- 16 Ağustos 2024
- 328
- 187
- 23
- Konu Sahibi kaktusella
-
Bilmiyorum kv her aradığında bugün dışarı çıktın mı gezebildiniz mi üstüne bi şeyler alabildin mi diye soruyor mesela. Biraz gezme amacıyla gönderilmiş benceGörümceniz bekarsa: sizin yaşadığınız yerde görüştüğü, yazıştığı biri olabilir mi ?
Hay kalbinden öpeyim güzel kadın! Ben talep etmedim gelmesini kesinlikle. Hatta ben camlarıma kadar sildim o gelmeden valla. Sadece perdeleri yıkayıp astık halılar yıkamaya gitti geldi. Benim amacım iş yaptırmak değil. Ama geldiyse de benim rutinlerimi aksatmasın istiyorum. Kendi halinde tabi ki takılabilir ama ben beklemek istemiyorum. Beklemeyip kapıyo çalsam da rahatsız olur mu endişesi taşıyorum.Yardıma geldiysem yardıma gelmisimdir.Cok anlamlı bir cümle oldu farkindayim:)Odaya kapanacaksam hamile kadının ,ya da kime yardima gittiysem o kişinin rutinlerinin aksamasina sebep olmam.Kulagim hep onda olur.Yorulduysam birkaç saat dinlenecegim derim.Ya yardım etmeyecekse niye geliyor ,zorunda değil ki,e gelmesin o hâlde.Kimse buna deginmemis.Valla ben de sinir olur,hiçbir şey talep etmem hatta ,derim ki; sıkıldıysan eve gidebilirsin, teşekkür derim
Benim yukarıda anlatmaya çalıştığım şeyi çok güzel özetlemişsiniz. Herkesin farkındalığı, titizlendiği şeyler, algıları apayrı...Yok yani cepheli düşünmek değil de karşıdaki kişi siz değilsiniz baska birisi. Kafasından baska bir sey geçiyordur, gördüğü bildiği başkadır. Taleplerinizin hic farkında bile değildir. Bir sey lazim olsa kapıyı çalar söyler heralde diye düşünüyordur. Bazen ben de esim ayağa kalkınca nereye diye soruyorum, evden kaçıyorum alala diyor yani ne yapsın yapsın tuvalete gidiyordur ya iceri geçip uzanıyor telefon bakıyordur
E söyleyin, kapıyı tıklatın yaptığı kötü değil ki siz de yardıma gelecek kadar yakın olduğunuz kişiyle konuşun.Kızlar hamileliğimin son ayındayım eşimin kız kardeşi yardım için geldi 15 gündür bizde kalıyor. İyi her şey hoş. Ancak bana mı tuhaf geliyor bilmiyorum. Yattığı odaya bazen bi giriyo kapıyı kapatıp hiçbir şey söylemeden. Saatlerce çıkmıyor. O odadan alacağım süpürge, dondurucudan bi eşya olunca bende girmeye çekiniyorum. Ya da markete gideceğim onun çıkmasını bekliyorum mesela. Yani normal bi şey mi bu? Biraz uyuyacağım, telefonla konuşacağım vs bi şey dese sorun yok. Ben iki dk çamaşır katlamaya alt kata iniyorum (ev ters dubleks) bi çıkıyorum üst kata kapısı kapalı ortada yok. Kahve içeceğim mesela beklesem ayrı beklemesem ayrı. Bi daral geliyo bana. özel alanını korusun tabi bende yalnız kalmak istiyorum. ama bi şey söyleyebilir değil mi. Ben biraz odadayım de naparsan yap mesela sanki benim aşağı inmemi bekleyip odaya kaçıyo
Kapıyı tıklayın.Ama yapacağımız şey varken habersiz ortadan kaybolması normal mi? Mesela alışverişe çıkacağız dedik ve yemeklik malzeme alınacak. Yani saat 2 oldu hala çıkmadı. Onun keyfini mi bekleyeceğim ben markete gitmek için bile. Bi sebep söylese bende planımı ona göre yapabilirim en azından
Rahatsız ederim endişesi taşıdığım için kapıyı tıklatmayıp manyak gibi 2 saat bekliyor olabilirimAynı evin içinde seslenmek ya da kapıyı tıklatmak yerine dert etmeniz çok garip.
Evet yani bundan sonra söyleme kararı aldım. Açıkcası ben rahatsız olmasın diye bi şey söylemek istemiyordum ama gelen yorumlardan anladım bunu yapmam gerekiyormuş. Fazla düşünmeme gerek yok karşımdakiniE söyleyin, kapıyı tıklatın yaptığı kötü değil ki siz de yardıma gelecek kadar yakın olduğunuz kişiyle konuşun.
Ya hangi kadın görümcesinin 2 hafta onda kalmasından memnun olur allaşkınaKapıyı tıklayın.
Ayrıca size yardıma gelmiş ama siz kendisinin varlığından sıkılmış olabilir misiniz? Bana öyle geldi sanki.
Başka bir oda yok 3 odamız var zaten biri misafir odası biri çocuk odası biri yatak odamız. Ayıp olur diye düşünüyorum mesela o odadayken kahvemi yapsam bende rutinimi bozmayacağım o da istediğinde içsin. Ama ne bileyim ayıp olur mu. Kapısını tıklatmak istemiyorum çok zorunda değilsem. Rahatsız olmaması için bekleme gereği duyuyorum bu da beni daraltıyoBir insan ayrı odaya çekilmek istiyorsa yalnız kalmak istediği içindir zaten.Odasına sürekli girmek istememeniz bana abes gelmedi o yüzden.
Kendisine odaya belli aralıklarla girmek zorunda olduğunuzu belirtin kendisinin bunu biliyor olması gerek aslında ama sürekli girmenizi gerektirmeyecek başka bir oda yok mu görümcenizin kalabileceği?
Kendi tercihi bu şekilde çağırmak zorunda değilsiniz kahveye.Alışverişe giderken ben çıkıyorum diye seslenin gelirse de gelmezse de kendi bilir.
Beklentilerimizi karşılayamıyor bazı insanlar bu sebeple de tuhaf geliyor olaylar.Aslında ufak bir açıklama yapsa bişey kaybetmez.Öyle kabul edip fazla kafaya takmadan ana göre yaşamak lazım hamilesiniz stres yapmayın.
E tıklat kapıyı kahve içivem istersen gel de. Ne var bunda?Kızlar hamileliğimin son ayındayım eşimin kız kardeşi yardım için geldi 15 gündür bizde kalıyor. İyi her şey hoş. Ancak bana mı tuhaf geliyor bilmiyorum. Yattığı odaya bazen bi giriyo kapıyı kapatıp hiçbir şey söylemeden. Saatlerce çıkmıyor. O odadan alacağım süpürge, dondurucudan bi eşya olunca bende girmeye çekiniyorum. Ya da markete gideceğim onun çıkmasını bekliyorum mesela. Yani normal bi şey mi bu? Biraz uyuyacağım, telefonla konuşacağım vs bi şey dese sorun yok. Ben iki dk çamaşır katlamaya alt kata iniyorum (ev ters dubleks) bi çıkıyorum üst kata kapısı kapalı ortada yok. Kahve içeceğim mesela beklesem ayrı beklemesem ayrı. Bi daral geliyo bana. özel alanını korusun tabi bende yalnız kalmak istiyorum. ama bi şey söyleyebilir değil mi. Ben biraz odadayım de naparsan yap mesela sanki benim aşağı inmemi bekleyip odaya kaçıyo
O relax takılıyor belli ki siz de öyle yapın ayıp olur diye düşünürken daralıyor ve kuruluyorsunuz elinizde olmadan.Başka bir oda yok 3 odamız var zaten biri misafir odası biri çocuk odası biri yatak odamız. Ayıp olur diye düşünüyorum mesela o odadayken kahvemi yapsam bende rutinimi bozmayacağım o da istediğinde içsin. Ama ne bileyim ayıp olur mu. Kapısını tıklatmak istemiyorum çok zorunda değilsem. Rahatsız olmaması için bekleme gereği duyuyorum bu da beni daraltıyo
26 yaşında. Yani işte yanında bulunsun diye çok ısrar ettiler. Aslında fiizksel olarak iyiyim çok şükür işlerimi hallediyorum son 10 gün kalmasına rağmen. Ama bi şey diyemedim gelmesine de. Bi baktım eşim biletini kesmiş zatenBu görümce kaç yaşında?
Anladığım kadarıyla siz de o da bu durumdan memnun değilsiniz.
Neden yardıma geliyor ki ne alaka
Sevdiğiniz akranınız birisi olsa hem moral olur hem ufak tefek işleri beraber yaparız diye düşünseniz anlarım.
Neyin yardımı bu?
Ağır mı kaldıracak?
Doğumda yanında mı kalacak?
Ev işinden hamile kadının halinden çok mu iyi anlıyor? Sanmıyorum.
Hiç mantığım almadı.
Siz görümcenin varlığından sıkılmışsınız sankikapıdan seslenin" çıkıyoruz, seni bekliyoruz, kahve ister misin vs vs" bu kadar basit . Yani odada uzanıyordur ne yapacak başka. Sesleninzl, kapısını çalın.
Ya tabi ki sıkılıyodur kız napsın tüm gün evdeyiz. İnsan kendi evinde sıkılmaz da başka evde sıkılır haklı olarak. İster istemez bende sıkılıyorum rutin hayatımı özlüyorum. Kahvaltı saati bile değişiyor biri evdeyken. Çok benlik değilmiş uzun süreli yatılı misafir ağırlamak aklım başıma geldiO relax takılıyor belli ki siz de öyle yapın ayıp olur diye düşünürken daralıyor ve kuruluyorsunuz elinizde olmadan.
O da kahve istediğinde yapsın içsin ayrı odaya geçiyorsa bunu göze alıyordur.Beraber içmek isteyen yanınıza gelir ve bu isteğini belirtir zaten.
Keşke gelmeseymiş kendi de çok rahat değil belli ki gereksiz can sıkıntıları olmazdı en azından.
Yardım etmeye de bile isteye gelmiş gibi görünmüyor ayrıca rica minnet gelmiş gibi.Bence siz rahatınıza bakın kasmayın.Herkes içinden geldiği gibi yapsın.
Aranızda doğru düzgün bi iletişim yokken neden yardım için görümcenizi tercih ettiniz?Kızlar hamileliğimin son ayındayım eşimin kız kardeşi yardım için geldi 15 gündür bizde kalıyor. İyi her şey hoş. Ancak bana mı tuhaf geliyor bilmiyorum. Yattığı odaya bazen bi giriyo kapıyı kapatıp hiçbir şey söylemeden. Saatlerce çıkmıyor. O odadan alacağım süpürge, dondurucudan bi eşya olunca bende girmeye çekiniyorum. Ya da markete gideceğim onun çıkmasını bekliyorum mesela. Yani normal bi şey mi bu? Biraz uyuyacağım, telefonla konuşacağım vs bi şey dese sorun yok. Ben iki dk çamaşır katlamaya alt kata iniyorum (ev ters dubleks) bi çıkıyorum üst kata kapısı kapalı ortada yok. Kahve içeceğim mesela beklesem ayrı beklemesem ayrı. Bi daral geliyo bana. özel alanını korusun tabi bende yalnız kalmak istiyorum. ama bi şey söyleyebilir değil mi. Ben biraz odadayım de naparsan yap mesela sanki benim aşağı inmemi bekleyip odaya kaçıyo
Bebeğim ben tercih etmedim. Daha öncede bahsettim yorumlarda. Yani ben kimseyi istemedim aslında yanımda. Kv çok ısrar etti görümcemde aynı şekilde gelmek için mayıstan beri gün sordu durdu. Ertele ertele ancak 2 hafta öncesine kadar dayandı yani eşim biletini almıştı en son. Her aramada soruyolardı yanına gönderelim yardım etsin yanında dursun diye. Yani düşün ben 5.ayımdaydım gelmek istiyordu. Ben kimseyi zorla getirmedim.Aranızda doğru düzgün bi iletişim yokken neden yardım için görümcenizi tercih ettiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?