eşim pinti değil de, şöyle diyeyim nerde ne yapacağını bilmiyor, üç ayda bir dışarı çıkarız dert etmeyelim istiyorum böyle şeyleri zaten sık yaptığımız bir şey değil, hatta tutumsuzdur diyebiliriz...
eşimi neden yerden yere vurayım, kişiliğine hakaret ettiğim tek bir kelimem yok, nerden çıktı anlamadım?
O evliliği yaşayan da,ilişkinizi,eşini en iyi bilen de sensin tabi,
ama bana da biraz abartıyorsun gibi geldi.
Anlatımında değil,hissettiklerinde.
Hiç kimse mükemmel değil,hepimizin eksik yönleri var.
senin yok mu hiç?
Bunu bir düşün istersen.Ben eşime öfkelendiğimde hep bu düşünceye yoğunlaşırım.
Ve O'nun öyle anlarda bana nasıl davrandığını düşünürüm.
Ayrıca hiç kimsenin evliliği mükemmel değil.
Evet belki daha az sorun yaşayanlar,daha az tartışanlar,daha çok uzlaşanlar vardır.
Ama o çiftlerinde farklı farklı sorunları,eksikleri vardır.
Evlilikler de çok da detaya inmemek gerek bence.
Sorun,eksik,hata ararsan bulursun çünkü.
Çok klışe belki ama,eski evlilikleri düşün,anneni babanı,
teyzeni enişteni,dedeni nineni vs...
Düşün gerçekten,nasıl yürütmüşler yıllarca.
Nasıl tahammül edebilmişler birbirlerine aynı yastığa baş koyarak.
Hiç mi batmamış gözlerine eşlerinin eksiklikleri?
Muhakkak onlar da çok hırslanıp,öfkelenmişler ama idare etmek diye bir durum var ya hayatta.
İşte onu bilmek önemli.
Niyet ne ise akıbet o bence de.
Geçinmeye gönüllü olduktan sonra,dayak,aldatılma,aşağılama gibi büyük sorunlar yoksa,
her evlilik yürür.Ben anladım seni;
sen şu dizilerde ki bize empoze edilmek istenilen rol-model erkeklerden olsun istiyorsun eşin.
Hani kadın ağırlıklı ailede ağzının içine bakılan,
biraz maço biraz entel,lafı sözü dinlenir,eşine prenses gibi davranıp her işi kendisi halleden.
Ama yalan o,yok yani öyle erkekler:)
Bi dönem Seymen ağa tipiyle başladılar bizi kandırmaya hala da devam ediyorlar göz boyamaya.
Çünkü her kadının hayali ne çözdüler artık.
Ama gerçek hayat,gerçek evlilik bambaşka.Evet bazen öyle saçmalayabiliyorlar ki insanın tahammül sınırlarını zorluyorlar.
Ama bu geçici,anlık bir durum işte.Sen o anlar da kendini dinleme.Eşini sen seçtin.
Demek ki vardı bir bildiğin.Şimdi değişen hiçbir şey yok.Evlilikle tamamen değişmiyor aslında erkekler.
Bi rahatlama geliyor üstlerine ama neyse o özlerinde.
Bizim gibi ince de düşünmüyorlar.Misal flört ediyor olsanız alışveriz merkezinin otoparkına park edelim demez 5 lira için.
Ama evlilik işte,o 5 lira bir kere de sorun olmaz elbet ama sürekli çıkmalarınızı düşünmüştür,
farklı durumlarda da gereksiz masraf yapılabilecek ortamları düşünmüştür.
Ve en önemlisi de artık karı-koca olduğunuzu düşünüp böyle konularda rahat davranmıştır.
Evine,mutfağına,sana,ailenize karşı cimri değilse takılma hiç bunlara.
Ama ola ki takıldın,bunu O'nun anlamasını bekleme pat diye o an söyle.
Ama böyle şeyler için eşinden soğuma,elinde bu durum senin.
Umarım toparlarsın ve bir hata yapmazsın.
seni çok iyi anlıyorum,bende evliliğimin ilk 2 yılında aynı senin gibiydim,herşey 4 4 lük olsun isterdim,eşimin iyi yönleri değilde hep yapamadıkları gözüme çarpar sinir olurdum gereksiz yere tartışmalar çıkarırdım,onu öyle değil böyle yapsana niye öyle oldu yapadın işte vs.vs.kavgalarda hep üste çıkardım eşim haklı olduğu halde küs kalmamak için gelir özür dilerdi bide :)sonra ne oldu biliyormusun üzerime titreyen her küstüğümüzde ayrı kalamayıp yanıma gelen eşim beni umursamaz oldu konuşmaz oldu benimle uzaklaştı,kendimden uzaklaştırdım..soğuduğumu hissetiğim eşim benden uzaklaşınca bana bir tatlı gözükmeye başladı anlatamam :) ben napıyorum dedim nasıl bir insanı kaybediyorum hemen kendime çeki düzen verdim toparladım bence sende yol yakınken kendini toparla,eşinin iyi tarafları çok daha fazla..ben kendime çok kızdım sen 4 4 lükmüsünde karşındakinden bekliyorsun diye başımı taşlara vurdum..bırak kabul et olduğu gibi,yanında seni seven sadık anlayışlı bir kocan var kıymetini bil..
aslında problemimiz çok ve hep eşimden kaynaklı, mükemmel bir ailesi var, o polis ben öğretmenim maddi sıkıntımız yok, ama hiçbir işi beceremez tamir edecekkken kırar her yeri, kalorifer peteği damlatsa bir sene sonra yapar, bir şey yapması gerekse hep sonra yaparım der ama yapmaz, bir yere gitsek sonu kavgayla biter v.b
neyse bugün beni okuldan aldı biraz gezer yemek yeriz dedi, yola çıktık deniz kenarında o kadar nezih yer varken belediye tesislerine gidelim dedi eyvallah dedim, otoparka girecektik aaa 5 liraymış alışveriş merkezine park edelim dedi, park yerine yanlış yerden girdi uyardıkça inadına ters yönden gitmeye devam etti, insanlar sıkıştı park yerini allak bullak etti, ben sinirlenince de -el alemin kadınları güler yüzlü hoşgörülüdür sen ise hep terssin, dedi. kavga ettik - dönelim, dedi. şimdi evdeyiz...
iki yıldır evliyiz ve ben artık onu sevmediğimi anlıyorum, biraz daha becerikli olmasını bekliyorum, sırtımı korkmadan ona dayamak istiyorum, bunlar sorun değil de ben mi abartıyorum...
beceriksiz diye mi sevmekten vazgeçtiniz?
madem maddi sorununuz yok eve bir tamirci çağırın,ve eşinizi sevmeye devam edin[
kendisi yapmıyor ki peteği tamirciyi çağırmaz, tamirciyi çağırıp yaptırması 1 sene 2 ay sürdü, bu normal mi arkadaşım?
beceriksiz diye mi sevmekten vazgeçtiniz?
madem maddi sorununuz yok eve bir tamirci çağırın,ve eşinizi sevmeye devam edin[
kendisi yapmıyor ki peteği tamirciyi çağırmaz, tamirciyi çağırıp yaptırması 1 sene 2 ay sürdü, bu normal mi arkadaşım?
canım benim eşime de bırakırsan seneler sürer böyle işler ,evet sinir bozucu bir durum,ama bu sinir bozucu durum beni eşimden soğutmuyor,yani bence bu çok küçük bir problem,soğuyacak olduktan sonra çok daha büyük hatalarını bulurum eşimin.
ben bu tamirci olaylarını artık kendim hallediyorum ,kapıcıya soruyorum,internetten buluyorum tamirciyi telefonla çağırıyorum.evet eşimin görevi ama onun kımıldamasını beklemeye yüreğim dayanmıyor.
evlilikte şu önemli değil midir "karşındaki insanın bazı huylarını değiştirmeye çalışmamak öyle kabullenebilmek" tamam çok çok kötü huylar (içki kumar vs) o ayrı zaten evlenmeden anlaşılabiliyor öyleleri ancak sizin anlattığınız insanı yıpratır ama bence değiştirmeye çalışırsanız yıpratır kendinize etmiş olursunuz ayrıca çok abartılacak bir durum değil biraz rahat bir insan olun siz de madem onun gibi. valla açıkçası 'benim eşim herşeye yardım eder çok sorumluluk sahibidir tamir ev işi çocuklarla ilgilenir vs ' diyen çok kadın duymadım
Bu sebeplerdenmi sogudun esinden. Kusura bakma ama senin canin sogumak istemis. O kadar tamir falan takiyodun madem tamirciyle evlenseydin. Bosan o zaman tamirden anlamiyosa :))
nedense bir tamir işi kalmış akıllarda, daha birçok sebep sıraladım, boşanmak değil, mutlu olup mutlu ölmek niyetim, eften püften şeyler değil bunlar, eğer evliysen damlayan bir musluğun bir kadın için uzun bir zamanda problem olduğunu anlarsın, ki bahsettiğim süre 14 ay, eşim o yokken tamirci gelmesinden ya da benim çağırmamdan rahatsız olacağını belirtti, çağımayı da öteledikçe öteledi, bu sadce bir örnekti bu arada :)) hani örneklere takılmayalım diye belirttim, biraz rahat bir insan yani
çok haklısınız, iyi yönleri çok beni çok sever, değer verir, özel günleri hediyesiz geçirmez, ev işlerinde yardım eder, yemek yapmasam,yemeği yaksam sorun etmez, ama gel gör ki yaptıklarını görmüyor gözüm, göremiyor, takılıyor aklıma ve orda kalıyor yapmadıkları, yapamadıkları...
çok haklısınız, iyi yönleri çok beni çok sever, değer verir, özel günleri hediyesiz geçirmez, ev işlerinde yardım eder, yemek yapmasam,yemeği yaksam sorun etmez, ama gel gör ki yaptıklarını görmüyor gözüm, göremiyor, takılıyor aklıma ve orda kalıyor yapmadıkları, yapamadıkları...
bu arada biraz önce konuştuk ilk defa tartışmadan beni dinledi ve gerçekten anladı galiba, kendi rahatsızlıklarını dile getirdi haklı olarak, konuştukça o beni anladı ben onu anladım, zaten bebek tedavisi ve diğer konu geriyor bizi, güzel şeyleri hak ettiğimizi, istersek yapabileceğimizi farketti o da (tatil ve ev meselesi) umarım hep konuşarak hallederiz meselelerimizi...
bu arada biraz önce konuştuk ilk defa tartışmadan beni dinledi ve gerçekten anladı galiba, kendi rahatsızlıklarını dile getirdi haklı olarak, konuştukça o beni anladı ben onu anladım, zaten bebek tedavisi ve diğer konu geriyor bizi, güzel şeyleri hak ettiğimizi, istersek yapabileceğimizi farketti o da (tatil ve ev meselesi) umarım hep konuşarak hallederiz meselelerimizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?