• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı Misafir Kayınvalide ve Kayınbabaya Nasıl Davranmalı

Nereden biliyorsunuz uzun kalacaklarını ? Kendi kendinizi dolduruyorsunuz. Belki gitmek isteyecekler siz kalsınlar isteyeceksiniz , ne malum ?

Ya kalmak isterlerse diye şimdiden cephane topluyorsunuz. Bu niyetle yola çıkarsanız sorun olmasa da çıkacaktır.

Sizin özelinizde söylemiyorum , kocamın ailesi konusu açan tüm üyelere tek önerim geçin aynanın karşısına. Aynı sözleri eşiniz söylese ne hissederdiniz düşünün.

Uzun zamandır foruma üyeyim. Hiç ne çevremden ne buradan duydum, kız annesinin damadın evine çöreklendiğini.Bunu genelde erkek anneleri yapıyor. Oglunun evi ya hani🙄

Beğenmediğiniz yorumum yukarıda , sizin konu hakkındaki mesajınız da.

Varsayımlarla , önyargılarla güzel geçebilecek günlerini kendine zehir etmesini mi tavsiye etmeliyiz ?

Her durum kendi içinde değerlendirilir. Oğlan annesi , kız annesi ayrımını da çirkin buluyorum.

İki tarafınki de anne. Ben bana davranılmasını istediğim gibi davranmayı tercih ederim.

Beğenmediğiniz yorumum yukarıda , sizin konu hakkındaki mesajınız da.

Varsayımlarla , önyargılarla güzel geçebilecek günlerini kendine zehir etmesini mi tavsiye etmeliyiz ?

Her durum kendi içinde değerlendirilir. Oğlan annesi , kız annesi ayrımını da çirkin buluyorum.

İki tarafınki de anne. Ben bana davranılmasını istediğim gibi davranmayı tercih ederim.
Umarım ben yanılırım da az kalırlar.

Ben de kendi ailem bile olsa yatili misafir sevmiyorum sevmeyecegim.En son esimin ailesi geldi 3 hafta kaldilar.Aile duzeni diye birsey kalmadi ev küçük tek banyo tek wc.Cocugu odasindan alip yanimizda yatirdik onun odasinda da misafirler yatti hersey bozuldu.Bir daha kabul etmeyecegim esime de söyledim o da hak verdi.Kimseyi yatili istemiyorum

Sizin doğumunuz için mi geliyorlar öyleyse 4 ay var. Bu insanlar bu kadar kalamaz heralde peki doğum için nasıl yapacaksınız anneniz gelecek mi onu konuşabilirsiniz laf arasında diz doğumdan sonra mi gelirsiniz diyebilirsin mesela

Nereden biliyorsunuz uzun kalacaklarını ? Kendi kendinizi dolduruyorsunuz. Belki gitmek isteyecekler siz kalsınlar isteyeceksiniz , ne malum ?

Ya kalmak isterlerse diye şimdiden cephane topluyorsunuz. Bu niyetle yola çıkarsanız sorun olmasa da çıkacaktır.

Sizin özelinizde söylemiyorum , kocamın ailesi konusu açan tüm üyelere tek önerim geçin aynanın karşısına. Aynı sözleri eşiniz söylese ne hissederdiniz düşünün.
annem geldiğinde eşim annemle çok az görüşürü ve hizmetini ben yaparım . eşim akşamdan akşama 1 saat anca görür. ama ben eşimin aillesin çamaşırı yemesi içmesi muabbeti herşe y bende. eşim telefonu alır annemele az konuşur o kadar. hizmeti yapan kadın evde oturan kadın

annem geldiğinde eşim annemle çok az görüşürü ve hizmetini ben yaparım . eşim akşamdan akşama 1 saat anca görür. ama ben eşimin aillesin çamaşırı yemesi içmesi muabbeti herşe y bende. eşim telefonu alır annemele az konuşur o kadar. hizmeti yapan kadın evde oturan kadın

Bakın bu sizin tecrübeniz. Konu sahibesi ilk kez evinde ağırlayacak eşinin anne ve babasını.

Henüz gelmeden ; ya şu olursa ya bu olursa diye tüm kötü ihtimal veya duygularla kendini doldurması sağlıklı değil.

Bakın bu sizin tecrübeniz. Konu sahibesi ilk kez evinde ağırlayacak eşinin anne ve babasını.

Henüz gelmeden ; ya şu olursa ya bu olursa diye tüm kötü ihtimal veya duygularla kendini doldurması sağlıklı değil.
başına gelecekleri biliyor , tüm gün evde onlarla oturack . kötü ihtimali düşünüyor çünkü sinyalleri almış . beklentisi var .

Hamile kadının evine gelip akşama kadar birlikte oturup ne yapacaklar acaba ben de hamileyim 19 haftalık 24. Haftada inşallah idari izne ayrılıcam eşim benim de ağzımı aradı gelmek isterler belki diye hiç kusura bakmasınlar ben zor şartlarda işe gideyim kaç vesait her türlü zorluğunu çekeyim sadece benim annem ve eşim şu sürece kadar bana evle ilgili yardımcı olsun ama Doğum iznimde gelsinler tam dinlenip beslenmem gereken zamanlar anası babası çıksın gelsin kusura bakmasınlar ben istemem...ki eşime de belirttim çocuk doğsun öyle gelsinler ya da sizi davet etsinler bulundukları şehre kafanız dağılır ruhunuza iyi gelir ☺️

Sizin doğumunuz için mi geliyorlar öyleyse 4 ay var. Bu insanlar bu kadar kalamaz heralde peki doğum için nasıl yapacaksınız anneniz gelecek mi onu konuşabilirsiniz laf arasında diz doğumdan sonra mi gelirsiniz diyebilirsin mesela
Doğumda annem gelecek. Doğuma kadar kalmazlar diye umuyorum. Benim korkum ramazanı birlikte geçirelim arzusuyla gelmeleri.

Ben de kendi ailem bile olsa yatili misafir sevmiyorum sevmeyecegim.En son esimin ailesi geldi 3 hafta kaldilar.Aile duzeni diye birsey kalmadi ev küçük tek banyo tek wc.Cocugu odasindan alip yanimizda yatirdik onun odasinda da misafirler yatti hersey bozuldu.Bir daha kabul etmeyecegim esime de söyledim o da hak verdi.Kimseyi yatili istemiyorum
Biz çok uzağız. Ailelerimizle görüşebilmek için ya biz ya onlar illa yatılı gelmeleri lazım. Valla ben 2 3 haftaya razıyım yeter ki aylarca kalmasınlar :(

kayınvalidelerin kış gezisi ayıymış bu ay diyorllaaar...
sitenin yarısının kayınvalidesi gelinde yatılı şaka gibi
bu kadar mı müşkül durumda bu kaynanalar ya ? inanılır gibi değil

eşinizle yatılı kalma sürelerini konuşmanız gerek
ayrı eve çıkmanın bir mantığı var çok isteseydiniz kayınvalidenin evine gelin giderdiniz ,siz evlendiniz evlenip ayrı eve çıktınız bunu herkesin idrak etmesi lazım.

bence kanun çıkartılmalı gerçekten bu yüzden evlilikler sarsılıyor

Hamile kadının evine gelip akşama kadar birlikte oturup ne yapacaklar acaba ben de hamileyim 19 haftalık 24. Haftada inşallah idari izne ayrılıcam eşim benim de ağzımı aradı gelmek isterler belki diye hiç kusura bakmasınlar ben zor şartlarda işe gideyim kaç vesait her türlü zorluğunu çekeyim sadece benim annem ve eşim şu sürece kadar bana evle ilgili yardımcı olsun ama Doğum iznimde gelsinler tam dinlenip beslenmem gereken zamanlar anası babası çıksın gelsin kusura bakmasınlar ben istemem...ki eşime de belirttim çocuk doğsun öyle gelsinler ya da sizi davet etsinler bulundukları şehre kafanız dağılır ruhunuza iyi gelir ☺️
Aslında izine ayrıldığımda gelmeleri ikisi de çalışıyor yoruluyor bir de biz yük olmayalım düşünmeleridir buna şüphem yok. Sadece beklediğim anlayış ne kadar aramız iyi de olsa kimse kimseyle aylarca iyi niyette kalamaz. Kaldıkları süre boyunca dinlenmem beslenmem aksamaz eşim de izin vermez kendiler de beklemeyeceğini umuyorum ama tüm yaşantı değişiyor. Eşimle özel hayatımız, evin içindeki hal ve hareketlerimiz, kıyafetlerimiz, oturup kalkmamız. Rahat davranıp rahat giyinmek için tek özel alanın yatak odası kalıyor. Bu duruma aylarca kimse katlanamaz ya. Tabi hastalık ve zor durumlar dışında. Eşimin izni yok o kadar. Olsa bile kısa gelip gidiyoruz. :)

kayınvalidelerin kış gezisi ayıymış bu ay diyorllaaar...
sitenin yarısının kayınvalidesi gelinde yatılı şaka gibi
bu kadar mı müşkül durumda bu kaynanalar ya ? inanılır gibi değil

eşinizle yatılı kalma sürelerini konuşmanız gerek
ayrı eve çıkmanın bir mantığı var çok isteseydiniz kayınvalidenin evine gelin giderdiniz ,siz evlendiniz evlenip ayrı eve çıktınız bunu herkesin idrak etmesi lazım.

bence kanun çıkartılmalı gerçekten bu yüzden evlilikler sarsılıyor
Eşimle konuştuğumuzda 1 - 2 hafta dediği olmuştu. İlk zamanlar birkaç ay demişti. Şimdi eşim de evimizde biz bize olan yaşantımıza alıştı, eskiden annesi babasi yalnız kaldı diye dövünüp bahsediyodu bıraktı. Eşimden memnunum Allah razı olsun fakat bu gelme gitme mevzularını akıllıca halletmem gerek eşimin hakkımda ailemi istemiyor deyip soğumasını istemem. Çok uzaktayız mecburen yatılı gelmeleri lazım tek isteğim fazla abartmamaları çünkü işleri güçleri yok. E ben de insanım

Eşimle konuştuğumuzda 1 - 2 hafta dediği olmuştu. İlk zamanlar birkaç ay demişti. Şimdi eşim de evimizde biz bize olan yaşantımıza alıştı, eskiden annesi babasi yalnız kaldı diye dövünüp bahsediyodu bıraktı. Eşimden memnunum Allah razı olsun fakat bu gelme gitme mevzularını akıllıca halletmem gerek eşimin hakkımda ailemi istemiyor deyip soğumasını istemem. Çok uzaktayız mecburen yatılı gelmeleri lazım tek isteğim fazla abartmamaları çünkü işleri güçleri yok. E ben de insanım
Bizim ki de aynı ilk zamanlar çok zorlandık çok kavgalar ettik.. sürekli annem babam garipler yalnız kaldıklar bu şehire mi taşısak fikri vardı ama yaşananlar sonrası ben çok mesafeliyim kendilerine .geçen sene biz yeni evliyken pandemi zamanı onlardayken 65 yaş üstüne gittiğin yerde 1 ay kalma şartı vardı babası şimdi biz gelip 1 ay mı kalıcaz dedi eşimin sesi çıkmadı ben de cevap vermedim... yani gönüllü olsam gelir 1 ay kalırlar hatta hiç gitmezler çünkü onlar daha önce kayınaileyle yaşamış onlara bu durum garip gelmiyor ki ...senden yüz bulup bulamamaları ile alakalı durum değişicek...konunu takipte olucam umarım rahatsızlık duyup gerilmezsin ve vaktiyle giderler..Ben eşimle konuşup uyarıcam evde kalmalarımı bilmelerine gerek yok çünkü bu benimle alakalı devletin bana şuan için vermiş olduğu hak hergün vaka sayıları artıyor işe korkuyla gidiyorum covid olmak istemiyorum bu durumda herkes evinde kalsın ...

Merhaba. Ben hamileyim ve çalışan bir kadınım. Şuan doğum iznine ayrıldım. Evleneli de 1 sene olmadı. Kayınbabam hasta olduğu için çalışmıyor, kayınvalidem de çalışmıyor. Yanlarında bekâr çocukları yok ama bakıma muhtaç değiller ve gençler. Biz onlardan baya uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidem ve kayınbabam ilk defa yanımıza gelecekler. Ben onlara kötüler diyemem iyi insanlar hatta bazen gereksiz iyi olmaya çalışmaları bile oluyor çocukmuşsun gibi üzerine titriyorlar. Yalnız ikisi de boş ve yalnız oldukları için geldiklerinde uzun uzuuun kalma istekleri olduğunu biliyorum. Gelsinler memnun da olurum ama gidecekleri vakti demeden geliyorlar ve yanınızda çocuk gibi mutlu oluyorlar. Gitmeyin 1 sene deseniz bayılarak kabul ederler. Kayınvalidem her kaynana gibi ufak tefek bilmişlikler yapıyor, çok fazla konuşuyorlar, çok gereksiz detaylarda sizi boğuyorlar ama bunlar benim için önemli değil hiç kimse dört dörtlük değil. Yani benim derdim bu insanları kırmadan, üzmeden, eşimin gözünden düşmeden (çünkü eşimden çok memnunum) yanımızda kalmaya fazla alışmalarını istemiyorum. Nihayetinde eşim işe gidiyor ben izinliyim hamileyim akşama kadar küçücük evde baş başa olacağız. İlk defa geliyorlar ve ne zaman döneceklerini belirtmeden geliyorlar muhtemelen biraz daha kalın ramazana kalın bayrama kalın diyelim diye can atacaklar. Ama ben aylarca kalmalarına razı değilim kayınbaba yanında karnı burnunda ve 2+1 küçük bir ev üstelik bir odası kullanılmaz halde.. Bu durumda kırmadan dökmeden saygıyı kaybetmeden ne yapmam nasıl davranmam gerekir sizce? Ne zaman gidersiniz diye de sorulmaz, gelsinler özlem hasret giderilsin güzel vakitler geçirilsin dönsünler istiyorum.
Ne zaman gelecekler

Bizim ki de aynı ilk zamanlar çok zorlandık çok kavgalar ettik.. sürekli annem babam garipler yalnız kaldıklar bu şehire mi taşısak fikri vardı ama yaşananlar sonrası ben çok mesafeliyim kendilerine .geçen sene biz yeni evliyken pandemi zamanı onlardayken 65 yaş üstüne gittiğin yerde 1 ay kalma şartı vardı babası şimdi biz gelip 1 ay mı kalıcaz dedi eşimin sesi çıkmadı ben de cevap vermedim... yani gönüllü olsam gelir 1 ay kalırlar hatta hiç gitmezler çünkü onlar daha önce kayınaileyle yaşamış onlara bu durum garip gelmiyor ki ...senden yüz bulup bulamamaları ile alakalı durum değişicek...konunu takipte olucam umarım rahatsızlık duyup gerilmezsin ve vaktiyle giderler..Ben eşimle konuşup uyarıcam evde kalmalarımı bilmelerine gerek yok çünkü bu benimle alakalı devletin bana şuan için vermiş olduğu hak hergün vaka sayıları artıyor işe korkuyla gidiyorum covid olmak istemiyorum bu durumda herkes evinde kalsın ...
Kesinlikle yani, çok da yüz vermeyip ama saygısızlık da etmeyip normal hayat devam ederse çok kalmazlar diye umuyorum. Bir de şu aklıma geliyor sinir oluyorum ve bunu da eşimle vakti gelsin konuşacam. Gelip gitme vaktini benimle değil de gizliden gizliden eşimle konuşurlarsa ben de evde aptal aptal acaba ne zaman gidecekler falanı beklersem kıyameti koparırım. Çünkü ben neyim evin hanımı. Asıl benim bilmem lazım. Bakalım zaman ne gösterecek. Valla kendimi saf dışı ettirmeye hiç niyetim yok baştan nasıl olursa öyle gider. Ayaklarını fazla alıştırmamak lazım bence. Kendiler yerlerini bilseler oğlumuzun evi deyip haftalarca kalmayacaklarını bilsek biz de böyle konuşmazdık.

Back
X