Yatılı misafir mevzusu.

Beyaz çantamı mavi kotum boyamisti. Beyaz koltuklarımın olduğunu hayal edemedim. Delirirdim herhalde...

Başta böyle takıntılarim vardı. Eşimin ev düzen takintisı, benim temizlik takıntım.. bilin bakalım nasıl bitti.... :KK53: :KK53:
Benim koltuklarım krem, halılarımın tamamı beyaz ve iki kedim var. Söyleyeceklerim bu kadar 🤐

İnsanın kardeşi de evine gelemeyecekse kim gelecek? Aylarca kalsalar hak verirdim, sadece birkaç gün, bir de ultimatom veriyorsunuz üç günden fazlasını kabul etmem diye. Benim evimde de eşyalar halılar açık renk ama zaten düzenli temizliği yapılıyor. İnsanları mı kıracağım bir de? Varsın kirlensin. Sizin kendi çekirdek ailenizden kimse elini ayağını bir yere vuramıyor mu mesela geldiğinde?

Merhaba, görümcem ve iki kızı geldiler. Ama ben bu yatılı misafir mevzusundan cok irrite oluyorum. Eşim ilk 4 gün dedi, sonra onları geri bırakıcam arabayla 8 gün kalacaklar para almadan cıkamam dedi. Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Neyse geldiler. Ama ben cok huzursuzum. Cok titiz takıntılı bi insanım. Terlik veriyorum gerek yok diyorlar giymiyorlar. Halılarıma ve koltuklarıma çıplak ayakla ya da dışardan geldikleri çorapla bastıkça irrite oluyorum. Dün yer yaptım misafir odasına. Biz buraya sığmayız dediler annesine koltuğu açtım koyu renk olan koltuğuma çarşaf serdim yatırdım. Diğeri misafir odasında yatırmıştım sabah bi kalktım yerinden kalkmış bembeyaz koltuğuma çarşafsız yatmış çoook rahatsız oluyorum inanılmaz ben napıcam bilmiyorum eşime söylesem bunları bana trip atacak küsecek ama ben nerdeyse ağlayacak seviyeye geliyorum napıcam bilmiyorum bi akıl verin lütfen 😔
Piskiyatriye gidin bence

Sen sorunlusun bu tabiki obsesiflik. Eşimin arkadaşları biz ilk evlendiğimizde ev ziyaretine geldiler bir tanesi yanlışlıkla yemek takımımın koltuğuna sigara düşürdü şu an orası yanık ve delik. Güldüm ve geçtim anı oldu diyorum gerçekten de öyle bakıyorum. Ben mükemmel biriyim diye söylemiyorum bunu ama hayatı eşyalarım için mi yaşayacağım ? Koltuk almıyorum ve üstüne oturamıyorum böyle bir saçmalık var mı yav. Niye koltuk alıyorum o zaman müze mi benim evim
Eşyaya ben de anlam yüklemem ama o sigara yanığına çok bozulurdum.

Benim evim de hep beyaz, kapılarım dahi beyaz ve kapılara sürtünerek geçtikleri için kapılar hep is 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😭😭
Benim de kedilerden biri siyah olduğu için beyaz koltuk ve halılada bir tane tüyü bile çok göze batıyor ama Dyson çözüyor bu işi. Evcil hayvanlı evler için özel üretilmiş.

:KK43: benim ayaklarım hep nasır olur ve çatlak vardır. Düşünün diğer kadınlar 50 günde bir giderken pediküre ben 2 haftada 1 gitmek zorundayım yoksa emmi ayağı gibi olur :KK43: pisliğimden değil oldum olası ayak derim sertleşmeye meyilli.
Istisnalar kadideyi bozmaz tabi rahatsizlik ayri. Pedikur sonrası ve hergun mutlaka corap giyin ve terlik kullanin zaten yapiyorsunuzdur. Yalin ayakla yere basa basa o ayaklar mahvoluyor, insan isterse gunde 3 kere dus alsin ama ayak bakimina onem vermiyorsa yine catlatacak. Soyucu coraplar var ayda 2 kere kullanilabilir, kremleyip corap giyip yatin. Mutlaka yumusayacaktir, silikin topukluk var bir de sadece topugunuzu kapatan bir silikon, o bolgeyi hep yumusak tutuyor

Eşim yeni evliyken tv yi o kadar cok kollayıp korurdu ki hatta bana sildirmez özel bez almıs onunla siler kulak çubuguyla geçerdi kenarlarını.Cocuk da olunca dedim duvar aparati alalım sabitleyelim kıymetlin kırılmasın kollamadın bakmadin diye laf yapma sonra neyse aparat aldık takmak nasip olmadan 6 ay önce bir gece aniden deprem oldu depremde tv el fatiha o kollayıp sakındıgı tv 3 e ayrıldı.Yani demem o ki dünya malına bu kadar kiymet verme evinden kacman gerekse terlik bile giyemeyebilirsin.Bu dediğim temizlik ile ilgili kısım için idi kalma konusunda da haklısın 3 günden sonrası sıkar insanı.

Ya insan uyurken terliyor ediyor, bir de beyaz koltuk yani. Koltuğa ter pislik sinince yüzeysel temizlikle geçmiyor ben çok detaylı düşündüğümün farkındayım ama cok rahatsız oluyorum anlatamam size ben bile yatmıyorum uzun uzun o koltukta. Dışardaki kıyafetlerimle asla oturmam mesela. Bu gerçekten obsesiflik mi ya benim gibi düsünen yok mu
Üzgünüm öyle yada milyonluk koltuklar miydi diye düşünürüm.

Benim kuzenim de eşinin ailesine bizim adetlerde asla gelini köye götürmek yoktur, bizde el öpmek yoktur filan diyordu bi kaç kere denk geldim aynen kardeşim aynen Tokatta kesinlikle el öpme geleneğimiz yok re
Hmmm olabilir Tokat’ın Nixar eyaletinden o zaman sjsjsj

Var ben Eki Görüntüle 3262170

Yatılı gelen misafir için söylüyorum: Koltuğuma kimsenin pislenmiş ter kokulu kıyafetleriyle yayılmasını, yatmasını istemem, duş alıp temiz kıyafet giyinmek zor değil.
Koltuk açık renk ise ekstra dikkat etmek gerekir. Ayrıca koltuğun üstü temiz mi ,pis mi, tozlu mu ya da çocuklar yağlı ellerini sağa sola sürdüler mi bilemezsin. Bu yüzden yatıp uyunacak yere çarşaf serilir, normali bu değil mi zaten?
Teşekkürler burda temiz olmayı hastalık olarak görmeyen insanların da olduğunu görmek çok güzel. Şahsen ben sadece evde giydiğim temiz kıyafetlerle koltuğuma oturuyorum yayılıyorum. Duş alamadıysam bile ayaklarımı mutlaka yıkarım öyle dolasıyorum, burda yazılanlara inanamıyorum hayretle okudum..

Olan olmuş artık benim annem de çok titiz herkesin arkasından full temizlik yapar misafir olmasada zaten yapıyorum diye evden misafir eksik etmez sen de öyle düşün 4 günde kalsalar aynı keyfine bak onlar gidince çağır koltuk yıkamacı sende dip köşe temizle
Koltuklarım cok yeni. Koltuk yıkattım daha önce maalesef süngerlerine de su girip çekildiği için döşemesinde potluklar kalıyor memnun kaldığım bir uygulama değil özellikle koltuk yeniyse cabuk eskitiyor 🥲

yaa evde haliya corapla bastik diye nasil evde buyuduk inanilir gibi degil
Bu durum da yanlıs anlasılıyor. İnsanlar otobusle gelmis 10 saat yolculuk. O ayakkabılar otobuste cıkmadı mı? Yere değmedi mi? Kokmadı mı? Ben bilemem. Ama bunlar aklıma geliyor koltuguma halıma pis coraplarla bassınlar istemiyorum değiştirdiklerini de görmedim geleli 1.5 gün oldu.

Ya insan uyurken terliyor ediyor, bir de beyaz koltuk yani. Koltuğa ter pislik sinince yüzeysel temizlikle geçmiyor ben çok detaylı düşündüğümün farkındayım ama cok rahatsız oluyorum anlatamam size ben bile yatmıyorum uzun uzun o koltukta. Dışardaki kıyafetlerimle asla oturmam mesela. Bu gerçekten obsesiflik mi ya benim gibi düsünen yok mu
Açıkçası annem de böyledir babam da. Haliyle ben de aynı oldum. Annem de kimseyi carsafsiz yatirmaz, babam çorap konusunda hassas pis mi temiz mi bakar. Ben başta takmıyordum kendi bekar evimde ama ne mesleği olan temiz sandığım arkadaşlarımın kirli kirli gezdiğini gördükçe misafire terlik verir oldum. Bazıları ayakkabısını daire kapısının önünde yere basıp giyiyor,o yerin tüm kiri geçiyor coraba. Bazılarının çorabı kokabiliyor. Çıplak ayak mevzusu da mantar olabilir diye hoşuma gitmiyor. Ben de misafirlikte ev terliği kullanırım. Bu nedenle bana tuhaf gelmediniz.

Ama konuda tuhaf olan şey iki çocuk doğurmuş kocaman kadın tek başına geri dönemiyor olması. Madem kendisi gidemiyor neden geliyor ve nasıl geldi? Gelmeden önce müsait misiniz demedi mi ? Siz çalışmıyor musunuz izinde misiniz neden geldiler? Ben de yatılı misafir sevmem, kimseye de yük olmam. Yatılı kalmak için ev sahibinin uygunluk durumu sorgulanır ve ona yük olunmaz. Onun kurallarına uygun davranılir. Bana çarşaf serdiyse ben kalkıp beyaz koltukta yatmam açıkçası. Yani böyle gördüm böyle yaparım. Gorumceniz de biraz düşüncesiz geldi bana dogrusu

Açıkçası annem de böyledir babam da. Haliyle ben de aynı oldum. Annem de kimseyi carsafsiz yatirmaz, babam çorap konusunda hassas pis mi temiz mi bakar. Ben başta takmıyordum kendi bekar evimde ama ne mesleği olan temiz sandığım arkadaşlarımın kirli kirli gezdiğini gördükçe misafire terlik verir oldum. Bazıları ayakkabısını daire kapısının önünde yere basıp giyiyor,o yerin tüm kiri geçiyor coraba. Bazılarının çorabı kokabiliyor. Çıplak ayak mevzusu da mantar olabilir diye hoşuma gitmiyor. Ben de misafirlikte ev terliği kullanırım. Bu nedenle bana tuhaf gelmediniz.

Ama konuda tuhaf olan şey iki çocuk doğurmuş kocaman kadın tek başına geri dönemiyor olması. Madem kendisi gidemiyor neden geliyor ve nasıl geldi? Gelmeden önce müsait misiniz demedi mi ? Siz çalışmıyor musunuz izinde misiniz neden geldiler? Ben de yatılı misafir sevmem, kimseye de yük olmam. Yatılı kalmak için ev sahibinin uygunluk durumu sorgulanır ve ona yük olunmaz. Onun kurallarına uygun davranılir. Bana çarşaf serdiyse ben kalkıp beyaz koltukta yatmam açıkçası. Yani böyle gördüm böyle yaparım. Gorumceniz de biraz düşüncesiz geldi bana dogrusu
Eşimin babası da şuan burda diğer kardeşinde kalıyor, yaslı oldugu icin otobus ucak yolculugu yapamıyor onu zaten bırakacağı için kardeşini de aynı gün bırakacak memlekete

Merhaba, görümcem ve iki kızı geldiler. Ama ben bu yatılı misafir mevzusundan cok irrite oluyorum. Eşim ilk 4 gün dedi, sonra onları geri bırakıcam arabayla 8 gün kalacaklar para almadan cıkamam dedi. Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Neyse geldiler. Ama ben cok huzursuzum. Cok titiz takıntılı bi insanım. Terlik veriyorum gerek yok diyorlar giymiyorlar. Halılarıma ve koltuklarıma çıplak ayakla ya da dışardan geldikleri çorapla bastıkça irrite oluyorum. Dün yer yaptım misafir odasına. Biz buraya sığmayız dediler annesine koltuğu açtım koyu renk olan koltuğuma çarşaf serdim yatırdım. Diğeri misafir odasında yatırmıştım sabah bi kalktım yerinden kalkmış bembeyaz koltuğuma çarşafsız yatmış çoook rahatsız oluyorum inanılmaz ben napıcam bilmiyorum eşime söylesem bunları bana trip atacak küsecek ama ben nerdeyse ağlayacak seviyeye geliyorum napıcam bilmiyorum bi akıl verin lütfen 😔
İnsanların koltuga oturması haliya basması suc olmuş. Bence bir terapi alın bu boyle çok zorlar sizi. Hic arkadasınız cs gelmiyor mu eve. Çocugunuzun arkadasları vs de giremez o zaman. Esiniz de birini davet edemez. Gelene basma haliya oturma koltuga mi diyecek.

Yorumlar çok ilginç,evde terlik giymek gereksiz, takıntılı olmak demek,koltukta devrilip gece çarşafsız yatılabilir,temiz ve düzenli olmak kötü bir şey,vs.Nasıl evlerde büyümüşler anlamak mümkün değil.
Evinize gelen misafire verdiğiniz terlik tek kullanımlıksa veya her misafirden sonra yıkayıp kaldırıyorsanız evet siz kazandınız diyeceğim. Aksi durumda bin tane ayağın giydiği terliği ben giymek istemem çünkü.

Back
X