• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz ayı kararsızlığı

Biz buna takıntı değil bilinç diyoruz. Önlem diyoruz.
Gezin gezin.
Yazın tatil yapım hatta. Ama gezerken bulaştırırsanız çevrenize o da sizin vebaliniz.
Cahil insanlara kızmamak lazım öğretmeni böyleyse.
Küresel pandemide bilim kurulunun önerdiğine takıntı diyip ana baba ziyaretine gidecek cehalette olanlar yüzünden çok kişi daha ölecek yazık.
Anlatamadım sanırım biz geçen süre boyunca başka kimseyle muhattap bile olmadık. Konuyu şu yüzden açtım acaba yaz ayları için insanların fikri nedir? Emin olun sizden daha bilinçliyim

Şu an için plan yapmayın boşverin, temmuz ayı gelsinde duruma göre hareket edersiniz, şu an için risk büyük evet ama belki o zaman işler çoktan yoluna girmiş olur.

Anlatamadım sanırım biz geçen süre boyunca başka kimseyle muhattap bile olmadık. Konuyu şu yüzden açtım acaba yaz ayları için insanların fikri nedir? Emin olun sizden daha bilinçliyim
Sevgili konu sahibi fikrimiz belli değil mı?:110:
Biz de insaniz ve yorum yapıyoruz.
Ben hiçbiryere gitmeyeceğim.
Ki 2 aylık çocuğum yok. 33 yaşında kazık kadar kadınım.

Ona rağmen gitmeyeceğim.

Konuyu açma amacım insanlar yazın ne yapacaklar. Genel görüş nedir? İşin komik kısmı bu kadar düşünceli ve tedbirli insan varken, nasıl dışarısı bu kadar dolu. Yaz aylarında insanlar madem buradaki kadar korunmacı zaten bizim için sıkıntı olmaz. Temas içinde olacağımız çok kişi olmaz o zaman
Himm, çok mantıklı, peki.

Belli belli.
Sorunuzun cevabı da belli. Ben ve tüm ailem, eşimin ve benim görev yaptığım okullardaki tüm öğretmenler, farklı mesleklerdeki tüm arkadaşların evlerimizdeyiz. Erken rezervasyon yaptıranlar dahi iptal ettirdi.
Doğrusu da bu.
Kimse bir yere gitmemeli.
Çocuk göstermeye hele hiç gidilmemeli.
Sizin bebeğiniz daha bir yaş altı. En riskli grupta. Sinek böcek sokması diye geçmeyin. Virüsü hele hiç geçmeyin. Yüksek ateş yapıyor, dirençli yüksek ateşi bir yaş altı çocuk çok zor geçirir. Benim oğlum 18 aylıkken influenza geçirdi iki gün hastanede yatırmaları gerekti, aynı virüs grubunda bir hastalıl ve ateş düşürülmüyor. Öyle böyle değildi. Ki bu daha da zor. O dağ başındaki yerde havale geçirebilir. Siz hiç havale geçirmiş bebek gördünüz mü? Görseniz eskiler nasıl büyümüş demezdiniz.

Çünkü eşim gitmek istiyor, ben daha temkinliyüm. Allah korusun birşey olursa, seni dinledim, gitmedik, annem göremeden öldü diyecek. Bu da ömür boyu benim boynuma yük olacak. Üstelik insanlar yaz ayında keyfi olarak tatile, oraya buraya gidecek, bu defa sen keyfi olmayan yolculuğu yapmadın millet keufiyetğne gitti diyecek

Laftan sözden kaçmak için aklınıza yatmayan, mantıksız olan şeyi yapmak istiyorsunuz yani.
Ben hayatımda bunu yaptığımda aksine hep "keşke kendimi dinleseydim" dedim.
Allah korusun siz korona taşırsanız bu yüzden de ölebilirler ama tabi bebeği görmüş olurlar.. Bu arada da kimsede yokken birine geçer sonra bir anda 4-5 kişi korona olur, belki daha fazla...
Mantıklı olan yapılmalı, duygusal davranılacak zaman değil, milletin ne yaptığı/mantıksızlığı önemli değil, sağlık önemli, iş şansa bırakılmamalı, eşiniz yanlış düşünüyor.
1 yaş altı bebekler de risk altında deniyormuş bakın...
Yine tabi önce yaz gelsin, o zaman tekrar üzerinde düşünülür ama bir sürpriz olmazsa(televizyonda bir doktor sars gibi kendini yok ederse dedi) bu olay daha sürecek gibi görünüyor bence.

Dikkatini çekerim, eşin büyürken pandemide yoktu. Ve ayni zamanda köylerde çoğu bebek zaten ölüyordu. Eşin hasbelkader yaşadi diye orayi güvenli yapmiyor.

Neyse madem karar verilmiş, niye konu açiliyor ki? Gidin gidin. 5 aylik, sicakta aglayan cocuk ile arabada gezin. Dünyaca 2inci ve 3üncü dalga beklenirken, gezin. O yaşli insanlari tehlikeye attin.

Nede olsa ölecekler dimi? Ama ölmek var, ölmek var. Sicacik yatağinda ölmek var ve bogularak ölmek var. Seçim sizin.
Konu sahibinin tarzı bu. Aslında kararı belli ama yine de konu açıyor. Daha önceki konusunda da böyleydi. Yapmayın etmeyin deniyor, yok. İkna çabasına girmek beyhude. Ha duvara anlatmışsınız salgın riskini, ha konu sahibine. 🤷🏻‍♀️

15 yıl evliliğinizin oturmasını beklediniz sanırım.Bir 5 yılda olgunlasmak için bekleseymissiniz keşke.Yazik bebege cidden.

Arkadaşlar ne anlatmaya çalışıyorsunuz ? Konu sahibi ve eşi belliki bilinçsiz.. ve kararlarını vermişler.. bu kadar insan yazın hiçbiryere gitmeyeceklerini söylediği halde aynı şekilde devam ediyor.. bırakın gitsinler.. Biz diyeceğimizi dedik 😌😌

küçücük bebeğe riskli. riskler bi süre de devam eder. görmek isteyen görüntülü arasın..

Doğum yapmadan önce kayınpederin dogumunuza gelip bebeği görmesini istememişsiniz hatta söyleyeceğiniz bahaneler bile hazırlanmışken covid çıkmış ve hop coronadan dolayı ziyaretçi kabul edemiyoruz diyerek geri püskürtmüşsünüz :)
Şimdi neden vicdan yaptınız acaba şimdi 80 yaşında olan bebeği görmeden ölürse diye düşündüğünüz adam 3 ay önce kaç yaşındaydı? virüs bitti diye bir açıklama gelmedi henüz değil mi?
Bence sizin evde canınız sıkılmış ve bahane olarak da bunu bulmuşsunuz amacınız bebeği görmeden ölmesinler falan değil..

Kadının okuma yazması yok, görüntülü konuşmayı ne ile yapacak ki. İnterneti geçtim, doğru düzgün çeken hat yok
İnterneti geçtiniz, doğru düzgün çeken hat bile yoksa, dağ başında bir köyden bahsediyorsunuz muhtemelen. Acil bir durumda bir doktora telefonla bile ulaşma şansınız çok az. Gerçekten ilginç bir bakış açınız var. El kadar bebeği içine sokmak istediğiniz şartlar inanılası değil.

Bir de demişsiniz ki buradaki herkes coronaya bu kadar duyarlıysa sokakta gezenler kim diye... Türkiye nüfusu KK üyelerinden oluşuyor tabi, siz de haklısınız. Biz hem dışarıda fink atıyor hem de bir yandan burada insanlara laf yetiştiriyoruz, böyle de bir hayat... :confused: Konuyu da kamu oyu yoklaması için açmışsınız ama size faydası nedir bunun? Çok insan dışarıda olacaksa yapmayı planladığınız şey daha normal mi olacak düşüncesindesiniz?

İnterneti geçtiniz, doğru düzgün çeken hat bile yoksa, dağ başında bir köyden bahsediyorsunuz muhtemelen. Acil bir durumda bir doktora telefonla bile ulaşma şansınız çok az. Gerçekten ilginç bir bakış açınız var. El kadar bebeği içine sokmak istediğiniz şartlar inanılası değil.

Bir de demişsiniz ki buradaki herkes coronaya bu kadar duyarlıysa sokakta gezenler kim diye... Türkiye nüfusu KK üyelerinden oluşuyor tabi, siz de haklısınız. Biz hem dışarıda fink atıyor hem de bir yandan burada insanlara laf yetiştiriyoruz, böyle de bir hayat... :confused: Konuyu da kamu oyu yoklaması için açmışsınız ama size faydası nedir bunun? Çok insan dışarıda olacaksa yapmayı planladığınız şey daha normal mi olacak düşüncesindesiniz?
Eşi 40 yıl önce o şartlarda doğmuş büyümüş ya kalanı sosyetiklik hanımefendiye göre
Musluktan su akmayan, çeşmeden taşıma su gelen ev, banyolar ahır gibi evin altında yapılıyor, büyükbaş hayvan fln bakılıyor, market yok, yaylada ne varsa o yeniyor, en yakın doktor kim bilir kaç km uzakta, tam teşekküllü hastane muhtemelen il merkezinde vir kaç saatlik yolda... Ki hayvanın olduğu yerde sinek, böcek, kene de olur. Bir yaş altı bebeği bu ortama sokmak için cidden insanda nasıl bir yapı olmalı aklım almadı.
Ben olsam eşime tek git illa göstereceksen anneni al geri bırak derim. O bile daha mantıklı. Eşim yorulur benzin harcar ama evladımı riske atmam.
Sorumsuzluk resmen

Back
X