- 27 Kasım 2017
- 1.037
- 1.215
- 48
- Konu Sahibi Ilkbahar38
-
O günler de müsait olmadığınızı söyleyeceksiniz canım bu kadar yani yarın bi gun bebegin olunca da gelmek isteyecekler suç çocuklarda yada sizde değil 8 aylık karnı burnunda kadına çocuk bırakan insanlardaŞu anda içimi dökmek istiyorum ve birazcık farkli bakışlara ihtiyacım var. Benimki çok mühim bir konu değil ama ben artık rahatsiz olmaya başladım.
Eşimin kuzenleri var (dayısının çocuklari) iki tane kardeş oğlan 12 yaşında kiz da 8-9 yaşlarında. İkise de akıllı çocuklar bir yerleri kirip kirletip birakan çocuklar değil. Biz bu aile ile fazla görüşmüyoruz ama yaklaşık yarım seneden beri çocuklar bize gelmek istiyor ve yatılıya kalmak istiyorlar. Benim çocuğum onlarlan yaşıt değil oğlum 3 yaşina girecek yakında onunlan oynamıyorlar. Sürekli eşim onlara film açsın 7/24 daha önce 4,5 defa izledikleri filmleri izliyorlar. Bu ikisi bizde yatıliya kaldilar çünkü her geldiklerinde soruyorlar bende dedim tamam kalsınlar da aradan çıksın ama hayır yetmiyor. Geçenlerde gene geldi çocuklar kız eşime dediki burada yatmak istiyorum sizinle kalmak istiyorum felan diye canim eve gitmek istemiyor felan dedi. O gece eşim çocuklari eve birakti sonra whats app ten yazdi oğlan şu ve şu gün zamanınız varmi sizde yatmak istiyoruz diye. Artık iyice sıkıldım fazladan odamız yok ben hamileyim doğumuma 4 hafta kaldı. Sırf onlar bize gelecek die oğlumu kendi yatağından alıkoymak istemiyorum çocuğumun bir düzeni var ve eşimin kuzeni kız olan eşime hep sarilir abisi gibi gordugu icin seviyor onu ama oğlum biraz kiskaniyor ve belli ediyor da bunu o yüzden biraz duygusal da davraniyorum
Herhalde. Siz bu şekilde yatılı misafir kabul ediyormusunuz. Ben mi abartıyorum lütfen yardımcı olun
Nee Allah korusun cok gecmis olsun. Fazla yoruldunuz. Kalma durumu olunca esim yatakları hazirlar herzaman bana yaptirmazda genede aynisi olmuyor sorumlulugun vad sonucta
Senin yerinde olsam bugünden esime sikayetlenmeye baslarim sancilarim var diye. Cumada arar kusura bakmayin cocuklari alamicaz her an hastaneye gidebilirim sancilarim var, artik bebek dogsun kirki ciksin ailece caya gelir bebegide görmüs olursunuz der kapatirim telefonu. Haaa eger esin yok mok diyorsa cik git hastaneye cuma gececen kalsin cocukla ve kuzenlerin cocuklariyla basbasa o zaman görìm ben onu.
Benim eşimde sağolsun yardımcıdır ama evde 3 yetişkin sayılabilcek çocuk var e sürekli yiyecek isteme durumları oluyor zor oluyor. Normal zamanda kolay kolay yorulmam ama gebeliğin en ağır zamanları olunca bide 2 yaşında kızımın olması ona yetiş buna yetiş perti çıkıyor insanın.
Yoook ben size demedim genel tum mesajlar yatili misafir sevmem seklinde idi ona dedim. Siz cook haklisiniz. Anasi babasi gununu gun ediyor sizin cocuk 1 ken 3 oluyor. 7 haftalik hamileyim ust komsu gelmek icin resmen basimi yiyor. Geleyim de yemek yapayim geleyim de oturalim vs vs. Katlanamıyorum anlamiyor. Dun yemek getirmis sagolsun tabi de pat diye girdi iceri hizli hizli salona bakiyor . Ne var neee ne arıyorsun. Merakli filan boyle. Daginikti evde. Nasil toplayayım yemek yapamadim yiyemedim belim bukuktu hep ama amlat gelde insanlara. Yaprak saracaktik beraber tüh diyor. Bok ye ya tovbe estagfurullah banlatacak beni bak aklima geldi
Ya evet cogu bayan burada yatılı misafir sevmediğini söyledi ama birisi gercekden zor durumda olsa onlar da kabul eder mutlaka. Ben yurtdışındayım burada öyle fazla türk komşum yok yabancılar da zaten çat pat gelmiyor gercekden insanin kisiliksizliği ile ilgili bu komşu meselesi. Eski kaldiğım binada çok türk vardı sadece birtanesi ile görüşüyordum okadar tatlı bir teyzeki evinde ayda yılda bir birsey eksik olsa ve benden istemek istese önce whats app den yazardı müsaitmiyim diye vallah öyle komşu herkese nasip olsun
Esim keskin bir dille desem kesinlikle gelmelerini istemediğimi oda bir bahane üretir tersimin ters ollduğunu kendisi biliyor. Son defa olarak kabul etdim yatiliya kalmicaklar. İnsan nekadar düşüncesiz benim suyum patlasa gece vakti ogluma bakici hazir ama o kisiyi de koltukda yatiramam yani illaki yatagi var o kisinin bu evde ama o yatak işgal edilmiş olacak cocuklardan. Ondan sonra eşim cocukları eve gorurmekle mi ugrassin yoksa benimle mi vallah nefret etdim sorumsuzluklarından
Ne gamsız bir aile. Çocuk bu sorumluluğu almaya gelmez bence. Bir akrabamızın baktığı çocuk düştü öldü. Yıllardır köşe bucak kaçarak saklanıyorlar. Öyle diyim.
Artık bırak yatiliyi gün içinde bile misafir almamaya hakkınız var. Zaten 3 yasinda bi cocugunuz var bir da başkalarının çocuğunu eyleyemezsiniz valla
Birde benimkine bak. Beraber hamu acacakmisiz onun evi temizleyecekmisiz bilmem ne. Kulanmaya adam arıyor
Anliyorum seni canim. Bi ara görümcemin kizi cumadan pazara hep bizdeydi bende o sira hem tam gün calisip hemde yani sira okuyordum cumartesileride. Patlicaktim artik. Sonra benim süper beyin esim yegen seni istemiyo demis. Iyi de etmisde keske baska sekilde anlatsaydi müsait olmadigimi. Neyse gerci koca 16 yasindaki kiz hala her firsatta gelemeye calisir ama simdi hamileyim gelsin kalsin dediginde tamam diyip gecesine toplicam cantayi hastaneye gitcem.
Vallah kullanmaya adam arıyor sizinki kapıyı açmayın hiç
kabul etme cnm bu ne boyle al esini otur konuş guzelce anlatŞu anda içimi dökmek istiyorum ve birazcık farkli bakışlara ihtiyacım var. Benimki çok mühim bir konu değil ama ben artık rahatsiz olmaya başladım.
Eşimin kuzenleri var (dayısının çocuklari) iki tane kardeş oğlan 12 yaşında kiz da 8-9 yaşlarında. İkise de akıllı çocuklar bir yerleri kirip kirletip birakan çocuklar değil. Biz bu aile ile fazla görüşmüyoruz ama yaklaşık yarım seneden beri çocuklar bize gelmek istiyor ve yatılıya kalmak istiyorlar. Benim çocuğum onlarlan yaşıt değil oğlum 3 yaşina girecek yakında onunlan oynamıyorlar. Sürekli eşim onlara film açsın 7/24 daha önce 4,5 defa izledikleri filmleri izliyorlar. Bu ikisi bizde yatıliya kaldilar çünkü her geldiklerinde soruyorlar bende dedim tamam kalsınlar da aradan çıksın ama hayır yetmiyor. Geçenlerde gene geldi çocuklar kız eşime dediki burada yatmak istiyorum sizinle kalmak istiyorum felan diye canim eve gitmek istemiyor felan dedi. O gece eşim çocuklari eve birakti sonra whats app ten yazdi oğlan şu ve şu gün zamanınız varmi sizde yatmak istiyoruz diye. Artık iyice sıkıldım fazladan odamız yok ben hamileyim doğumuma 4 hafta kaldı. Sırf onlar bize gelecek die oğlumu kendi yatağından alıkoymak istemiyorum çocuğumun bir düzeni var ve eşimin kuzeni kız olan eşime hep sarilir abisi gibi gordugu icin seviyor onu ama oğlum biraz kiskaniyor ve belli ediyor da bunu o yüzden biraz duygusal da davraniyorum
Herhalde. Siz bu şekilde yatılı misafir kabul ediyormusunuz. Ben mi abartıyorum lütfen yardımcı olun
Biz yeni evliyken benim görümcemde gelirdi gercekten nerdeyse her hafta sonu ilk baslarda keyifli oluyordu onlarinda ailecek problemleri var bunu bildigim için sustum ama bu süre baya uzadi sonra görümceme iş vermeye başladım
Hamileydim ozaman da bir sepet gömlek ütüledikten sonra uzun bir süre gelmedi cözümü böyle buldum artık napim
Evet canım malesef ben de öyle oluyorum, çocukları yönünden sorumsuz anne babalara öyle sinirleniyorum ki onlar yüzünden cocuklara tavır alıyorum her hareketleri batıyor. Misafirliğe gidince bile bi anne veya baba çocuğunun peşinde olmalı öyle ayak ayak üstüne atıp da oturmamali ki bir de çocukların kendi kafalarına göre hamile bi kadına yük olmalarını umursamamaları insanı delirtir. Siz hiç kötü olmayın eşiniz olaya el atsın böyle olmaz çünkü. Ben daha 18 haftalık hamileyken böyle halsizim ve çocuk misafiri asla kaldiramam sanirim, yemek yapmak bile külfet geliyor.hele siz iyice agirlasmissiniz üstüne bir de küçük bi cocugunuz var. Zor durumdasiniz. Bu durumda o çocukların annesinin bırakın kendi cocuklarini size göndermeyi "tatlım sizin ufakliga istediğin zaman ben bakabilirim sen de dinlen guzelce" demesi gerek.Evet birde misafir degil cocukları geliyor tek. Ben misafiri severim herzaman da kabul ederim ama yatili olmasi ve birde anneleri babalari arayip bize sormadan cocuklarin sormasi hepsi üst üste geldi ve cocuklardan sogudum diyebilirim nerdeyse
Evet canım malesef ben de öyle oluyorum, çocukları yönünden sorumsuz anne babalara öyle sinirleniyorum ki onlar yüzünden cocuklara tavır alıyorum her hareketleri batıyor. Misafirliğe gidince bile bi anne veya baba çocuğunun peşinde olmalı öyle ayak ayak üstüne atıp da oturmamali ki bir de çocukların kendi kafalarına göre hamile bi kadına yük olmalarını umursamamaları insanı delirtir. Siz hiç kötü olmayın eşiniz olaya el atsın böyle olmaz çünkü. Ben daha 18 haftalık hamileyken böyle halsizim ve çocuk misafiri asla kaldiramam sanirim, yemek yapmak bile külfet geliyor.hele siz iyice agirlasmissiniz üstüne bir de küçük bi cocugunuz var. Zor durumdasiniz. Bu durumda o çocukların annesinin bırakın kendi cocuklarini size göndermeyi "tatlım sizin ufakliga istediğin zaman ben bakabilirim sen de dinlen guzelce" demesi gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?