- 7 Aralık 2017
- 4.030
- 9.253
- 158
- 38
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #9.761
Yatırım için falan ayırdım yaniyatırıma ayırdığımla hemen alım yapmam günlere yayarım ama dokunmam o paraya o yüzden bitirdim dedim :))
Benim kendi para politikam biraz değişik yakişisel-market-ev-ıvır zıvır harcamalarımda günlük limitim var, onu geçersem kendime borçlanıyorum ta ki borç bitene kadar. Yatırım için de %85 (uzun vade) %15 (trade) diye ayırdım, sonra %85'in de %60'ı ile alım yaptım %40'ı ay içinde tamamlanacak Böyle anlatınca garip ama excelde var hepsi basit oluyor öyle.
Bu şekilde tüm paranın yeri belli olduğu için sıfıra sıfırdayım (+300 TL yedek akçe var bi de).
Bi hedef yazılmamış canim yazılırsa yazarimAlgocuğum benim uzun vadem. Dün almıştım 1,14’ten max kaç hedefli biliyor musun bibicim
İnsan bir sebep üzerine şirketleşiyor tabi, 9 yıl olacak çalışma hayatındayım (hadi ilk bir seneyi sayma düşük maaşlıydım), son iki seneye kadar falan pek tasarruf bilincim yoktu, hiçbir zaman borç harç yapan biri olmadım ama para yemeyi de sevdim hep, hala severimMihail Zoscenko vay anasını Mihail, resmen kendi içinde şirket kurmuşsun
Allah bereket versin
ben de şu topikte aktif olana kadar yanımda para niyetine kocamı taşır, finans işini de bana anlatma da naparsan yap modunda takılıyordum.
neyse bana da bulaşır inşallah burdan kendi içimde şirket oluşum fikirleri felan
Bi hedef yazılmamış canim yazılırsa yazarim
Hem üzüldüm yaşadıklarına sonra da sevindim dimdik ayakta durmana ben ilahi adalete güveniyorum çıkacaktır o hakkın eninde sonunda canım. Haklısınız kızlar insan bazı şeyleri tecrübe ediyor ben neyim varsa söyler ona veririm bankadada bir şey yok doğru düzgün aldıklarım hep fiziki altın onlarda eşimde sizler altını vs bankadan mı alıyorsunuz? İyi günde herkes iyi Allah kötüyle karşılaştırmasın sanırım benimde köşede bir miktarım kendi elimde olması lazım eşimde olmasının nedenide iş yerinde kasa var evd dursa hırsızlık vs olur diye ni var ne yok ona verdim hata mı yaptım sizceİnsan bir sebep üzerine şirketleşiyor tabi, 9 yıl olacak çalışma hayatındayım (hadi ilk bir seneyi sayma düşük maaşlıydım), son iki seneye kadar falan pek tasarruf bilincim yoktu, hiçbir zaman borç harç yapan biri olmadım ama para yemeyi de sevdim hep, hala severim
2016'da yaşıma göre epey iyi bir maaşla çalışırken aile birliğimizi sağlayalım diye iş ve şehir değiştirip, 3 hafta sonra da bir gece yarısı evi terk etmem hayatımın dersi oldu bana. Ben davayı açınca çirkefe bağlamıştı iyice, çabuk bitsin diye maddi ve manevi tüm emeklerimi bırakmak durumunda kaldım. Halbuki daha 10 gün öncesinde biz aileyiz diyerek ev peşinatını kapatacak kadar bir para vermiştim kendisine borçlarımızı öde diye. Ev de eşya da altın da para da onda kaldı, işe giderken lazım diye arabayı yanıma almıştım sadece yoksa onu da iç ederdi5 vakit namaz kılan adam bu iş hakkaniyetli değil demedi hiç, yattı üstüne her şeyin. H Heytttt be kendinize ait birikiminiz olsun dedi ya geçenlerde, ben çok iyi anlarım neden öyle dediğini. Keşke kötüyle karşılaşmasak da böyle tedbirlere gerek kalmasa ama hayat işte. Neyse bu olayların üstüne baştan ev kur eşya borcu öde kalanı da ye iç gez derken 2018 kur krizinde bu iş böyle gitmez mihail dedim, seda sayan gibi disipline girdim
Bu ney kız okudum okudum len git bu ne dedimYatırım için falan ayırdım yaniyatırıma ayırdığımla hemen alım yapmam günlere yayarım ama dokunmam o paraya o yüzden bitirdim dedim :))
Benim kendi para politikam biraz değişik yakişisel-market-ev-ıvır zıvır harcamalarımda günlük limitim var, onu geçersem kendime borçlanıyorum ta ki borç bitene kadar. Yatırım için de %85 (uzun vade) %15 (trade) diye ayırdım, sonra %85'in de %60'ı ile alım yaptım %40'ı ay içinde tamamlanacak Böyle anlatınca garip ama excelde var hepsi basit oluyor öyle.
Bu şekilde tüm paranın yeri belli olduğu için sıfıra sıfırdayım (+300 TL yedek akçe var bi de).
55 bini aşağı zorluyor ama neyseki altında kalmıyor... dominance ağır ağır gevşemeye devam ediyor, güzel gelişmeler...Bibi senden hay allah razi olsun
Heyecandan cumle kuramamisim
Iyki varsin bibi
Ya bu kadar kötü tecrübe benim fikrimi değiştirmedi esasen, eşler arasında şeffaflık olmalı. Sadece benim ex mayası düzgün olmayan bir adamdı hepsi bu. Şimdi yeni karısıyla evli mutlu çocuklu :)) Evliliğimde güven varsa verirdim ben de açıkçası senin gibi. Ama ben fiziki altın pek tutmuyorum ufak bir iki şey dışında, dediğin gibi hırsızlık falan olur diye.Hem üzüldüm yaşadıklarına sonra da sevindim dimdik ayakta durmana ben ilahi adalete güveniyorum çıkacaktır o hakkın eninde sonunda canım. Haklısınız kızlar insan bazı şeyleri tecrübe ediyor ben neyim varsa söyler ona veririm bankadada bir şey yok doğru düzgün aldıklarım hep fiziki altın onlarda eşimde sizler altını vs bankadan mı alıyorsunuz? İyi günde herkes iyi Allah kötüyle karşılaştırmasın sanırım benimde köşede bir miktarım kendi elimde olması lazım eşimde olmasının nedenide iş yerinde kasa var evd dursa hırsızlık vs olur diye ni var ne yok ona verdim hata mı yaptım sizce
Ben yapıyorum yine zengin değilim bibi, fantezi benimkiBu ney kız okudum okudum len git bu ne dedimdemek ondan zengin olamiyom
expert para çocuk diyodu o coin mi bukızlar eger aliceden bugün 0,10 centten alım yapmış olsaydık 1000 tane suan aramızda milyonerler dolaşıyor olurdu jxbhbc
Neyse iyi bari bu kadar ugrasip bide zengin olamasaydımBen yapıyorum yine zengin değilim bibi, fantezi benimki
Kac oldu kikızlar eger aliceden bugün 0,10 centten alım yapmış olsaydık 1000 tane suan aramızda milyonerler dolaşıyor olurdu jxbhbc
Vay arkadaş taşa bak hatta dasha :))Neyse iyi bari bu kadar ugrasip bide zengin olamasaydım
Dash gibiyim dash dashVay arkadaş taşa bak hatta dasha :))
60 dolara çıktı sabah fnahfgfaKac oldu ki
onu bilmiimexpert para çocuk diyodu o coin mi bu
Sabah 10 centken 60 dolar mi oldu ben mi yanlıs anladim60 dolara çıktı sabah fnahfgfa
Aslında yedirmemek lazım emeklerini öyle heyvanlaraİnsan bir sebep üzerine şirketleşiyor tabi, 9 yıl olacak çalışma hayatındayım (hadi ilk bir seneyi sayma düşük maaşlıydım), son iki seneye kadar falan pek tasarruf bilincim yoktu, hiçbir zaman borç harç yapan biri olmadım ama para yemeyi de sevdim hep, hala severim
2016'da yaşıma göre epey iyi bir maaşla çalışırken aile birliğimizi sağlayalım diye iş ve şehir değiştirip, 3 hafta sonra da bir gece yarısı evi terk etmem hayatımın dersi oldu bana. Ben davayı açınca çirkefe bağlamıştı iyice, çabuk bitsin diye maddi ve manevi tüm emeklerimi bırakmak durumunda kaldım. Halbuki daha 10 gün öncesinde biz aileyiz diyerek ev peşinatını kapatacak kadar bir para vermiştim kendisine borçlarımızı öde diye. Ev de eşya da altın da para da onda kaldı, işe giderken lazım diye arabayı yanıma almıştım sadece yoksa onu da iç ederdi5 vakit namaz kılan adam bu iş hakkaniyetli değil demedi hiç, yattı üstüne her şeyin. H Heytttt be kendinize ait birikiminiz olsun dedi ya geçenlerde, ben çok iyi anlarım neden öyle dediğini. Keşke kötüyle karşılaşmasak da böyle tedbirlere gerek kalmasa ama hayat işte. Neyse bu olayların üstüne baştan ev kur eşya borcu öde kalanı da ye iç gez derken 2018 kur krizinde bu iş böyle gitmez mihail dedim, seda sayan gibi disipline girdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?