• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı Misafir Kayınvalide ve Kayınbabaya Nasıl Davranmalı

Merhaba. Ben hamileyim ve çalışan bir kadınım. Şuan doğum iznine ayrıldım. Evleneli de 1 sene olmadı. Kayınbabam hasta olduğu için çalışmıyor, kayınvalidem de çalışmıyor. Yanlarında bekâr çocukları yok ama bakıma muhtaç değiller ve gençler. Biz onlardan baya uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidem ve kayınbabam ilk defa yanımıza gelecekler. Ben onlara kötüler diyemem iyi insanlar hatta bazen gereksiz iyi olmaya çalışmaları bile oluyor çocukmuşsun gibi üzerine titriyorlar. Yalnız ikisi de boş ve yalnız oldukları için geldiklerinde uzun uzuuun kalma istekleri olduğunu biliyorum. Gelsinler memnun da olurum ama gidecekleri vakti demeden geliyorlar ve yanınızda çocuk gibi mutlu oluyorlar. Gitmeyin 1 sene deseniz bayılarak kabul ederler. Kayınvalidem her kaynana gibi ufak tefek bilmişlikler yapıyor, çok fazla konuşuyorlar, çok gereksiz detaylarda sizi boğuyorlar ama bunlar benim için önemli değil hiç kimse dört dörtlük değil. Yani benim derdim bu insanları kırmadan, üzmeden, eşimin gözünden düşmeden (çünkü eşimden çok memnunum) yanımızda kalmaya fazla alışmalarını istemiyorum. Nihayetinde eşim işe gidiyor ben izinliyim hamileyim akşama kadar küçücük evde baş başa olacağız. İlk defa geliyorlar ve ne zaman döneceklerini belirtmeden geliyorlar muhtemelen biraz daha kalın ramazana kalın bayrama kalın diyelim diye can atacaklar. Ama ben aylarca kalmalarına razı değilim kayınbaba yanında karnı burnunda ve 2+1 küçük bir ev üstelik bir odası kullanılmaz halde.. Bu durumda kırmadan dökmeden saygıyı kaybetmeden ne yapmam nasıl davranmam gerekir sizce? Ne zaman gidersiniz diye de sorulmaz, gelsinler özlem hasret giderilsin güzel vakitler geçirilsin dönsünler ist

Merhaba. Ben hamileyim ve çalışan bir kadınım. Şuan doğum iznine ayrıldım. Evleneli de 1 sene olmadı. Kayınbabam hasta olduğu için çalışmıyor, kayınvalidem de çalışmıyor. Yanlarında bekâr çocukları yok ama bakıma muhtaç değiller ve gençler. Biz onlardan baya uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidem ve kayınbabam ilk defa yanımıza gelecekler. Ben onlara kötüler diyemem iyi insanlar hatta bazen gereksiz iyi olmaya çalışmaları bile oluyor çocukmuşsun gibi üzerine titriyorlar. Yalnız ikisi de boş ve yalnız oldukları için geldiklerinde uzun uzuuun kalma istekleri olduğunu biliyorum. Gelsinler memnun da olurum ama gidecekleri vakti demeden geliyorlar ve yanınızda çocuk gibi mutlu oluyorlar. Gitmeyin 1 sene deseniz bayılarak kabul ederler. Kayınvalidem her kaynana gibi ufak tefek bilmişlikler yapıyor, çok fazla konuşuyorlar, çok gereksiz detaylarda sizi boğuyorlar ama bunlar benim için önemli değil hiç kimse dört dörtlük değil. Yani benim derdim bu insanları kırmadan, üzmeden, eşimin gözünden düşmeden (çünkü eşimden çok memnunum) yanımızda kalmaya fazla alışmalarını istemiyorum. Nihayetinde eşim işe gidiyor ben izinliyim hamileyim akşama kadar küçücük evde baş başa olacağız. İlk defa geliyorlar ve ne zaman döneceklerini belirtmeden geliyorlar muhtemelen biraz daha kalın ramazana kalın bayrama kalın diyelim diye can atacaklar. Ama ben aylarca kalmalarına razı değilim kayınbaba yanında karnı burnunda ve 2+1 küçük bir ev üstelik bir odası kullanılmaz halde.. Bu durumda kırmadan dökmeden saygıyı kaybetmeden ne yapmam nasıl davranmam gerekir sizce? Ne zaman gidersiniz diye de sorulmaz, gelsinler özlem hasret giderilsin güzel vakitler geçirilsin dönsünler istiN

Merhaba. Ben hamileyim ve çalışan bir kadınım. Şuan doğum iznine ayrıldım. Evleneli de 1 sene olmadı. Kayınbabam hasta olduğu için çalışmıyor, kayınvalidem de çalışmıyor. Yanlarında bekâr çocukları yok ama bakıma muhtaç değiller ve gençler. Biz onlardan baya uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidem ve kayınbabam ilk defa yanımıza gelecekler. Ben onlara kötüler diyemem iyi insanlar hatta bazen gereksiz iyi olmaya çalışmaları bile oluyor çocukmuşsun gibi üzerine titriyorlar. Yalnız ikisi de boş ve yalnız oldukları için geldiklerinde uzun uzuuun kalma istekleri olduğunu biliyorum. Gelsinler memnun da olurum ama gidecekleri vakti demeden geliyorlar ve yanınızda çocuk gibi mutlu oluyorlar. Gitmeyin 1 sene deseniz bayılarak kabul ederler. Kayınvalidem her kaynana gibi ufak tefek bilmişlikler yapıyor, çok fazla konuşuyorlar, çok gereksiz detaylarda sizi boğuyorlar ama bunlar benim için önemli değil hiç kimse dört dörtlük değil. Yani benim derdim bu insanları kırmadan, üzmeden, eşimin gözünden düşmeden (çünkü eşimden çok memnunum) yanımızda kalmaya fazla alışmalarını istemiyorum. Nihayetinde eşim işe gidiyor ben izinliyim hamileyim akşama kadar küçücük evde baş başa olacağız. İlk defa geliyorlar ve ne zaman döneceklerini belirtmeden geliyorlar muhtemelen biraz daha kalın ramazana kalın bayrama kalın diyelim diye can atacaklar. Ama ben aylarca kalmalarına razı değilim kayınbaba yanında karnı burnunda ve 2+1 küçük bir ev üstelik bir odası kullanılmaz halde.. Bu durumda kırmadan dökmeden saygıyı kaybetmeden ne yapmam nasıl davranmam gerekir sizce? Ne zaman gidersiniz diye de sorulmaz, gelsinler özlem hasret giderilsin güzel vakitler geçirilsin dönsünler istiyorum.
Ne desinler kızım biz geliyoruz şu gün mü gidicez desinler?? çelişki!

Kesinlikle yani, çok da yüz vermeyip ama saygısızlık da etmeyip normal hayat devam ederse çok kalmazlar diye umuyorum. Bir de şu aklıma geliyor sinir oluyorum ve bunu da eşimle vakti gelsin konuşacam. Gelip gitme vaktini benimle değil de gizliden gizliden eşimle konuşurlarsa ben de evde aptal aptal acaba ne zaman gidecekler falanı beklersem kıyameti koparırım. Çünkü ben neyim evin hanımı. Asıl benim bilmem lazım. Bakalım zaman ne gösterecek. Valla kendimi saf dışı ettirmeye hiç niyetim yok baştan nasıl olursa öyle gider. Ayaklarını fazla alıştırmamak lazım bence. Kendiler yerlerini bilseler oğlumuzun evi deyip haftalarca kalmayacaklarını bilsek biz de böyle konuşmazdık.
O kadar çok kurdunuz ki bu işin sonu iyi bitmeyecek bence.

Benim kayınvalide ve kayınbaba oğluyla aramız bozulmasına gönülleri olmuyor. İnsan hisseder ya. Kavgamıza da şahit oldular, sevincimize de. Ha annem yanılıyorsun kaynana her zaman kötü olduğunuza sevinir belli etmese bile, sen aranın bozuldugunu bildirme hiç diyor ama.. bilemiyorum ben de göreceğim içindeki potansiyel nasıl.
Anneye bak masallah kendısı ogluna oyle mı yapacakmış varsa tabı oglu

Ne desinler kızım biz geliyoruz şu gün mü gidicez desinler?? çelişki!
Hayır böyle demesinler de 1 aylığına, 2 haftalığına 1 haftalığına deseler ya da bi ziyaret edelim sizi deseler bile yeter. İznimi falan sorarak kendi aralarında ne kadar kalacaklarını konuştular eminim ama bize de söylemelerini isterdim.

Oğulları var da kendi kaynanadan çok çekince... ama genelde iyi tavsiye verir asla kötülüğe giden öğütler vermez.
Eskı yenı kv ve tavırları degıstı be canım hıc kendını kurma kendıne yapılmasını istemediğin davranışı onlara da yapma ılk defa gelıyorlarmıs emınım heyecanlılardır mutlu mesut ol ıyı gecın sen onlara ıyı olursan esın de senın ailene ıyı olur daha ne kadar kalacakları bile bellı degıl demekkı duruma gore karar verecekler ben birine misafirliğe yatılı gitsem ne kadar kalacaklar dıye sorsalar tuhaf bulurum daha gelmeden gıtcegımız zamanı soruyor ıstemıyor mu dıye dusunurum hıc kalbini kirletme karartma mutluluklar dilerim Mevla`dan.

Eskı yenı kv ve tavırları degıstı be canım hıc kendını kurma kendıne yapılmasını istemediğin davranışı onlara da yapma ılk defa gelıyorlarmıs emınım heyecanlılardır mutlu mesut ol ıyı gecın sen onlara ıyı olursan esın de senın ailene ıyı olur daha ne kadar kalacakları bile bellı degıl demekkı duruma gore karar verecekler ben birine misafirliğe yatılı gitsem ne kadar kalacaklar dıye sorsalar tuhaf bulurum daha gelmeden gıtcegımız zamanı soruyor ıstemıyor mu dıye dusunurum hıc kalbini kirletme karartma mutluluklar dilerim Mevla`dan.
Sağolasın Allah razı olsun güzel tavsiyelerin ve duan için. Hepimize mutluluk sağlık versin inşallah.

Siz esinizle konusmuyormusunuz bunlari? Yani annesi babasi gelecek oldugunda ben direkt soruyorum ne kadar kalacakalr diye. Herkesin bir hayati var evime gelecek olanin ne zaman gidecegini onceden bilecegim ki planimi programimi yapayim. Bunlari konusamayacak esleriniz mi var anlamiyorum yani
1-1.5 ay dese eşiniz ne tepki verirsiniz

Yahu 8 aylık konuda niye millete cevap yazıyorsunuz KahveCekirdegi7 KahveCekirdegi7
Babaannemlerde aynı şekilde bize gelip kalıyordu. Konuya denk geldim. O zamanlar çok kavgalar yaşanmıştı. Merak edemez miyim Herkes eski konuları hortlatıyor burda. Neden bana takıldınız. Ben forumda herşeyi yeni yeni keşfediyorum

Eee konu sahibi? Ne kadar kaldilar bari Merak ettim. Ay korkunc bebek geliyo diye gitmezler de Ne dusuncesizlik ya kadincagiz hamileliginin son gunlerini huzur sükut icerisinde gecirmesin mi? Yazik gunah

Back
X