Yatılı misafir mevzusu.

Evinize gelen misafire verdiğiniz terlik tek kullanımlıksa veya her misafirden sonra yıkayıp kaldırıyorsanız evet siz kazandınız diyeceğim. Aksi durumda bin tane ayağın giydiği terliği ben giymek istemem çünkü.
Ben terlikleri yıkıyorum makinada gittikten sonra, giymek istemezlerse kendileri terlik getirebilir ya da sıfır terlik almayı teklif ederim

Ben terlikleri yıkıyorum makinada gittikten sonra, giymek istemezlerse kendileri terlik getirebilir ya da sıfır terlik almayı teklif ederim
Okey o zaman bu noktada size hak verebilirim.
Ben yanımda terlik ve yedek çorap taşıyorum mesela. Ama herkes öyle değil,her evde de misafir terliği her misafirden sonra yıkanmıyor maalesef. Bir yere kadar müdahale edebilirsiniz insanlara,aksi durumda sizi ruh hastası olarak görürler ne yazık ki.

Merhaba, görümcem ve iki kızı geldiler. Ama ben bu yatılı misafir mevzusundan cok irrite oluyorum. Eşim ilk 4 gün dedi, sonra onları geri bırakıcam arabayla 8 gün kalacaklar para almadan cıkamam dedi. Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Neyse geldiler. Ama ben cok huzursuzum. Cok titiz takıntılı bi insanım. Terlik veriyorum gerek yok diyorlar giymiyorlar. Halılarıma ve koltuklarıma çıplak ayakla ya da dışardan geldikleri çorapla bastıkça irrite oluyorum. Dün yer yaptım misafir odasına. Biz buraya sığmayız dediler annesine koltuğu açtım koyu renk olan koltuğuma çarşaf serdim yatırdım. Diğeri misafir odasında yatırmıştım sabah bi kalktım yerinden kalkmış bembeyaz koltuğuma çarşafsız yatmış çoook rahatsız oluyorum inanılmaz ben napıcam bilmiyorum eşime söylesem bunları bana trip atacak küsecek ama ben nerdeyse ağlayacak seviyeye geliyorum napıcam bilmiyorum bi akıl verin lütfen 😔
Siz çok takıntılısiniz. Ama normaldir eşinizin kardeşi çocukları batar gözünüze.

Kayınvalidem ve kayınpederim geçtiğimiz ayı tamamen bizde geçirdiler.
Yaşlılar arada alıp misafir ediyoruz.
Kayınpederim 90 yaşında.
Kahvaltıdan sonra fenalaşmış ve bayılmış.
O sırada af buyurun altına kaçırmış.
Oturma odasındaki halının üstüne düştüğü için tüm halı büyük abdeste bulanmış.

BDV’de bazı arkadaşlar bilir düzenli ve titiz biriyim.
Eşim biz hastaneye geldik eve uğrarsan şok olma annem etrafı temizledi ama rulo haldeki halı berbat halde dedi.
Olsun, cana gelmesin mala gelsin dedim.
Hele misafire hiç söz söylenmez bizde.

Dolayısıyla size de biraz esnek olmaya çalışmanızı tavsiye ederim.

yaz ayında insanlardan terlik giymelerini beklemek... ayakları ile halıya bastılar diye serzenişte bulunmak... beyaz koltukta yatildi vs vs. bunlar o kadar dünyalık düşünceler ki... sizin hiç mi derdiniz yok Allah aşkına? hayattaki tek amacınız gayeniz aklınız fikriniz eşyalar mi gerçekten? yahu tanrı misafiridir bu. insanlar elbette yatacak halıya basacaklar dışarıdan geldiklerinde. beyaz koltuk alırken insanların oturacagini veya es keza yatabileceklerini düşünmediniz sanirim. lütfen gerçekten hayat bunları kafaya takmak için o kadar kısa ki... ne olacak ya halidir koltuktur yıkanır. kalp kırılmasın sağlık olsun huzur olsun. eşya neymiş ki ben onu kafaya takayım? sanirim işiniz gücünüz yok boşluktan neyi kafaya takayım diye durup düşünüyorsunuz. çok garip. ben bilsem ki biri böyle temizlikte eşyayla kafayı bozmuş değil evine gitmek geçtiği yoldan geçip selam vermem

Kayınpederim 90 yaşında.

Eşim biz hastaneye geldik eve uğrarsan şok olma annem etrafı temizledi ama rulo haldeki halı berbat halde dedi.

işte bu insanı yonunuzun ne kadar yüksek olduğunun göstergesi. ne olacak yahu atılır halı gider en kötü bu olur yani. bir halı için en yakınım sevdiğim adamın babacığıni üzmeye değer mi? üstelik adam hasta ve yasliymis kiyamam nasıl mahcup oldular kimbilir? sizi tebrik ederim iyi insan olmak çok kolay ve basit. fakat çoğusu bunu yapamıyor. ne mutlu ki siz yapabiliyorsunuz. sevgiler gönlünüze saglik

Kayınpederim 90 yaşında.

Allah razı olsun sizden

Kayınpederim 90 yaşında.

Tabii ki tamam geçmiş olsun anlattığınız olay uç bir nokta.. ben genel davranıs ev halinden bahsediyorum

Bugune kadar kimse gelmedi. Teyzemi çağırdım bayramdan sonra gelecrk o bile 1 gün kalırız dedi nezaketten. Estagfurullah kalın istediğiniz kadar diye ben söyledim ki kalmazlar ailemin yapısı bu.

Ya da sizin huyunuzu biliyorlar.

Esimin arkadas grubunda sevdigi bir arkadasi var, esi cok titiz hepimiz biliyoruz. O yuzden bazi mecburi durumlarda gidip kisaca gorunuyoruz, onu disinda asla gitmiyoruz.

Sonra da bizi disliyorsunuz diyorlar. Ama niye gidip diken ustune oturayim ki yani.

Merhaba, görümcem ve iki kızı geldiler. Ama ben bu yatılı misafir mevzusundan cok irrite oluyorum. Eşim ilk 4 gün dedi, sonra onları geri bırakıcam arabayla 8 gün kalacaklar para almadan cıkamam dedi. Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Neyse geldiler. Ama ben cok huzursuzum. Cok titiz takıntılı bi insanım. Terlik veriyorum gerek yok diyorlar giymiyorlar. Halılarıma ve koltuklarıma çıplak ayakla ya da dışardan geldikleri çorapla bastıkça irrite oluyorum. Dün yer yaptım misafir odasına. Biz buraya sığmayız dediler annesine koltuğu açtım koyu renk olan koltuğuma çarşaf serdim yatırdım. Diğeri misafir odasında yatırmıştım sabah bi kalktım yerinden kalkmış bembeyaz koltuğuma çarşafsız yatmış çoook rahatsız oluyorum inanılmaz ben napıcam bilmiyorum eşime söylesem bunları bana trip atacak küsecek ama ben nerdeyse ağlayacak seviyeye geliyorum napıcam bilmiyorum bi akıl verin lütfen 😔
Ayy sanki ben yazmışım tüm bunları! Gördüğüm kadarıyla linçlemişsiniz. Valla kim linçlerse linçlesin ben de böyleyim. Misal koltuklarıma otobüslü dolmuşlu popolarla oturulması bile sinirimi bozuyor. Her gelene ev kıyafeti veresim geliyor falan :olamaz: Aşırı düşünmek bir takıntı pek çok insan bizim dikkat ettiğimiz detaylara önem vermiyor bile. Keşke verecek aklım olsaydı ama yok sadece sizi anladığımı söyleyebilirim. :eğlence:

Bence sen sevmiyorsun onları ondan böyle yapıyorsun boşver diyeceğim bir hafta çabuk geçer eşinin hatrina takılma hiç birşeye temizlenir gider Rabbim başka dert vermesin

Ben de misafirliğe terlikle giderim, toplu taşımaya bindiğim kıyafetleri eve gelince değiştiririm, yazın hergün duş alırım. Çıplak ayakla halıya basarım ama dışardan gelmişsem çorabımı değiştiririm. Bunları yapmazsam tabiki pislikten ölmem ama bunlar alışkanlık olmuş artık, dışarda giydiğim kıyafetle evde zaten rahat edemem

Back
X