kuzum ben bitcoinden hiç mi hiç anlamıyorum eşim de öyle.o yüzden ne desem boş olur.kimileri bitcoin değerlenecek diyor kimileri balon gibi patlayacak diyor . 1000 tlye altın çıkacak diyen de var mesela sepet yap bence.ben altın da alıyorum döviz de şimdiler dede hisseye geçtim.fırsat bulursam gümüş hesabı açıp küçük paraları da oraya aktaracağım.en son geçen hafta dolar aldım mesela.yani elindeki para miktarı da önemli yatırım yaparken.sen dikkatli gidersen bence hepsinden kazanırsın diyorumm

Ayy inşallah canım benim ne güzel yazmışsın

Gümüş hesabı benim de Denizbankta var ama ici boş

Ah her şeyler her şeyler alasim geliyor haah
Yesa, gümüş hesabı için benim uyguladigim yol şeydi. İş yerinde kahvaltı yaparken her gün aliskanlik edinmiştim, 3 gram gümüş alırdım . O zamanlar 3 gümüş 18 lira ederdi. Yani sanki markete inmisim de herhangi bir şey almsiim gibi. Bir sUre sonra el alışkanlığı gibi olmuştu hatta, farkına bile varmadan birikiyor böylelikle. Sonuçta 18 TL, para değil...
(ben birkac ay yapıp bıraktım gerçi ama bu şekilde motivasyon saglayabilirsin)

aynen ben de burdan öğrendim gümüşü.kısa vadede 3 kuruş 3 kuruş ama 5 6 yıl alsak devamlı ordan da bayağı birikim yaparız.marketten artanlar alışverişten kalanlarla çocuğun harçlığıyla bile alınır

Aaaa 21 gün yapalım miiiiiiiiiii

Hep beraber :)

Aynen öyle ,miktar küçük olunca insan paranın gittiğini bile farketmiyor... Ben de zaten bozuk para kumbarasi niyetine kullanıyorum. Bir zamanlar gerçek kumbaram vardı,hevesle hep para atardım. Ülkede enflasyon öyle bir şey ki, bir sene sonra açtığımda çıkan paranın çok da bir kiymeti kalmamıştı, 1 sene öncenin yuz lirası bile şimdinin elli lirası:) o yuzden kumbara niyetine gümüşe yöneldim. Bozdurmayi da düşünmüyorum, biriksin dursun

Ayin gunlerine gore de birikim olabilir.
Mesela bugun 19 tl
Yada haftalik 1 2. Hafta 2 3. Hafta 3t
Ayin gunlerine gore de birikim olabilir.
Mesela bugun 19 tl
Yada haftalik 1 2. Hafta 2 3. Hafta 3tl

Tl.olarak iyiymiş de gümüş olarak kafam basmadi

1 Gümüş 6 kusur sanırım

Bir hafta boyunca 1 Gümüş

Ikinci hafta iki gümüş

Üçüncü hafta üç gümüş gibi.mi

Ya da gün hesabı olsa nasıl.olabilir

Haftalik miktarlari toplayip ta alabiliriz mesela ilk hafta kendi belirledigimiz miktarda gumus ( 7×1 yada 7tlik gumus)
2. Hafta 7×2 yada 14
Amac standardi olsun rutinlessin

balkanlara mı gidecektin sen yazın yengenç?hangi ülkeye gideceksin?pasaportlar çakılı kaldı elde.aşılanınca ben de istiyorum yakın bir ülkeye gitmeyi .
Gidiş dönüş Üsküp biletim var (510 liraya aldım), aslında aynı bileti geçen sene 400küsürlerde almıştım ama korona patlamıştı,gidememistim. Geçen seneki hedefim gitmişken kosovaya , Bosna Hersek'e falan uğramakti(zaten Üsküp'ü belgrati gördüm diye). Hatta Karadağ'da milena22 ile buluşacaktimm... ama şimdi her ülke bıçak sırtı. Sınır kapısından geçmem rahat olur mu bilmiyorum. O yüzden gitmişken sadece birkaç şehir de gezebilirim, bilemiyorum. Allah kerim, zaten yolculuktan önce plan yapmayı çok seven biri değilim. Otobüste tanıştığım 'suraya git,orası güzel' derse oraya gidiyorum:)
İnşallah Hiç sorunsuz,kazasız belasız , güle oynaya gider , harika insanlarla tanışır gelirim

Ilk hafta her gün 1 Gümüş alsak 7 Gümüş olur. Gümüş 7 tl desek 49 tl gider

Ikinci hafta her gün 2 gumus aLsak 14 Gümüş olur. Gümüş 7 tl desek 98 tl gider

Üçüncü hafta her gün 3 Gümüş alsak 21 Gümüş olur. Gümüş 7 tl desek 147 tl gider

Dördüncü hafta her gün 4 Gümüş alsak 28 Gümüş olur. Gümüş 7 tl desek 196 tl gider

Aylık toplam 492 tl lik gümüş olur

Biraz çok gibi ama herkes kendine göre uyarlar

Aylık 70 adet gumus aslında

Ay bilemedim siz söyleyin ben uyarım hahahah

Ama.gunluk yerine aylık topluca atmak daha iyi gibi geldi bana

Bana uyar bu hesap
Günlük almak da şey için güzel; bir anda cepten bir para çıkmadığı için birikim yaptığını farketmiyorsun, yani bozukluklari atmış gibi oluyor.
Toplu parayla altın vs alıp bozukluklarla gümüş almak bizim mantığa daha çok uyuyor bence (sonuçta altın daha hızlı artıyor)
Hadi yarın başlayalım

aynen bütçemize göre uyarlarız harika olur.aldıkça da yazarız buraya

Ahaha bu kadar aynı olur insanın kafası.
Ben parça parça iş yapmayı sevmem.
Toplu yapmalıyım.

Mısal maaş yatar yatmaz o gün bütün altın dolar hisse ne istersem gömüyorum tlde sadece aylık harçlığımı bırakıyorum.

Bir daha da fırsat çıktığında alacak param olmuyor gümüş dolar bozmam gerekiyor
Ya da zararına doco satıyorum..

Puff...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…