• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı misafir mevzusu.

bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz
Bu arada memleket Yukarı Saksonya herhalde. Türkiye’de hiç böyle bir örf adete denk gelmedim çünkü. Sizinki kültür değil, olsa olsa tercihtir.

Hanfendi her evin kuralı düzeni farklıdır. Ben kendim de terliksiz gezmem. Alıskanlık titizlik meselesi bunun takıntıyla ilgisi yok
Herkesten aynı davranışı bekleyemezsiniz. Ben de eve gelince hemen çıkarırım ama çıkarana kadar çok uzun süreli olmasa da çorapla basabiliyorum halıya, bunun pislik olduğu hiç aklıma gelmemişti. Onlar da akıl edemiyordur. Siz uyarın, içime sinmiyor öyle deyin. Alınan alınsın. Huyunuzu bilirlerse belki gelmezler bir daha.

Ayıp ya eşinizin kardeşi teyzenizle nasıl bir tutuyorsunuz. Ayrı şehirlerde ise görüşebilmek için elbette gelip kalacaklar. Temizliği falan bahane etmeyin siz onları istemiyorsunuz. O zaman çöpsüz üzüm ile evlenecektiniz. Kendi kardeşinizin , eşiniz kalmasını istemese ne olaylar çıkarırdınız ama

Hanfendi her evin kuralı düzeni farklıdır. Ben kendim de terliksiz gezmem. Alıskanlık titizlik meselesi bunun takıntıyla ilgisi yok
Titizlik değil bu. Bende terlik giymem. Dışardan gelince de çıkarıyorum çorabımı yalınayak geziyorum bazen.
Böyle takıntılarla kendi ev halkınızı yorarsınız. Annem de sizin gibi titiz.
Bana gelsin istemiyorum. Oğlum beş yaşında anneannem gelcek dur yerleri sileyim diyor. Yıpratmayın ailenizi. Sonra çocuğunuz büyüyünce benim gibi evime gelecek diye sıkılır.

Desem sanki küfür etmiş gibi algılanırımdiye korkuyorum hiç bişey diyemiyorum. :KK43: ben niye böyleyim ya herkes catır catır her seyi söylüyor ben yapamıyorum işte.

Bazı şeyleri öğrenmek lazım. Xcim senden bir şey rica edebilir miyim? Diye başlayıp tatlı dille söylebilirsiniz? Alınırsa keyfi bilir.

Annem çok titiz degildi, koltuk örtüleri yoktu. Terlik, çorap bunları düşünmezdik. Gelip kalanımız da çok olurdu. Ne kadar stressizmisiz.
Şimdi nasıl oldu bilmiyorum ben biraz takıyordum. Sizin gibi , terlik giyilmeli, koltukta ortu vs. Olmali.
Hele koronadan sonra, dışarıdan gelir gelmez, üst degis vs.
Ee misafire değiştirtemiyorsun, dışarıdan pat diye kimseyi cagiramiyorsun.
Sonra kendimi rahatlamaya başladım, olmaz böyle yanı .
Yatak ,odamdaki nevresim önemli başımı koyduğum için, o da çokta önemli değil.

Ya uni de ayrı ev de kaldık, ne temizliği, çok rahatlık. Okukdan gel, yatagimizda otururduk. Ölmedik, hasta da olmadık.

Stres en büyük hastalık sebebi!

Çok takıyorsunuz, koltuklarında örtü seriniz, işinizi kolaylaştırır.

Koltuk konusunda haklısınız.Ter sadece kumaşta kalmıyor süngere de geçiyor,kokuyor sonra.Ben olsam koltukta çarşafsız yatmayalım diye kibarca uyarırdım,her gördüğümde çarşafı ısrarla örttürürüm.Bir de kendisini evden aldırıp eve bıraktıran misafir de çok ilginç.Anne baba olsa alınır bırakılır da diğerleri için lüks ve gereksiz .

İyi ki başka derdiniz yok. Ne var onda terliksiz gezmişlerse. Koltukta yatmaları hoş olmamış ama şimdi ne yapalım adamları asalım mı keselim mi. Az rahat olun Allah aşkına. Siz dışarda nasıl yaşıyorsunuz bu titizlik ile? Onlar gidince koltukları robotlatın. Böyle bir şey için kimsenin de kalbini kırmayın.

Ya insan uyurken terliyor ediyor, bir de beyaz koltuk yani. Koltuğa ter pislik sinince yüzeysel temizlikle geçmiyor ben çok detaylı düşündüğümün farkındayım ama cok rahatsız oluyorum anlatamam size ben bile yatmıyorum uzun uzun o koltukta. Dışardaki kıyafetlerimle asla oturmam mesela. Bu gerçekten obsesiflik mi ya benim gibi düsünen yok mu

Eşyaya bu kadar tapmayın, insan dediğin ölüp iki metre toprakta börtü böcekle yatıp çürüyor , kendinizi yersiniz böyle
Koltuk dediğin oturmak, yatmak,yayılmak içindir, kirlenir elbet çağırırsın bir yıkamacı mis gibi yıkar gider ne var bu kadar düşünecek

Fazla abartmiyormusunuz ? Nedir bu eşya düşkünlüğü.Gittigim çoğu evde 3 günden fazla yatılı kaldım.Ev sahibi kalmamı söyledi hatta.
Eşya düşkünlüğüm yok. Hijyen sıkıntım var. Ben onların çoraplarıyla bastıgı koltuga basımı gözümü koymak zorunda değilim ki.

Koltuk konusunda haklısınız.Ter sadece kumaşta kalmıyor süngere de geçiyor,kokuyor sonra.Ben olsam koltukta çarşafsız yatmayalım diye kibarca uyarırdım,her gördüğümde çarşafı ısrarla örttürürüm.Bir de kendisini evden aldırıp eve bıraktıran misafir de çok ilginç.Anne baba olsa alınır bırakılır da diğerleri için lüks ve gereksiz .
İşte bunu anlatmaya calısıyorum koltuk konusunda. Bir de beyaz koltuk ter leke izleri yuvarlak yuvarlak geçiyor

• Beğen
Reactions: hlz
Eşya düşkünlüğüm yok. Hijyen sıkıntım var. Ben onların çoraplarıyla bastıgı koltuga basımı gözümü koymak zorunda değilim ki.
Tamam gidince silersiniz. Çaya kahveye kimse gelmiyor mu size? Disardan geldikleriyle oturuyorlar koltuğa hemen arkasından siliyor musunuz?önemli olan yatak temizliği. Gun içinde siz de kendi koltuklarında oturduklarinizla yatağa girmemeniz gerekiyor

Tamam gidince silersiniz. Çaya kahveye kimse gelmiyor mu size? Disardan geldikleriyle oturuyorlar koltuğa hemen arkasından siliyor musunuz?önemli olan yatak temizliği. Gun içinde siz de kendi koltuklarında oturduklarinizla yatağa girmemeniz gerekiyor
Oturmak ayrı bişey de gece uykuya yatmak ayrı..

Merhaba, görümcem ve iki kızı geldiler. Ama ben bu yatılı misafir mevzusundan cok irrite oluyorum. Eşim ilk 4 gün dedi, sonra onları geri bırakıcam arabayla 8 gün kalacaklar para almadan cıkamam dedi. Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Neyse geldiler. Ama ben cok huzursuzum. Cok titiz takıntılı bi insanım. Terlik veriyorum gerek yok diyorlar giymiyorlar. Halılarıma ve koltuklarıma çıplak ayakla ya da dışardan geldikleri çorapla bastıkça irrite oluyorum. Dün yer yaptım misafir odasına. Biz buraya sığmayız dediler annesine koltuğu açtım koyu renk olan koltuğuma çarşaf serdim yatırdım. Diğeri misafir odasında yatırmıştım sabah bi kalktım yerinden kalkmış bembeyaz koltuğuma çarşafsız yatmış çoook rahatsız oluyorum inanılmaz ben napıcam bilmiyorum eşime söylesem bunları bana trip atacak küsecek ama ben nerdeyse ağlayacak seviyeye geliyorum napıcam bilmiyorum bi akıl verin lütfen 😔
Ne kadar da kötü bir gelin😀 80 gün değil 8 günmüş
İdare edilir yani ilk defa geliyorlarsa

Merhaba, görümcem ve iki kızı geldiler. Ama ben bu yatılı misafir mevzusundan cok irrite oluyorum. Eşim ilk 4 gün dedi, sonra onları geri bırakıcam arabayla 8 gün kalacaklar para almadan cıkamam dedi. Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Neyse geldiler. Ama ben cok huzursuzum. Cok titiz takıntılı bi insanım. Terlik veriyorum gerek yok diyorlar giymiyorlar. Halılarıma ve koltuklarıma çıplak ayakla ya da dışardan geldikleri çorapla bastıkça irrite oluyorum. Dün yer yaptım misafir odasına. Biz buraya sığmayız dediler annesine koltuğu açtım koyu renk olan koltuğuma çarşaf serdim yatırdım. Diğeri misafir odasında yatırmıştım sabah bi kalktım yerinden kalkmış bembeyaz koltuğuma çarşafsız yatmış çoook rahatsız oluyorum inanılmaz ben napıcam bilmiyorum eşime söylesem bunları bana trip atacak küsecek ama ben nerdeyse ağlayacak seviyeye geliyorum napıcam bilmiyorum bi akıl verin lütfen 😔
Şu dört günlük dünyada eşyaya insandan çok kıymet vermeye değmez inan,onlar eskir yenisi alınır.Ama kırılan gönlün telafisi zor.

Back
X