kabul etmiyor ki gitsin. debeleniyor kendi kendine. eşimde o istemeden götüremem diyor. ne haliniz varsa görün dedim hiç umrumda değil. sesler duyar konuşur, evde 3 kişi var sanırdım meğer kendi sesini değiştirip konuşuyormuş. bende kim geldi ki bize bu adamlar kim ki derdim.
kahvaltı sofrası kuruyormuş bahçede komşular görmüş, sanki karşısında birileri oturuyormuş gibi hıhı evet hıhı sen olsan ne yaparsın ben şöyle yaptım sonra kakakak gülüyormuş...
ama aşırı da akıllıdır. herşeyi bilir. 2 kere 2 nin 4 ettiğini bilir. millete akıl verir. millette onu deli diye görür ama normal insanmış gibi dediklerine inanır bana kızarlar. kadın iyi sen istemedin attın evden kadını diye.. bir bilseler ben neler çektim
ağzı küfürlü hakaret aşalık kompleksi dolu ego tavan yalan dolan iftira pislik ayda bir yıkanırdı, nevresimini zor alırdım 1 ayı geçmiş aynı nevrsim ver derdim üzerime atlardı kaçardım.
ablamın oğlunu ben doğurmuşum ama kısır mışım. ve benim annem babam bunlar değilmiş en son bunlar üzerinde duruyordu. evden gitti.
inan köpeğimiz var hayvan bile rahatlamıştı o gittiğinde. kürek fırlatıyordu hayvana.
Ay kendimden şüphelendim ben de Boğaziçi'ni kazanmış insanım Türkiye derecesi yapıp bende de var böyle şeylerBu tür öykülerde halüsinasyonlarla başlıyor ilk zamanlar sanrılar , sesler , öldürülme tehlikesi , evden çıkmamalar, sosyal fobi, özgüven eksikliği vs.vs. erkeklerde genelde en sık askerlikten sonra patlak veriyor. Kadınlar da ise daha nadir görülüyor. 2 yıl sağlık kurulunda çalıştım. Buna benzer sağlık kurulu raporlarını, yığınla yazdım heyette gelen hastaları yığınla gördüm ezberledim onları . Ayrıca aşırı zeki olurlar . İleri derecede şizofren hastalar farklı oluyor topluluk içinde bağırma gülme saldırma vb. O yüzden konu sahibesi doktora gitse daha sağlıklı olur. Anlatığı kadarı ile sanrılar görüyor.
gene arkasını topluyorz ya..komşularına diyorum böyle böyle inanın inanmayın ama dikkat edin dedim. daha da bir şey demem yapmam da. oglu var o ilgilensin.Baya baya ilerlemiş , dua et bir şey başına gelmemiş . Şizofrenlerin sohbeti çokta güzel olur çok zekiler , mesela hasta geliyordu konuşuyordum , sonra sağlık raporuna bakıyordum Psikiyatri tanısı şizofren diye yazmış olurdu. Hastanın konuşmalarına bakardım şaşıp kalırdım. Kayınvaldenin durumu pekte iç açıcı görünmüyor. Onun gerçekten psikiyatriye gitmesi şart , başkasına zarar verebilir kendine de verebilir.
bir kere göya kendi anlattı ama aynı oyku her gun değiştiği için gerçek mi yalan mı bilmiyoruım. sokakta oynayan cocugu yakalayıp ağzına taş sokup yutturmaya calıştıgını söyledi anası gelmiş cocugu kurtatmış sonrada bu anasına dalmış.Baya baya ilerlemiş , dua et bir şey başına gelmemiş . Şizofrenlerin sohbeti çokta güzel olur çok zekiler , mesela hasta geliyordu konuşuyordum , sonra sağlık raporuna bakıyordum Psikiyatri tanısı şizofren diye yazmış olurdu. Hastanın konuşmalarına bakardım şaşıp kalırdım. Kayınvaldenin durumu pekte iç açıcı görünmüyor. Onun gerçekten psikiyatriye gitmesi şart , başkasına zarar verebilir kendine de verebilir.
gene arkasını topluyorz ya..komşularına diyorum böyle böyle inanın inanmayın ama dikkat edin dedim. daha da bir şey demem yapmam da. oglu var o ilgilensin.
bence psikiyatriden önce bir nörologa gitmelisin. Üniversite hastanesinde bir nörolog tercih edersen aynı hastanenin uyku kliniğine gitme şansın olur.psikyatr dır sanırım bunun alanıda:)
bir kere göya kendi anlattı ama aynı oyku her gun değiştiği için gerçek mi yalan mı bilmiyoruım. sokakta oynayan cocugu yakalayıp ağzına taş sokup yutturmaya calıştıgını söyledi anası gelmiş cocugu kurtatmış sonrada bu anasına dalmış.
kimse şikateye gelmedi ama yapmış da olabilir.
bir keresinde de barzaniiiler diye sokakta oynayan çocukları kovaladı.. tuttuk onda.
Ay kendimden şüphelendim ben de Boğaziçi'ni kazanmış insanım Türkiye derecesi yapıp bende de var böyle şeyler
kendi kendine. yemeğini yapar, gider gelir gezer, parası var, evleri var kira alıyor, temizliğini de istediği gibi yapar. bizim eve 5-10 dk mesafe de ev buldum ona misler gibiyizŞuan kiminle kalıyor ? Çok normal durmuyor ne bilim birine zarar verebilir hatta vermeye kalkmışta
sen yorgunsun ama. bunlar normalPsikolojik bence
bende dogumdan sonra oldu
emzirmek icin kalkiyorum uykulu uykulu
emzirdigimin farkindayim
hatta bebegimi dd dikkatli emziriyorum ama beynimde bir yer hwla uyanmamis oluyor galiba cunku nir ses devamli sirada emzirmen gereken 3 bebek daha var diyor
ben de icten ice hayiflaniyorum
o kadar sure uyanik kalamam uyucam sutum yetmez ne yapcam ben gibi aglak bir halde oluyorum
tabi 5 dakka sonra farkina variyorum ve tamamen uyanmis oluyorum...sonra cok seviniyorum o ayri
benim kv 80 yaşında ama öküz gücündedirsaldırgandır da. kabul ettiği de yok. doktora gitmişliği de yok. teşhisi biz koyduk kendi haline bıraktık. ayrı ev tuttuk kendi sanrıları ile yaşıyor herkes cok mutlu.
kendi kendine. yemeğini yapar, gider gelir gezer, parası var, evleri var kira alıyor, temizliğini de istediği gibi yapar. bizim eve 5-10 dk mesafe de ev buldum ona misler gibiyiz
Benim eşim de son 2 yıldır uyurgezerlik var
Bildim bileli de uyuryerlik var
Gece kalkar yemek yer
Gecen hafta atlet don arabaya gitmiş anahtar olmayınca uyanmis
Komşular adını sapık olarak çıkacak diye çok korktum
Pazartesi doktor randevumuZ var umarım geçer
Benim eşim de son 2 yıldır uyurgezerlik var
Bildim bileli de uyuryerlik var
Gece kalkar yemek yer
Gecen hafta atlet don arabaya gitmiş anahtar olmayınca uyanmis
Komşular adını sapık olarak çıkacak diye çok korktum
Pazartesi doktor randevumuZ var umarım geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?