YAVRU KÖPEK VE OĞLUM

İnsanlar duydukları şeylerin çok etkisinde kalıyor
Saldırmak üzere eğitilmiş köpeklerde yok değil
Ama bunca yıldır hayvanlarla iç içeyim hiç durduk yere saldıran hayvan görmedim, cinsi ne olursa olsun
Hayvanlarda özellikle dikkatimi çeken ilk şey çocuklara karşı çok sabırlı olduklarıdır, bir yetişkine o kadar tahammül etmezler ama çocuğun çocuk olduğunu bilirler. Bizim kediler çocuklardan korkar mesela , yüksek sesle bağırdığında çocuklar akılları çıkıyor çünkü alışkın değiller çocuk sesine ama yine de saldırmazlar kaçmayı tercih ederler

Haklisinız. O köpekciğin boyle taninmasi bilinmesi, davranişlari %80 insan etkisinden. Bu otelenen ve canavar ilan edilen ırk gercekten bir canavar ve saldirmaktan baska bisey bilmeyen, durduk yere insan parcalayan bir irk olsa kimse yanina yanasmaz, cocugunuda yanastirmaz ama öyle degil iyi ailelerde, insan gibi insanlarin elinde gayette sevimli evcimen bir kopektir pitbull bunu gorüyoruz.

Cok ruh hastalari gordum. Yok kopege dominant olacaksin ki alfa oldugunu anlasin o beta ben alfayim diye kopegi doven ruh hastalari var kendilerini boyle tatmin ediyorlar. Kopek saldirganlasincada canavar oluyor isin arka planı kimsenin umurunda degil cunku ne yasarsa yasasin kimin umurunda sonucta hayvan ve onu otelemek, canavar ilan etmek daha basit...

Haklisinız. O köpekciğin boyle taninmasi bilinmesi, davranişlari %80 insan etkisinden. Bu otelenen ve canavar ilan edilen ırk gercekten bir canavar ve saldirmaktan baska bisey bilmeyen, durduk yere insan parcalayan bir irk olsa kimse yanina yanasmaz, cocugunuda yanastirmaz ama öyle degil iyi ailelerde, insan gibi insanlarin elinde gayette sevimli evcimen bir kopektir pitbull bunu gorüyoruz.

Cok ruh hastalari gordum. Yok kopege dominant olacaksin ki alfa oldugunu anlasin o beta ben alfayim diye kopegi doven ruh hastalari var kendilerini boyle tatmin ediyorlar. Kopek saldirganlasincada canavar oluyor isin arka planı kimsenin umurunda degil cunku ne yasarsa yasasin kimin umurunda sonucta hayvan ve onu otelemek, canavar ilan etmek daha basit...
Pitbull un adı mi çıkmış yani? Ben de sanıyordum ki sahibinden başka herkese saldırır. Nerden bilelim ki haberlerde hep oyle izledik.

Mesela bir restorana mangala gitmistik. Kapıda bağlı köpek var. Gelene gidene havliyor. Mangali yapıp derileri ayirdik eşim oglumla birlikte köpeğe verdi. Sonra arabayla çıkarken yine havliyordu. Eşim arabadan çıkıp lavaboya gecti. Çok ilginç, esimi gorunce sustu ama diğer gecenlere havlamaya devam etti. Dönerken esimi gorunce yine sustu. Çok akıllı hayvanlar.

• Beğen
Reactions: KV_
Pitbull un adı mi çıkmış yani? Ben de sanıyordum ki sahibinden başka herkese saldırır. Nerden bilelim ki haberlerde hep oyle izledik.

Mesela bir restorana mangala gitmistik. Kapıda bağlı köpek var. Gelene gidene havliyor. Mangali yapıp derileri ayirdik eşim oglumla birlikte köpeğe verdi. Sonra arabayla çıkarken yine havliyordu. Eşim arabadan çıkıp lavaboya gecti. Çok ilginç, esimi gorunce sustu ama diğer gecenlere havlamaya devam etti. Dönerken esimi gorunce yine sustu. Çok akıllı hayvanlar.

Bizler duydugumuza hemencecik inanıp boş dolu heryerde soyleriz ama dur bi sunun altini eşeleyim isin asli cidden bu mu demek zor geliyor. Kaç kisi pitbull cinsini yakindan tanimakla ugrasirki onu gectim oturup arastirir mi yok. Haberlerde oyle diyolllla demekki oyle deyip bunuda heryerde dilimize dolamak daha basit ama yapmayın. Bu onyargiyi olusturdukca evine kopek almak isteyen iyi aileler, cocuklu aileler o kopegi tercih etmiyor ve cogunlukla nerde it kopuk, serseri var pitbull onlarin elinde ve buyuzden, bu kopegin kotu ünüde devam ediyor.

Bizler duydugumuza hemencecik inanıp boş dolu heryerde soyleriz ama dur bi sunun altini eşeleyim isin asli cidden bu mu demek zor geliyor. Kaç kisi pitbull cinsini yakindan tanimakla ugrasirki onu gectim oturup arastirir mi yok. Haberlerde oyle diyolllla demekki oyle deyip bunuda heryerde dilimize dolamak daha basit ama yapmayın. Bu onyargiyi olusturdukca evine kopek almak isteyen iyi aileler, cocuklu aileler o kopegi tercih etmiyor ve cogunlukla nerde it kopuk, serseri var pitbull onlarin elinde ve buyuzden, bu kopegin kotu ünüde devam ediyor.
Niçin bu kadar asabi cevap veriyorsunuz? Ben nerede, ne zaman pitpull saldırır dedim. Bu konuda araştırmış olduğunuzu farkedip size sordum güzellikle. Ne diye dalga geciyorsunuz? Şuan netten araştırsam zaten pitpullun saldırılarından başka da birşey çıkmaz. Ne bileyim ben ya hu! İnsan gibi sorduk nasıl cevap aldık şaka gibi.

erkek işte fazla şey beklemicen... akılları ermiyor çok... adamlar hiç büyümüyo Türkiye de hepsi bi tuhaf....

mevzu hayvan sevgisi değil bence... beni de çocukken köyde köpek ısırdı suç bendeydi yemek yerken yemeğini almaya kalktım ama çocuktum baya bi.... eee o da ısırdı... hayvanın hiç suçu yok bu olayda :) çocuk aklı tehlikeli şeyler yapmaya meyillidir sonucunu pek hesaplamaz... hele bir yaşında bebe maazaallah... göz önünde huyunu suyunu bildiğin hayvandan tutup kaçırmazsında gözünün önünde olmazsa o iş sakat...

Pitbull da her köpek gibi bir köpektir. Nasıl yetiştirirseniz öyle büyür. Sadece karakteristik özellikleri nedeniyle daha dikkatli bir yetiştirme, daha iyi bir sosyalizasyon, daha iyi bir itaat gerektirir.

Pitbull, staff gibi ırklar yurtdışında arama kurtarma köpeği olarak kullanılır, engellerilere rehber köpek olarak eğitilir. Sizce uçana kaçana saldıran bir ırk olsa bunlar olabilir miydi?

Babasınin cocuga sahip cikmasi gerekirdi ancak asiri tepkinizi yersiz buldum. Adama kufur kıyamet gidiyorsunuz. Çocugum icin dunyalari yakarım bilmem ne diyorsunuz ama daha bir yavru kopegin önünden cocugu cekip alamiyorsunuz. Hamle yapmista öne doğru hareketlenmisler miş. Köpek saldircak olsaydı çoktan saldirmıs olurdu zaten. Bence bagırıp cagırıp, küfür savurmaya hakkıniz yok şu durumda ikinizde seyretmişsiniz.
aynen anl
mevzu hayvan sevgisi değil bence... beni de çocukken köyde köpek ısırdı suç bendeydi yemek yerken yemeğini almaya kalktım ama çocuktum baya bi.... eee o da ısırdı... hayvanın hiç suçu yok bu olayda :) çocuk aklı tehlikeli şeyler yapmaya meyillidir sonucunu pek hesaplamaz... hele bir yaşında bebe maazaallah... göz önünde huyunu suyunu bildiğin hayvandan tutup kaçırmazsında gözünün önünde olmazsa o iş sakat...
aynen ayrıca olay eşimin tutumu da sorun bu olayda, hayvan sevmemezlikle zerre kadar ilgisi yok

Pitbull da her köpek gibi bir köpektir. Nasıl yetiştirirseniz öyle büyür. Sadece karakteristik özellikleri nedeniyle daha dikkatli bir yetiştirme, daha iyi bir sosyalizasyon, daha iyi bir itaat gerektirir.

Pitbull, staff gibi ırklar yurtdışında arama kurtarma köpeği olarak kullanılır, engellerilere rehber köpek olarak eğitilir. Sizce uçana kaçana saldıran bir ırk olsa bunlar olabilir miydi?
Teşekkürler. Cevap var, cevap var işte. Tuhaf bir şey söylemedim aslında zira hem haberlerin etkisi hem de elinde pitpull la gezerken zincirinden zor zaptedip sağa sola dişini gösteren pitpullardan dolayı böyle bir izlenim kalmış ve sahibi dışında herkese saldırabilir gibi bir izlenim bırakıyorlar.

Ben de çocukluğum boyunca kedi, köpek besledim. Apartmanda oturmuyor olsam yine beslerdim, hayvanlarla bir alıp veremediğim yok yani.

Kuzenimin eşinin pitbullu var kulaklarınıda kuyruğunuda kestirmemiş görsen normal köpüş bir tatlı bir yakın kedi gibi :anne: hatta patilerine dokunulmasını sevmiyor dokunuyorsun saklamaya çalışıyor kıyamam :KK72: ısırsa koparır ama öyle yetişmemişki ısırsın hayvancık :KK51:

Kuzenimin eşinin pitbullu var kulaklarınıda kuyruğunuda kestirmemiş görsen normal köpüş bir tatlı bir yakın kedi gibi :anne: hatta patilerine dokunulmasını sevmiyor dokunuyorsun saklamaya çalışıyor kıyamam :KK72: ısırsa koparır ama öyle yetişmemişki ısırsın hayvancık :KK51:
Ben yolda gördüğüm ve sahibinin "sevebilirsin" dediği her pite yumulurum, boğuşurum :) Dogo, rott, dobermann, bull terrier... Fark etmez hiç bana :)

biyerde konu sahibine hak verdim. insan çocuğu için eşine güvenemeyecekse başka kime güvenecek. adam kendi korktuğu hayvanın yanına bebeği nasıl göndermiş aklım almadı. olay burda köpekten ziyade adamın sorumsuzluğu. ben böyle bi adama asla çocuğu bidaha emanet edemezdim

Hanımlar her iki tarafta haklı diyelim konu tatlıya bağlansın, konu sahibesi eşine aşırı yüklenmiş, küfür vs olmamalıymış ama huyunu bilmediği köpekle çocuğunu bir arada görünce paniklemiştir, köpeklerden korkan insanların paniklemesi normal, biz seviyoruz korkmuyoruz hayvanlardan, o yüzden rahatız lakin korkan tedirgin olan insan panikler ister istemez.

Öte yandan uysal denilen o yavru köpek bebeği ısırmazdı, kulağını da çekseniz kuyruğunu da çekseniz gıkı çıkmazdı, hayvanlar zarar verecek insanları bilir sadece onlara karşı savunur kendisini, bebeklerin çekiştirmesinin zarar vermek amacıyla olmadığını bilirler.

Konu sahibesi paniklemekte, emanet ettiğiniz yavrunuzu eşinizin başı boş bırakmasına kızmakta haklısınız, oğlunuz en hareketli döneminde, köpek peşine koşmak yerine Allah göstermesin bir kuyuya doğruda koşabilirdi, yüksek bir yere doğru da koşabilirdi, eşiniz ne olursa olsun bebeğinizi gözünün önünden ayırmamalıydı, yalnız küfür ağır olmuş, küfretmek yerine korkunuzun nedenlerini açıklayıcı bir dil kullanabilirdiniz.

Niçin bu kadar asabi cevap veriyorsunuz? Ben nerede, ne zaman pitpull saldırır dedim. Bu konuda araştırmış olduğunuzu farkedip size sordum güzellikle. Ne diye dalga geciyorsunuz? Şuan netten araştırsam zaten pitpullun saldırılarından başka da birşey çıkmaz. Ne bileyim ben ya hu! İnsan gibi sorduk nasıl cevap aldık şaka gibi.

Asabi mi? Özellikle sahsına söylüyor gibi olmasin diye bizler boyle yapiyoruz, bizler ediyoruz seklinde yazimi yazdim ki bosyere savunma yapma diye. Sen yapıyorsun sen ediyorsun demedim. Daha çok genel bir sitemdi.

Tabiki haklisin pes gercekten esine hem kendi korkuyor kücücük bebegi de köpegin yanina koyuyor yuh gercekten yuh. Bende hayvan severim ama bir insanin bile ne yapacagini kestiremiyoruz bazen bir köpek neler neler yapabilir cocugun caninin yandigini bilmeden isirir itee üstüne cikabilirdi. Esine cok sinirlendim icimden gerizekali diyesim bile geldi kusura bakmada

biyerde konu sahibine hak verdim. insan çocuğu için eşine güvenemeyecekse başka kime güvenecek. adam kendi korktuğu hayvanın yanına bebeği nasıl göndermiş aklım almadı. olay burda köpekten ziyade adamın sorumsuzluğu. ben böyle bi adama asla çocuğu bidaha emanet edemezdim
asılsorun buydu tebrik ederim

Back
X