yavaş yavaş soğuyorum eşimden...

nasıl aşık olduğunu hatırlamaya çalış bence...eskıden de böyleydı heralde evlendıkten sonra beceriksizleşmedi...
becerikli oldugu yönleri bulmaya görmeye çalış...benim eşim de mesela pratik bi insan değildir. ben ona göre daha pratiğimdir
ama onun da farklı uzmanlık alanalrı veya farklı becerileri var herkes kolay yön bulucak herkes tamiratta becerıkı olucak die
bişey yok...ayrıca eşler birbirinin hatalrını beceriksizliklerını örtmek için vardırlar...sadece üreme amaçlı veya davetlerde partner olrk değil
onun ıcın düşünün yardım etmeye calısın bısey tamir etmeden önce naısl yapılıyo bana anlatsna deyın mesela
analtırken mantıksız gelen bı yerı öle olamzmı böle olmazmı diyerek konusun madem öğretmensiniz madem becerıklısınız öğretın kocanıza
soğuyoırum soğudum kaçıyorum demek en kolayı olur...

mesela bırısıne sey yazmıssınzı o sevgıyı dokunarak ıfade edıyo mesela benım esımde devamlı tepesınde olmama rağmen
azcık romantık zmana gecırleım ılla hemen olaya mı gırcez dıyen bı ınsan evet öle birisi ama dnegelıyoruz ben ona kızıpta
peşinden onu onun yöntemlerıyle sevmeme zorluyo benı dmeıyorum aşkım sen devamlı tepende gezmem den hoşlanmıyosun ben de
uzak kalmaktan hoşlanmıyorum ne yapsakki ıkımızde mutlu olska dıyorum konusuyrouz ve halledıyoruz yani konusun sorunlar
konusmadan çözülmez heleki eşler arasındakı sorunalr

Son düzenleme:

yürek ister ki hiçbir kadın dayak yemesin, gönül ister ki kıskançlık cinayetlerine kurban gitmesin, çocuğundan uzak kalmasın, ama canım benim Rabbime şükür bunları yaşamıyorum ve mutlu olmalıyım mı demeliyiz, her insanın hayattan beklentileri farklıdır, eşim benim beklentilerimi biliyordu, doğduğum köy o kadar küçüktü ki bir fındık kadardı, kızlar okutulmazdı ayak diredim tüm karşı çıkmalara rağmn intihar bile ettim ve okudum o köyün diğer kızları için hayaldi benim için gerçek oldu, senin hayallerin yok mu mesela, biri hayal kurmanı engellerse kendini kanatsız kuşlar gibi hissetmez misin?

Son düzenleme:

bende polıs esıyım 4 yıllık evlıyız ve görücü usulu evlednık sayılır bende bazen esımın hep eksı taraflarını gorurum sureklı hareketlerı bana batar ama cok ıyı bı ınsandır saolsun bılıyorum bazen o yetmıyor daha farklı seyler beklıyorsun ama ınan özünde ıyıyse basak seyler arama zamanla hersey rayına oturur bence bu donemsel bı sey yasadıgın yanı. benım esımde oncelerı bahsederdı aynı tren kazasında bı cougun kopan bacagını nasıl hastneye götürdüğünü fılan bende hcı dayanamam cok hasasım etkılenırım haberde acmam aynı senın gıbı ama artık öğrendı cok uc olaylar olunca ben merak edıp üstelesemde soylemıyor sende onu bu konuda uyar dıger konular ıcınde otur konus beklentılerını anlat belkı degısme olur

işte bunu görmeye başladıysanız sorununuz çözülmeye başlamıştır.

çünkü olaylara objektif bakmaya başlamak en önemli noktadır, ve siz eleştiri kabul edebiliyorsanız bunu başarmışsınızdır.

siz mükemmel olamazsınız, karşınızdakide olamaz, ilerde sahip olacağınız çocuğunuzda mükemmel olmayacak. siz mükemmeli direttikçe onlar daha uzaklaşıcak mükemmellikten, gerçekte bu böyle olmayacak ama siz böyle görmeye başlıycaksınız birsüre sonra.

herşeyi akışına bırakın, emin olun kendiliğinden toparlanacaktır, çünkü ortada düzelmesi gereken tek birşey var, oda 1 gözünüzü 1 kulağınızı kapattığınızda gerçekleşecektir.

ama hayalini gerçekleştirmek senin elinde..

bak dersin ki "ben ev almak istiyorum.. bu amaçla sürekli dişimden tırnağımdan arttırıp kenara atıyorum, ama eşimin savurganlığı yüzünden tek taraflı uğraşıyorum" bu bir sorundur.
bunu da yine eşinle konuşursun
hemen boşanmaya bağlamazsın

ya da işte dersin ki para biriktirdim, yurt dışı tatiline çıkmak istiyorum, eşim sıcak bakmıyor
bu da bir sorundur
bunu da eşinle konuşursun
tatlı dille de bir şekilde çözersin illa ki

senin gibi güçlü bir kadına yakışıyor mu eften püften sebeplerle kocanı hemen gözden çıkarmak?
okumak için intiharı bile göze alıp tuttuğunu koparan bir kadının,
kocası ile anlaşmak, uzlaşmak için de durup savaşması gerekmez mi?
kaçmak yakışır mı sana?

hele bi dene
hele bi savaş bakalım..
2 sene olmuş sadece
herşey bu kadar zamanda 4 4 lük olur mu
evliliğin oturması zaten min. 5 yıl (diyorlar uzmanlar :)

aynı benim eşimi tarif etmişşin beceriksizdir sürekli bir şeyler kırar ben kızarım kavga ederiz bazen dediklerimin tersini yapar ama sonunda ben haklı çıkarım hep böyle devam edip gidiyor ben onu çok seviyorumm artıkk şakalşıyoruz bile dokunma bir şeylere kırma sakın diyorum bence arkadaşların dediği gibi bunları biraz görmezden gel iyi tarflarını düşün bence sen de eşini seviyorsun

işte onun işi ve zamanla duyarsızlaşıyor yani böyle şeyler görmeye alışıyor, ben ise o çocuğun ölürken canının nasıl yandığını, onu bu yaşlara kadar getiren annesinin acısını en dibine kadar yaşıyorum, söyledim ama yine de dikkat etmiyor, aman sen de çok hassasın deyip dalga geçiyor...

o kadar kusur kadı kızında da olur..
çok becerikli olup eşine, eşinin ailesine kan kusturan..
eşini ailesine karşı desteklemeyen adamlar da var..
varsın bu kadar kusuru olsun..

:))) ah o uzmanlar var ya, aslına baktığındaa ilk sene boşanmak lafı geçiyordu tartışmalarda, ama dikkat ettiyseniz boşanma lafı etmedim, biraz daha törpülersek birbirimiz demekki zamanla rayına oturacak( çünkü ilk yıl daha kötüydü, bir küs bir barışık geçerdi)

o kadar kusur kadı kızında da olur..
çok becerikli olup eşine, eşinin ailesine kan kusturan..
eşini ailesine karşı desteklemeyen adamlar da var..
varsın bu kadar kusuru olsun..

doğru vallahi, çok uzağa gitmeyeyim eşimin abisini tarif etmişsin ve malesef kuzenimle evli

bir de sen kontrolü yüksek, dominant kadınsın
inan ki karşında senin eleştirebileceğin değil de, kendisini 4 4 lük bulduğun; ama seni eksik bulan bir adam olsa, sen daha kötü hissederdin

zamanla herşey oturur rayına inşallah..

O evliliği yaşayan da,ilişkinizi,eşini en iyi bilen de sensin tabi,
ama bana da biraz abartıyorsun gibi geldi.
Anlatımında değil,hissettiklerinde.
Hiç kimse mükemmel değil,hepimizin eksik yönleri var.
senin yok mu hiç?
Bunu bir düşün istersen.Ben eşime öfkelendiğimde hep bu düşünceye yoğunlaşırım.
Ve O'nun öyle anlarda bana nasıl davrandığını düşünürüm.
Ayrıca hiç kimsenin evliliği mükemmel değil.
Evet belki daha az sorun yaşayanlar,daha az tartışanlar,daha çok uzlaşanlar vardır.
Ama o çiftlerinde farklı farklı sorunları,eksikleri vardır.
Evlilikler de çok da detaya inmemek gerek bence.
Sorun,eksik,hata ararsan bulursun çünkü.
Çok klışe belki ama,eski evlilikleri düşün,anneni babanı,
teyzeni enişteni,dedeni nineni vs...
Düşün gerçekten,nasıl yürütmüşler yıllarca.
Nasıl tahammül edebilmişler birbirlerine aynı yastığa baş koyarak.
Hiç mi batmamış gözlerine eşlerinin eksiklikleri?
Muhakkak onlar da çok hırslanıp,öfkelenmişler ama idare etmek diye bir durum var ya hayatta.
İşte onu bilmek önemli.
Niyet ne ise akıbet o bence de.
Geçinmeye gönüllü olduktan sonra,dayak,aldatılma,aşağılama gibi büyük sorunlar yoksa,
her evlilik yürür.Ben anladım seni;
sen şu dizilerde ki bize empoze edilmek istenilen rol-model erkeklerden olsun istiyorsun eşin.
Hani kadın ağırlıklı ailede ağzının içine bakılan,
biraz maço biraz entel,lafı sözü dinlenir,eşine prenses gibi davranıp her işi kendisi halleden.
Ama yalan o,yok yani öyle erkekler:)
Bi dönem Seymen ağa tipiyle başladılar bizi kandırmaya hala da devam ediyorlar göz boyamaya.
Çünkü her kadının hayali ne çözdüler artık.
Ama gerçek hayat,gerçek evlilik bambaşka.Evet bazen öyle saçmalayabiliyorlar ki insanın tahammül sınırlarını zorluyorlar.
Ama bu geçici,anlık bir durum işte.Sen o anlar da kendini dinleme.Eşini sen seçtin.
Demek ki vardı bir bildiğin.Şimdi değişen hiçbir şey yok.Evlilikle tamamen değişmiyor aslında erkekler.
Bi rahatlama geliyor üstlerine ama neyse o özlerinde.
Bizim gibi ince de düşünmüyorlar.Misal flört ediyor olsanız alışveriz merkezinin otoparkına park edelim demez 5 lira için.
Ama evlilik işte,o 5 lira bir kere de sorun olmaz elbet ama sürekli çıkmalarınızı düşünmüştür,
farklı durumlarda da gereksiz masraf yapılabilecek ortamları düşünmüştür.
Ve en önemlisi de artık karı-koca olduğunuzu düşünüp böyle konularda rahat davranmıştır.
Evine,mutfağına,sana,ailenize karşı cimri değilse takılma hiç bunlara.
Ama ola ki takıldın,bunu O'nun anlamasını bekleme pat diye o an söyle.
Ama böyle şeyler için eşinden soğuma,elinde bu durum senin.
Umarım toparlarsın ve bir hata yapmazsın.

Son düzenleme:
bence eşin biraz pinti biri.kendi adıma söyleyeyim pinti bir adamla hayatımı geçirmek istemem .ama sen evlisin yani bunlar küçük şeyler .siz çıkarkende belli etmiştir kendini zaten ama sen sevdiğin için demek göremedin.benim bir arkadaşım erkek arkadaşı sırf pinti diye ayrıldı yani.bunu pideciye götürüyor diye .yani herkese göre değişir kimi küçük şeylerden mutlu olur kimi olmaz.herkesin yapısı farklıdır .aşk bitip gerçekler çıkınca ortaya bu sorunlar çıkıyor her evlilikte.

eşinizi çok acımasızca eleştirmişsiniz. her erkek tamirden anlayacak her erkek parasını harvurup harman savuracak değil ki siz sanslısınız. kadınları hiç anlamıyorum. eşim beni yemege götürmüyor der. adam alır yemege götürür lüks bir yere götürmedi. =) bu kadınların derdi hiç bitmezmi. bence elinizdekilere şükretmeye bak eşinizin hep kötü özelliklerini düşünürseniz tabiki sogursunuz. kim dört dörtlük siz dört dörtlükmüsünüz ? bence biraz abartıyorsunuz. eşi ile zman geçiremeyen okadar çok insan varki kıymetini bilin eşinizin.

Ben anladım seni;
sen şu dizilerde ki bize empoze edilmek istenilen rol-model erkeklerden olsun istiyorsun eşin.
Hani kadın ağırlıklı ailede ağzının içine bakılan,
biraz maço biraz entel,lafı sözü dinlenir,eşine prenses gibi davranıp her işi kendisi halleden.
Ama yalan o,yok yani öyle erkekler:)
Bi dönem Seymen ağa tipiyle başladılar bizi kandırmaya hala da devam ediyorlar göz boyamaya.
Çünkü her kadının hayali ne çözdüler artık.
Ama gerçek hayat,gerçek evlilik bambaşka.Evet bazen öyle saçmalayabiliyorlar ki insanın tahammül sınırlarını zorluyorlar

değil canım vallahi değil

eşim pinti değil de, şöyle diyeyim nerde ne yapacağını bilmiyor, üç ayda bir dışarı çıkarız dert etmeyelim istiyorum böyle şeyleri zaten sık yaptığımız bir şey değil, hatta tutumsuzdur diyebiliriz...
eşimi neden yerden yere vurayım, kişiliğine hakaret ettiğim tek bir kelimem yok, nerden çıktı anlamadım?

bence oturup eşinle konuş.yada bir oyun oynayın küçük not kağıtlarına sevdiğiniz yada sevmediğiniz taraflarınızı yazın.mesela çorabını kirli sepetıne atmadı hemen kağıda bu şikayetini yaz görebileceği biryere koy okumasını sağla ama güzel bır dılle,eşin sana yemek masasını düzenlemede yardım etti diyelim tşkkür için aynı taktiği uygula.oda sana yapsın böyle notlar.zaTEN bu notlar sizin konuşmanızı açılmanızı sağlayacak hemde renk gelecek bıraz :) yani tek taraflı şikayet etme mutlaka onunda sende sevmediği huyların vardır. bu taktik bende işe yaradı belkı sendede işe yarar kolay gelsin

Son düzenleme:

iyi fikirmiş, oooooo şikayet ettiği noktalar o kadar çok ki, çoğuna hak veriyorum ve karşılıklı değişim istiyorum, bunu işte güzel bir şekilde ifade etmek için de ikimizin sinirinin geçmesini bekliyorum, çünkü sinirle konuşmayı sevmiyorum hoş olmayan sözler çıkabiliyor insanın ağzından...

mesela eşin sinirli not yazdın hemen kapler çiz güzel sözler yaz biraz süsle ne kadar sinirli olsalarda yumuşama oluyor.sebep yokken mesela not yaz onu sevdiğini falan iyiki hayatımdasın dıye,mesela sabah kalkınca ilk yüzlerini yıkar yada duş alırlar o kalkmada günaydın iyiki sabahları senınle uyanıyorum iyiki hayatımdasın gibi seyler yazıp aynaya as mesela.mutlaka değişim oluyor erkekte emın ol

mesela eşin sinirli not yazdın hemen kapler çiz güzel sözler yaz biraz süsle ne kadar sinirli olsalarda yumuşama oluyor.sebep yokken mesela not yaz onu sevdiğini falan iyiki hayatımdasın dıye,mesela sabah kalkınca ilk yüzlerini yıkar yada duş alırlar o kalkmada günaydın iyiki sabahları senınle uyanıyorum iyiki hayatımdasın gibi seyler yazıp aynaya as mesela.mutlaka değişim oluyor erkekte emın ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…