• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı Misafir Kayınvalide ve Kayınbabaya Nasıl Davranmalı

Sizinki biraz doğmamış çocuğa don biçmek olmuş. Spontane davranın. Asla kendinizi ekstra hizmet hürmet için yormayın. İyi insanlar diyorsunuz ağrınız varsa anne baba ağrım var müsaadenizle diyip odanıza çekilin. Her durumda hazır kıta beklemeyin.

Normal hayatınızda büyük değişiklikler yapmayın yani.

Hele bi gelsinler kalsınlar bakalım. Gitmeme niyetleri olursa onu o zaman düşünürsünüz
Herkesin ortak cevabının böyle olduğunu görüyorum. Teşekkür ederim fikirleriniz için.

Iyi kaynana kayinbaba ve iyi eş büyük şans.Tabiki cokta bayilmazsiniz ama tatlı dille yapamadiginizda yetemediginizde söylerseniz onlarda hayatınızı kolaylaştırır.Kalin demenize gerek yok ,fazla abartmaya gerek yok .Ilk geldiklerinde hamileliginiz izin verdikçe misafirperver olun ,sonrasinda zaten yaşlı ve hasta değillerse beraber halledersiniz.Kimse aylarca esinin ailesini istemez tabi ama beni bu kadar sevip değer veriyorlarsa ben de onları mutlu etmek için elimden geleni yapardim ,abartmadan.Zaten 1 ay sonra agirlasacaksiniz o zamanda sizi yormak istemezler .Akışına bırakın simdiden bunlari düşünürseniz gunler geçmez.

Pat diye sormaktan çekiniyorum, annesini babasını hiç istemiyorum sanar diye. Ama uygun bir muhabbette sormayı kollarım tabii
Bence biraz bekleyin muhabbet arasında sormadan önce. Evinize ilk kez gelen insanlar, ayrıca eşinizin anne babası. Ne zaman gideceksiniz diye sorulmaz ki daha gelmemisler bile.

2 sene sonra annem ve babam kardeşimle gelinimize gittiler ,ortalama 13 gun falan kaldılar. Gelinimiz calisiyor zaten ama ilk gittiklerinde ve evde olduğu zamanlarda elinden geldiğince yapabildiklerini yapti.Cok fazla misafir ağırlamayı cok yemek yapmayı bilmez ama buna rağmen içten bir şekilde elinden geleni yaptı.O isteyken de annem onların yemeklerini falan yapmaya çalıştı.Ama en önemlisi gelinimizin içtenliği idi.Ordan dua ederek ,gelinimizin annesine babasına dua ederek ayrıldılar.Ne maddi ne manevi kesinlikle ne gelinimize ne kardeşime ihtiyaçları yok.Hatta 1 ay kalın diye diretti gelinimiz.Bin kere maşallah diyeyim karsilikli hoşgörü ve sevgi ,saygi o kadar hasret kaldığımız durumlar ki.Dilerim hic bozulmasın. Siz de guzel giden ilişkilerinizi kendinizi doldurarak zedelemeyin.Yoruldugunuzda zorlqndiginizda tatlı dille müsade isteyin ,oldu bitti

Pat diye sormaktan çekiniyorum, annesini babasını hiç istemiyorum sanar diye. Ama uygun bir muhabbette sormayı kollarım tabii

Buradaki endişenizi anlıyorum ama eşinizle aranızdaki iletişime ve samimiyete güveniyorsanız gayet uygun bir şekilde sorabilirsiniz. Yani "ananlar çok kalacak mı" demezsiniz de "Doğum iyice yaklaşmadan annemlere gitmek istiyorum. Annenler ne kadar kalacak biliyor musun" dersiniz. Veya "hayatımız bebekle tamamen değişmeden önce baş başa kısa bir tatile çıkalım istiyorum, annenlerin planı ne" dersiniz.

Iyi kaynana kayinbaba ve iyi eş büyük şans.Tabiki cokta bayilmazsiniz ama tatlı dille yapamadiginizda yetemediginizde söylerseniz onlarda hayatınızı kolaylaştırır.Kalin demenize gerek yok ,fazla abartmaya gerek yok .Ilk geldiklerinde hamileliginiz izin verdikçe misafirperver olun ,sonrasinda zaten yaşlı ve hasta değillerse beraber halledersiniz.Kimse aylarca esinin ailesini istemez tabi ama beni bu kadar sevip değer veriyorlarsa ben de onları mutlu etmek için elimden geleni yapardim ,abartmadan.Zaten 1 ay sonra agirlasacaksiniz o zamanda sizi yormak istemezler .Akışına bırakın simdiden bunlari düşünürseniz gunler geçmez.
Çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim.

Aslında kötü niyetten ziyade şu yüzden erken endişeleniyorum. O vakit geldiğinde kendimi hazırlayayım, planlı olayım uzun kalırlarsa cahilce davranmayayım diye. Sağolun teşekkür ederim.
özgürlüğünüz kısıtlanıyor , sonuna kadar haklısınız. kalabalık ailede yetişmediyseniz zor gelir. yemek aş işini ilk hafta güzel yapın baktın kalacaklar bi bel ağrısı uydur , kaynananaya iş zor gelir gider.

2 sene sonra annem ve babam kardeşimle gelinimize gittiler ,ortalama 13 gun falan kaldılar. Gelinimiz calisiyor zaten ama ilk gittiklerinde ve evde olduğu zamanlarda elinden geldiğince yapabildiklerini yapti.Cok fazla misafir ağırlamayı cok yemek yapmayı bilmez ama buna rağmen içten bir şekilde elinden geleni yaptı.O isteyken de annem onların yemeklerini falan yapmaya çalıştı.Ama en önemlisi gelinimizin içtenliği idi.Ordan dua ederek ,gelinimizin annesine babasına dua ederek ayrıldılar.Ne maddi ne manevi kesinlikle ne gelinimize ne kardeşime ihtiyaçları yok.Hatta 1 ay kalın diye diretti gelinimiz.Bin kere maşallah diyeyim karsilikli hoşgörü ve sevgi ,saygi o kadar hasret kaldığımız durumlar ki.Dilerim hic bozulmasın. Siz de guzel giden ilişkilerinizi kendinizi doldurarak zedelemeyin.Yoruldugunuzda zorlqndiginizda tatlı dille müsade isteyin ,oldu bitti
Maşallah ben de böyle bir gelin olmak isterim ardımdan böyle memnun olunmasını. Yine de insan evdeki özel yaşamının değişeceğini düşününce ve onların bunu dikkate almayacaklarından endişelendim. Bakın siz ne güzel vaktinde tadında bırakılmış. Ben de böyle olsum ilişkiler zedelenmeden tadında kalsın istiyorum. Sağolun içten paylaşımınız için benim için çok kıymetli.

Buradaki endişenizi anlıyorum ama eşinizle aranızdaki iletişime ve samimiyete güveniyorsanız gayet uygun bir şekilde sorabilirsiniz. Yani "ananlar çok kalacak mı" demezsiniz de "Doğum iyice yaklaşmadan annemlere gitmek istiyorum. Annenler ne kadar kalacak biliyor musun" dersiniz. Veya "hayatımız bebekle tamamen değişmeden önce baş başa kısa bir tatile çıkalım istiyorum, annenlerin planı ne" dersiniz.
Tatile gitme fikri aklıma gelmemişti, düşündüğüm gibi olma ihtimalinde değerlendiririm ama havalar ısınınca Ramazan geliyor ve hamileyken covid korkusu bebek için ağır basıyor.

Maşallah ben de böyle bir gelin olmak isterim ardımdan böyle memnun olunmasını. Yine de insan evdeki özel yaşamının değişeceğini düşününce ve onların bunu dikkate almayacaklarından endişelendim. Bakın siz ne güzel vaktinde tadında bırakılmış. Ben de böyle olsum ilişkiler zedelenmeden tadında kalsın istiyorum. Sağolun içten paylaşımınız için benim için çok kıymetli.
Insallah karşılıklı olur.Benim de cok hayallerim vardı tek taraflı oldu ,olmadi olamadi.O yuzden bir taraftan iyi niyet ve sevgi gorunce sıkı sıkı tutunma taraftarıyım.Keske hayalimdeki ilişkiyi kurabilseydimde bir iki ay kalsalardi ne olurdu yani ama olmadı.O yuzden su an tam mesafeyim gene saygı çerçevesinde.Iki tarafın da iyi niyetli oldugu ilişkiler o kadar az ki ,bulunca tutunmak iyi

Daha ilk defa geleceklermiş. Ne bu hesap kitap anlamadım. Kalsinlar kalma süreleri uzarsa esinize dersiniz o da der hamile rahat edemiyor diye kirmadan. Ama bu kadar hesapcı olmayın. Siz3 g3ldiklerinde de biraz siz yapin biraz kayinvalide yemek vs. Onun disinda odanizda uzanirsinız. Uzarsa misafirlik eşiniz desin

Merhaba. Ben hamileyim ve çalışan bir kadınım. Şuan doğum iznine ayrıldım. Evleneli de 1 sene olmadı. Kayınbabam hasta olduğu için çalışmıyor, kayınvalidem de çalışmıyor. Yanlarında bekâr çocukları yok ama bakıma muhtaç değiller ve gençler. Biz onlardan baya uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Kayınvalidem ve kayınbabam ilk defa yanımıza gelecekler. Ben onlara kötüler diyemem iyi insanlar hatta bazen gereksiz iyi olmaya çalışmaları bile oluyor çocukmuşsun gibi üzerine titriyorlar. Yalnız ikisi de boş ve yalnız oldukları için geldiklerinde uzun uzuuun kalma istekleri olduğunu biliyorum. Gelsinler memnun da olurum ama gidecekleri vakti demeden geliyorlar ve yanınızda çocuk gibi mutlu oluyorlar. Gitmeyin 1 sene deseniz bayılarak kabul ederler. Kayınvalidem her kaynana gibi ufak tefek bilmişlikler yapıyor, çok fazla konuşuyorlar, çok gereksiz detaylarda sizi boğuyorlar ama bunlar benim için önemli değil hiç kimse dört dörtlük değil. Yani benim derdim bu insanları kırmadan, üzmeden, eşimin gözünden düşmeden (çünkü eşimden çok memnunum) yanımızda kalmaya fazla alışmalarını istemiyorum. Nihayetinde eşim işe gidiyor ben izinliyim hamileyim akşama kadar küçücük evde baş başa olacağız. İlk defa geliyorlar ve ne zaman döneceklerini belirtmeden geliyorlar muhtemelen biraz daha kalın ramazana kalın bayrama kalın diyelim diye can atacaklar. Ama ben aylarca kalmalarına razı değilim kayınbaba yanında karnı burnunda ve 2+1 küçük bir ev üstelik bir odası kullanılmaz halde.. Bu durumda kırmadan dökmeden saygıyı kaybetmeden ne yapmam nasıl davranmam gerekir sizce? Ne zaman gidersiniz diye de sorulmaz, gelsinler özlem hasret giderilsin güzel vakitler geçirilsin dönsünler istiyorum.
Bence gelsinler bi akışa göre davranırsınız

özgürlüğünüz kısıtlanıyor , sonuna kadar haklısınız. kalabalık ailede yetişmediyseniz zor gelir. yemek aş işini ilk hafta güzel yapın baktın kalacaklar bi bel ağrısı uydur , kaynananaya iş zor gelir gider.
Bel ağrısı olmasa bile 2 kişilik yemek yapmak bile bazen zor oluyor hamileyken eğil, kalk... Zaten yemek aş işinin sürekli güzel olmasına fazla dayanamam.

Daha ilk defa geleceklermiş. Ne bu hesap kitap anlamadım. Kalsinlar kalma süreleri uzarsa esinize dersiniz o da der hamile rahat edemiyor diye kirmadan. Ama bu kadar hesapcı olmayın. Siz3 g3ldiklerinde de biraz siz yapin biraz kayinvalide yemek vs. Onun disinda odanizda uzanirsinız. Uzarsa misafirlik eşiniz desin
Aslında ben çok ayrıntılara girmediğim için hesap kitap gibi duruyor. Yine de doğru değil tabi daha gelmeden böyle şeyler düşünmek ama elimde değil. Dediğiniz gibi topu eşime de atabilirim.

Back
X