Ben de ya gece 2 gibi banyo yaparım ya da sabah 8.30 gibi. Her seferinde de müzik açarım mutlaka. Umarım komşularım ayıp diye düşünmüyordur. Neden ayıp olsun ki? Ayrıca 4 günün dördünde de yıkanması çok doğal değil mi? Yıkanmasa 'kokuyor' dersiniz.
İnsanları evinize alıp alıp pasif agresif davranışlar sergilemeyin. Baştan almayın.
Çok mu zor??
Ben öz ablama habersiz gidemiyorum, bazen 'yarin geleyim mi?' diyorum, 'yarın uygun değilim başka zaman gel' diyor.
Ayıp mı günah mı,gelene gelme demek?
Benim annem mesela, hiç sevmez konu komşu Cat diye eve gelsin. Apartmana tasindigimizda komşular toplasip bize gelmişlerdi 'sen gelmiyorsun biz geldik' diye (ki içinde akrabası da var,hepsi yedi kat el değil). Annem de 'neden habersiz geldiniz? Ben de tam çıkıyordum' dedi, kapattı kapiyi. Daha da kimse Cat kapi gelmedi.
Aynı şekilde ben çocuklari çok severim ve oyun kurmayı severim. Apartmanda bir çocuk bana dadanmisti. Ailesi de başından savmak için gece demiyor gündüz demiyor,gönderiyordu. En son ailesine 'her gün göndermeyin' dedik, ayağı kesildi.
Yani bazı şeyleri söylemek lazım. Kimse kimsenin evine emrivaki ile gelemez. Siz 'su gün geliyoruz' diye arayana 'aaa ama hiç müsait değiliz. Kusura bakma' demediginiz müddetçe eviniz böyle yol geçen hanına döner