
Yani eften püften sebepler. Çalışma konusunu bir düşün derim asıl.

Bana kalırsa tavırlarının nedeni bu. Keşke çalışmak konusunda ısrar etseydin. Ki bence geç değil. Çocuğunuz kreşe başlayınca bence iş hayatına dönmelisin. Bu konuda ısrarcı ol derim. Çok acı ama ne yazık ki, çoğu erkek karısını sırf yönetebilmek için çalıştırmıyor. Senin ayrı bir hayatın olduğunda, onun dışındaki şeyler için çabaladığında, kıymete bineceksin yeniden. Tabi ikna süreci sancılı olacaktır ama uzun vadede, senin açından daha hayırlı bence çalışman.
Aynen canım, ben evlılıgım ıcın hep sabrettım kaderıme razı oldum, ama farkettım kı mucadele etmemişim, her dedıgıne tamam sen ıstemessen ok demişim. Yanı ıstedıgım arzu ettıgım bırsey ıcın hıc tartısmadım, o gıtme derse gıtmedım, alma derse almadım, yapma derse yapmadım, yanı evlılıgı bu duruma ben getırdım ona alıştırdırdım bu şekılde, ama sabrım bıttı tukendı şimdide restıne restle cevap verınce sen cok degıstın kımden akıl alıyorsun falan dıyor, hayır ben degısmedım olgunlaştım anne olduktan sonra dedım, oncelerı bırey degılmışım, ama ben bu evde bır bıreyım onu farkettım dedım. Cok şaşırdı, son zamanlarda kızım ıcın cocuk yetiştirme konusunda pedogog ları dınlıyorum, onlar bana cok sey ogrettı

Aynen canım, ben evlılıgım ıcın hep sabrettım kaderıme razı oldum, ama farkettım kı mucadele etmemişim, her dedıgıne tamam sen ıstemessen ok demişim. Yanı ıstedıgım arzu ettıgım bırsey ıcın hıc tartısmadım, o gıtme derse gıtmedım, alma derse almadım, yapma derse yapmadım, yanı evlılıgı bu duruma ben getırdım ona alıştırdırdım bu şekılde, ama sabrım bıttı tukendı şimdide restıne restle cevap verınce sen cok degıstın kımden akıl alıyorsun falan dıyor, hayır ben degısmedım olgunlaştım anne olduktan sonra dedım, oncelerı bırey degılmışım, ama ben bu evde bır bıreyım onu farkettım dedım. Cok şaşırdı, son zamanlarda kızım ıcın cocuk yetiştirme konusunda pedogog ları dınlıyorum, onlar bana cok sey ogrettı
Çok doğru yapıyorsun. Sizinki zaten kişilik çatışması değilmiş bu güne kadar eşinin despotluğuymuş. Sen kimden akıl alıyorsun demesi en büyük kanıtı bunun. Sen kendi karakterini ortaya koymaya başlayınca elbette seni yıldırmak için üzerine gelecektir, aklını da küçümseyebilir, ama sen edebini bozmadan doğru bildiğinden şaşmazsan, en azından biraz törpülenir diye umuyorum. Yok törpülenmezse de hiç değilse çabaladığından için rahat olur, keşkelerin olmaz ve evladına da sağlam duruşunla örnek olursun..

Çok doğru yapıyorsun. Sizinki zaten kişilik çatışması değilmiş bu güne kadar eşinin despotluğuymuş. Sen kimden akıl alıyorsun demesi en büyük kanıtı bunun. Sen kendi karakterini ortaya koymaya başlayınca elbette seni yıldırmak için üzerine gelecektir, aklını da küçümseyebilir, ama sen edebini bozmadan doğru bildiğinden şaşmazsan, en azından biraz törpülenir diye umuyorum. Yok törpülenmezse de hiç değilse çabaladığından için rahat olur, keşkelerin olmaz ve evladına da sağlam duruşunla örnek olursun..
Bende öyle düşünuyorum, en azından evlılık ıcın mucade edeyım, eger olmazsa ayrılma kararı alırsakta , aklımda mucadele ettım herseyı denedım dıyebılecek kadar kendımı rahatlatayım. Cok dogru soyledın despotluk resmen . Yaşınız kac ? ben 32 yaşındayım. Keske bu dusuncelerımı bır bırey oldugumu evlılıgın ılk yıllarında ırade gosterıp soyleseydım, ama ünv bıttı hemen evlendım , kucuktum genctım yanlızfım, derdımı kımselerle paylaşamıyordum.

buarada vakıt ayırıp yardımcı oldugunuz için tesekkur ederim, bir çözum bulmak ıstıyorum , saygılı bır insanım, eşim bagırdıgı zaman ben bagırmam , cok sinirli öfkelı bır ınsan, ofkelendıgı zaman alttan alırım. Ben cok verıcıyım, evlılıgı yuruten tarafta benım zaten. Ona kalsa boşanalım ayrılalım ayrı yaşayalım falan.
Bukadar kolaymı bu sebeplerden evlılıgın bitmesi, hep evlılıgın devamı ıcın okudum araştırdım , ugrastım. Ona kalsa sabredıyormuş bana, cocuklugu genclıgı ıyı geçmemiş, evlenırken herturlu aılesını akrabasını araştırmak gerekıyor , yenı evlencek olanlara tavsıyem, bır erkegın mutlaka mutlu aıledemı yetişti cocuklugu nasıl dıye araştırmaları gerekıyor..

Esinin guzel bir derse ihtiyaci var bence
Ayri yasayalim derse tamam de esyalarini toplayalim kalk yardim et de bakalim ne yapacak kalkmazsa sen yap cantasini koy kapinin onune ve lutfen git de bunu yap arkadasim fazla yuz vermissin

Bende öyle düşünuyorum, en azından evlılık ıcın mucade edeyım, eger olmazsa ayrılma kararı alırsakta , aklımda mucadele ettım herseyı denedım dıyebılecek kadar kendımı rahatlatayım. Cok dogru soyledın despotluk resmen . Yaşınız kac ? ben 32 yaşındayım. Keske bu dusuncelerımı bır bırey oldugumu evlılıgın ılk yıllarında ırade gosterıp soyleseydım, ama ünv bıttı hemen evlendım , kucuktum genctım yanlızfım, derdımı kımselerle paylaşamıyordum.
Ben 35 yaşındayım ama daha bi yıllık evliyim, hatta dolmadı yılımız. Eşimle on yıla yakın flört ettim yani çok iyi tanıyordum evlendiğimde, o da beni tabi. Neyse ki evlendikten sonra da bir tavır değişikliği görmedim. Ama seni de çok iyi anlıyorum. Çevremde benzer örnekler çok olduğundan geç evlenmeyi seçtim zaten.
Sen tabi çok erken evlenmişsin canım, o yaşlarda insan kendini bile tanıyamıyor. Ama otuz yaşından sonra kadınların bakış açısı değişiyor genelde. Hele bir de anne olman da çok değiştirmiştir. Ama hiçbir şey için geç değil. Çözülmeyecek dertler de değil bunlar. Yakında senin değişimini kabullenecektir diye umuyorum.
Yatak ayırmasını da çok umursama. Sen umursadıkça kullanır. Sen de gerektiği gibi restine restle cevap vermeye devam et. Umarım aklı başına gelir eşinin de senin fedakarlıklarına, hak ettiğin gibi çabalayarak karşılık verir.

Esinin guzel bir derse ihtiyaci var bence
Ayri yasayalim derse tamam de esyalarini toplayalim kalk yardim et de bakalim ne yapacak kalkmazsa sen yap cantasini koy kapinin onune ve lutfen git de bunu yap arkadasim fazla yuz vermissin
Buyuk ıhtımal gider benım toplamama gerek kalmaz cunkı fevrı ofkelı kararlar alır düşünmeden..
O gıderse ben ne yapıcam endıselerım var aslında, çaktırmasamda elın memleketınde ne yaparım , aslında bende de cesaret yokta işte sırf bırdaha rest çekmesın dıye gıdersen gıt modunda davranıyorum. Ben eşim olmadan ayaklarımın ustunde nasıl dururum sızce ? Hıc bu zamana kadar dusunmemıstım,

Acıkcası ayrılma kararı aldıktan sonra yada bosanma kararı aldıktan sonra, yanımda hıc bırıkmişligim yok, o donemde de bana maddı anlamda al sana yardım edeyım demez heralde, o duruma gelınce hıc konuşmayacagımız kırgın olacagımız ıcın... ınsan lar bayanlar ne yapıyor bılmıyorum, babam emeklı asker, yanı babam maddı anlamda cok yardımcı olamaz . Boyle durumlarda , bayanlar ne yapıyor? Bılen veya tecrube yasayan varmı arkadaslar

Buyuk ıhtımal gider benım toplamama gerek kalmaz cunkı fevrı ofkelı kararlar alır düşünmeden..
O gıderse ben ne yapıcam endıselerım var aslında, çaktırmasamda elın memleketınde ne yaparım , aslında bende de cesaret yokta işte sırf bırdaha rest çekmesın dıye gıdersen gıt modunda davranıyorum. Ben eşim olmadan ayaklarımın ustunde nasıl dururum sızce ? Hıc bu zamana kadar dusunmemıstım,

Calismiyor musunuz? Bebeginiz var mi?

Bekarım ve hayat dersi niteliğinde okuyorum tüm yorumları. Ne kadar kibar saygın bir hanımefendisiniz. Mutlu olmayı o kadar hakediyorsunuz ki..

Hatanızı gerçekten kocanızın her dediğine evet demekle yapmışsınız. Onu zorlamalıydınız çatışmalıydınız ve kendinizden bu kadar vermemeliydiniz çünkü aslaaa kıymet bilmiyorlar. Çatışırdınız ama en azından hep onun dediği olmazdı belki işinizden ayrılmazdınız vs vs.

zeytin üyesinin dediklerini kararlılıkla uygulayın derim. İnşallah çok güzel sonuçlar alırsınız:KK200:

Valla kardesim senin yapacagin tek sey kalmış... iyi bi blöf... ya batacak ya tutacak.. birdaha yatagini ayirirsa yataga alma yada sen yataktan cik ve uzunca bi süre alma..! Kii... bir daha yapmayacagini anlasin.. ancak belki bu çözüm olur.. allah yardimcin olsun

Selam hanımlar ,süreklı düşündüğüm ama bir turlu çözemedıgı bır konu var .Eşim evlendıgımız yıldan berı, zaman zaman küstügünde yatagını ayırır cocuk gıbı, (bır ıkı gun falan)sonrada bır ozur dılemeden gerı doner yataga bırsey yokmuş gıbı devam eder hayatına, problem cozme gıbı bırsey yok yanı.. ama bu sefer 8 gunden berı ayrı yatıyor,, ve ben artık yatak ayırmasına , bağırmalarına bır dur demek ıstıyorum! Bu zamana kadar sustum .ben haklı iken de sustum, resmen kaderıme razı oldum .hep dedıgını yaptım ama evlılıkte bır arpa boyu yol katedemedık..Ben bır daha yatagını ayırmasını bana bagırmasını yuksek sesle konuşmasını ıstemıyorum.
Onunla konuşmak ıstıyorum yatak ayırma konusunu! Ama nasıl konuşacagımı nasıl davranacagımı sızlere danışmak ıstıyorum, danışacağım yakın arkadasım yok malesef , aılemı uzmek ıstemedıgım ıcın eşimin bu tutumlarını anlatmıyorum..
Lütfen fikirlerınıze ihtıyacım var , tecrubelerınızı ve bılgılerınızı paylaşırsanız sevınırım...
Bir nevi senin gibi bazı şeyleri yaşıyorum ama bu olayı çözdüm. Bazen bazı şeylerde arsız olucaksın ama bazı şeylerde. Mesela benim eşim salonda yatıyordu arsız gibi gidip yanına yatıyorum sarılıyorum kalkıp yatağa geri geliyorUz. Bağırma konusunda ona çok üzüldüğünü söyle ve afedersiniz ama nacizane bunu ben yapıyorum sende yap demiyorum ama bazen akıllı olduğunu ona göstermek çok doğru değil aptal mağdur rolü oyna bağırdığı zaman masum çocuk gibi suratını as mesela ben öyle yapıyorum yada yalandan ağlıyorum hahahahah :)

Bekarım ve hayat dersi niteliğinde okuyorum tüm yorumları. Ne kadar kibar saygın bir hanımefendisiniz. Mutlu olmayı o kadar hakediyorsunuz ki..

Hatanızı gerçekten kocanızın her dediğine evet demekle yapmışsınız. Onu zorlamalıydınız çatışmalıydınız ve kendinizden bu kadar vermemeliydiniz çünkü aslaaa kıymet bilmiyorlar. Çatışırdınız ama en azından hep onun dediği olmazdı belki işinizden ayrılmazdınız vs vs.

zeytin üyesinin dediklerini kararlılıkla uygulayın derim. İnşallah çok güzel sonuçlar alırsınız:KK200:
Teşekkurler güzel yorumlarınız için canım
Dedıgınız gıbı benım hatalarımdan bır tanesi çatışıp diretıp kendımden bukadar tavız vermemem gerekıyordu, ama olan oldu , keşke daha bilinçli daha tecrubelı olsaydım evlendıgım yıllar bukadar olmazdı,ama keşkeyle olmuyor , bazı arkadaşların dedıgı gıbı insanlıktan ıyı nıyetlıkten guzel kalplı olmaktan anlamıyor erkek mılletı...

Valla kardesim senin yapacagin tek sey kalmış... iyi bi blöf... ya batacak ya tutacak.. birdaha yatagini ayirirsa yataga alma yada sen yataktan cik ve uzunca bi süre alma..! Kii... bir daha yapmayacagini anlasin.. ancak belki bu çözüm olur.. allah yardimcin olsun
2 gunlugune şehır dısına gıtmıştı, yarın gelıcek , bakalım ne yapıcak, yıne salondamı yatıcak, durama gore degerlendırme yapıp, tavsıyelerınıze uyacagım ve konuşacagım.
Ben sımdıye kadar yatagımı ayırmadım, ve soyleyeceklerımden bır tanesı ben buzamana kadar yatak ayırdımmı sorusu olucak? Eger yatagımı ayırırsam ondan ne farkım kalır?

Bir nevi senin gibi bazı şeyleri yaşıyorum ama bu olayı çözdüm. Bazen bazı şeylerde arsız olucaksın ama bazı şeylerde. Mesela benim eşim salonda yatıyordu arsız gibi gidip yanına yatıyorum sarılıyorum kalkıp yatağa geri geliyorUz. Bağırma konusunda ona çok üzüldüğünü söyle ve afedersiniz ama nacizane bunu ben yapıyorum sende yap demiyorum ama bazen akıllı olduğunu ona göstermek çok doğru değil aptal mağdur rolü oyna bağırdığı zaman masum çocuk gibi suratını as mesela ben öyle yapıyorum yada yalandan ağlıyorum hahahahah :)
Canım yenı evlısın galıba, teşekkur ederım yorumların için

Back
X