• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı misafir mevzusu.

Sabah sabah.. gidip yüzüne söyleyin arkalarından tiksinmekle kalmayın. Yatılı misafir tabiki yük, ancak koltuk varken sizin yere yatırmanız ayrı bir terbiyesizlik zaten. İnsanları bu kadar takip etmeyin yok yere basmışlar yok koltuğa dokunmuşlar. Sizin evinize misafirde mi gelmeyecek. Yarın bir gün çocuğunuz olduğunda çocuğunuzla misafir evine gittiğinizde ne yapacaksınız.
Yere yatırdığımı nereden çıkardınız da bir de terbiyesiz dediniz? Misafir odasında yer yaptım yazmıştım. Orada da kanepem var. Bi düzgün okuyun önce siz terbiyesizlik yapıyorsunuz.

Yere yatırdığımı nereden çıkardınız da bir de terbiyesiz dediniz? Misafir odasında yer yaptım yazmıştım. Orada da kanepem var. Bi düzgün okuyun önce siz terbiyesizlik yapıyorsunuz.
Şahsınıza terbiyesiz demedim, terbiyesizlik dedim. Ancak yine de lafım değişmiyor arkasındayım, misafirin arkasından bu derece atıp tutmak, bu derece göz hapsine almakta yaptığınız şeyi değiştirmemiş. Bırakın kirlensin bırakın batsın ne var bunda. Elinize bir bez alıp temizlemek zor mu. Kocanız çok kazanıyordu, koltuk temizlemeci getirirsiniz.

Hanfendi her evin kuralı düzeni farklıdır. Ben kendim de terliksiz gezmem. Alıskanlık titizlik meselesi bunun takıntıyla ilgisi yok
Bu takinti kuzum ,bunu kabullenin, zaten temizliginde asirisi takinti, ustelik insandan bahsediyoruz ne kadar kirletebilirler? sizin ayaginiz neyse onlarin ayagida o ,iki kadin evinizdeki onlarda emin olun pis degillerdir .Evin kurali mevzusu benide gerer eviniz resmi bir kurum degil kadinin abisinin evi size saygisizlikta yapmiyorlar boylelikle sizde kabul etmek istemidiginiz asiri davranislarinizdan kurtulursunuz inanin iyi gelecek 🌷

Ya uzun uzun o koltukta. Dışardaki kıyafetlerimle asla oturmam mesela. Bu gerçekten obsesiflik mi ya benim gibi düsünen yok mu
Üç günlük dünya, aldığımız nefesi verebilecek miyiz belli değil.
Milyon para verip oturmadiginiz, yatmadiginiz koltuga,
yarin bir gün başkalari oturur.
Evet çarsafsiz yatmasi hoș olmamış ama dunyanin sonu degil.
Ayni obsesif boyutta temizlik takintilari yengemde vardi, onunki cok ileri boyuttaydi, yilllar once Bakirkoy'de yatili tedavi görmüştü.
Koltuk yıkanabilir, temizlenir, hatta yenisi alinir.
Önemli olan sizsiniz eşyalar değil, ihmal etmeyin ve psikolojik yardim alın.

Son düzenleme:
Merhaba, görümcem ve iki kızı geldiler. Ama ben bu yatılı misafir mevzusundan cok irrite oluyorum. Eşim ilk 4 gün dedi, sonra onları geri bırakıcam arabayla 8 gün kalacaklar para almadan cıkamam dedi. Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Neyse geldiler. Ama ben cok huzursuzum. Cok titiz takıntılı bi insanım. Terlik veriyorum gerek yok diyorlar giymiyorlar. Halılarıma ve koltuklarıma çıplak ayakla ya da dışardan geldikleri çorapla bastıkça irrite oluyorum. Dün yer yaptım misafir odasına. Biz buraya sığmayız dediler annesine koltuğu açtım koyu renk olan koltuğuma çarşaf serdim yatırdım. Diğeri misafir odasında yatırmıştım sabah bi kalktım yerinden kalkmış bembeyaz koltuğuma çarşafsız yatmış çoook rahatsız oluyorum inanılmaz ben napıcam bilmiyorum eşime söylesem bunları bana trip atacak küsecek ama ben nerdeyse ağlayacak seviyeye geliyorum napıcam bilmiyorum bi akıl verin lütfen 😔
Bu normal bri titizlik değil hastalık seviyesinde. En yakın zamanda destek alın lütfen

Çok doğru. Kotla terleyince renk verebiliyor, bembeyaz koltukta bir de. 😀
Beyaz çantamı mavi kotum boyamisti. Beyaz koltuklarımın olduğunu hayal edemedim. Delirirdim herhalde...

Başta böyle takıntılarim vardı. Eşimin ev düzen takintisı, benim temizlik takıntım.. bilin bakalım nasıl bitti.... :KK53: :KK53:

Arkadaşlara katılıyorum temizliği bu boyutta düşünmek yerine tedavi olun lütfen hayatınızı çok etkiler eşinizle de aranızı etkiler bu hastalık.
Deprem bölgesindeyim aylarca akrabalarımiz bizimle kaldı çünkü yıkıldı herkesin evi her yer hasarlı ha keza tüm komşularımız kalabalık kaldı. Oraya yattı buraya uzandı denedik. Çünkü bazı şeyler idare etmeyi gerektirir. Sizde hayatı kendiniz için bu kadar zorlaştırmayin. Bizim durumumuz da olsaydınız eve kimseyi almak istemeyecek miydiniz?
Kendi kendinizi telkin edin onlar eşinizin birinci derece akrabası kalmaları çok normal. Daha sakin olmaya çalışın

Ya insan uyurken terliyor ediyor, bir de beyaz koltuk yani. Koltuğa ter pislik sinince yüzeysel temizlikle geçmiyor ben çok detaylı düşündüğümün farkındayım ama cok rahatsız oluyorum anlatamam size ben bile yatmıyorum uzun uzun o koltukta. Dışardaki kıyafetlerimle asla oturmam mesela. Bu gerçekten obsesiflik mi ya benim gibi düsünen yok mu
SIzin gibi dusunenler olmasi su yazdiginizi takinti olmaktan cikarmaz, sizin gibi dusunenleri de takintili yapar. Evde olan koltuga insan rahatca oturamayacaksa uzanamayacaksa o koltugun evde olmasini ne anlami var? Evet belki sokak kiyafeti ile oturmamaya ozen gosterilebilir ama biraz oturulursa mikroptan olmezsiniz. Mikrop sizi oldurmez ama cocugunuz var mi bilmiyorum ona surekli oyle oturma oyle basma soyle yapma demeniz cocugunuzun ve esinizin psikolojisini mahveder. Terlik konusunda da asiri dusunuyorsunuz ama illa taktim takacagim diyorsaniz acikca soyleyin, pasif agresif takilmak herkese zarar. Acikca bu evde herkes terlik giyecek derseniz en fazla terlik kavgasi olur herkes rahatlar. Biyle yaptikca sizin tavrinizin anlamini da cozemezler huzursuzluk gitgide buyur. Bu temizlik olayini takinti haline getirenler kendine yandas aramak yerine tedavi olmalilar.

Eşya düşkünlüğüm yok. Hijyen sıkıntım var. Ben onların çoraplarıyla bastıgı koltuga basımı gözümü koymak zorunda değilim ki.
Canım sen niye gözünü koltuğa koyuyorsun ki? G.t koyulan yere göz konur mu?

Valla böyle konular olunca hep şunu düşünüyorum. Allah korusun bi sorun olsa eve ambulans gelse kimse terlik giyeyim çorap çıkarayım ayak yıkayayım demiyor. Hayat bu yarının ne getireceği belli olmaz, bu kararı size zarar verir sadece. Beyaz koltukta çarşafsız yatma konusunda hak verdim ama halıya da çorapla falan basılır. Herkesin kendi evi kendi kuralı elbette ama kural dediğiniz şey askeriye kuralı da olmasın bi zahmet

Bide temiz bilirdim kendimi
Tüüü bana🤣🤣🤣
Ha bide şu var böyle insanlar nasıl öpüşür tokalaşır
Sonuçta ten tene değiyor milyonlarca bakteri al ver :KK57:
Bulunduğun ortamda orada bulunan insanların deri parcacıkları yutuyoruz
Oooo valla ayrıntılı düşüneyim dersen delirirsin

Son düzenleme:
Bide temiz bilirdim kendimi
Tüüü bana🤣🤣🤣
Benim pandemi sonrası geçti... zor adapte oldum da takıntım geçti..

Terlik mevzusu ilginçmiş. Hiç evde terlik giymeyi sevmedim. Eşim peşimden terlik getirirdi başta.. üşütürsem diye... misafirliğe giderken terlik götürmek lazımmış... eskiler birsey biliyorlar demekki

Ya insan uyurken terliyor ediyor, bir de beyaz koltuk yani. Koltuğa ter pislik sinince yüzeysel temizlikle geçmiyor ben çok detaylı düşündüğümün farkındayım ama cok rahatsız oluyorum anlatamam size ben bile yatmıyorum uzun uzun o koltukta. Dışardaki kıyafetlerimle asla oturmam mesela. Bu gerçekten obsesiflik mi ya benim gibi düsünen yok mu
Obsesiflik evet. Hayatı bu kadar zorlastirmayin kendinize

Valla böyle konular olunca hep şunu düşünüyorum. Allah korusun bi sorun olsa eve ambulans gelse kimse terlik giyeyim çorap çıkarayım ayak yıkayayım demiyor. Hayat bu yarının ne getireceği belli olmaz, bu kararı size zarar verir sadece. Beyaz koltukta çarşafsız yatma konusunda hak verdim ama halıya da çorapla falan basılır. Herkesin kendi evi kendi kuralı elbette ama kural dediğiniz şey askeriye kuralı da olmasın bi zahmet
Daha da önemlisi, bu kadar titiz birinin evinde beyaz koltuk ne arar? Kendi canına kastı var sanırsam.

Kabul etme, bu kadar basit. Ben de yatili misafir sevmem. Banyomun vs kullanilmasindan hoslanmam, kalmayi da sevmem. Çorabını cikarmadan, yataga vs girilmesine tahammulum yok. Corapla yatilmaz bir kere. Yalin ayak yere basilmasindan da hoşlanmıyorum. Cok kafaya takıyorsanız, kabul etmeyin. Sizin yasam alanıniz, uzun sureli misafir kabul etmeyin bastan

• Beğen
Reactions: hlz
Bende yatılı misafir sevmem, boğuluyorum evin içinde başka birinin olmasından ama sizin derdiniz misafir değil, temizlik.
Bence temizlik takıntınız konusunda bir yardım alın.

Muhtemelen görümce ve kızı rahatsız olduğunuzu anlamıştır, niye hala kalıyorlar anlamadım

Back
X