• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz ayı kararsızlığı

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Bulunduğumuz ilde görev dolayısıyla ikamet ediyoruz. Eşim ayrı, ben ayrı bir şehirden geldik. 2 aylık bebek var. Corona dolayısıyla bebeği kimse göremedi. Ulaşım yasağı kalktığında yani temmuz ayı gibi hem benim hem onun memleketine gitmek istiyoruz. Çünkü onun anne babası 80 yaşına yakın, belki bir daha göremezler bebişi diyor, aynı şekilde benşm de halam. Halam hiç evlenmemiş, beni çocuğu gibi görür ve bebeği çok görmek istiyor. O da 81 yaşında. Çok kararsız kaldım.corona dolayısıyla çok kararsız kaldım.

BEN BU KONUYU AÇALI 2 AY OLMUŞ. Bizde hiçbir şey değişmedi. Hala kimsenin evine gitmedik, kimse de bize gelmedi. Hala anne baba görmedik ve üstelik çocuk 5. Ayına girdi, Henüz annem babam dışında hiç kimse görmedi. Yani bizde durum aynı. Fakat çevremde bakıyorum, market ürünlerini yıkamadan koymuyorum diyenler, günlerce evde kalanlar şimdi komşu ziyaretlerinde, deniz kenarında mangal partilerinde. Sizde durumlar nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok dikkat edin gidecekseniz. Kimsenin kucağına vermeyin. Hem o yaştakiler hem bebek için riskli. Belki onlar da şu donemde misafir istemezler. Yakın akraba sevsin diye kucakta gezen bebekler hastanelik olunca insan vicdan azabı çekiyor

Çok dikkat edin gidecekseniz. Kimsenin kucağına vermeyin. Hem o yaştakiler hem bebek için riskli. Belki onlar da şu donemde misafir istemezler. Yakın akraba sevsin diye kucakta gezen bebekler hastanelik olunca insan vicdan azabı çekiyor
Ya kaç defa soruyorlar. Yazın geleceksiniz değil mi, ölmeden görecek iyi diye? Eşimin ailesi yaylada oluyor. Evlerin arası 1,5-2 metre. Çeşme falan ortak kullanım. Yayla suyu

Hatırlıyorum birkaç ay önce de kayınvalide ve kayınpederiniz 75 yaşında olduğu için bir daha görmeye ömürleri yetmez diye hamileyken bilmem kaç saatlik yola gitmekten bahsetmiştiniz. Ölüm hepimizin kapısında ama bence aşın artık bunu. Nasipten öte köy yok, görürler elbet. Ben olsam şu zamanda bebekle bir yere gidemezdim. Ki zaten gidemiyorum da. 😢

sosyal mesafe kurallarina uyacaksaniz,
sadece ailenizle degil yol boyunca gidilebilir gibi.

Ama gitmeden aileleri alistirmaniz lazim, iste 1,5 metre mesafede olacaksiniz, cocugu kucaklarina vermeyeceksiniz gibi gibi, yapabilir misiniz ?

gerci bayramdaki duruma gore bu dediginiz olmayabilir bile.
Biz de kurban bayrami oncesinde aile ziyareti planlamistik, ama iptal ettik.

Ulaşım yasağıyla birlikte virüs de ortadan kalmıyor ama ve siz de şehir şehir gezmekten bahsediyorsunuz. Üstelik bebeğiniz risk grubunda olduğu gibi, taşıyı olmanız durumunda 80 yaşındaki insanlara zarar verme ihtimaliniz de var. Yani kaç saat yol gideceksiniz, yolda mola vermeyecek misiniz, nerelere temas edip, kimlerle yan yana geleceksiniz, hadi gittiniz diyelim bebeği kucağımıza almayalım, aman sarılmayalım, 2 metre ötede duralım diyeceğini sanmıyorum kimsenin. Siz sanıyor musunuz? Ve nerede kalacaksınız mesela? O bile düşünülmesi gereken bir ayrıntı. Valla ben olsam gitmem. Devir kimsenin gönlünü hoş eyleme devri değil ne yazık ki. Normal şartlarda elbette giderdiniz de, şimdi sebep? Bebeğinizi görmemiş olmaları üzücü ama şuan insanların mutluluğunu değil, sağlığını düşünme zamanı. Buna sizin ve bebeğinizin sağlığı da dahil.

Aynı şeyleri ben de düşünüyorum ama eşim çok duygusal davranıyor. Özellikle yaşlılar bu konuda çok hassaslar. İki ucu... Olayı

Ben oğlum doğduğunda böyle virüs falan hicbirsey yokken uzun bir süre AVM ye gitmemiştim.
Toplu taşımaya binmemistim, kimseye gösterip sevdirmez, çok sakinirdim.

Ne bileyim böyle virüs zamanında 80 yaşındaki nenem görsün diye 2 aylık canımı riske hicccc atmazdim.
Şöyle düşünün yaslilariniz goremese mi daha çok üzülürsünüz, yoksa onlar görse ama bebeğiniz hasta olsa mi.
Karar sizin.

Bizde de her sey mullakta.her iki tarafa da gitmek isiyoruz ama durumlar malum.Nasil olacak yaza temmuz agustosa bil.emiyoruz.Simdiden plan yapmayin.O zaman gelsin bakarsiniz.

Aynı şeyleri ben de düşünüyorum ama eşim çok duygusal davranıyor. Özellikle yaşlılar bu konuda çok hassaslar. İki ucu... Olayı
Eşiniz durumu biraz ajite ediyor sanki. Sürekli ölecekleri düşünülerek yaşanır mı? Biz babaannemi 92 yaşında kaybetmiştik, belki onlar da öyle olacak. Şu an ülkede, dünyada büyük bir kesim aynı şehirde bile olsa sevdiklerinden uzak yaşıyor zaten, onlar gibi torun göremeyen de çok. Reklamı bile var, “bu da geçer”. 🤷🏻‍♀️

Eşime hak veriyorum. Neticede biz 15 "yıl sonra çocuk yapmaya karar verdik ve oldu. Eşimin annesi çok sağlıklı değil ve o istiyordu. Normal şartlarda kesinlikle gitmem ama iki arada kalıyorum

Aynı şehrin farklı ilcelerindeyiz.. 56 günlük bebeğim var 1 ay önce küvezden çıktı , dün ameliyat oldu. Ama hala anneannesi ve dedesi göremedi.. İçleri gidiyor ama ne bizi ne bebeği ne de kendilerini tehlikeye atmak istemiyorlar

Aynı şehrin farklı ilcelerindeyiz.. 56 günlük bebeğim var 1 ay önce küvezden çıktı , dün ameliyat oldu. Ama hala anneannesi ve dedesi göremedi.. İçleri gidiyor ama ne bizi ne bebeği ne de kendilerini tehlikeye atmak istemiyorlar
Bebisiniz mi ameliyat oldu, çok geçmiş olsun.
Sağlıkla büyüsün.

Back
X