- 15 Şubat 2021
- 695
- 427
- 18
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #14.401
Teşekkürler, borsa düşünmüyodum aslında ama mesela thy aldım diyelim, 2.000 TL lik, thy gibi hisselerde gidişat nasıl. Yıllar önce 2.000 TL Lik alıp batırmıştım, ama hisse bilmem ne bölümündeymiş, ne derler unuttum, batması normal. Arlafaşım demişti. Neyse ne diyodum thy tip aldım 2.000 TL lik, sora pat diye bozabikitim dimi istediğim zaman ve her bankadan açılıyor mu? Bitcoin için de uygulamayı indirip en bilinen ne alabilirim mesela. Onun gidişatı hakkında bilgi verir misin? Bitcoin istiyorum borsadan çok
Ama sen finansal özgürlüğünü kazandın bence en güzeli o şekilde işten ayrılmakemek verdin,çalıştın, yatırım yaptın, hep bunun için değilmi?bu konuda seni takdir ediyorum çalıştın hakettin
Estağfirullah. Hap bilgi derken, illa nokta atışı olarak depil, genel düşündüm. Hiç bilgimin olmadıpını zaten en başta söylemiştim. 1-2.000 TL koyacağım için çok da analize gerek yok bence. Benim en sade anlamak istediğim 1.000 TL koyuyosun, altın vb gibi takip edip arttıpında bozuyosun böyle bişey mi ve genelde ne kadar kazanılıyor.Zaten bilgisizlikten az para ile deneyeceğim. Batsa da sorun olmaz çok. Teşekkür ederimSiz hazır hap bilgi istiyorsunuz. Kırmadan nasıl söylesem, bir deneyeyim; bu şekilde sizi bu piyasada çok tokatlarlar. Bir şeyleri kendiniz analiz edebilir hale gelmeden girmeyin bu işlere lütfen. Bilmemek asla ayıp değil ancak sizin cümlelerinizden konuya ne denli uzak olduğunuz ortada.
Şu kısma cevap verebilirim, her bankadan açılır. Seans içinde her an satış yapılır ancak para anında hesaba yansımaz. Önemli nokta; 2000 TL'ye aldığınız herhangi bir kağıt siz satarken 2000 TL olmayacak, düşük de yüksek de olabilir. Bilgi seviyeniz ve piyasayı hesaplıyorum, %80 oranında düşük olacak.
Evet kağıt alıyorsun, takip edip arttığında satıyorsun. Ama analiz olmazsa ya satmakta geç kalırsın, ya erken davranır ardından bakarsın. Çünkü hedefini belirleyemezsin.
6 liralık kağıdın 3 ayda 1300 liraya gittiğini de gördük, 650 liralık kağıtların 1 haftada 200 liraya düştüğünü de gördük. Genelde ne kadar kazanılıyor sorunuza cevap vermek çok mümkün değil.
Evet su an 10x yapmis 3 tane bela coin var, selaleler gibi dibe dusuyor ve etrafimda cogu kisi piyasa kotu aman noldu aman suraya gelecekti 1 haftaya 1 dolar diye diye agliyor ( oysa cok basit bir hesapla asla olamayacagini gorebilir toplam degeri piyasanin 10 kati cikiyor ) 1 tane cok sorunlu var ve hacmi cok yukseldikce digerleri eziliyor herkes onun pesinde
Ama saglam projeler grafikler ne olursa olsun yolunu yuruyor.
Üç aydır hisse alıp satmaya başladım araştırıyorum anlamasamda teknik temel analiz patronu kim, şirketin yıllık kârı,borcu var mı hatta bazı arkadaşlarımız şirket patronunun özel hayatına kadar arastiriyor bilgi paylaşımı yapıyoruz ona rağmen 1000 lira yatırıp 200 lira alamadık..Estağfirullah. Hap bilgi derken, illa nokta atışı olarak depil, genel düşündüm. Hiç bilgimin olmadıpını zaten en başta söylemiştim. 1-2.000 TL koyacağım için çok da analize gerek yok bence. Benim en sade anlamak istediğim 1.000 TL koyuyosun, altın vb gibi takip edip arttıpında bozuyosun böyle bişey mi ve genelde ne kadar kazanılıyor.Zaten bilgisizlikten az para ile deneyeceğim. Batsa da sorun olmaz çok. Teşekkür ederim
Dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir piyasasında sürekli ve herkese kazandıran hiç bir şey yoktur. Para belli, kimden kime geçeceği için oyun oynuyoruz. Sadece bazen piyasaya yeni para pompalayıp önce kazandık sanıp sonra hep birlikte kaybediyoruz, istisnası budur. 10 kat giden kağıda ev satıp girenler oldu geçen sene bu ülkede. Allah akıl fikir versin.
Bazı kurumlar kamudan alım yapıyor, mimarlıkta durum nasıl bilmiyorum ama mühendislikte oluyor epey.657 canım
Tamamdır sağolasın yok parayı kullanmayacağım kalsın o zaman biraz dahaSabrına bağlı
Bozup ne yapacağına bağlı
Tahtacı veya patron mal boşaltıyorsa zararla hemen o an kaçılır. 2-3 taban yediysem ben bi durur iyice hesaplarım. Ama 20 bin lira ile girdin, şuan 14 bin diyelim, sattın. Parayı alıp güzel değerlendirebilecek misin, alıp 14 ile başka bir kağıdın düşüş trendine de yakalanıp 10 bin yapma ihtimalin var mı? Yine riske gireceksen girme bırak kalsın ilk tarafta. Gerçekten güvendiğin bir yatırım yapacaksan boz. YTD
Çok teşekürlerÜç aydır hisse alıp satmaya başladım araştırıyorum anlamasamda teknik temel analiz patronu kim, şirketin yıllık kârı,borcu var mı hatta bazı arkadaşlarımız şirket patronunun özel hayatına kadar arastiriyor bilgi paylaşımı yapıyoruz ona rağmen 1000 lira yatırıp 200 lira alamadık..
Benim 2000 liralık hissem şuan 500 lira ekside bekliyorum çünkü üretimi karlılığı temeli sağlam bir hisse..
Önce çok okuyup iyice araştırmanız gerekiyor..1000 lira küçümsenecek bir para değil araştırmaya gerek yok demeyin ben geçen hafta 35 liralık hisse aldım..
YouTube borsaya giriş vidoalarina bir bakin..İzleyin,bilgi edinin ona göre hareket edersiniz.. Bilgi edinme den yatırıma başlamayın çünkü şuan kârdan çok zarar edersiniz...
Tamamdır sağolasın yok parayı kullanmayacağım kalsın o zaman biraz daha
hojam btt ne olur burdan girilir miEvet su an 10x yapmis 3 tane bela coin var, selaleler gibi dibe dusuyor ve etrafimda cogu kisi piyasa kotu aman noldu aman suraya gelecekti 1 haftaya 1 dolar diye diye agliyor ( oysa cok basit bir hesapla asla olamayacagini gorebilir toplam degeri piyasanin 10 kati cikiyor ) 1 tane cok sorunlu var ve hacmi cok yukseldikce digerleri eziliyor herkes onun pesinde
Ama saglam projeler grafikler ne olursa olsun yolunu yuruyor.
Kent ve kartonHangi kağıt?
Sevdigim bir kisinin bir sözü vardir.
"KY olmak ya da olmamak yatırımın miktarından bağımsız bir zihniyet meselesidir."
Saygılar.
Ben zararına bozmamak olayına her zaman katılmıyorum, diyolar ya satmadıkça zararda değilsin diye. Mesela 3 sene önce bana bi hisseyi kitlediler 3 sene sonra maliyetine veya üstüne geldi ve sattım. Zararsız satmış olmuyorum ki, o sürede paranın değeri düştü başka fırsatlar kaçtı vs. İlerlemiyorsa zararı kabullenip çıkmak gerek, büyüklerimiz daha iyi bilir yanlışsam düzeltirseniz sevinirim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?