yavaş yavaş soğuyorum eşimden...

menac

Allah'ım sen koru!!!
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
2.216
75
358
aslında problemimiz çok ve hep eşimden kaynaklı, mükemmel bir ailesi var, o polis ben öğretmenim maddi sıkıntımız yok, ama hiçbir işi beceremez tamir edecekkken kırar her yeri, kalorifer peteği damlatsa bir sene sonra yapar, bir şey yapması gerekse hep sonra yaparım der ama yapmaz, bir yere gitsek sonu kavgayla biter v.b
neyse bugün beni okuldan aldı biraz gezer yemek yeriz dedi, yola çıktık deniz kenarında o kadar nezih yer varken belediye tesislerine gidelim dedi eyvallah dedim, otoparka girecektik aaa 5 liraymış alışveriş merkezine park edelim dedi, park yerine yanlış yerden girdi uyardıkça inadına ters yönden gitmeye devam etti, insanlar sıkıştı park yerini allak bullak etti, ben sinirlenince de -el alemin kadınları güler yüzlü hoşgörülüdür sen ise hep terssin, dedi. kavga ettik - dönelim, dedi. şimdi evdeyiz...
iki yıldır evliyiz ve ben artık onu sevmediğimi anlıyorum, biraz daha becerikli olmasını bekliyorum, sırtımı korkmadan ona dayamak istiyorum, bunlar sorun değil de ben mi abartıyorum...

canım bence şeytan vesvesesi bunlar biliyorsun en sevdiği şey yuva yıkmak. eşininmutlaka ki olumlu tarafları vardır onları gör bunlara takılmamaya çalış, eğer hep negatif şeylere takılırsak hiç birimizin eşi mükemmel değil. benimki de öyle tamir vs anlamaz, ev işini de bilmez, bi şey söylersin o dakika unutabilir, ama ben hala onun dünyadaki en iyi eş oldugunu düşünüyorum benim için, Allah'ın lütfu bana. O kadar iyi tarafları da var ki... sen de onları görmeye çalış bence. ben de daha 2,5 yıllık evliyim, bizim de cok olmadı ama şunu söyleyebilirim ki evliliğin ilk zamanları- ilk bir iki yıl yani-gerçekten zor. bu sevmediğin taraflarını göz ardı edip alışmaya başladıgında onu sevmeme hissi de kalmayacaktır bence. mutluluğuna odaklan derim

Sürekli bu şekildeyse elbet bunaltmıştır seni. Eşinin iyi yönleri neler, iyi-kötü yönlerini değerlendirdiğinde hangisi ağır basıyor bunlar önemli bence.Bir de bu kadar soğumana sebep büyük olaylar yaşadınız mı yoksa hep bu şekilde mi?

evet abartıyorsunuz
hangi insan 4 4lük ki?
bu şekilde devam ederseniz eşiniz de sizden soğur ki soğumuş zaten kurduğu cümlelere bakılırsa
anlaşılan eften püften sebeplerle yıkılacak binbir emekle kurulan yuva..

çok haklısınız, iyi yönleri çok beni çok sever, değer verir, özel günleri hediyesiz geçirmez, ev işlerinde yardım eder, yemek yapmasam,yemeği yaksam sorun etmez, ama gel gör ki yaptıklarını görmüyor gözüm, göremiyor, takılıyor aklıma ve orda kalıyor yapmadıkları, yapamadıkları...

yuva için emek verdik doğru da, sürekli negatif olması hep negatif şeyler yaşamamıza sebep oluyor ve haliyle mutsuzum yüzüm çöküyor, mesela daha yoldayken tren kazasına gittiğini çocuğun nasıl parçalandığını anlattı, bundan olumsuz etkileneceğimi, haberleri bile bu yüzden izlemediğimi bile bile...

katılıyorum ....

canım valla aklını başına topla düşün derim, madem adam bi de böyle iyi, düşünceli bi insan. takıldın takıldın ne olcak? ayrılacak mısın? o zaman ne olcak? yalnız mı kalacaksın? bu daha mı iyi? yada daha iyisini mi bulcaksın? hem düşünceli, hem seni seven, hem becerikli vs vs. var mı sence öyle birisi? insanız hepimiz, kusurumuz çok... uyma şeytana, eşine sevgine, onu neden seçtiğine, iyi özelliklerine odaklan onları düüşün, muhabbetinin arttıgını göreceksin. bir de ilk anda cok içinden gelmese de neşeli, civelek davran bence biraz, o da karsılık verecek ve muhabbetiniz çoğalacaktır bence. bu da kusurlarını görmemeni kolaylaştırır

örneğin; ben hayal kurdum(ayakları yere basan hayaller tabi) ve hepsine ulaştım, eşim için bir yurt dışı gezisi, bir ev sahibi olma düşüncesi gerçekleşemeyecek hayaller...

şimdi bu noktada önemli birkaç soru var bence.

eşiniz hepmi böyleydi yoksa evlendikten sonramı bu şekilde davranmaya başladı ?

nezamandır tanıyorsunuz birbirinizi ve severekmi evlendiniz ?

ayrıca sizinde hiç eksik yanlarınız yokmu

Bencede abartıyosunuz. Arkadaşın dediği gibi her erkek 4 4lük olmak zorunda değil. Her insanın kötü huyları vardır. -ki sizinki çokta kötü değil. Ayrıca eşimden soğudum,sevmiyorum galiba demen çok ayıp hemde küçük-saçma nedenlerden ötürü. Tamam eşin becerikli değildir tutumludur bu onun huyu. Bi erkek çok becerikli olur tamir işlerinden çok iyi anlar ama karısını aldatır. Böyle bişeyde var. Eşinin sürekli kötü huylarını düşünürsen heralde soğursun iyi huylarınıda düşün seni seviyo bence ve değer veriyo :)

hımmm, cevap veriyorum(soruları peş peşe sıralaman hoşuma gitti) severek evlendik tabi, ama ben yeni fark ediyorum bu huylarını, 6 ay çıktık ama uzaktaydık, beraber çok zaman geçiremedik yani anlayacağın...
benim de tabi var kötü huylarım, bir kere her şeye öğretmen tavrıyla yaklaşıyorum ve hep mükemmel olsun her şey istiyorum...

Son düzenleme:
canım ya ben seni çok iyi anlıyorum bende eşimi sevrek çok severek evlendim ama evlendikten sonra bişeyler oldu sanki her yaptığı batmaya başladı hergün tartışacak bişey buluyodum biraz iyiysek baya bi kötü oluyoduk.halada öyleyiz 7 sene oldu.nasıl olcak nasıl düzelcek bilmiyorum.bazen belki saçma ama biri bişeymi yaptıki bize diyorum çünkü çok severek evlendik((

doğru ya çok teşekkür arkadaşım

valla cnm sen yasadıgını daha iyi bilirsin bu anlattıkların evet sinir bozucu ama esini sevmene engel degil gibi gozukuyor ama evliliginiz suresince surekli devam ediyorsa bu tarz davranıslar insan sogumaya baslayabilir

Son düzenleme:

beni seviyor doğru, ama ben onu onun istediği gibi seviyorum mesela, dokunulmaktan hoşlanır ve ona göre sevginin dili dokunmaktır, ben ise branşımdan dolayı mıdır nedir sözcüklerle sevilmeyi severim, ama o yine de kendi bildiği gibi sever beni...

örneğin; ben hayal kurdum(ayakları yere basan hayaller tabi) ve hepsine ulaştım, eşim için bir yurt dışı gezisi, bir ev sahibi olma düşüncesi gerçekleşemeyecek hayaller...

erkekler biz bayanlara göre çok daha cesaretsiz olurlar, bu sadece senin eşine özel bir durum değil, o konuda için rahat olsun.

evin reisi erkektir diye bir anlayış vardır, ama hem evi hem erkeği çekip çeviren yine kadındır. kadının olamadığı yerde erkek vardır, bir nevi dublördür yani.

34 yıllık evli olan annem ve babamda bile aynı konular sorun olur, babam yapamayız ödemeyiz işin içinden çıkamayız der, annem sen merak etme hallederiz bana güven der, annem sayesinde hem kendilerinin hem benim hem abimin evi var şuanda, ve sadece memur maaşlarıyla.

bende öğretmenin senin gibi, eşimde öğretmen, ve oda bana göre daha cesaretsiz. şuan ben doğuda olduğum için ayrıyız, her tlfda "sen gidince ben dağılıyorum neyi nasıl yapcağımı şaşırıyorum , gelde toparla beni" der.

eşinizden güleryüzünüzü, hoş sohbetinizi, ve manevi desteğinizi sakın esirgemeyin.

bunu şöyle düşünün, bi restorantta garson olarak çalışıyorsunuz ve bikaç kere bardak tabak kırdınız diye patronun gözü sizin üzerinizde her yaptığınızı izliyor. aslında çok dikkatli davranmanıza rağmen üzerinizde bi çift negatif göz olduğunu hissettikçe dahada sakarlaşıyorsunuz.

eşinizde bu durumdadır belki, ne dersiniz?

Son düzenleme:
bencede abartıyorsunuz.benim eşimde mobilya dekarasyon ustası dükkanımız var.tam bir işkolikk anlamadığı hiç bişe yuok tamir tesisat aklınıza ne gelirse.ama gel görki yatak odamın şifonyerinin çekmeceleri 1,5 yıldır kapanmıyor kapanırsada açılmıyor pes etsin die pijamalarını açılmayan çekmeceye koydum her akşam zorlanırda beni anlar die ama hiç rahatsız olmadı çıkarttı çıkarttı giydi hala duruyor öle evde bi iş oldumu erkeklere angarya geliyor.evde bi probelem olsa nebileyim bi hastaneye gidilcek falan olsak geliyom dedimi bekle bi saatte gelsin.3 aydır gece birlere kadar çalışıyo.2 tane çocuğum var biri 6 yaşında biri 9 aylık.evin her yükü üstümde çocuklar ev bunalıyorum bazen .sadece yemek yiyip yatıyor gelince yorgun geliyo.ne dertleşebiliyoruz ne oturup ailece yemek yiyebiliyoruz.bişey dediğimdede gençken çalışıp ne yaptık yaptık sonra zor dio haklıda.ha ama evine bağlı çocuklarına bana düşkün.hiç bişeyimizi eksik etmez çok şükür iyi yaşatıyo.hem iyi yanları hem kötü yanları var.birde eşim çok asabidir konuşmayı pek sevmez.çok titiz biridir bazen bunaltıyo.dükkanına gittiğimde bütün el aletleri cinslerine ve boy sıralarına göre ayrı ayrı dizilidir ama evinde aynı özeni göstermez işte.üstünü çıkarır bırakır olduğu yere.yani arkadaşım kimse 4 çarp 4 değil.biz böle konuşuyoruz ama bide eşlerimiz sormak lazım bizler nasılız.önemli olan sevip saymasıdır.gerisi sevgiyle yok olur zaten....

Siz biraz sıkıldınız galiba. Bir kaç gün hava değişikliği yapın. Ailenizin yanına gidin mesela.
Eşinizin davranışlarında çok abartılı bir durum bulmuyorum. Tamir işini beceremeyebilir, her erkek tamir konusunu erteleyebiliyor.
Bazen stresli bir iş hayatı, evlilik biz bayanları tahammülsüz yapabiliyor.

canım öğretmenimmm, ne kadar da haklısın eşimde öyle diyor, yani sizin tahmin ettiklerinizi hissettiğini söylüyor, aslında sürekli böyle davranmıyorum, ama yine de biraz olsun ilerleme bekliyorum, diyorum ya ben öğretmenliği okulda bırakamıyorum ama şu yorumları okudukça sinirim geçiyor ve farklı perspektiflerden bakmaya başlıyorum, iyi ki varsınız...

kadın aldatılıyor, şiddete maruz kalıyor, kazandığı para sömürülüyor, yine de boşan desen "ama ben kocamı çok seviyorum, evliliğimi yıkmak istemiyorum" diyor

konu sahinin de kocası karısına yardımcı, romantik, ilgili bir erkek, karısı kendisinden soğuyor.. neymiş tren kazasını anlatmış içini burmuş konu sahibinin.. yok efendim yurtdışı tatili neden hayalmiş.. aman da petek akıtmış da becerip yapamamış.. boşanılsınmış..

her insan bir dünya işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…