ayyy fake fake lafından bu ay gına geldii.kendimden bile şüphelenmeye başladımmm ben kimim neyimmm aslında varmıyımmm diyeee.tek gerçek dümdükkk fakir olmamm
Aman gönlümüz fakir olmasın. Sen baya gizli zenginsin bence benim anam gibi. Param yok derken bile sallasan 2bini çıkar:))) hatta bazen benim kız bulurdu paralarını küçükken orayı burayı karıştırarak oynarken. Bir yere koymuş ama sonra sakladığı yeri unutmuş, sürekli öyle:)) Artık yapma diyorum bu sene 200 koydugun yeri unutur seneye onu 50 olarak bulursun diye.

benim para kaynağım annem sağolsun kamyon yazısı gibi.9 yıldır neredeyse bizle yaşıyor sağlık sorunlarından dolayı.tüm maaşını ve kirasını bana verir.e benim de ufak bir kiram var çok şükür ev kadını olsam da eşimin eline bakmadım hiç.emekli öğretmen annem aynı sizin gibi.pırlanta elmas kıza düğününü göremem diye aldığı hediyelik takılar.aldığım yatırımlıklar hepsi onun sayesinde.hepsi de helal para alın terii. alevera daleverayla kazanılmış kul hakkına girilmiş tek kuruş yok içinde.belki ondan bereketlidir bilemem

Maşallah. Allah uzun ömürler versin. Benim annem de öyledir. Çalışmıyor ama bir sürü meyve ağacı var. Insanlara veriyor yine de bitmiyor. Hiç tanımadığı duyan insanlar toplayıp satin alıyor. Ordan var bir de kirası var. Babamın yeğenlerine bile bir şeyler alıyor. Düğün için bileziklerini hazırladı evlenen de yok ya. Allah'ım herkese iyi anne ve sizin gibi iyi evlat versin. Anne,baba,dede vs çok önemli umarım herkes kıymetini bilir.

Merhaba hızlı yatırımcılar,

H Heytttt be geçmiş olsun, köpekler saldırmalarını tetikleyici birkaç sebep dışında saldırmaz, sebeplerden biri çeteyseler ve çete gözdesi köpek dişiyse, kızış dönemindeyse agresif olurlar, diğer sebep dişiyse çevrede yavruları varsa korumak maksatlı saldırıya geçer, başka bir sebep bir insandan zarar gördülerse, zarar gördükleri kişinin eşkalini hafızaya alırlar, benzeyen herkese saldırırlar.
Size saldıran tek başına bir köpekse muhtemelen size benzeyen bir kadın tarafından darp edilmiştir ya da dişidir o civarlarda bir yerde yavruları vardır.

Geçenlerde haberlerde izledim kadının biri hususi dükkanın önüne dahil olan çevrilmiş bir alana girip uyuyan kediyi dövdü, kovaladı, o bir kedi değil de köpek olsaydı o kadına benzeyen her kadına saldırmaya başlayacaktı.

Neyse tekrar geçmiş olsun, bu arada coincilere de kötü haber tez ulaşmış, x bir firma hakkında suç duyuruları yapılmaya başlanmış, sahibi uçtu gitti deniyor bilemiyorum ama suç duyuruları kesin, mağdurların avukatından açıklama var çünkü.

Ya ben de katılayım bari yalnız ancak altını bozarsam gümüşe geçebilirim. 440tan aldım son yükseliş trendinden. Güncel fiyatına bakmadım 2-3 gündür hiçbir şeyi takip etmiyorum. Piyasa düzelene kadar da bakma niyetim yok. Altını komple bozup mu girsem gümüşe yoksa yarısını falan mi bilemedim. Gümüşten 7 kusurken cikmistim daha evvel şu an fiyat girmek için güzel mi sizce bekleyeyim mi düşmesini?

Köpeklerin durduk yere saldırmaları konusunda ben de aynı fikirdeydim Mune ama bir haber okumuştum, o zamandan beri pek emin değilim.

Duymuşsunuzdur muhtemelen, tıp fakültesi öğrencisi bir genç kız her sabah evinin çevresindeki grup halinde gezen köpekleri besliyormus. Uzun zamandan beri yaptığı bir rutin haline gelmiş bu, yani köpekler kızı tanıyor ama maalesef ki o beslediği köpekler kızcağızi parçalayıp öldürüyor o haberden beri grup halinde gezen köpeklerden korkmaya başladım.

Bu arada kendi köpeğimle ilgili de başıma bi şey geldi onun da etkisi var. 7 yıldır bizimle köpeğimiz. Bugüne kadar yanında bebekler durdu, 3 - 4 yaşında çocuklar oynadılar, sevdiler. Yolda durdurup sevebilir miyiz ısırır mı diyen küçük çocuklu ailelere gönül rahatlığıyla asla ısırmaz korkmayın diyebiliyorken, geçen sene ust komşumuz oturmaya geldiğinde 2 yaşındaki kızına saldırdigindan beri hiç güvenmiyorum

kiz köpeğime doğru eğildi sevecekti, hepimiz terasta oturuyorduk, köpeğim bir anda kızın üstüne atladi dişlerini çıkarıp hirlayarak. Hepimiz çığlık çığlığa zor aldık üstünden. Çocuk bize bir döndü gözünden kan akıyor. Annesi bayılacakti zor tuttum. Gözü çıktı zannettik, neyse sonra sildik gözünün kenarına gelmiş orası kanıyormus. Apar topar hastaneye götürdük. Yanağına ve çenesine 2 minik dikiş atıldı hala anlatırken tüylerim diken diken oluyor.

Köpeğim de öyle iri bir ırk değil, rus finosu. Asla öyle bir saldırgan tavrı olmamıştı bugüne dek şok olduk. Saldırdığı anda mama yiyordu, mamasını alacak mi sandı ne yaptı artik bilmiyorum. 1-2 hafta sonra tekrar geldi kızıyla. Köpeğim arka odadaydi ne olur ne olmaz diye önüne bi set yaptım. Annesine de dedim ki bak dikkat et sakın bırakma çocuğu yine. Çok rahat biri annesi. Mutfağa kahve koymaya kadar gittim ki yine bir çığlık

annesi kızı köpeğin dibine götürmüş, köpeğim de kızı görünce yine saldırmak istemiş ama çıkamamış önü kapalı olduğu için. Bilemiyorum o çocuğu ne zaman görse bunu yapıyor. O günden beri asla çocuklara sevdirmiyorum ve ben gördüğüm her köpeği seven biri olarak kendi köpeğimle böyle bir sey yaşayınca bende de travma oldu korkuyorum artık.

H Heytttt be sana da çok geçmiş olsun köpek mi saldırdı ne oldu? görmemişim oraları akşam bakamadım fazla. Geri gidip okudum baya ama bulamadım

Yemegi onun avidir ve avini paylasmak istemez karsisinda kim olursa olsun o an ayni tepkiyi verirdi ve evet malesef artik o sekilde kodlandi o cocugu asla unutmaz belki egitimleri vardir 7 yasinda bir kopek ne kdr egitim alir bilemem
Benim kopegimde bahcenin bir tarafindan kimi gorurse gorsun anlayana kdr ortaligi yikiyor o taraftaki cocuklar defalarca rahatsiz edip tas atti bazen tanimadan en sevdigi arkadasina esime bana bile havliyor. Bahcemizde 3 yasinda bir cocuk var cok aglar ve onuda hic sevmiyor ben 3 yas grubuna asla yaklastiramiyorum
Yegenim kuyruguna basmisti malesef onuda affetmiyor

Bu olaya kadar sitedeki ufak çocuklar gelir severdi ne güzel. Hatta 7-8 yaşındaki çocuklar çok seviyor köpeğimi. Bazen gezdirmek icin istiyorlardi site içinde, veriyordum ben çardakta oturuyordum. Çocuklarla daha mutlu oluyordu benim de işime geliyordu top falan oynatıyorlardi. Simdi ayni çocuk grubunu yanımıza bile yaklaştırmiyorum aşamiyorum o olayı. Hem başkalarına zarar verir korkusu oldu hem de kendimde başka köpekleri severken bir anda saldırırlarsa diye rahat sevemiyorum artık.

Bana da yemeğini alacak diye düşündüğü için yaptı gibi geliyor yere düşmüştü bi tane maması, çocuk da oraya eğildi aklınca alıp köpeğime verecekti. Bir anda canavar oldu. Bu arada bendeki travmanın su an 3 yaşına giren çocukta 1000de 1i yok cok korktuk hayvanlardan soğur diye ama hala köpeğimi görünce sevmek için çıldırıyor maşallah

Cocuklar unutur benim yegenimde deli oluyor ama bizimki birazda kiskaniyor
Hic baska sebep aramayin sizde egilseniz sizede ayni tepkiyi verir ona dokunmadan yaklassaniz bile tepki verir bu kural sadece o degil tum kopekler icin gecerlidir
Belki bir kurabiye fln verdirerek yavas yavas isindirabilirsiniz ama zor
7 8 yas grubuna birsey yapmaz korkmayin heleki gezme oynama kodlandiysa.

Birde siz tedirgin olursaniz oda olur sahibi sizsiniz sizi koruma icgudusu olur baska kodlamalar canlanir.

Hep hayalimdi mesela çocuğum olursa bebeklikten itibaren birlikte büyüsünler diye ama şimdi yanına yaklaştıramam gibi geliyor. Benim kuzenimin eşinin ailesinde senelerdir birlikte baktıkları köpekleri evdeki bebeği parçalayarak öldürmüş haberlere falan çıktı bu olay. Hiçbir sebep yokmuş kıskançlık yuzunden yapmış hayvan bunu. Hatta paylaşayım haberi bulursam

Mutlaka bir tedbirsizlik vardir ya sonucta bilinci olmayan canlilardan bahsediyoruz kontrol ve liderlik 1 kiside olmali ama dogasi geregi sinirlarini asmamaliyiz buyuk kopeklerin bebek kabullenmesi zor gibi geliyor belki daha sakin irklar olabilir ama benimki avci asla beni paylasmaz yegenim varken donupte bakmiyor bile
Ben kontrolu elden birakamazdim ama saglam egitimlerle ortami rahatlatirdim

Şu haberdeki olay Küçük Azat'ı oyun arkadaşı köpek öldürdü

Işte her köpeğin mizacı farklı olabiliyor dediğiniz gibi. Ben eskiden yolda gördüğüm her köpeği durup severdim şimdi daha dikkatli davranıyorum

bir bu eksikti tüm planlarım alt üst oldu.23 nisan günü de sokağa çıkma yasağı konmuş
Ben evde buzluğa biseyler atıyorum yasak günlerde isim gucum temizlik yemek sonrada dönüp diyorumki hergun aynı iş.Yasaklarda inşallah yaz temizligini bitireceğim. Eski gücüm yok eşim de yardım ediyor evde kaldığımız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…