Yatak odasına girilmesinden bir tek ben mi rahatsız oluyorum

Geldiklerinde yatıya mı kalıyorlar? neden çocuğuna banyo yaptırıyor? Girilmesini istemediğiniz odaların kapısını kapatın, havlu isterlerse bir tane yüz havlusu koyun banyoya onu verin.
Çocuk suyu seviyor alistirdilar kalmiyorlar ama illa yikanmak istiyor yikiyolar. Kaşiklarim çekmeceden cikiyor çocuk oynuyor.

Çocuk kaç yaşında? Genelde 2 yaşa kadar falan çocuklar çekmece açıp kapamayı, içindekileri çıkarmayı çok seviyorlar, eğer küçükse ve özel alandan anlamayacak yaştaysa çocuk kilitlerinden alabilirsiniz. Görümce tuhaf karşılarsa da çekmecelerde sivri eşyalar, kitaplar, makas falan olabiliyor, gözümüzden kaçarsa bir zarar gelmesin çocuğa dersiniz.

Yatak odanizi da kilitleyin. Isteyebilecekleri esyalari alt kata bir yere koyun. Baska bahanelerle odaniza çıkmak isterse de ima etmeden rahatsiz olduğunuzu açık açık söyleyin.

Üzgünüm ama sorun sizde. Sert bir dille uyarı vermezseniz yapmaya devam ederler. Benim görümce bir gün yatağıma uzanmış telefon ile oynuyor. İçeride kv, kp eşim oturuyor ne yapıyorsun sen çok ayıp diye bağırdım. Çünkü defalarca uyarmama rağmen atnı şeyleri yapmaya devam etti. Bazı insanları bazı insanların yanında uyarmadıkça sizi pek ciddiye almıyorlar. O günden sonra bir daha aynı şeyi yapmadı.

4 yaşında

Eşimin ailesi tam olarak böyle bi kayinpederim der yapmayon diye. Bu yüzden büyüyeceğini biliyordum susmayi seçtim ama dediğiniz gibi başa çıkılmiyor

Benimkilerde haftalarca calistigim eve gelmedigim icin evime kamp kurup, yatak odamda yatip, gardrobumu bosaltip kendi kiyafetlerini takiyorlar... Defalarca söyledim de dinletemedim. Ozel alan gormemisler bilmiyorlar 1 yilda olmadilar 1 yil daha gerek herald3.... Odanızın kapisini kilitleyin onlar icin havlu disarda hazir tutun. Geldiklerinde bunu yapabildim misafir umdugunu degil buldugunu yer diyin her firsatta misafir olduklarini belirtin.

Belirtiyorum suratlarina demedem anlamayacaklar

kapıyı kapatın bence kapalı kapıyı çat dıye acıp gırebılır mı??Eger gırersede masuz özel şeylerınızı gorebılecegı yerlere bırakın utansın.Belki pişkindir sorar bunlar ne dıye soylersın ozel mahrem eşyalarımız malum burası yatakodamız dersin.Buzdolabına gelınce eltim evıme ılk geldıgınde de cok rahat acıp kapatmıstı ben de yargılamıstım(cocugun sütünü falan koyuyordu sureklı) dedim kendı rahat sanırım ben bıraz cekıngenım (cunku baskasının buzdolabını acılmaz)dıye ogretılmıstım.Onun yapısıyla alakalı diye düşündüm ozaman.Üstünde durmadım.Yetıstırılme tarzında bu görgü öğretilmemiştir muhtemelen görümcenizin de.Ya da kardeşimin evi diye düşündüğünden kendi evi gibi fazla sahıplenmıs .Evınızın sıze aıt ozel oldugunu görümcenize hissettırın bence

Eşimin ailesi tam olarak böyle bi kayinpederim der yapmayon diye. Bu yüzden büyüyeceğini biliyordum susmayi seçtim ama dediğiniz gibi başa çıkılmiyor
Ya bu hayata bir kez geliyoruz içinde kalacağına söyle görümcene utanma çekinme bu senin en doğal hakkın. Ben senin bu hareketinden rahatsız oluyorum.Çocuktur tamam ama senin kız ya da oğlan da durmuyor lütfen biraz yanında dur kolla de. Bırak küssün, üzülsün. Sen kötü bir şey yapmıyorsun. Hatta insanlara hayır, dur dedikçe kendi benliğini bulursun.

Hissettirmekle olmadı kümes diye küçük diye dalga geçmişti evi ilk aldigimda evet hepsi oğlumun evi kafasinda

Evet diyeceğim zaten

Kilit falan işe yaramaz o zaman. Zor bir durum. Ben de eşimin yeğenlerini çok severim ama sınırların ihlal edilmesi sevgiden bağımsız tamamen. Benim görümcemin çok rahat olduğu konular vardı, mesela çocuklar disarda yerlerde yuvarlanirlar gelirler yatağima girerlerdi, odaya ayakkabilariyla girerlerdi, yatak odamizda oyun konsolu vardi, oynamak için gelirler yine yatağa girerler yastıklarim tekmelenirdi, görümcem yemeklerini getirir yatagimda yedirirdi yatagim yemek kirintilari dolardi, yemek bittikten sonra yatagin uzerindekileri yere atardi eliyle. Hergün çarşaf değistirmekten bıkmıştım, eşim de onlar üzülürler diye uyarmama izin vermiyordu. Bir gün yataktan nugget çıktı ben artik yeter dedim eşime bu odada yemek kesinlikle yenmeyecek dedim, oyun oynayacaklari zaman konsolu baska odaya tasittiriyorum artık. Baskalari kırılacak diye ben bu eziyeti çekemem. Ya esiniz halletsin, halledemiyorsa siz uyarin. Sizin eviniz sizin kurallarınız... rahatsiz olan gelmesin.

Hissettirmekle olmadı kümes diye küçük diye dalga geçmişti evi ilk aldigimda evet hepsi oğlumun evi kafasinda
ben buna bozulurum işte.O ev senınde evın .Neolursa olsun başkasının sahıbıymıs gıbı davranmasının karşısında dur.Bız farklı bısehırde yasıyoruz.Eşimin kardesı eltım kv kp bıze ılk yatılı geldıgınde bızım evın anahtarı kp de de var.Eşim bekarkende evımızde yaşıyordu cunku hala anahtarı duruyor.Eltımler akşam gezmeye gıttıler.Saat gec olursa dıyede cıkardı cebınden anahtar verdı kapıyı calmayın dıye.Ben bır dumura ugradım .Benım evımde o anda soz sahıbı olmasına.Ya dedım calın kapıyı neolacak anahtara ne gerek var acarız bız dedım.Ama cok bozuldum eşime de bısey dıyemedım ama bu benım hala ıcımdedır.Yılda 1defa ancak gelırler o da 2gunlugune.Ama kimsenin benım evımde soz sahıbı olmasını ıstemem.Sizin yerınızde olsam coktann söylemıstımLütfen ne dusunduysenız dırekt soyleyın siz rahatsız olacagınıza ,sız konustuktan sonra onlar rahatsız olsun.Siz rahatlarsınız .Bunu kendınız ıcın yapmanız lazım.

Evet sizde sorun var bence.. Nasıl yatak odanıza girip dolaplarınızı açıyorlar da siz sesinizi çıkarmıyorsunuz?? Sizin yatak odanızda ne işi var görümcenizin onun çocuğunun..?? Düşünüyorum gerçekten lazım bir yer olsa tamam ihtiyacı olur girer bir şekilde ama yatak odası orası kimin ne gibi bir ihtiyacı olabilir orada..?? Açık açık söyleyin ben yatak odama girilmesinden hoşlanmıyorum çocuk dolapları çekmeceleri falan açıyor rahatsız oluyorum deyip onlar gelince yatak odanızın kapısını kapatın.. Sizin söylemenize rağmen hala girerlerse kilitleyin.. Böyle saçmalık mı olur.. Hele ki ben orada yokken birilerinin yatak odama girip dolaplarımı açtığını falan duysam çok sinir olurum.. Yani hepimizin yatak odasında az çok neler var biliyoruz iç çamaşırlarımız bilmem nelerimiz falan da orada sonuçta gerek yok kimsenin o kadar da özelimi bilmesine.. Ayıp gerçekten..

Arsıza arsız olacaksınız.
Evinize gelen çocuk istemediğiniz bir şey yaptığında ‘tatlım bu evde kurallarımız var, bu oda benim özel alanım ve buradan bir şeye ihtiyacın olursa benden isteyebilirsin, ben sana getiririm ama senin girmen uygun değil’ diyebilirsiniz.
Bu uyarı çocuğa işlemez zaten ama annesi gerekli mesajı alır.
Almadı mı, kilitleyin kapıyı.

Yatak odasında ortalıkta müstehcen şeyler bırakın belki utanır girmez

Eşime dedim konuşacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…