Yatılı misafir sorunsalıı

Ne güzel işte rahat edin diye yapıyor olabilir arkadaşlarıyla konuşuyorda olabilir. Mesaj atıp süpürgeyi almam lazım dersin gidip alırsın. Çekingen davranmayın.

Ay kızcağız nasıl da sıkılmıştır
Hamile birinin dengesizliği az buz bişey değil
Burada yabancı yok bizbizeyiz kızlar
Böyle yorum yap canımı ye ya ben düşüncemin doğru olduğunu düşünsem buraya yazmam zaten benim için doğruysa doğrudur derim. Biraz kendimi yontmak için yazıyorum ancak çok acımasız eleştiriler var gerçekten üzücü

Ne güzel işte rahat edin diye yapıyor olabilir arkadaşlarıyla konuşuyorda olabilir. Mesaj atıp süpürgeyi almam lazım dersin gidip alırsın. Çekingen davranmayın.
Haklısın, birbirimizi kısıtlamadan yaşayalım gidelim düşüncesindeyim. Onun özeline müdahale etmemek için de benim sabrım tükeniyor biraz

Mesaj mantıklı bi çözüm evet bende odaya girmeyi çok mantıklı bulmuyorum. Yatılı kalmak bunaltıcı gerçekten misafir olsam da ev sahibi olsam da evde daima birini görmek kolay bi şey değil kesinlikle. Bana tuhaf geldi demek ki normal bir durummuş. Ben uzun süreli yatılı bi misafir ağırlamadım daha önce. Kendim misafir gittiğim zamanlarda da böyle bi hareket yapmadım pek. Ben biraz dinleniyorum filan der bilgilendiririm. Demek ki bunu yapmam da çok gerekli değilmiş

Neden hadi gidelim diye seslenmek yerine buraya konu açıyorsunuz

Bence biraz fazla ince düşünüyorsunuz. Sizi de çok iyi anlıyorum evinize gelen misafiri darlıyor, istemiyor, rahatsız oluyor hissi vermekten çekiniyorsunuz. 38 haftalık bi hamile için fazla bile incesiniz şaka şaka bu güzel bişey. Çözümü şu olabilir. Eğer yapabileceğinizi düşünüyorsanız bi konuşma esnasında umarım sıkılmıyorsun, bu halde pek dışarı çıkamıyoruz, eğer sıkıldıysan bil ki kalmak mecburiyetinde değilsin, burda olmandan memnunum ama sırf mecbur hissettiğin için olmak istemediğin bi yerde durma. Yanımdayken rahat hissetmen benim için önemli gibi tatlı dille ne düşündüğünüzü söyleyebilirsiniz. Bu biraz fazla açık sözlü olur diyorsanız o zaman en iyisi mesela kahve içecekseniz kahve yapacağım gelmek ister misin diye mesaj atabilirsiniz. Markete gidecekseniz. Kahvaltıda vs şu saatte markete gidicem gelicek misin vs gibi önceden bilgilendirip fikrini öğrenebilirsiniz. Gün içinde odaya kapanıp sonra abisi gelince yanınıza geliyor diye algıladım doğru mu? Bu hareketi benim KV yapıyor. Bütün gün aynı odadayız yatıp uyuyor, misafir odasınd akalmayı kabul etmediği için. Eşim gelince kalkıp oturuyor. Bende beni yoksayıyor gibi hissediyorum. Ama dışarı çıkacağım diyince ben varım nereye diyor öyle saçma görümceniz kötü niyetli olmasa da ne hissettiriyor anlıyorum. He rahatsız olduğuna dair bişey ima eder, bişey söylerse vs 15 gün oldu artık misafir görmüyorum seni dersiniz. Kıza misafir gibi davranırsanız öyle davranır. 15 gün ve hatta fazlasını kalmayı hedefleyen biri bence misafir değildir artık. Evin rutinlerine uymakla yükümlüdür bana göre.

Bunu yapmam doğru olur mu diye emin olamadığım için? Misafir gelmiş neticede rahatsız olur diye çekiniyorum
Misafirlik 3 gün olur, 15 gün değil. Ne söyleceksen kapısını tıklat, söyle veya alacağın şeyi al. Önce bir bunu yap. Bunu yapınca rahatsız oluyorsa, oflayıp pufluyorsa e o zaman sorun edersin.

Kapıyı tıklatıp ihtiyaç duyduğun şeyi söyleme de bu kadar zor olmamalı yahuu
Ne bileyim tık tık "ayşecim süpürgeyi almam lazım ordan" veya tık tık "ayşecim ben hazırlanıyorum birazdan çıkalım olur mu"
Bu yani bu kadar basit.

Sizin sorununuz kendini ifade edememek bence
Gelmesin diyememişsiniz
Şimdi de gitsin diyemiyorsunuz

Evet-hayır-istemiyorum gibi cümleleri arada kullanın insanlar konuşa konuşa.

Mesela eşinize hiç söylediniz mi? Yardıma ihtiyacım yok düzenim bozuldu, kardeşin de sıkıldı artık, gitmeyi düşünür mü? diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…