- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #14.381
5525 gün primle doldurdum ama yaklaşık 3 sene daha yaş bekleyeceğim. 1992 ilk sigorta girişim, 16 yaşındayken. Sizin giriş mi geç, yaş mı küçük :) bence gençsiniz de ondan çok var
Aaa iste ben de dogmustum falan tam o yıllar
Oyyy kıyamam gel ☺ belki kapatırlar bizideen azından mesai saatlerimiz azalsa diye umut ediyorum.Allah bizi kurtarsın sen sözleşmelimisin kadolumu?
Benim giriş 2006 yaş 385525 gün primle doldurdum ama yaklaşık 3 sene daha yaş bekleyeceğim. 1992 ilk sigorta girişim, 16 yaşındayken. Sizin giriş mi geç, yaş mı küçük :) bence gençsiniz de ondan çok var
Ay sorma esilam bende kadroyu yakmamak için duruyorumKadrolu kiz sozlesme olsa bunlarin kahrini cekermiyim ben manyakmiyim bir tane hayatim var
Bana yerel siyasetten biri 14+14 dedi ama olsa coktan aciklanirdi
Sadece cumhurbaskaninin ifadesi beni dusunduruyor. Tum Turkiyede Ramazan ayinda genel dinlenme dedi.
Eger zorunlu tedbirler olmazsa kimse onlem almaz gecen yilki gibi degilki.
Ben sanmiyorum birsey degisecegini
Ay sorma esilam bende kadroyu yakmamak için duruyorumsırf yeşil pasaportun hatrına yok yani yeşil pasaporta hak kazandım virüs çıktı, bir kullanmakta kısmet olmadı o ayrı.belki eli yüzü düzgün bir kuruma geçerim diye umut ediyorum
Benim giriş 2006 yaş 38çokta genç değilim.siz liseden sonra başlamışsınız iş hayatına demekki.yaş olarak benim 58 i beklemem lazım açıkcası yaşı beklemeyi düşünmüyorum, primi doldurup maaşsız emeklilik isteyeceğim.sizin doldurmanız gereken yaş kaç? Ah ah eskiden 38 de kadınlar emekli oluyormuş ne güzelmiş
Bende çalışırım zaten ama kendi işimi kurmayı düşünüyorum.yoksa kurumda devam etmek istemiyorum o yüzden emeklilik doldurup ayrılmak istiyorum.gerçi doldurmadanda ayrılabilirim ama 2018 deki kur şoku, piyasaların tepkisi,üstüne virüs olunca 3 yıldır zorunlu bekleme yaptım.devlete çalışmanın güzel yanı maaşın 15 inde yatacağını bilmek.Ben 1976 doğumluyum. 48 yaşta maaş bağlanacak. Ben çalışmayı seviyorum, zaten aldığım maaş kuş kadar, emekli maaşı onun kanadı kadar olacak. Ama piyasadan uzak kalırsam kendi yatırımlarım da zora girer, bırakmayı pek düşünmüyorum.
657li misin yuppi yoksa belediyelerde ayrı kanun falan mı varAy sorma esilam bende kadroyu yakmamak için duruyorumsırf yeşil pasaportun hatrına yok yani yeşil pasaporta hak kazandım virüs çıktı, bir kullanmakta kısmet olmadı o ayrı.belki eli yüzü düzgün bir kuruma geçerim diye umut ediyorum inşallah olur
657 canım657li misin yuppi yoksa belediyelerde ayrı kanun falan mı var
Kendi ofisini mi açmayı düşünüyorsun yuppicimBende çalışırım zaten ama kendi işimi kurmayı düşünüyorum.yoksa kurumda devam etmek istemiyorum o yüzden emeklilik doldurup ayrılmak istiyorum.gerçi doldurmadanda ayrılabilirim ama 2018 deki kur şoku, piyasaların tepkisi,üstüne virüs olunca 3 yıldır zorunlu bekleme yaptım.devlete çalışmanın güzel yanı maaşın 15 inde yatacağını bilmek.
Muhtemelen ben kağıt alıp satarken sen okuma yazma bilmiyordun. Ama icraata bakmak lazım, hepimizden önce emekli oldun.
Ofis değilde şirket diyelimKendi ofisini mi açmayı düşünüyorsun yuppicim
Ama sen finansal özgürlüğünü kazandın bence en güzeli o şekilde işten ayrılmakBenimki sayilmaz. Ben emekli olmadim ki, mızıkçılık edip kaçtım eheheh :)
Guzel bi karar oldu tavsiye ederim ihihihi ❤
HuuuuOfis değilde şirket diyelimsadece kendi mesleğim üzerinden gitmeyi düşünmüyorum.bakalım hayırlısı kısmet olursa
Teşekkürler, borsa düşünmüyodum aslında ama mesela thy aldım diyelim, 2.000 TL lik, thy gibi hisselerde gidişat nasıl. Yıllar önce 2.000 TL Lik alıp batırmıştım, ama hisse bilmem ne bölümündeymiş, ne derler unuttum, batması normal. Arlafaşım demişti. Neyse ne diyodum thy tip aldım 2.000 TL lik, sora pat diye bozabikitim dimi istediğim zaman ve her bankadan açılıyor mu? Bitcoin için de uygulamayı indirip en bilinen ne alabilirim mesela. Onun gidişatı hakkında bilgi verir misin? Bitcoin istiyorum borsadan çokMerhaba
Bankalardan yatırım hesabı açmak gerekiyor. Hangi bankada hesabınız varsa ondan yapabilirsiniz, tavsiyem Garantidir her zaman en kolay arayüz. Bunun dışında aracı kurumlar var, Alnus, Osmanlı, Gedik vesaire, bunlara şuan için ihtiyacınız olmaz.
Hesap tamamsa sıra geliyor kağıt seçmeye. Var olan, bacası tüten şirketlerin hissesini alıyoruz/satıyoruz. Arçelik, Thy, Sinpaş, Coca Cola, Ford, Otokar, Pegasus... Ne gelirse aklınıza. Haftasonu seans kapalı, memur gibidir resmi dini bayramda, haftasonu, akşam kapalı. Şuan alım girebilirsiniz ama tavsiye etmem.
Günde max %10 yükselebilir. 5000 liranız varsa bir tavanda 500 lira kar alırsınız ancak bunu yakalamanız öyle kolay bir durum değil. Sağlam analizlerle kağıt seçeriz yine de eksiye gireriz örneğin. Kar kadar zarar da normal. 500 lirayı belki bir günde belki 6 ayda kazanırsınız. Alması bozması kolay.
Yardımcı olabildim mi?
Eh az biraz anladım. Peki bnm sadece halk bankası var maaş hesabım. Ondan aktarılıyor mu biliyo musun? Ve resmi kimlik sorun olmaz dimi o uygulamada?ben de en basıtınden coın ı anlatayımnightingale62 BORSA UST TARAFTA ANLATILMIS
1. Play store a gidip bir uygulama seçilir (binance kullanan cok)
2. uygulamaya kayıt olunur kimlik resmi istiyor selfi istiyor bunlar sizin için okayse 3..maddeye gidin
3. Ben papara diye bir uygulama daha indirdim. Önce garanti bankasından paparaya para atıyorum.oradan da binance uygulamasına (direk bazi bankalardan da gönderiliyormuş sanırım tam bilmiyorum
4. Gelen para tl. Bunu dönüştür deyip dolara dönüştürüp işlem yapan çok. Tabii tl de de kalabilir size kalmış
5. Sonra alım satım kısmına gelip istediğiniz coin alıp satin.
not: stop loss dıye bır sey var, su fıyatın altına ınerse sat dıye (ne kadar kaybetmeyı goze aldıgın parayla alakalı)
emır gırmek var, su fıyata cıkarsa sat gıbı
Aynen 2 TL VEYA 1 denicem valla korkudanmadde madde yazdım sımdı:)
kucuk paralarla deneyın, kaybedınce uzulmeyecegınız mıktarla
once bı sıstemı ogrenmeye calısın
amann deyım :)
Aynen :)Tavsiyem işlem yapmak için acele etmeyin. Veya bata çıka öğreneceğim diyip yakabileceğiniz bir miktarla girin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?