- 12 Temmuz 2006
- 58.964
- 225.253
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #14.021
Aynen katılıyorum, zaten tüm paranızı saklayın adamlara su bile yok demiyorum/demiyoruz.geçmiş zamanlarda bdv de bir konu vardı.kadın öğretmen ve hamile maaş kartı evlendi evleneli eşindeymiş.hamile olduğu için rahat olsun diye düz bir çizme beğenmiş uygun fiyatlı hem de.adam almasına izin vermemiş kavga çıkarmış üstüne.bu konuyu okuduğumdan beri ve çevremdeki kötü örnekleri göre göre burda ulaşabildiğim her kadına maaş kartlarınızı vermeyin kimseye derim.evet evin geçimine katkıda bulunulmalı hayat müşterek ama hem eşek gibi çalışıp hem de çocuk gibi bir adamdan harçlık almaya hayat denmez.bunun adı evlilikte değil resmen kölelik
Bununla ilgili bisey daha sorucam.
Biz bu donemin nasil bittigini nasil anliycaz?
Ne zaman beklentiye girelim
Bu AVOD da olan olay mi?
Satmayin dedi sattilar. Sonrasi malum.
Bizim evin parasını da annem yönetir, kartlar vs hep annemdedir. Ama ekonominin e'sinden anlayan bir insan değil. Gaza gelip para harcamayı çok sever. Bunca yıldır da ekonomik anlamda ne uzamislar ,ne kisalmislar. Eve iyi para girerse çok harcıyorlar, daha az para girerse daha az harcıyorlar. Ama kenara köşeye bir gram altin atayım diye bir düşünceleri asla yok.Bana merdiven bulun, 1 aydır tanıdığınız adama yönetsin diye tv kumandasını bile vermemeniz gerekirken y.hesabınızı nasıl teslim edersiniz diye sorarken gözlerinize bakmak istiyorum
Biz yönetemiyor muyuz?
Aklıma geldi, bir işlem sonrası hesabıma para yatacaktı, yattı sms'i gelmeyince hesabımı kontrol etmem gerekti, yanımda bir arkadaşım da vardı eşi, arkadaşım, ben oturuyorduk.
Arkadaşım senin hesabın mı var, senin hesabına mı yatıyor dedi, evet dedim.
Meğer onlarda kadının parası bile ortak hesaba yatıyormuş, ufak çaplı bir tartışma yaşadılar, benden sonra mesele büyümüş, he gerçi o sayede arkadaşım ortak hesapta adının hesabı süslemekten başka bir işe yaramadığını, para çekme yetkisinin eşinde olduğunu öğrenip aydınlanma yaşadı o ayrı.
Kendine hesap açınca ortak hesaptaki birikiminden bir kuruş bile alamadı bu da ayrı çünkü adam tüm parayı çekip kendine ait başka bir hesaba yatırmış.
Her şeyi geçtim para konusunda sonsuz güven de olsa, kadın veya erkek asla birbirinin hakkını yemese de, kadının para yönetemediği algısı yaratılarak, sen şimdi anlamazsın ver bende dursun mantığını anlamıyorum.
Çevremde var böyle arkadaşlarım, evine gelen faturadan bile habersizler, sen bunlarla uğraşma, aklını yorma ben hallederim diyen erkekler var, dışarıdan bakınca çok minnoş düşünceli eş gibi görünüyor olabilir fakat bu gibi ufak tefek görünen ayrıntılar, bir ayrılık veya Allah korusun eşin vefatı sonrası kadının sudan çıkmış balığa dönmesine neden oluyor, evden çıkıp bankaya gitmeye çekiniyorlar yıllar içinde pasifleşiyorsunuz.
Bir akrabamın karısı eşi vefat edince dul aylığı bağlatmak için yaşadığı şehirde sgk binasına bile gidemedi çünkü evin alışverişi dahil her işi eşi görüyordu, tek başına toplu taşımaya binmeye çekiniyordu.
Kadın bu kadar pasif olmamalı, tüm Türkiye'yi gezmedim belki ama sora sora bulamayacağım yer yok, tek başına her yere giderim, girip çıkmayacağım yer de yok, anlamadığım bir şeyi de araştırır öğrenirim.
Sevgili, eş, anne olabilirsiniz ama önce bireyiz hatunlar, birey olmayı elden bırakmamak lazım.
Nasil yapicagimi bilmiyorum. 15inde geliym mi yanina ❤
Beni meslekten attırmaz di mi? Adama sormadan gelme, ok diyorsa Pazartesi gel kurumunu ayarlamam lazım.
Eşim hiç maaşımın ne kaadr olduğunu sormadı ben söyledim. Maaslarimizi aldığımızda birleştirip borçlari ödeyip kalan kısmından biraz harçlık alıp kalanı bana bırakırdı eşim. 10 senelik evliyim 3 4 yıldır evden serbest çalıştığım için sürekli sabit bir maasim yok. Eşimde kendi serbest çalıştığı için resmi bir şirketi var ve tüm muhasebe para pul işlerini bana bırakır. Sahip olduğumuz herşey benim üzerime ve kendisi bunlardan hiçbir şekilde hak talebinde bulunmayacağını söyler sürekli. Sadece araba resmi olarak eşimin üzerine o da şirket üzerinden masraflarını gider göstermek için öyle oldu. Araba bile senin der bana.Aynen katılıyorum, zaten tüm paranızı saklayın adamlara su bile yok demiyorum/demiyoruz.
Verilen mesaj kadın hayat arkadaşının kanatları altında korunup kollanması gereken bir canlı değildir, her şeyden önce birey olduğunu kendi karar verebilme yetisi olduğunu unutmasın mesajı.
Ayakkabım yoksa niye izin alayım mesela, dışarıya çıkabilir miyim demek gibi geliyor bana, veliye ihtiyacım olsa gönüllü veli bulurdum, hayat arkadaşı olmak böyle bir şey değil ki.
Ya ahahahahha ölücem
Kizlar toplanin
Valla bak adamdan tek korkan ben degilim
Yok bisiy demez halka arzlara sempatik bakiyor.
Ben yeni işe başlayacağım dönem annem 'zaten maaşının yarısını bana vereceğin için' gibi bir cümle kurmuştu, sebebi de çeyiz vs için bir şeyler alacakmış (geçen 8 senede evlenmedim). Hala gülüyorum bu lafa. Yani benim paramı benden iyi kimse yönetemez. Bir kuruşumu dahi biriktirsin diye başkasına veremem.
Ama arkadaş çevremde, iş çevremde, annemin arkadaslarinda falan, ciddi anlamda tüm maasini annesine verip, annesinden harçlık alan insanlar var. Sadece kız çocuk da değil, böyle yapan erkek çocuklar da var. Sorunca diyor ki 'ay ben harcıyorum,annem biriktirsin'. İyi de sen ekonomini yönetmeyi bu genç yaşında annene vermissin, telefon faturası bile o takip edip ödüyor, ileride ne yapacaksın?
Hoşgeldin, yatırım topiğini kadınlara paranızı erkeklere kaptırmayın topiğine çevirdikMerhaba cümleten kızlar.
Korkmak mı? Sevgiliniz benim kaşlarımla tanışmamış demek ki, mübarek bir çatılırlar gece denk gelseniz kaçacak yer ararsınız salsam yekpare olurlar, ben anlamam ülkeden gönderecek kadar imkan falan, kaşı çatıp konuşmaya başlayınca yeter ki susayım diye ruhunu bile teslim edebilirYa ahahahahha ölücem
Kizlar toplanin
Valla bak adamdan tek korkan ben degilim
Yok bisiy demez halka arzlara sempatik bakiyor.
Çok tesekkür ederim bende de 32 lotcuk varEşit dağılımlar o kadar ilerlemez. Çünkü tahtacı KY, profesyonellerin KY hakkında söylediklerine lütfen kızmayın. Kimsenin kötü niyeti yoksa bile teknik eksiklik sebebiyle 20 lira kar için tahta mahveden KY var. Tahtayı götüren bir babayiğit olmazsa malesef o kadar gidemez.
Natürelgaz vardı yakında, trilc kadar gitmez ama yine de yolu var. Ben çok alamadım, 1500 lot kadar, tavan serisini bozduğunda da bozmayı düşünmüyorum. Uzun vade tutacağım bir kağıt. YTD
Hoşgeldin, yatırım topiğini kadınlara paranızı erkeklere kaptırmayın topiğine çevirdikTavsiyelerinizi esirgemeyiniz lütfen
Korkmak mı? Sevgiliniz benim kaşlarımla tanışmamış demek ki, mübarek bir çatılırlar gece denk gelseniz kaçacak yer ararsınız salsam yekpare olurlar, ben anlamam ülkeden gönderecek kadar imkan falan, kaşı çatıp konuşmaya başlayınca yeter ki susayım diye ruhunu bile teslim edebilir
Boyum 1,5 metre olabilir ama çenem, işte o kaç metre bilmiyorum, tek bildiğim yıldırma özelliği etkin
Ahhh mune abla ahh
Ben boyumdan o kadar buyuk bi ise kalkistim ki... dusun benim boyumdan bile buyukbilsen bana cok kizarsin.
Neyse adam beni uzerse seni cagrabilir miyim
Ulkeden gonderme imkani bana yurtdisina cikis yasagi olarak yansidi bu arada.
Bounty, sibiryaya sürgün
Sözle değil direkt uygulamalı yasak mı?Ahhh mune abla ahh
Ben boyumdan o kadar buyuk bi ise kalkistim ki... dusun benim boyumdan bile buyukbilsen bana cok kizarsin.
Neyse adam beni uzerse seni cagrabilir miyim
Ulkeden gonderme imkani bana yurtdisina cikis yasagi olarak yansidi bu arada.
Bounty, sibiryaya sürgün
Sözle değil direkt uygulamalı yasak mı?
Evet çağırabilirsiniz, yurtdışı yasak vs kartına karşı kaşlarım ve çenem diyorum, ikisine de güveniyorum
Hiç belgesel izlediniz mi bilmiyorum ama rakibi ya da düşmanını korkutmak için büyük görünme adına kabarıp yaprakları da heybetli görünmek için ön ayaklarıyla yukarı kaldıran böcekler belgeselini izleyin, 1,5 metreyle 3 metrelik tavır yaparım
Sen de ne yapacaksın, aşkım Maldivlere mi gitsek diyeceksin, götürecek. Yeni yaşını New York'ta kutlamak isteyeceksin, götürecek. Çok özledim Paris'e gidelim diyeceksin, götürecek. Madem öyle, bari imkanını kullan. Her şeye tamam deyip susma, sen bu adamın hayatının süsü, neşesi, eğlencesi değilsin. Olmamalısın. Ay sinirlendim sana mor ne olur kızma bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?