• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı Misafir Kayınvalide ve Kayınbabaya Nasıl Davranmalı

Aslında bu eşinize düşer size degil. Herkes kendi ailesini idare etmeli.

Ama eşiniz hic karışmazsa evet siz araya bazı laflar sıkıstırabılırsınız muhabbet esnasında.
Doğru diyorsunuz. O da annesine babasına gidin artık tavrı sergilemesin buna da razı olamıyor vicdanım. Vallahi şaşırdım eger uzun kalırlarsa nazik laflar bulmam gerekecek ama ne :))

yani durumunuza gore hareket edin.

Ben hamileyken babam gelmisti beni ziyarete, esim yurtsidinda oldugu icin.
Ben banyoya girerken bile babama soyluyordum, kapiyi da kitlemiyordum, 10 dakika icinde cikmazsam gel kontrol et diyordum. Ne yapayim, cok agirdim o donem, alabilecegim yardimi aliyordum.

O yuzden hamileyken misafir soyle agirlanir falan filan diyemem, kendinizi o gun/ o an nasil hissediyorsaniz oyle yapin, gerisine de birakin alinan alinsin, darilan darilsin, sizin iciniz ferah olsun.
Size de geçmiş olsun haklısınız bu bakış açısı da doğru.

Bana iyi niyetli gelmediniz kusura bakmayın.

İnsanlar ilk defa geliyorlar. Nereden bilebilirsiniz kalmak isteyeceklerini? Eşinizin bekar evi ile sizin eviniz aynı değil. Ev de küçük diyorsunuz. Belki rahat edemeyecekler? Bırakın bir gelsinler 10 gün falan geçsin sonra açın konuyu.

Dedim ya, bilemedim. Allah sabır versin, zor olacak sizin için.

Doğuma 4 ay var karnı burnunda diyince 8 aylık falan sandim:KK66: yani insanları o kadar iyi anlatmışsınız ki ben olsam böyle iyi insanlara hicbir şey diyemezdim. Sana da çocukları gibi bakarlar heralde.
Karnım büyüdü diye öyle yazdım😇 Bakacaklarından hiç şüphem yok. Zaten hiçbir şey diyemem ama evimde de rahat etmek istediğimden sormak istedim.

Bana iyi niyetli gelmediniz kusura bakmayın.

İnsanlar ilk defa geliyorlar. Nereden bilebilirsiniz kalmak isteyeceklerini? Eşinizin bekar evi ile sizin eviniz aynı değil. Ev de küçük diyorsunuz. Belki rahat edemeyecekler? Bırakın bir gelsinler 10 gün falan geçsin sonra açın konuyu.

Dedim ya, bilemedim. Allah sabır versin, zor olacak sizin için.
Aslında kötü niyetten ziyade şu yüzden erken endişeleniyorum. O vakit geldiğinde kendimi hazırlayayım, planlı olayım uzun kalırlarsa cahilce davranmayayım diye. Sağolun teşekkür ederim.

Tebrikler sağlıkla kucağınıza alın. Sizin aileniz peki bebek olunca görmeye gelmeyecek mi? Ev dar diyorsunuz e iki taraf da olursa nasıl olacak? Bence gidişatına bırakın. Uzun süre hele hele bayrama kadar dar evde nasıl kalacaklar.
Teşekkür ederim sağolun. Gelecekler, işte orasını hesaplamak onlara kalsın biz hangisine sen git sen gel falan diyelim. Meselâ bizde bir taraf varken haftaya da onlar geliyor gibi muhabbet döner böylece yanımızdaki gitmesi gerektiğini kibarca anlar galiba. En iyisi gidişata bırakmak dediğiniz gibi.

Doğru diyorsunuz. O da annesine babasına gidin artık tavrı sergilemesin buna da razı olamıyor vicdanım. Vallahi şaşırdım eger uzun kalırlarsa nazik laflar bulmam gerekecek ama ne :))
Ağız arayabilir konuşma arasında. Sizin aileniz olsaydi bu durumda siz de annenizin ağzını arardınız. Yani bu cok normal bisi.

Tatil durumunuz olsaydi, ya da uzak bir yakın akraba durumu. Laf arasında onlardan bahsederdiniz. Bilirdiniz o zaman

En ağırlaşılmış dönemlere gelmişsiniz. Ben o dönemlerde ciddi manada kötüydüm . Ayağa kalkmak , eğilmek bile çok zordu. Geldiklerinde her işi yapacağım diye koşturma ama belki 1 hafta kalıp gidecekler. Duruma göre davranmalısın bence.
Evet oturup kalkmak bile zorlaşıyor yavaş yavaş. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Aslında kötü niyetten ziyade şu yüzden erken endişeleniyorum. O vakit geldiğinde kendimi hazırlayayım, planlı olayım uzun kalırlarsa cahilce davranmayayım diye. Sağolun teşekkür ederim.

Ben pek öyle hissetmedim söylemlerinizden. Bence önyargılısınız. Küçük evde gelinle belki rahat edemeyecek kayınpeder? Ayrıca anneler bekar evlerinde oğlunun temizliğini, yemeğini yapsın diye her daim en az 1-2 ay kalırlar.

Merhaba. Ben hamileyim ve çalışan bir kadınım. Şuan doğum iznine ayrıldım. Evleneli de 1 sene olmadı. Kayınbabam hasta olduğu için çalışmıyor, kayınvalidem de çalışmıyor. Yanlarında bekâr çocukları yok ama bakıma muhtaç değiller ve gençler. Biz onlardan baya uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidem ve kayınbabam ilk defa yanımıza gelecekler. Ben onlara kötüler diyemem iyi insanlar hatta bazen gereksiz iyi olmaya çalışmaları bile oluyor çocukmuşsun gibi üzerine titriyorlar. Yalnız ikisi de boş ve yalnız oldukları için geldiklerinde uzun uzuuun kalma istekleri olduğunu biliyorum. Gelsinler memnun da olurum ama gidecekleri vakti demeden geliyorlar ve yanınızda çocuk gibi mutlu oluyorlar. Gitmeyin 1 sene deseniz bayılarak kabul ederler. Kayınvalidem her kaynana gibi ufak tefek bilmişlikler yapıyor, çok fazla konuşuyorlar, çok gereksiz detaylarda sizi boğuyorlar ama bunlar benim için önemli değil hiç kimse dört dörtlük değil. Yani benim derdim bu insanları kırmadan, üzmeden, eşimin gözünden düşmeden (çünkü eşimden çok memnunum) yanımızda kalmaya fazla alışmalarını istemiyorum. Nihayetinde eşim işe gidiyor ben izinliyim hamileyim akşama kadar küçücük evde baş başa olacağız. İlk defa geliyorlar ve ne zaman döneceklerini belirtmeden geliyorlar muhtemelen biraz daha kalın ramazana kalın bayrama kalın diyelim diye can atacaklar. Ama ben aylarca kalmalarına razı değilim kayınbaba yanında karnı burnunda ve 2+1 küçük bir ev üstelik bir odası kullanılmaz halde.. Bu durumda kırmadan dökmeden saygıyı kaybetmeden ne yapmam nasıl davranmam gerekir sizce? Ne zaman gidersiniz diye de sorulmaz, gelsinler özlem hasret giderilsin güzel vakitler geçirilsin dönsünler istiyorum.
Eşinizle konuşun, ve eş ailesinin üstüne çok düşmeyin, hastalanıp yatakta yatın ve çok hizmetkâr olmayın, kv ve k. Peder ile normal mesafede saygılı olun ..

Ağız arayabilir konuşma arasında. Sizin aileniz olsaydi bu durumda siz de annenizin ağzını arardınız. Yani bu cok normal bisi.

Tatil durumunuz olsaydi, ya da uzak bir yakın akraba durumu. Laf arasında onlardan bahsederdiniz. Bilirdiniz o zaman
Belirsizlik beni gerdi aslında. Umarım hiç birine gerek kalmaz.

Ben pek öyle hissetmedim söylemlerinizden. Bence önyargılısınız. Küçük evde gelinle belki rahat edemeyecek kayınpeder? Ayrıca anneler bekar evlerinde oğlunun temizliğini, yemeğini yapsın diye her daim en az 1-2 ay kalırlar.
Onların da evi küçük. Bana kızı gibi davranıyor ve öyle de hissetmemi sağlamaya çalışıyor. İnsan kendi babasından bile çekiniyor yeri geldi mi. Yani aylarca birlikte kalmak istemediğimi zaten belirttim bu kötü niyetse öyle olabilir. Evet ön yargı oluştu ama bunu oluşturan şeyler oldu. Belki rahat edemez ben gereksiz konuşmuş olmaya razıyım.

Back
X