Yatılı misafir sorunsalıı

Görümceniz bekarsa: sizin yaşadığınız yerde görüştüğü, yazıştığı biri olabilir mi ?
Bilmiyorum kv her aradığında bugün dışarı çıktın mı gezebildiniz mi üstüne bi şeyler alabildin mi diye soruyor mesela. Biraz gezme amacıyla gönderilmiş bence

Hay kalbinden öpeyim güzel kadın! Ben talep etmedim gelmesini kesinlikle. Hatta ben camlarıma kadar sildim o gelmeden valla. Sadece perdeleri yıkayıp astık halılar yıkamaya gitti geldi. Benim amacım iş yaptırmak değil. Ama geldiyse de benim rutinlerimi aksatmasın istiyorum. Kendi halinde tabi ki takılabilir ama ben beklemek istemiyorum. Beklemeyip kapıyo çalsam da rahatsız olur mu endişesi taşıyorum.

Benim yukarıda anlatmaya çalıştığım şeyi çok güzel özetlemişsiniz. Herkesin farkındalığı, titizlendiği şeyler, algıları apayrı...
Bunu geçtiğimiz günlerde gittiğimiz bir piknikte daha iyi algıladım; masada 6 kişiyiz, 6 farklı algı, 6 farklı dünyayız.
Birimize "Ay böcek vaarr imdat", birimize "Ohh azizim insanın bütün stresini alıyor doğa" ahshs

E söyleyin, kapıyı tıklatın yaptığı kötü değil ki siz de yardıma gelecek kadar yakın olduğunuz kişiyle konuşun.

Kapıyı tıklayın.
Ayrıca size yardıma gelmiş ama siz kendisinin varlığından sıkılmış olabilir misiniz? Bana öyle geldi sanki.

E söyleyin, kapıyı tıklatın yaptığı kötü değil ki siz de yardıma gelecek kadar yakın olduğunuz kişiyle konuşun.
Evet yani bundan sonra söyleme kararı aldım. Açıkcası ben rahatsız olmasın diye bi şey söylemek istemiyordum ama gelen yorumlardan anladım bunu yapmam gerekiyormuş. Fazla düşünmeme gerek yok karşımdakini

Kapıyı tıklayın.
Ayrıca size yardıma gelmiş ama siz kendisinin varlığından sıkılmış olabilir misiniz? Bana öyle geldi sanki.
Ya hangi kadın görümcesinin 2 hafta onda kalmasından memnun olur allaşkına yatılı misafirden memnun olup sıkılmayan var mı görümce dışında da. Tabi ki sıkılmış olabilirim. O da sıkılmıştır eminim ki.

Başka bir oda yok 3 odamız var zaten biri misafir odası biri çocuk odası biri yatak odamız. Ayıp olur diye düşünüyorum mesela o odadayken kahvemi yapsam bende rutinimi bozmayacağım o da istediğinde içsin. Ama ne bileyim ayıp olur mu. Kapısını tıklatmak istemiyorum çok zorunda değilsem. Rahatsız olmaması için bekleme gereği duyuyorum bu da beni daraltıyo

E tıklat kapıyı kahve içivem istersen gel de. Ne var bunda?

O relax takılıyor belli ki siz de öyle yapın ayıp olur diye düşünürken daralıyor ve kuruluyorsunuz elinizde olmadan.
O da kahve istediğinde yapsın içsin ayrı odaya geçiyorsa bunu göze alıyordur.Beraber içmek isteyen yanınıza gelir ve bu isteğini belirtir zaten.
Keşke gelmeseymiş kendi de çok rahat değil belli ki gereksiz can sıkıntıları olmazdı en azından.
Yardım etmeye de bile isteye gelmiş gibi görünmüyor ayrıca rica minnet gelmiş gibi.Bence siz rahatınıza bakın kasmayın.Herkes içinden geldiği gibi yapsın.

Bu görümce kaç yaşında?
Anladığım kadarıyla siz de o da bu durumdan memnun değilsiniz.
Neden yardıma geliyor ki ne alaka

Sevdiğiniz akranınız birisi olsa hem moral olur hem ufak tefek işleri beraber yaparız diye düşünseniz anlarım.

Neyin yardımı bu?
Ağır mı kaldıracak?
Doğumda yanında mı kalacak?
Ev işinden hamile kadının halinden çok mu iyi anlıyor? Sanmıyorum.
Hiç mantığım almadı.

Siz görümcenin varlığından sıkılmışsınız sanki kapıdan seslenin" çıkıyoruz, seni bekliyoruz, kahve ister misin vs vs" bu kadar basit . Yani odada uzanıyordur ne yapacak başka. Sesleninzl, kapısını çalın.

26 yaşında. Yani işte yanında bulunsun diye çok ısrar ettiler. Aslında fiizksel olarak iyiyim çok şükür işlerimi hallediyorum son 10 gün kalmasına rağmen. Ama bi şey diyemedim gelmesine de. Bi baktım eşim biletini kesmiş zaten

evet artık öyle yapma kararı aldım. Kız rahatsız olmasın diye çok karışmak istememiştim de. Haklısınız

Ya tabi ki sıkılıyodur kız napsın tüm gün evdeyiz. İnsan kendi evinde sıkılmaz da başka evde sıkılır haklı olarak. İster istemez bende sıkılıyorum rutin hayatımı özlüyorum. Kahvaltı saati bile değişiyor biri evdeyken. Çok benlik değilmiş uzun süreli yatılı misafir ağırlamak aklım başıma geldi

2 saat odada duruyorsa, kapıyı tıklayıp odadan alacağınızı alın, markete gidecekseniz yine aynı şekilde söyleyin. Kendisi çok da hevesli gelmemiştir sizin yanınıza. 26 yaşında kimse gidip de yengeme doğum öncesi yardım edeyim istemez kendi başına. Annesi istemiştir, evde baskı var demisşiniz ya işte en fazla sizin evinizde kafa dinliyordur. Kahvenizi de için kendisini beklemeyin. Kasılıp, yanlış anlar düşüncesinde olacağınız bir durum yok. Kendi kendinize alanınızı daraltırsanız yanınızda kalacağı günler daha zor geçer.

Aranızda doğru düzgün bi iletişim yokken neden yardım için görümcenizi tercih ettiniz?

Aranızda doğru düzgün bi iletişim yokken neden yardım için görümcenizi tercih ettiniz?
Bebeğim ben tercih etmedim. Daha öncede bahsettim yorumlarda. Yani ben kimseyi istemedim aslında yanımda. Kv çok ısrar etti görümcemde aynı şekilde gelmek için mayıstan beri gün sordu durdu. Ertele ertele ancak 2 hafta öncesine kadar dayandı yani eşim biletini almıştı en son. Her aramada soruyolardı yanına gönderelim yardım etsin yanında dursun diye. Yani düşün ben 5.ayımdaydım gelmek istiyordu. Ben kimseyi zorla getirmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…