- 1 Ekim 2010
- 21.740
- 53.880
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #14.001
Bizde her sey bendehatta geçen adamın nakiti bitmişti çocuğun kumbarasındaki bozuklukları çıkarıp verdim. Yeter sana napıcan parayı diye ben de çok mu kötüyüm ne
Çok haklısın ben eşime bile borç veririm sonra da söke söke geri alırım. Zaten 3 kuruş gelirimiz var ınu da kaptırmayalım en iyi erkek olsada erkek milletineAferin kızım, aferin sana...
Yok ben adamı yıllardır tanıyorum. Manevi konularda seni üzerse de maddi konuda üzmez eminim ama yine de sana çok kızdım. Ondan öğrenip kendin yürümek varken al beni sırtına taşı diyorsun adama. Erkek milletine güven olmaz. Yarı yolda kalmayacağının garantisi var mı?
Ben de hiçbir şeyini eksik etmem canım sadece yatırımdan anlamıyor adam. Yoksa kredi kartları var istediğini alıyorYoo yoo öyle yapmam esim hem guvenir hem beni on planda tutar boyle olunca bende onun isteklerini hic geriye atmam 5.5 yildir maddi konuda hic uzmedik insallah hic uzulmeyiz benimki bende olsun diye degil, daha kolay hallediyorum ugrasmayi seviyorum diye
Bana merdiven bulun, 1 aydır tanıdığınız adama yönetsin diye tv kumandasını bile vermemeniz gerekirken y.hesabınızı nasıl teslim edersiniz diye sorarken gözlerinize bakmak istiyorum
Biz yönetemiyor muyuz?
Aklıma geldi, bir işlem sonrası hesabıma para yatacaktı, yattı sms'i gelmeyince hesabımı kontrol etmem gerekti, yanımda bir arkadaşım da vardı eşi, arkadaşım, ben oturuyorduk.
Arkadaşım senin hesabın mı var, senin hesabına mı yatıyor dedi, evet dedim.
Meğer onlarda kadının parası bile ortak hesaba yatıyormuş, ufak çaplı bir tartışma yaşadılar, benden sonra mesele büyümüş, he gerçi o sayede arkadaşım ortak hesapta adının hesabı süslemekten başka bir işe yaramadığını, para çekme yetkisinin eşinde olduğunu öğrenip aydınlanma yaşadı o ayrı.
Kendine hesap açınca ortak hesaptaki birikiminden bir kuruş bile alamadı bu da ayrı çünkü adam tüm parayı çekip kendine ait başka bir hesaba yatırmış.
Her şeyi geçtim para konusunda sonsuz güven de olsa, kadın veya erkek asla birbirinin hakkını yemese de, kadının para yönetemediği algısı yaratılarak, sen şimdi anlamazsın ver bende dursun mantığını anlamıyorum.
Çevremde var böyle arkadaşlarım, evine gelen faturadan bile habersizler, sen bunlarla uğraşma, aklını yorma ben hallederim diyen erkekler var, dışarıdan bakınca çok minnoş düşünceli eş gibi görünüyor olabilir fakat bu gibi ufak tefek görünen ayrıntılar, bir ayrılık veya Allah korusun eşin vefatı sonrası kadının sudan çıkmış balığa dönmesine neden oluyor, evden çıkıp bankaya gitmeye çekiniyorlar yıllar içinde pasifleşiyorsunuz.
Bir akrabamın karısı eşi vefat edince dul aylığı bağlatmak için yaşadığı şehirde sgk binasına bile gidemedi çünkü evin alışverişi dahil her işi eşi görüyordu, tek başına toplu taşımaya binmeye çekiniyordu.
Kadın bu kadar pasif olmamalı, tüm Türkiye'yi gezmedim belki ama sora sora bulamayacağım yer yok, tek başına her yere giderim, girip çıkmayacağım yer de yok, anlamadığım bir şeyi de araştırır öğrenirim.
Sevgili, eş, anne olabilirsiniz ama önce bireyiz hatunlar, birey olmayı elden bırakmamak lazım.
Yadırganıyor ama bence olması gereken, rahmetli dedemin alacak defteri vardı, eşine çocuklarına verdiği borç paraları yazardıÇok haklısın ben eşime bile borç veririm sonra da söke söke geri alırım. Zaten 3 kuruş gelirimiz var ınu da kaptırmayalım en iyi erkek olsada erkek milletine
Bana merdiven bulun, 1 aydır tanıdığınız adama yönetsin diye tv kumandasını bile vermemeniz gerekirken y.hesabınızı nasıl teslim edersiniz diye sorarken gözlerinize bakmak istiyorum
Biz yönetemiyor muyuz?
Aklıma geldi, bir işlem sonrası hesabıma para yatacaktı, yattı sms'i gelmeyince hesabımı kontrol etmem gerekti, yanımda bir arkadaşım da vardı eşi, arkadaşım, ben oturuyorduk.
Arkadaşım senin hesabın mı var, senin hesabına mı yatıyor dedi, evet dedim.
Meğer onlarda kadının parası bile ortak hesaba yatıyormuş, ufak çaplı bir tartışma yaşadılar, benden sonra mesele büyümüş, he gerçi o sayede arkadaşım ortak hesapta adının hesabı süslemekten başka bir işe yaramadığını, para çekme yetkisinin eşinde olduğunu öğrenip aydınlanma yaşadı o ayrı.
Kendine hesap açınca ortak hesaptaki birikiminden bir kuruş bile alamadı bu da ayrı çünkü adam tüm parayı çekip kendine ait başka bir hesaba yatırmış.
Her şeyi geçtim para konusunda sonsuz güven de olsa, kadın veya erkek asla birbirinin hakkını yemese de, kadının para yönetemediği algısı yaratılarak, sen şimdi anlamazsın ver bende dursun mantığını anlamıyorum.
Çevremde var böyle arkadaşlarım, evine gelen faturadan bile habersizler, sen bunlarla uğraşma, aklını yorma ben hallederim diyen erkekler var, dışarıdan bakınca çok minnoş düşünceli eş gibi görünüyor olabilir fakat bu gibi ufak tefek görünen ayrıntılar, bir ayrılık veya Allah korusun eşin vefatı sonrası kadının sudan çıkmış balığa dönmesine neden oluyor, evden çıkıp bankaya gitmeye çekiniyorlar yıllar içinde pasifleşiyorsunuz.
Bir akrabamın karısı eşi vefat edince dul aylığı bağlatmak için yaşadığı şehirde sgk binasına bile gidemedi çünkü evin alışverişi dahil her işi eşi görüyordu, tek başına toplu taşımaya binmeye çekiniyordu.
Kadın bu kadar pasif olmamalı, tüm Türkiye'yi gezmedim belki ama sora sora bulamayacağım yer yok, tek başına her yere giderim, girip çıkmayacağım yer de yok, anlamadığım bir şeyi de araştırır öğrenirim.
Sevgili, eş, anne olabilirsiniz ama önce bireyiz hatunlar, birey olmayı elden bırakmamak lazım.
Valla ben de yönetiyordum aslinda kazaniyordum da ama onun daha iyi yapacagina emin oldugum icin ona biraktim
Ben de o faturadan haberi olmayanlardanim. Eski esim fatura mi konusucaz bosver odeniyor iste otomatik derdi. Esim vefat edince fatura aradim bulamadim babasi oduyormus. Hala oduyor. Ama alisveris yapmayi beceremeyen, otobuse binemeyen falan bi model de degilim yani :) alisveris yurtici yurtdisi seyahat ev alma araba alma her seyimi tek basima yapabiliyorum, sukurler olsun.
Ne bileyim az simarasim ve yayasim geldi. Bu adam cok degistirdi beni.
Kendini suçlama. Birçok kadının bu adamla olsa neler yapacağını düşünmek bile istemiyorum. Zor zamanlar yaşamışsın, biraz tadını çıkart sahip olduğu imkanların. Dinlen, gevşe ama sonra bir yerden devam et kendi aksiyonlarını almaya.
Yarın adam ölse?
Seni istemese?
Sen onu istemesen?
Bir çok ihtimal var. Bırakma kendini.
Yaaa bu alacak/verilecek defteri çok iyi fikirmiş Mune hanımYadırganıyor ama bence olması gereken, rahmetli dedemin alacak defteri vardı, eşine çocuklarına verdiği borç paraları yazardı
O zaman çocuktum tuhaf gelirdi ama adam haklı, çoluk çocuk sahibi çocuklarına niye veresiye para versin ki, yıllarca çalışmış didinmiş çocukları da çalışsın didinsin, kafası ticarete ve para işlerine iyi çalışırdı, sayesinde ortaokul çağında ticareti öğrendim onun ürünlerini alır satardım, ben 5 lira istiyorum sen kaça satarsan sat derdi, 8 liraya satar para kazanırdım, bazı işlerinde yardım eder paramı alırdım, sayesinde iyi ekmek yemiştim
Aslında mesele tam olarak güvenmemek de değil morportakal, verdiğim örneklerin çoğunluğu güven üzerine belki ama öyle kadınlar var ki eş yapıyor diye her şeyi eşin eline bırakmış, ayrılık veya ölüm halinde neyi nasıl yapacak bilmiyor, eşin yerine her işini yapacak başka birini arıyor, kardeş, arkadaş, komşu gibi.Ay tamam cok vurmayin bi parca canim var zaten
Haklisinizzzz ❤
Hepiniz cok haklisiniz.
Ben ki ex esimin hesabindan kilolarca altin, yuzbinlerce dolar cikmis insanim, erkeklere guvenilmeyecegini ogrenmekte zorlaniyorum halatamam olucak. Cok vurmayin
B bounty hanımcım, hoşgeldiniz tekrardan
şimdi ben yurtdışındayım. Halka arzlara burdaki yatırım hesabımdan katılmak istesem, farklı bir uygulama söz konusu olur mu acaba?
en son burdaki bankaya “bana bitcoin almayı öğretin” diye gittim..beni deli sanıyorlar, görünce kaçılıyorlar..burdakilere bişey de soramıyorum
Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun.Yaaa bu alacak/verilecek defteri çok iyi fikirmiş Mune hanım
Farklı bir durum ama biz babamı ani bi şekilde kaybettik. Öldüğünde bir sürü alacaklı dayandı kapıya, haberimiz yok da diyemedik. Zavallı annem ödemek zorunda kaldı. Babamın saçtıkları tabi ki kaldı. Nolur nolmaz, ufak tefek borçlarda/alacak durumlarında bile eşler haberdar edilmeli bence.
para yönetimi konusunda da çok haklısınız
Aslında mesele tam olarak güvenmemek de değil morportakal, verdiğim örneklerin çoğunluğu güven üzerine belki ama öyle kadınlar var ki eş yapıyor diye her şeyi eşin eline bırakmış, ayrılık veya ölüm halinde neyi nasıl yapacak bilmiyor, eşin yerine her işini yapacak başka birini arıyor, kardeş, arkadaş, komşu gibi.
Tamam kendimizi şımartalım ama faturandan da, eve gelen giden paradan da, alacaktan da borçtan da haberimiz olsun, kimseye bağımlı yaşamak zorunda kalmayalım.
Tavsiyeler veriyorum ama eşime güvenmiyorum anlamı çıkmasın, kanlı bıçaklı da olsak biliriz o benim ben onun parasına el sürmez fakat ben her şeyi bilmeliyim her şey şeffaf olmalı, tam teslimiyet bana göre değil belki çok fazla olumsuz örneğe denk geldiğimdendir bilmiyorum
para söz konusu olunca insanlar öyle değişiyorlar ki.mesela anneme kalan küçük bir miras var.yüzde seksenini dayım zaten aldı.ama o kalan yüzde yirminin 3 de birini değil tamamını istiyor ki maddiyatı çok çok iyidir.yani saf olsak ne halin varsa gör deyip ona da konacak.normalde güzel güzel sohbet eden adam malları sorunca bet beniz atıyor konuyu değiştiriyor.o yüzden bir kadın kimsenin insafına bırakmamalı kendini en yakınları bile olsa.en çok parayı seven insanlar der ayyy para da neymişşşş allah sağlık versin diye manipüle ederlerYaaa bu alacak/verilecek defteri çok iyi fikirmiş Mune hanım
Farklı bir durum ama biz babamı ani bi şekilde kaybettik. Öldüğünde bir sürü alacaklı dayandı kapıya, haberimiz yok da diyemedik. Zavallı annem ödemek zorunda kaldı. Babamın saçtıkları tabi ki kaldı. Nolur nolmaz, ufak tefek borçlarda/alacak durumlarında bile eşler haberdar edilmeli bence.
para yönetimi konusunda da çok haklısınız
Yerli bireysele eşit; kurumsala, yabancı kurumsala oransal. Sen oransal gir.
geçmiş zamanlarda bdv de bir konu vardı.kadın öğretmen ve hamile maaş kartı evlendi evleneli eşindeymiş.hamile olduğu için rahat olsun diye düz bir çizme beğenmiş uygun fiyatlı hem de.adam almasına izin vermemiş kavga çıkarmış üstüne.bu konuyu okuduğumdan beri ve çevremdeki kötü örnekleri göre göre burda ulaşabildiğim her kadına maaş kartlarınızı vermeyin kimseye derim.evet evin geçimine katkıda bulunulmalı hayat müşterek ama hem eşek gibi çalışıp hem de çocuk gibi bir adamdan harçlık almaya hayat denmez.bunun adı evlilikte değil resmen kölelikYadırganıyor ama bence olması gereken, rahmetli dedemin alacak defteri vardı, eşine çocuklarına verdiği borç paraları yazardı
O zaman çocuktum tuhaf gelirdi ama adam haklı, çoluk çocuk sahibi çocuklarına niye veresiye para versin ki, yıllarca çalışmış didinmiş çocukları da çalışsın didinsin, kafası ticarete ve para işlerine iyi çalışırdı, sayesinde ortaokul çağında ticareti öğrendim onun ürünlerini alır satardım, ben 5 lira istiyorum sen kaça satarsan sat derdi, 8 liraya satar para kazanırdım, bazı işlerinde yardım eder paramı alırdım, sayesinde iyi ekmek yemiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?